Wednesday, September 02, 2015

KESKIVIIKKO 02.09.15

KESKIVIIKKO 02.09.15
1.       KOULUT alkoivat Israelissa eilen, mikä tarkoittaa myös sitä, että kadut ovat aamuisin tukkoisia vanhempien kyyditessä lapsiaan kouluihin. Koulutyönsä aloittavien joukossa on myös runsaasti uusien kansalaisten lapsia, joiden tulee pyrkiä oppimaan heprean kielen salaisuuksia, mikä lapsilta onnistuu sujuvammin kuin vanhemmilta. Mustarastas kuulutteli myös tuttua säveltään ”big favour” tai jotain sinne päin kuin rohkaisuna, että tästä päivästä tulee hyvä päivä, mikä kiitollisena otettakoon vastaan. Taivaan kansi oli kuuden maissa pilvetön ja ilma aamunraikas. Ennusteen mukaan korkein lämpötola saavuttaa iltapäivällä 32 asteen rajan ja - sikäli kuin ennusteisiin on luottamista - sama tahti jatkuu lähipäivinä ehkä asteen tai pari vilpoisampana taivaan pysytellessä pilvettömänä.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 20 -32; Tiberias 22 -35; Suolameri 23 -34; Eilat 25 -39 +C-astetta. Kuten jo taisin mainita, lämmintä riittää ainakin toistaiseksi.
Kinneretin vedenpinta pysyttelee tasaisena, tämän päivän lukema on -212.62 sm merenpinnan tasoa alempana.

2.       Vaikka mustarastas julistaakin suurta suosionosoitusta, toiset toivottavat – tai ehkä voisi sanoa varoittelevat – jotain todella pahaa tapahtuvaksi syyskuun aikana. Juutalaisten shmita-vuosi päättyy elul-kuun 29.päivänä, joka gregoriaanisen kalenterin mukaan on sunnuntai 13. syyskuuta, ja joka on juutalaisen vuoden 5775 viimeinen päivä. Juutalainen uusi vuosi 5776 alkaa sunnuntai-iltana, ja sitä juhlitaan kaksipäiväisellä juhla-ajalla maanantaina ja tiistaina.

Syyskuun 13. ja 14. päivien välillä nähdään myös verikuu, mikäli säät sen sallivat. Juutalaisten suuri sovintopäivä on 23. syyskuuta, jolloin Temppelin vielä ollessa käytettävissä, ylipappi meni verta mukanaan suorittamaan symbolisen sovitus-rituaalin itsensä ja koko kansansa puolesta. Jos symbolinen veriuhri hyväksyttiin, ylipappi palasi elävänä Kaikkein Pyhimmästä tilasta kansan puhjetessa iloisiin ylistys- ja kiitoshuutoihin. Kansa pystyi taas huojentuneena jatkamaan elämäänsä.
Juutalaista Temppeliä ei enää ole eikä sovitusrituaalia voida suorittaa, mutta Elul-kuun aikana juutalaisten oletetaan valmistautuvan suuriin juhlapyhiin ja suorittavan itsetutkisteluaan ja välttävän sanallisia syntejä, mitä kutsutaan ”sanojen paastoksi”. Tarkoitus on antaa anteeksi kaikille, joita on ehkä loukannut edellisen vuoden aikana, ja muutenkin pyrkiä aloittamaan uutta vuotta uudelta pohjalta.

Ajankohdan kohtalonomaisuutta lisää shmita-vuoden 5775 loppuminen, jolloin koko kansalle langetetaan tuomio ja määrätään rangaistus 7-vuoden aikana tehdyistä rikoksista. Juutalaisen käytännön ja jumallisen määräyksen mukaan 29. elul-kuuta, jota kutsutaan ”nollaamisen päiväksi”, kaikki velat ja saatavat tuli mitätöidä.
Tämä koski tietenkin vain juutalaista kansaa, ei pakanakansoja, jotka eivät kuunnelleet elävän Jumalan käskyjä ja määräyksiä.

