Sunday, August 02, 2015

SUNNUNTAI 02.08.15

SUNNUNTAI 02.08.15
1.       LÄHI-ITÄ kipuilee nyt lähes ennen näkemättömissä helteissä, Iranissa paikoin 165 F-astetta, joka vastaa 73.88 C-astetta. Kyproksessa annettiin keltainen lämpövaroitus päivälämpötilan saavuttaessa 42 astetta maan sisäosissa. Israelissa lämpötila saavuttanee 46 asteen rajan Tiberiaassa sekä Eilatissa, jossa ennustetaan peräti 48 astetta. 40 asteen rajan ylittävät myös Beersheba, jossa on 42 astetta ja Kiryat Shmona pohjoisessa, jossa on 44 lämpöastetta tänä päivänä. Pientä helpotusta luvataan ennusteissa välillä, mutta helleaalto jatkuu toistaiseksi.
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 25 -38; Tiberias 28 -43; Suolameri 33 -44; Eilat 31 -46 +C-astetta. JP ennustaa Eilatiin 48 astetta tänään muutenkin eroten ToI:n luvuista.

2.       Sisäisen jännitteen nousua on havaittavissa myös Israelin poliittisella areenalla.
Duman arabikylässä tehty murhapoltto, jossa sai surmansa 18 kuukauden ikäinen vauva, ja hänen äitinsä, veljensä ja isänsä kamppailevat hengestään sairaalassa, aiheutti mielenosoituksia sekä Dumassa että sen läheisissä kylissä ja Jerusalemissa. Sunnuntaiaamuna Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israeliin, mutta ne putosivat lähelle turva-aitaa aiheuttamatta vahinkoa. Hamas ilmoitti eilen, että kaikkien arabimuslimien on aloitettava sota juutalaisia vastaan kaikkialla surmaten heitä. Duman asukkaat pelkäävät, että murhaajat voivat iskeä kylään uudelleen. Teon tekijöiksi epäillään äärijuutalaisia, mutta helpoin ja vääristynein tapa on syyttää kollektiivisesti ”setlereitä” ilman perusteita ja todisteita. Jopa YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon tarttui siihen kehottaen taistelemaan ”setlereitten” väkivaltaa vastaan.
Ban on siinä määrin PA(PLO:n arabien aivopesemä, että hän automaattisesti syyttää ”setlereitä” lähes mistä tahansa väkivallasta Israelissa ilman todisteita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198890,

3.       Viimeisten päivien väkivaltaisuudet, joita säestivät torstaina iltapäivällä Jerusalemin homoparaatin aikana kuuden ihmisen puukottaminen, saivat lauantai-iltana aikaan spontaanit väkivallan vastaiset tilaisuudet Jerusalemissa, Tel Avivissa ja Haifassa. Presidentti Reuven Rivlin totesi tilaisuudessa: ”Emme voi jättää huomiotta vihan liekkejä, jotka leviävä Israelin kansan keskuudessa”. Rivlinin onnettomuudeksi hän joutui esittämään puheensa valtavan GL sateenkaarei-lipun edessä, mikä ei välttämättä nostanut hänen kansansuosiotaan sen jälkeen, kun hän oli pääministerin tapaan osoittanut surunvalittelunsa Duman arabiperheelle ja ”pridemarssin” uhreille. Jotkut äärilaidan edustajat jopa uskalsivat ennustaa Rivlinille samaa kohtaloa kuin Rabinille ja Sharonille.
Juutalaisuus ei yleensä suhtaudu vihamielisesti erilaisen seksuaalisen käytännön omaksuneisiin, vaikka juutalaisten pyhät kirjoitukset tuomitsevatkin selvin sanoin sukupuolisen kanssakäymisen samaa sukupuolta olevan kanssa. Myös Israelin Knessetissä on joitakin homoja ja lesboja, jotkut ovat sen julkisesti tunnustaneetkin. Viimeisen Jerusalemin ”pridemarssin” jälkeen yksi Sionistisen Unionin kansan-edustaja ilmoitti poikkeavasta sukupuolisesta käyttäytymisestään.

JERUSALEMIN maistraatin oikeus jatkoi pridemarssin puukottajan ultraortodoksin Ysihai Schlisselin pidätysaikaa 12 vuorokaudella. Syytetty totesi, ettei oikeudella ole oikeutta tuomita häntä, koska se on osa pahan mekanismia. Hän sanoi toimineensa noudattaen Pyhän Toran käskyjä. Schlissel, 50-vuotias, kotoisin Modiin Illitistä, vapautettiin vankilasta kolme viikkoa sitten kärsittyään 10-vuoden tuomionsa v. 2005 Jerusalemin pridemarssin aikana suorittamastaan rikoksesta.
Hän sanoi uhmakkaasti oikeuden tuomarille Gahna Miriam Lompille: ” En hyväksy tämän oikeuden arvovaltaa. Tämä oikeus on osa pahan mekanismia. En tunne minkäänlaista intressiä toimia yhteistyössä sen kanssa, enkä tunnusta mitään tämän hallituksen instituutteja.” http://www.jpost.com/Israel-News/Protests-against-Homophobia-and-Jewish-terror-take-place-throughout-Israel-410816, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198884#.Vb2niorxQwA,

