Wednesday, July 01, 2015

KESKIVIIKKO 01.07.15

KESKIVIIKKO 01.07.15
1.       HEINÄKUUN ensimmäinen päivä alkoi mukavan viileän tuntuisena lämpömittarin osoittaessa 18 lämpöastetta. Pilviä seilaa taivaalla, mikä tarkoittanee, että on puolipilvistä tänään ja ennusteiden mukaan myös lähipäivien aikana. Lämpötilat pysyttelevät uskollisesti tämän päivän lukemissa, vasta sapattina ennustetaan nousua parhaimmillaan 30 asteen tienoille pääkaupungin alueilla.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 16 -28; Tiberias 23 -35; Suolameri 27 -36; Eilat 27 -38 +C-astetta.

2.       Shvut Rachel juutalaisyhteisön lähellä Samariassa maanantain vastaisena yönä terroristien tulituksessa haavoittuneesta neljästä juutalaisesta yksi, Malachi Rosefeld, kuoli haavoihinsa sairaalassa. Toinen sairaalassa haavojaan paranteleva mies sanoi toimittajille: ”Meidän tulee voida olla turvassa omassa maassamme, sen jokaisessa kolkassa. Meidän tulee tuntea olevamme turvattu maassamme”, hän toisteli kokemukseensa perustuen. Terroristit tulittivat heidän autoaan ohiajavasta autosta. Poliisin mukaan hyökkäys oli hyvin suunniteltu ja siihen osallistui useampia terroristeja. IDF:n keskuskomitean virkailijan mukaan Samariassa viime päivien aikana tapahtuneet tulitukset ovat osa laajempaa suunnitelmaa.
Danny Cohen sai surmansa terroristin pysäyttäessä hänen ajamansa auton Dolevin lähellä ja kysyttyään jotain avasi 9 mm:n pistoolilla tulen surmaten Cohenin ja haavoittaen hänen ystäväänsä.

IDF lisää partioitaan arabikylissä Samarian alueilla ja siirtää sinne lisäjoukkoja nähdessään hyökkäysten lisääntyneen, vuodesta 2012 lähtien peräti 50 %.
Puolustusministeri Moshe Yaalon esitti tiistaina syytöksen PA:n kiihotusta vastaan. Hän selitti arabien seuraavan PA:n TV-ohjelmia päivisin ja illalla siirtyvän maastoon toteuttamaan saamiaan vinkkejä.
Pääministeri Netanyahu sanoi, ”etteivät viime päivinä kokemamme hyökkäykset ole käyttäytymistä, jota odotamme arabinaapureiltamme, eivätkä osoita rauhantahtoa heidän taholtaan”.

HAMASIN tiedottaja Qatarissa ylisti hyökkäyksiä todeten, että Länsiranta on palaamassa vanhoihin hyviin päiviin toisen intifadan aikana, jolloin hyökkäyksiä tehtiin paljon nykyistä useammin.  

Parin viikon sisällä tapahtuneet terrori-iskut ovat motivoineet joitakin arabeja toivottomiinkin iskuihin, kuten se 21-vuotias aseeton mies, joka Kalandia tarkastus-pisteessä Ramallahin ja Jerusalemin välillä juoksi autoille varattua väylää pitkin sotilaista kohti huudellen Allahia avukseen. Sotilaat ampuivat varoituslaukauksia ilmaan vaatien miestä pysähtymään, mutta lopulta ampuen kohti, koska hän jatkoi juoksuaan. Hän haavoittui vatsaan ja vietiin sairaalahoitoon odottamaan toimen-piteitä. Lääkärit harkitsevat, tarvitaanko hänelle kirurgista operaatiota.

Maanantaina lähellä Rachelin hautakammiota Jerusalemista etelään 20-vuotias arabinainen Betlehemistä Misun Musa puukotti 23.00 aikoihin 20-vuotiasta naissotilasta niskaan useita kertoja. Sotilas kiidätettiin sairaalaan, musa pidätettiin ja vietiin kuulusteluihin. Sotilaalla ei ole hengenvaaraa, mutta haavat ovat pahoja.
Begin Sadat strategisten tutkimusten instituutin johtaja Efraim Inbar toteaa terrorihyökkäyksiin viitaten, että motiivi niihin on näin ramadanin aikana suuri, mutta toppuuttelee, ettei niiden johdosta pidä antaa tilaa paniikkimielialalle. Hän toteaa, ettei niissä ole mitään uutta, näin tapahtuu kaiken aikaa. http://www.jpost.com/Israel-News/A-Jew-needs-to-feel-safe-in-every-part-of-his-country-407561, http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/three-terror-victims-still-hospitalized-after-malachi-rosenfeld-dies-of-wounds-video/2015/06/30/,