Koska Amerikan Yhdysvaltain kohtalo monien tarkkailijoitten mukaan läheisesti liittyy juutalaisen kansan kohtaloihin ja sille annettuihin määräyksiin ja merkkeihin, vuoden 5776 alussa annetaan tuomio myös USA:n kansalle, jonka tärkein tehtävä oli juutalaisen kansan suojeleminen, minkä se pystyi - jumalallisen määräyksen mukaan - suorittamaan maailman supervaltiona. Amerikan kansa on kuitenkin kansana vetäytynyt yhä kauemmas Jumalan antamista selvistä ohjeista ja määräyksistä ja alkanut aktiivisesti etsiä yhteyksiä epäjumalan palvelemiseen, jopa suoranaiseen saatanan palvontaan, jota tuetaan valtiovallan antamilla määräyksillä ja lain-säädännöllä. Kuinka usein Raamatun lehdillä todetaan muinaisten juutalaisten hallitsijoitten kohdalla: ”He saattoivat toimillaan kansan tekemään syntiä”.
USA:n johdolla neuvoteltu Wienin sopimus Iranin ydinteollisuuden valvomisesta on saattanut monet uskomaan, että se oli kuin viimeinen merkki, jolla ylitettiin Jumalan asettama punainen varoitusviiva.

TÄMÄ sopimus  asettaa juutalaisen kansan taas kerran ”lopullisen ratkaisun” eteen, jolla monet hallitsijat ovat yrittäneet tuhota juutalaisen kansan lopullisesti. Yli 2500 vuotta sitten sitä yritettiin Persiassa kuningas Ahasveroksen aikana. Nyt yrittäjänä on Persian perillinen Iran, jolle kansainvälinen yhteisö antaa oikeuden valmistaa ydinaseen, vaikka se uhoaa tuhoavansa sekä ”suuren että pienen saatanan”, eli USA:n ja Israelin. Maailman yleinen mielipide vähättelee näitä uhkauksia
Kuningas Ahasveros kuunteli varoituksia ja antoi laatia uuden lain, joka antoi juutalaiselle kansalle oikeuden puolustaa itseään.

USA:n presidentti Obamalla oli nyt tämä mahdollisuus torjua juutalaista kansaa uhkaava kuolemanvaara, mutta sen sijaan hän varoituksista välittämättä asettaa paitsi juutalaisen kansan myös USA:n kansan tuhon alaiseksi ponnistellen kaikin voimin saadakseen katastrofiin johtavan sopimuksen hyväksytyksi kongressissa.

USA:n korkeimman oikeuden 26.06.15 vahvistama laki naisen ja miehen välisen avioliiton muuttamiseksi koskemaan myös samaa sukupuolta olevia pareja, oli se viimeinen pisara USA:n avoimesta kapinasta Jumalan antamia määräyksiä vastaan. Tähän ovat liittyneet sittemmin Obamacare-lakien sallimat lasten murhaaminen joko äitinsä kohtuun tai synnytyksen jälkeen elävien lasten silpomisen myytäviksi teurastettujen eläinten tapaan maailman markkinoilla. Abortoituja fetuksia jopa myydään Kauko Idän markkinoilla ihmisten ruuaksi kannibaalien tapaan.

MIKÄ tulisi olemaan USA:n kansalle annettu tuomio, on tietenkin Jumalan salaisuus. Mutta monet tarkkailijat, heidän joukossaan rabbi Jonathan Cahn, varoittavat, että USA:n ylisuuriin velkoihin ajautunut talous on päätymässä tiensä päähän ja että Kiinan talouden romahduksen aloittama maailmantalouden luisuminen kohti täydellistä romahtamista tulee lopettamaan USA:n suurvalta-aseman ja saattamaan sen talouden täydelliseen kaaokseen. USA:n dollari menettää heidän varoituksensa mukaan maailman vaihtovaluutan arvonsa, ja sen tilalle nousee uusi valuutta, ehkä Kiinan yuan, tai BRICS liittoutuman kehittämä uusi valuuttayksikkö YK:n tukemana. http://www.wnd.com/2015/07/americas-day-of-reckoning-just-60-days-away/, http://www.wnd.com/2015/09/statistician-data-proves-shemitah-financial-collapse/