4.       Väkivaltaisuudet ovat nostattaneet myös arabijärjestöjen välisiä tunteita.
Hamasin tiedottaja Sami Abu Zuhri sanoo, että PA on syyllinen murhapolttoon Dumassa ja toteaa, että jos Hamas olisi vallassa, sellaista ei pääsisi tapahtumaan. Zuhri syyttää tilanteesta suoraan PA/PLO:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia. ”Vaadin Abbasia lopettamaan Hamasin jäsenten jahtaamisen Länsirannalla ja asetan hänen henkilökohtaiselle vastuulleen Ali Dawashban kuoleman siksi, että hän häiritsee vastarintataistelijoiden toimintaa”. Hän selitti, että ”jos turvallisuusvastuu olisi Hamasilla, ”setlerit” eivät olisi voineet suorittaa tämän kaltaisia rikoksia ja polttaa lapsiamme”.

VAIKKA teon suorittajista ei ole vielä todisteita, Israelin poliitikot sekä kansainväliset yhteisöt YK, EU ja USA ovat tuominneet kovin sanoin tämän ”setlerien” suorittaman rikoksen olettaen ilman todisteita heidän syyllisyytensä.
ABBAS ilmoitti lauantaina vievänsä murhapolton Haagin kansainväliseen oikeuteen, josta näyttää kehittyvän PA/PLO:lle samantapainen työrukkanen kuin Israelin korkeimmasta oikeudesta ulkomaiden tukemille NGO-järjestöille Israelissa.

HAMAS puolestaan kehottaa arabeja kaikkialla ja kaikissa tilanteissa hyökkäämään IDF:n sotilaita ja ”setlereitä” vastaan sanoen heidän olevan laillisia kohteita.
Hamasin kutsu aseisiin lankesi hedelmälliseen maaperään tarkasteltaessa kivitysten ja polttopulloin tehtyjen hyökkäysten määrän äkillistä nousua sotilaita, autoilijoita ja koteja vastaan perjantain ja lauantain aikana Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198896#.Vb2n9YrxQwA

5.       Ali Dawabshan ja Abu Khdeirin omaiset uhkaavat, että jos 18-kuukauden ikäisen lapsen äiti Riham, jolla on 90 %:n palohaavoja ruumiissaan, menehtyy, Israelin vastainen väkivalta tulee leviämään kaduille. Kolmannen intifadan alkaminen lepää nyt Riham Dawabshan selviytymisen varassa, he toteavat. Perheen isällä on 80 %:n palohaavat, ja 4-vuotias Ahmad taistelee vanhempiensa tavoin hengestään sairaalassa.
Dawabshan omaiset katsovat, että Israelin hallitus on syyllinen murhapolttoon, ja siksi he pelkäävät väkivallan riistäytyvän käsistä, jos perheen äiti Riham kuolee. Lauantaina julkisuuteen levisi tietoja, että hän olisi jo menehtynyt vammoihinsa, muta lääkärit kielsivät nopeasti sen todeten, että perättömät huhut vaikeuttavat heidän toimiaan.