3.       SAKSAN sisäisen tiedustelujärjestön (BjF)julkaiseman raportin mukaan islamistit tekivät Saksassa v. 2014 yhteensä 43 890 hyökkäystä, edellisvuonna 43 190.
BjF-järjestön presidentti Hans Georg Maassen totesi, että ”radikaalit islamistit ovat suurin uhka maan turvallisuudelle”.
Tiedusteluraportin mukaan Saksassa on 950 Hizbullahin ja 300 Hamasin jäsentä. Saksa on määritellyt Hamasin terrorijärjestöksi kuten myös Hizbullahin sotilaallisen toiminnan, mutta tunnustaa sen poliittisen aktiivisuuden Libanonissa.

SAKSAN Federatiivisen Toimiston maan perustuslain suojelemiseksi (BfV) mukaan Saksassa oli viime vuonna 7 000 salafistia, edellisvuonna 5 500. Raportin mukaan salafistit ovat dynaamisin islamin järjestö maassa, jonka jäseniä jihadisti-järjestöt rekrytoivat palvelukseensa Irakissa ja Syyriassa.

Raportin kappaleessa ”Islamismi ja islamin terrorismi” todetaan, että Gazan kesäsodan vastaisissa mielenosoituksista useimmat olivat Hamasia tukevia kuin rauhaan kannustavia, ja ne olivat selvästi anti-semiittisiä. Iskulauseissa esiintyivät hyökkäykset juutalaisia ja Israelia vastaan, kuten ”Kill the Jews”, ”Jews out”, ja ”Hamas, Hamas, juutalaiset kaasutettaviksi”, selviä viitteitä natsien toimenpiteisiin. Ne kiihottivat hyökkäysiin juutalaisia ja Israelia puolustavia vastaan.

BfC:n raportin mukaan Hamas onnistui mobilisoimaan perusjäsentensä lisäksi myös ulkopuolisia osallistumaan Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Yleinen anti-semitismi oli havaittavissa Gazan kesäsotaa vastustavien keskuudessa, ja lisäksi merkille pantavaa oli runsaan maahanmuuttajanuorison käyttäytyminen anti-semitismiä ja vihaa osoittavalla tavalla. Mukana oli myös ääri-turkkilaisia kuten myös ääri-vasemmistoa ja ääri-oikeistoa edustavia fanaatikkoja.
Ääri-oikeistoa kannattavien luku nousi 990:en, nousua 23.6 % vuodesta 2013.  Heidän ideologiansa perustuu yleiseen vihaan ja erityisesti poliittisten siirtolaisten ja pakolaisten asumisoikeuden vastustamiseen.
”Palestiinalaisia tukevat mielenosoitukset pyrittiin naamioimaan anti-semiittisiksi ja anti-sionistisiksi selkeän juutalais-vastaisuuden asemesta”, raportissa todetaan. http://www.jpost.com/International/950-Hezbollah-operatives-300-Hamas-members-in-Germany-intelligence-report-407651

4.       ISIS, Islamin Valtio, tai mitä termiä tästä terrorijärjestöstä käytetäänkin, on selvästi kiinnittämässä huomionsa Israeliin, alkaen varovaisesti Jerusalemin itäosan kristityistä, joita se kehottaa muuttamaan pois ennen ramadanin loppumista, tai
vaihtoehtona on kristittyjen massamurha Syyrian ja Irakin tapaan.
Israelin turvallisuusjärjestöt ottavat uhkaukset todesta, sillä tämän fanaattisen
järjestön kanssa ei kannata leikkiä.
Sen päätavoitteena on Israelin tuhoaminen ja Jerusalemin ”vapauttaminen”, koska siitä halutaan muodostaa islamin kalifaatin pääkaupunki.

ISIS etenee kuitenkin hissukseen Israelin laitamilla saartaakseen sen joka taholta.
Viimeisin varoitus annettiin Hamasille, joka ei IS:n mielestä ole tarpeeksi tiukka uskonnollisessa vakaumuksessaan, kuten REUTERS tiedottaa.