3.       USA:n kongressin demokraatit sanovat olevansa enää yhden äänen päässä tilanteesta, jossa varmistetaan P5+1 maan ja Iranin välille solmittu sopimus. Presidentti Barack Hussein Obama näyttää pelon merkkejä, sillä afrikkalaista heimoperinnettä perintötekijöissään kantavana hän on altis taikauskolle, jonka merkiksi hän kantaa taskussaan hindujen apinajumalan pienoisveistosta.
Vihkisormuksessaan hänellä on teksti. Ei ole muuta jumalaa kuin Allah.
Joittenkin psykologien mukaan Obama osoittaa merkkejä psykologisesta häiriötilasta, kun toinen asiantuntija toteaa hänen sairastavan vakavaa narsismia, joka hallitsijassa voi aiheuttaa vaarallisia tilanteita. Monet diktaattorit ovat sairastaneet narsismia. Obama tunnusti puhuessaan äskettäin juutalaisille, että hän hänelle tuottaa tuskaa kuullessaan väitteitä, että hän olisi antisemitisti.

JOKA tapauksessa Obama osoittaa halua korjata aiheuttamiaan repeämiä kansan-suosiossa, joka USA:ssa on heilunut 40 %:n kieppeillä. Erityisesti juutalaisten arvostuksen menettäminen on hänelle raskas, sillä hänellä on taianomainen pelko juutalaisten vaikutusvallasta, vakka hän sisimmässään inhoaakin heitä.
Kongressin vahvistus Wienin sopimukselle, josta käytetään nimitystä Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), näyttää vahvistuvan, mikä antaa aiheen pohtia, mitä sen jälkeen. Aloite on tietenkin Valkoisen Talon käsissä, jolle on annettu käytännön toimien hoitaminen useimmiten kongressin tukemana tai ilman sitä.

ENSIMMÄISEKSI Obama näyttää tarjoavan turvallisuuden vahvistamista Iranin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa, jotka pelkäävät Iranin painostuksen voimistumista. Tämä koskee etenkin Persianlahden pieniä öljyrikkaita maita, mutta myös Saudi Arabiaa, Jordaniaa, Egyptiä ja tietenkin Israelia. Näihin kuuluvat Israelin puolustuskyvyn vahvistaminen seuraavan vuosikymmenen aikana; USA:n vaikutusvallan ja läsnäolon uudelleen lisääminen Lähi-Idässä; Iranin ydinasevalvontaan liittyvien sanktioitten vahvistaminen ja toteuttaminen, mikäli osoittautuu, ettei Iran täytä velvoitteitaan; Iranin tuhoisan vaikutusvallan estäminen sekä voimistuva yhteistoiminta ohjusteollisuuden kehittämisen alalla.
Obama tarjoaa USA:n apua sanktioitten poistumisen yhteydessä vapautuvien miljardien USD valvontaa, etteivät ne valu terrorijärjestöille.

USA:n valtionvarainministeriön apulaissihteeri Adam Szubin keskittyi viime viikolla keskusteluissa Israelin viranomaisten kanssa siihen, ettei Hizbullah ole yksi Iranin vapautuvien miljardien tärkeimmistä kohteista.
Jos osoittautuu, että Iran toimii allekirjoittamiensa rajoitusten puitteissa, USA:n hallitus on valmis poistamaan myös muita Irania vastaan asetettuja painostus-keinoja, jotka eivät ole JCPOA sopimuksen alaisia.
Pääministeri Netanyahu ei halua keskustella JCPOA sopimukseen liittyvistä kysymyksistä USA:n viranomaisten kanssa niin kauan, kuin on toivoa sen kaatumisesta kongressissa, ettei hän antaisi kuvaa sopimuksen tukemisesta.
Entinen Netanyahun turvallisuusneuvonantaja Uzi Arak sanoo, että Obaman tarjous on oikeansuuntainen, mutta lisää useita omia toimia, joita hän odottaa USA:lta.
Israelin armeijan hankinnat ovat pääosin USA:sta, mikä asettaa IDF:n riippuvaiseksi varaosien saatavuudesta, mikä kriisitilanteessa on kriittinen selviytymiseksi.
Yksikään hieno hävittäjä ei lennä pitkälle ilman toistuvaa huoltoa ja varaosia.
Israelin toivelistan kärjessä on F-35 koneen toimittaminen, mikä on vuosikaudet jäljessä aikataulustaan, ja jonka hinta on noussut suhteettomasti. Yhtä tärkeitä ovat pitkälle kehitetyt ohjusjärjestelmät.
GULFMAAT odottavat samankaltaisia toimituksia USA:lta, joskin niiden oma varustautuminen turvallisuutensa hyväksi edellyttää paljon suurempaa panosta USA:lta, ehkä jopa raskaan sotakaluston ja sotilasjoukkojen osalta. Tästä kaikesta saa käsityksen, että Obama valmistaa Lähi-Itää suursotaan. http://www.timesofisrael.com/what-america-will-offer-israel-after-the-nuclear-deal/, http://www.timesofisrael.com/kerry-to-outline-us-assurances-to-israel-gulf-to-lawmakers/, http://www.timesofisrael.com/iran-unveils-15-year-nuclear-enhancement-program/.

4.       UUTISOTSIKOITA
·         Israelin valtionbudjetti määrältään 424.9 miljardia NIS vuodelle 2015 -2016 on valmis Knessetin käsittelyyn. Viimeiseksi Israelin arabit moittivat heille tulevien määrärahojen vähyyttä uhaten työnseisauksilla, mutta asia hoidettiin kuntoon. Jos se ei läpäise kaikkia kolmea äänestystä Knessetissä, edessä ovat uudet vaalit. Budjetti on suurin koskaan Israelissa esitetty. http://www.timesofisrael.com/knesset-to-vote-on-biggest-ever-state-budget/
·         USA:n varapresidentti Joe Biden (D) kokeilee kansansuosiotaan Floridassa. Republikaaneilla on kaikkiaan 17 ehdokasta, joitten kärjessä on edelleen Donald Trump, hänen lähin seuraajansa on entinen nerokirurgi Ben Carson. Demokraattien pääehdokas on ollut Hillary Clinton, mutta hänen mainettaan tahraavat monet skandaalit, joista Benghazi on pahin. Hänen tärkein kilpailijansa on Sanders, jonka suosio on noussut. Obama ehdotteli vaimonsa Michellen ehdokkuutta, mikä löi Bill Clintonin sanattomaksi. http://www.timesofisrael.com/biden-to-test-political-waters-in-florida-as-he-mulls-2016/
·         Italialinen yhtiö ilmoittaa löytäneensä Egyptin rannikon edustalta Välimeressä kaasuesiintymän jota se kutsuu megaluokan löydöksi. Kaasua on alustavien tutkimusten mukaan 30 triljoonaa kuutiojalkaa. mikä on suurin Lähi-Idän alueella, ja tyydyttää Egyptin tarpeet vuosikymmeniksi. Presidentti Al-Nissi kutsuu sitä lahjaksi Allahilta. Israelin suurimman kaasulöydön Leviathanin koko on 16 triljoonaa kuutiojalkaa, lisäksi Israelilla on muutamia pienempiä kaasuesiintymiä. Israelissa pelätään Egyptin löydön houkuttelevan sijoittajia ja yhteistyökumppaneita pois Israelista, joka ei ole pystynyt määrittelemään valtiolle tulevan osuuden suuruutta. http://www.timesofisrael.com/deri-slams-intelligence-failure-in-egypt-gas-find/
·         USA aloittaa Syyriassa kampanjan, joka tähtää IS:n johtajien teloittamiseen. Kampanja suoritetaan käytännössä miehittämättömiä pienkoneita käyttäen, mikä on paljon halvempaa ja tuhoisampaa kuin miehitettyjen koneitten käyttö. USA:n huolena on IS:n toiminnan ja vaikutuksen leviäminen entisestään Irakin ja Syyrian ulkopuolisiin maihin, kuten on jo tapahtunut Libyassa, Siinailla, Jemenissä ja salaisina soluina Saudi Arabiassa. Myös Gazassa sekä Juudeassa ja Samariassa syntyy uusia soluja IS:n periaatteille. http://www.timesofisrael.com/us-launches-drone-campaign-in-syria-report/
·         Peläten Israelin hyökkäyksiä Iran on tehostanut tärkeimpien ydinlaitostensa ilmapuolustusta ja tutkavalvontaa uusilla laitteilla. Venäjän lupaaman S-300 järjestelmän 4 patteristoa toimitettaneen ennen vuoden loppua.http://www.timesofisrael.com/fearing-israeli-attack-iran-boosts-nuke-defenses-tv-report-claims/
·         Pääministeri Netanyahu sanoo olevansa valmis tapaamaan Abbasin välittömästi. Hän tunnusti tämän tavatessaan rauhan puolesta taistelevien naisten edustuksen eilen. Hän lupaa, ettei aseta ennakkoehtoja tapaamiselle. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-says-willing-to-meet-abbas-for-peace-talks-right-now/
·         PA/PLO:n 80-vuotias puheenjohtaja Mahmoud Abbas valittaa vanhuuttaan sekä rauhankeskustelujen jäätymistä samalla esittäessään jäävänsä syrjään seuraavista PLO:n keskuskomitean vaaleista vastoin jäsenten tahtoa. Tämä ennakoi hänen haluaan siirtyä syrjään ”presidentin” virastaan, jota hän on pitänyt hallussaan vuosikaudet ilman valintaa. Abbas kertoi Fatahin johtajille, ettei hän asetu ehdokkaaksi Fatahin ja PLO:n keskeisten virkailijoitten vaaleissa.  Fatahin vallankumousneuvoston pääsihteeri Amin Maqbul kertoi Maan toimittajille kehottaneensa Abbasia harkitsemaan vielä kerran juuri tänä vaikeana ja vaarallisena aikana, mutta ilman tulosta. Abbasin suurin huoli on varmistaa, ettei hänen pahin kilpailijansa Mahmoud Dahlan nouse hänen paikalleen. Abbas suosittaa Marwan Barghoutia, joka kärsii Israelin vankilassa 5 elinkautisen + 40 vuoden rangaistustaan. Hän perusti Al-Aksa Marttyyrien Prikaatit järjestön, joka on taistellut verisesti Israelia vastaan. Viime kuussa Abbas ja 18 muuta PLO:n hallituksen jäsentä ilmoittivat eroavansa hallituksesta. PLO:n vaalit pidetään ensi maanantaina. Abbas valittiin puheenjohtajaksi v. 2005 PLC:n vaaleissa neljäksi vuodeksi. http://www.timesofisrael.com/abbas-to-sit-out-plo-fatah-elections-despite-party-objections/,http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Analysis-Is-Abbas-really-quitting-413950,
·         Moshe Yaalon lupaa, ettei hän anna käskyä Etzion Block monumentin Oz Vegaon tuhoamiseksi, vaan päinvastoin laillistaa sen. Paikka kunnostettiin kolmen juutalaisnuoren murhan kunnioittamiseksi, jotka Hamasin terroristit sieppasivat viime kesänä ja murhattuaan hautasivat heidät laaksoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/200205#.Vea30or7RsU
·         PA:n arabien vandalismi jatkuu Öljyvuorella, vaikka sekä pääministeri että monet muut poliisin ohella ovat vakuuttaneet valvonnan lisäämistä. 3 000 vuotta vanhan hautausmaan hautoja on rikottu ja puita sytytetty tuleen. Viimeisin tuhotyö suoritettiin keskiviikon vastaisena yönä.  Alueella on
150 000 hautaa. Poliisi meni paikalle etsimään syyllisiä, ja palokunta sammuttamaan alkanutta paloa hautausmaa-alueen puissa. http://www.timesofisrael.com/mount-of-olive-graves-smashed-trees-set-on-fire/
·         Debkafile raportoi, että Venäjä valmistelee ilmapuolustusjoukkojen tuomista Damaskokseen sen puolustuksen vahvistamiseksi. IS:n joukot odottavat Damaskoksen ulkopuolella edeten varovaisesti odottaessaan suotuisaa tilaisuutta koordinoidun rynnäkön tekemiseksi. Maanantaina 31.08. IS:n joukot ottivat valvontaansa Qadam-aluetta hívuttautuessaan kohti pääkaupungin keskustaa ja Bashar Assadin hallituspalatsia. USA:n alettua uudet iskut Syyrian IS:n ja al-Nusra Front joukkoja vastaan voivat aiheuttaa vaaratilanteita, joissa ne joutuvat vastatusten Venäjän joukkojen kanssa. Presidentti Putin on päättänyt pitää Bashar Assadin vallassa ainakin toistaiseksi. Ennen Venäjän joukkojen tuloa Syyriaan Putin sopi USA:n kanssa Patriot ohjuspatterien poistamisesta Turkin rajalta vahinkojen estämiseksi. http://www.debka.com/article/24858/Russia-gearing-up-to-be-first-world-power-to-insert-ground-forces-into-Syria
Post a Comment