Lauantaina syntyi mielenosoituksia Duman arabikylän läheisellä tiellä mielen-osoittajien kivittäessä turvallisuusmiehiä. Ainakin 200 arabia osallistui mielen-osoitukseen, jonka johdosta maantie suljettiin toistaiseksi liikenteeltä.
Perjantaina mielenosoittajat hyökkäsivät sotilaita ja poliiseja vastaan Qalandian tarkastusasemalla Jerusalemin ja Ramallahin välillä. Mielenosoituksia tapahtui myös Hebronissa ja monilla muilla alueilla. Myöhään perjantai-iltana arabit yrittivät polttaa Josefin hautakammion Sikemissä (Nabkusissa). http://www.timesofisrael.com/families-of-arab-terror-victims-warn-of-rage-on-palestinian-street/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Murhapoltossa kuolleen 18.-vuotiasan lapsen setä sanoo, että hänen äitinsä tempasi mukaansa huovan uskoen vauvan olevan sen sisällä, ja vasta ulkona havaitsi erehdyksensä. Yrittikö hän vielä palata takaisin sisälle, mistä pahat palovammat voisivat olla peräisin? http://www.timesofisrael.com/slain-babys-uncle-his-mother-grabbed-blanket-as-she-fled-fire-thought-ali-was-in-it/
·         Beit HaYehuda puolueen puheenjohtaja ministeri Naftali Bennett varoittaa käyttämästä äskeisiä väkivaltaisuuksia kaikkien juutalaisyhteisöissä asuvien juutalaisten asukkaitten leimaamiseksi väkivaltaisiksi murhaajiksi, kuten myös kytkemistä hänen puolueensa osalliseksi niihin. Hän sanoo tuomitsevansa kaiken väkivallan, mutta vaatii oikeudenmukaisuutta asioita tarkastellessa. Hän toteaa, ettei kaikkia 430 000 Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä asuvia juutalaisia voida syyttää joittenkin ääriainesten tekemistä laittomuuksista. Tel Avivin väkivaltaa vastusvatilaisuus kääntyi oikeistolaisia vastaan ja vasemmistoa suosivaksi. Bennett ei saanut lupaa puhua tilaisuudessa, ja ministeri Steinitzin puhetta häirittiin.  http://www.timesofisrael.com/bennett-dont-use-jewish-terrorists-to-tarnish-settlers/
·         Poliisi olettaa aktiivisesti LGBT ”Jerusalem pridemarssia” vastaan toimineen rabbin olleen osasyyllinen marssin aikana tehtyihin puukotuksiin. Poliisi meni rabbin kotiin, jossa he väkivaltaisesti pyrkivät pidättämään rabbin vaimon, joka kaikin voimin vastusti heitä. Poliisin väkivallan seurauksena vaimo jouduttiin kiidättämään sairaalaan. Ynetnews kertoo että poliisi hetkeksi pidätti vaimon ja tuli uudelleen hänen kotiinsa kysyäkseen lisää, jolloin vaimo lyyhistyi maahan. Rabbi, jonka nimeä ei ole julkistettu, kertoi walla.news toimittajalle, että hän on syytön, ja että poliisi mursi hänen vaimonsa käden pyrkiessään väkivaltaisesti pidättämään hänet kuulusteltavaksi. Israelin poliisia syytetään toistuvasti turhan väkivaltaisesta käyttäytymisestä. http://www.timesofisrael.com/rabbi-wife-probed-on-ties-with-gay-pride-attacker/,http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/198911#.Vb3U8orxQwA,
·         Jotkut israelilaiset, joiden artikkelissa sanotaan kuuluvan oikeistoon, ovat tuohtuneet presidentti Rivlinin - mennessään esittämään osanottonsa ja surunvalittelunsa - tunnustaessa, että ”hän valittaen joutuu toteamaan syyllisten tulleen hänen oman kansansa keskuudesta”. Presidentti Reuven Rivlin pyrkii kokoamaan Israelin kansan taakseen ja omaksumaan yhteisen rintaman vaarallisessa tilanteessa, joissa maa on nyt. Hänellä ei kuitenkaan ole aina diplomaattista taitoa ja hellävaraisuutta, minkä johdosta jokin harkitsematon sana voi aiheuttaa vastalauseita. http://www.timesofisrael.com/threats-against-rivlin-wish-him-fate-similar-to-sharon-rabin/
·         USA:n entisen ulkoministeri Hillary Clintonin lähettämistä Email-viesteistä selviää, että, hän suositteli v. 2009 käyttämään painostusta pääministeri Netanyahun politiikkaa vastaan voidakseen taivuttaa hänet neuvotteluihin PA/PLO:n kanssa, ”tehden hänen olonsa epämukavaksi”. http://www.timesofisrael.com/make-him-uneasy-clinton-emails-show-debate-on-handling-netanyahu/
·         Osama bin Ladenin perheen omistama lentokone syöksyi maahan ja syttyi palamaan yrittäessään pakkolaskua Lontoossa, ilmoittaa Saudi Arabien ulkoministeriö lauantaina surunvalittelujen ohessa. Neljä ihmistä sai surmansa Phenom 300 koneen syöksyessä maahan perjantaina, heidän joukoissaan bin Ladenin äitipuoli ja sisarpuoli. Kone yritti pakkolaskua Balckbushe lentokentälle. Kukaan kentällä olevista ei vammautunut. http://www.timesofisrael.com/osama-bin-ladens-relatives-die-in-plane-crash-in-britain/

Hizbulahin Radwani eliittijoukot perustettiin ja koulutettiin miehittämään Israelin puoleinen Galilean alue, mutta kapinallisten lujittunut vastarinta ja hyökkäysinto Zabadabin taistelun voittamiseksi on pakottanut Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallahin uhraamaan kalleimman aarteensa saadakseen Zabadanin taistelut pikaiseen voittoon. Taisteluilla Al-Nusra Front armeijaa vastaan Zabadanissa on enemmän kuin vain symbolinen arvo, se tulee ratkaisevasti vaikuttamaan Hizbullahin uskottavuuteen.  Lähi-Idässä kasvojen säilyttäminen tarkoittaa kunnioitusta, sen menettäminen on usein kuolemaakin tuskalisempi. Zabadanin taostekuolla on kolme ulottuvuutta: heikentää Al-Nusraa komando-iskuilla; mitätöidä Al-Nusran ja IS:n yritykset pitkittää Zalabanin taisteluja ja sitoa Syyrian ja Hizbullahin joukkoja avatakseen uuden taistelurintaman Libanonissa; Syyrian presidentti Assad on kovan puristuksen alaisena miehistön vähyyden vuoksi. Hän tarvitsee näyttöjä taistelukunnostaan vakuuttaakseen Irania ja Venäjää. http://www.debka.com/article/24778/Hizballah-presses-elite-Radwan-Force-for-conquering-Galilee-into-saving-stalled-Zabadani-battle


Post a Comment