Harvinaisessa videolausunnossaan, jonka ISIS julkaisi Syyrian tukikohdastaan, IS arvostelee Hamasia sen aloittamista toimista Al-Qaidan alaisia järjestöjä vastaan Gazassa estääkseen niitä häiritsemästä tulitaukoa Israelin kanssa. Vaikka Hamasin tiedetään valmistautuvan uuteen sotaan Israelia vastaan, valmistelut ovat vielä pahasti kesken. Uusien hyökkäystunnelien louhiminen on hidasta ja ne on varustettava tarpeellisin asein ja miinoin kutsumattoman vieraan varalta. Se esitteli äskettäin videolla uutta 3.5 km:n pituista hyökkäystunnelia, joka päättyy Israelin puolelle, vaikka Moshe Yaalon väittää, ettei niitä ole kaivettu uusia.

”Me tulemme repimään juuriltaan juutalaisten valtion, ja Hamas ja Fatah ja muut sekularistit ovat tyhjän veroisia, ja Hamas jää hyökkäävien massojen jalkoihin”, sanotaan naamioidun IS:n tiedottajan lausunnossa Hamasin tyrannille REUTERSIN välittämän uutisen mukaan. ”Islamin sharialakj tullaan saattamaan voimaan Gazassa sinusta (Hamasista) huolimatta. Vakuutamme, että mikä tapahtui Levantissa ja etenkin Yrmoukin leirissä, tulee tapahtumaan myös Gazassa”.
ISIS on aiemminkin varoittanut Hamasia Gazassa kovilla vastatoimilla, joihin kuuluvat julkiset päänleikkaukset ja massamurhat, joista on tullut ISIS:n tavaramerkki.

Israelin tiedusteluministeri Yizrael Katz syyttää Hamasia yhteistoiminnasta Siinailla toimivien islamistien kanssa, joille se vie aseita ja räjähteitä sekä avustaa hyökkäysten valmisteluissa Egyptin armeijaa vastaan. Katz sanoi, että Egypti on tietoinen tästä, kuten myös Saudi Arabia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197525#.VZN_l7LxQwA

5.       VÄKIVALTA Israelin arabiyhteisöissä on saavuttanut tason, jossa arabikaupunkien johtajat vaativat poliisien lisäämistä ja valvontakameroiden asentamista todeten, että juutalaisten asumissa kaupungeissa on satoja valvontakameroita, mutta arabien asumissa vain muutama kussakin.
He syyttävät myös arabikansanedustajia, joita arabien yhteislistan mukaan on kolmanneksi eniten, että he ovat kiinnostuneita vain Gazasta eivätkä piittaa mitään kansalaisista, jotka äänestivät heidät Knessetiin, kuten Tamran arabikaupungin pormestari valittaa. Hän julisti yleislakon viimeisen ampumistapauksen johdosta, jossa sai surmansa 60-vuotias Tamran asukas tiistai-iltana. Moottoripyörällä liikkunut mies avasi tulen supermarketin edustalla osuen kolmeen sivulliseen, yksi heistä surmansa saanut mies. Hän oli Meretzin kannattajia.

SUNNUNTAINA 33-vuotias mies puukotettiin kuoliaaksi Arraban kaupungissa Galileassa. Puukotus tapahtui perheiden välisessä tappelussa. Poliisi pidätti kuusi henkilöä epäiltyinä osallistumisesta tappeluun.
Viime viikolla 42-vuotiaan opettajan ruumis löydettiin Beit Jann druusilylästä. Hänen ruumiissaan oli selvät merkit vakavasta pahoinpitelystä. Hänen rajapoliisi puolisonsa ja poikansa pidätettiin epäiltyinä kunniamurhaan.
Kolme päivää aiemmin 49-vuotias Tayben arabikaupungin asukas sai surmansa harhalaukauksen uhrina.

TAMRAN kaupungissa tapahtuneet tulitukset herättävät arabiasukkaissa yleistä pelkoa, että heidän elämänsä on vaarassa. Tamran pormestari Suhel Diab vaatii viranomaisilta ja kansanedustajilta selvitystä, miten väkivalta saadaan hallintaan. Hän julisti kaupunkiinsa yleislakon ja kehotti ampuma-aseen omistajan omaisia ilmoittamaan siitä poliisille.
Ahmed Tibi järjesti kodissaan sulhan, sovittelutilaisuuden, kahden toisilleen vihamielisen perheen edustajien kanssa. Yleisen asenteen muutoksen saaminen vaatisi kuitenkin laajempia toimia, joissa viranomaiset ovat mukana.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4674753,00.html

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Älä pidätä heitä vaan surmaa heidät, sanoo Moshe Zur, jonka pojan terroristit murhasivat Samariassa. Hän selittää, että IDF:n komentajien tulee uudelleen itseistää, mitä sota merkitsee. Malaci Moshe Rosenfeldin murhan jälkeen 77-vuotias Moshe Zur vaatii, että sotalakien mukaan vihollisen eliminoiminen, joko surmaten hänet tai haavoittaen kyvyttömäksi, on sääntö, jota IDF:n komentajat eivät ole tajunneet. Ei ole kysymys nuoriso-liikkeestä, tämä on sotaa, hän selittää. Hän katsoo Israelin antavan vangeilleen paremmat oltavat, kuin mihin heillä on varaa kotonaan.  Hän selvisi hengissä terroristin hyökkäyksessä 1983, jossa häntä hakattiin kirveellä ja ammuttiin läheltä. Hän palveli Sharonin 101 eliittijoukoissa 1956 menettäen toisen silmänsä, ja kuului maanalaiseen liikkeeseen, joka asetti pommin Sikemin (Nablusin) arabikaupunginjohtajan auton alle. Terroristit surmasivat hänen poikansa Giladin 2001. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197533#.VZOWArLxQwA
·         Hamas ottaa vastuun Shvut Rachel hyökkäyksestä israelilaisautoilijaa vastaan maanantaina, jossa kuoli Malachi Rosenfed ja haavoittui kolme muuta. Hamasin sotilassiipi Al-Qassem sanoo suunnitelleensa hyökkäyksen. Hamasin tiedotteessa sanotaan, että se oli yksi valikoiduista iskuista, joita se on suorittanut kuukausien aikana. ”Iskun suorittajat avasivat tulen läheltä ”setlereitä” vastaan onnistuen sen jälkeen pakenemaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197535#.VZOcJbLxQwA
·         Israelin ulkoministeriön lausunnossa tuomitaan United Church of Christ päätös liittyä tukemaan BDS liikettä. Ministeriö tähdentää, että uskon ja uskonnon ihmisten tulisi toimia rauhan hyväksi. Se leimaa kirkon päätöksen boikotoida Juudeassa ja Samariassa valmistettuja tuotteita moraalittomaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197537#.VZOd_7LxQwA
·         Shin Betin johtaja Yoram Cohen sanoo Hamasin valmistautuvan seuraavaan soitaan. Puhuessaan Kneesetin turvallisuus- ja ulkoasioitten valiokunnassa Cohen totesi, ettei Hamas haluaisi sotaa, mutta työskentelee korvatakseen kesäsodan menetykset kehittäen uusia raketteja, kaivaen uusia tunneleita sekä kouluttaen miehiään uutta yritystä varten. http://www.timesofisrael.com/hamas-gearing-up-for-next-round-with-israel-says-shin-bet-chief/
·         UNHRC:n raportti Gazan kesäsodasta voi sekoittaa pahoin terrorin vastaisia toimia, varoittavat sotilaalliset asiantuntijat. Raportissa ei juuri puututtu Hamasin taktiseen siviilisuojan käyttämiseen, joka on sotarikos, eikä etenkään lasten pakottamiseksi asettumaan potentiaalisiin iskukohteisiin, skuten talojen katoille, joihin IDF ilmoitti iskevänsä. Lisäksi raportissa asetettiin Israelin äärimmäiset toimet siviilien suojelemiseksi samalle tasolle, kuin terrorijärjestö Hamas, joka ei välitä kansainvälisistä säännösitä. http://www.timesofisrael.com/un-gaza-report-may-hamper-fight-on-terror-military-experts-warn/
·         IDF:n laivasto alukset valtasivat Gazaan matkalla olleen ruotsalaislaivan ja kuljettivat sen hinauksessa Ashdodin satamaan, koska piraattialuksen koneisto oli sabotoitu kelvottomaksi. Aluksesta ei löydetty avustus-tarvikkeita. Aluksen miehistö ja matkustajat passitetaan kotimaihinsa. Kolme muuta saattueessa olutta alusta päättivät palata lähtösatamaansa. http://www.timesofisrael.com/footage-shows-israeli-commandos-intercepting-gaza-bound-ship/


No comments: