Friday, June 26, 2015

PERJANTAI 26.06.15

PERJANTAI 26.06.15
1.       ILMA on sumuinen ja harmaa, lämpötila on 18 asteen tietämillä oman mittarimme mukaan, vaikka ennusteet lupaavat 17 lämpöastetta, joka kuitenkin kivunnee iltapäivään mennessä 27 asteen kieppeille. Huomenna lämpötila noussee parin asteen verran laskien uudelleen sunnuntaina. Taivaankansi on edelleen pilviverhon peitossa, vaikka ennusteen mukaan aurinko paistaa tänään ja huomenna täydeltä terältään. Saapa nähdä, miten paljon harhaan osuttiin tällä kertaa. Maanantaiksi luvataan puolipilvistä säätä, joka tulee jatkumaan sen jälkeen ennusteajan aikana.

LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 17 -27; Tiberias 24 -35; Suolameri 26 -37; Eilat 25 -37 +C-astetta. Hellesää jatkuu etenkin suolamerellä ja Eilatissa, joissa lämpötila kipuaa yli 40 asteen. Kuivaa hellettä jatkunee, mutta ei yhtä rajuna kuin Intiassa ja Pakistanissa, joissa lämpötila jatkuu helteisenä lähes 50 asteen lämpötiloilla. Ihmiset valittavat siellä, ettei voi nukkua yöllä eikä päivällä. Intiassa raportoidaan yli tuhannen ihmisen kuolleen helteen johdosta; Pakistanissa kuolonuhreja on lähes 800. Tämä alkaa muistuttaa Raamatun lupaamia helteitä, joissa ihmisiä paahdetaan polttavalla auringon tulella, eivätkä he kuitenkaan tee parannusta synneistään vaan pilkkaavat Jumalaa, jolla on vallassaan vitsaukset.(Ilm.16:7-8)

2.       PA:n ulkoministeri Riyad Maliki, jonka ministerinpaikka on epäselvä, koska Abbas hajotti PA:n hallituksen eikä uutta ole nimitetty, jätti torstaina ICC:n kirjaamoon PA/PLO:n laatimat dokumentit, joissa Israelia syytetään sotarikoksista Gazassa, sekä laittomasta rakentamisesta Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosan alueilla. Oikeuden kääntyä ICC:n puoleen PA/PLO:lle antoi YK:n yleiskokouksen tekemä päätös, jolla PA/PLO sai YK:n tarkkailijajäsenen oikeuden, vaikka se ei ole valtio.

Kolmantena aiheena syytteessä on Israelin tuomioistuinten eripituisiin vankeus-rangaistuksiin tuomitsemien terroristien kohtelu Israelin vankiloissa, joissa heillä on paremmat olot ja edut kuin joihin heillä olisi varaa kotonaan. Jotkut vangit ovatkin kieltäytyneet lähtemästä vankiloista esim. jonkun vankienvaihdon yhteydessä, koska heidän Israelin sallima ja maksama opiskelunsa kärsii siitä. PA/PLO syyttää, että vankeja kohdellaan kaltoin vankiloissa koska TV-ohjelmia ie ole tarpeeksi, ja että heillä suoritetaan erilaisia lääketieteellisiä kokeita natsien tapaan, millä ei ole mitään perusteita. PA/PLO:n määritelmän mukaan nämä terroristit, joilla useilla on murhia omallatunnollaan, ovat vapaustaistelijoita, joita kunnioitetaan sankareina ja esikuvina lapsille.

Dokumenteissa esitetyt ”tosiasiat” perustuvat PA:n nimittämän tutkimuskomitean havaintoihin sekä NGO-järjestöjen kokoamaan aineistoon, jota ei ole mitenkään verifioitu ja jota ei yleisen oikeustajun mukaan voida käyttää todistusaineistona: Se on englantilaisen termin mukaan ”hear-say” aineistoa, eli pelkkiä huhuja.
Israel syytti aiemmin, että PA/PLO:n tarkoituksena on manipuloida kansainvälistä rikosistuinta ja politisoida sen toiminta. Israelin ulkoministeriön tiedottaja Emanuel Nachshon sanoi toivovansa, ettei ICC kävele tähän rotanloukkuun.
Maliki sanoi todistusaineiston muodostavan yhtenäisen ja täydellisen jutun pikaisten tutkimusten aloittamiseksi. Tutkimusten suorittaminen on tavallisesti kestänyt vuosia, joten tuntuu haetulta Malikin kiirehtiminen pikaisista tutkimuksista.

ICC:n syyttäjän Fatou Bensoudan tarkoituksena on aloittaa tutkimukset, jos hän katsoo saaneensa tarpeeksi todistusaineistoa. Israelin juristit epäilevät Bensoudan pätevyyttä johtaa tämän kaliberin poliittisesti latautuneitten asioitten tutkimuksia.

MALIKI totesi yksityisesti, että dokumentoit sisältävät yksityiskohtia Israelin ”setlementeistä” ja sotilaallisista operaatioista omakseen väittämillään alueilla ja erityisesti Gazan sodan aikana, sekä rikoksista vankeuteen tuomittuja terroristeja vastaan, joita PA/PLO kunnioittaa sankareina ja marttyyreina.

PA/PLO:n ICC:n kirjaamoon jättämä dokumenttiaineisto vaatimuksineen on saanut varsin kärkevän tuomion USA:n taholta. Kansallisen turvallisuuskomitean puheenjohtaja Alistair Baskey totesi, että USA on tehnyt täysin selväksi, että PA/PLO:n syytökset Israelia vastaan ICC:ssa voivat sattua omaan nilkkaan. Tämä siksi, että se jättää PA/PLO:n avoimeksi syytöksille sotarikoksista sekä kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien rikkomisesta. Terrori-iskuissa on kuollut ja haavoittunut myös USA:n kansalaisia, mistä PA:n yhteishallitus Hamasin kanssa on vastuussa. http://www.timesofisrael.com/us-slams-palestinians-israel-war-crimes-suit/

3.       ISRAELIN entinen ulkoministeri, Israel Beitenun puheenjohtaja Avigdor Liberman sanoo vastineeksi PA/PLO:n jättämään Israelin vastaiseen syytedokumenttiin ICC:lle, että PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti toimia asemassaan päättyi uaseita vuosia sitten, on ”diplomaattinen terroristi”.
Ihan turhaan antaa tälle arkkiterroristille laatusanan ”diplomaattinen”, sillä terroristi hän on ollut koko elämänsä ajan. Hän opiskeli Moskovan Lumumban yliopistossa ja teki tohtorin väitöskirjan aiheesta holokausti. Hän väitti siinä, että juutalaiset suuresti liioittelevat natsien surmaamien juutalaisten lukumäärää, ja että juutalaisjärjestöt toimivat yhteistyössä natsien kanssa juutalaisten surmaamiseksi. Abbas rahoitti Mynchenin olympialaisten aikana iskun Israelin olympiajoukkueen eliminoimiseksi tunnetun terrorijohtaja Carlosin johdolla

LIBERMAN totesi ”lisätodisteeksi niille, jotka sitä vielä tarvitsevat”, ettei Abbas ole rauhankumppani eikä kiinnostunut rauhasta Israelin kanssa, vaan mieluummin yhteenotoista sen kanssa, sekä pyrkimyksistä pakottaa Israel alistumaan yksipuoliseen sopimukseen diplomaattisen terrorin avulla.
PA/PLO:n yksipuolinen liittyminen kansainvälisiin sopimuksiin kuten Rooman treaty, joka antoi sille oikeuden syyttää Israelia ICC:ssä, on vuoden 1993 Oslon sopimuksen vastainen, jolla PA perustettiin.  ”Jokaisen, joka pitää silmiään kiinni, tulisi avata ne ymmärtääkseen, ettei PA/PLO:n ja Israelin välisillä suhteilla ole mahdollisuutta parantua niin kauan, kuin Abbas toimii johtajana”, hän vakuuttaa.

Liberman pitää Abbasia Israelin vihollisena, ja häneen tulisi suhtautua sen mukaisesti diplomatian kaikilla rintamilla, Abbas torpedoi rauhankeskustelut huhtikuussa ja perusti yhteishallituksen terrorijärjestö Hamasin kanssa, sekä aloitti kampanjan liittymiseksi lukuisiin kansainvälisiin järjestöihin Oslon sopimusten vastaisesti. Liberman jättäytyi pois Netanyahun hallituksesta, koska hänen vaatimuksiaan Hamasin vallan murskaamiseksi Gazassa ei huomioitu. Hän esitti silloin, että ns. triangelin arabikaupungit ja niiden 300 000 arabia tulisi luovuttaa PA:n hallintoon suurten setlementtiblokkeja liittämiseksi Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/197288#.VYzjI7LxQwA

4.       48.5 % Israelin juutalaisesta katsoo, että P5+1 maiden solmima sopimus Iranin ydinteollisuudesta tulee muodostamaan eloonjäämiskysymyksen Israelille.  Geocartograph-Instituutin suorittamassa mielipidetutkimuksessa lähes puolet Israelin juutalaisista katsoo sopimuksen vaarantavan Israelin turvallisuuden, kun 22 % katsoo, ettei siitä ole vaaraa. Tutkimus suoritettiin kuukausi sitten. Loput vastanneista eivät tienneet tai olivat epävarmoja kannastaan.
Kysyttäessä, voiko Obama antaa turvatakuut Israelille, 44.5 % vastasi kielteisesti ja 21 % sanoi luottavansa Obamaan. Loppujen vastaukset olivat epäselviä. Vain 7.4 % antaisi Netanyahulle valtuudet hyväksyä sopimus nykyisessä muodossaan.
Sen sijaan 46.5 % kehotti Netanyahua varovaisesti suosittelemaan Obamalla nykyisten Iranin vastaisten sanktion pysyttämistä edelleen voimassa, kunnes lännen vaatimukset on toteutettu. 15.6 % kehotti Israelia vastustamaan sopimusta julkisesti; 9.2 % tuki sotilaallisia iskuja Iranin ydinlaitoksiin; 21.6 % ei tiennyt tai osannut vastata.
54.9 % vastaajista olettaa, että Euroopan kaltainen antisemitismi leviää USA:han;
34.6 % heistä sanoivat: ei leviä; loput eivät tienneet tai osanneet vastata.
Kysely tehtiin haastattelemalla puhelimella 500 täysi-ikäistä Israelin juutalaista kansalaista. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Nearly-half-of-Israelis-see-Iran-deal-as-existential-threat-407218

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Päinvastaisista vakuutuksista huolimatta jalkavammastaan tervehtynyt ulkoministeri John Kerry sanoo, että sopimuksen valmistuminen P5+1 ja Iranin välillä voi lipsua eräpäivästä 30.06. muutamalla päivällä. Neuvotteluille annettu määräaika umpeutuu ensi tiistaina 30.06. Viimeinen suuri ryntäys aiotaan johtavien diplomaattien mukaan suorittaa viikon vaihteen aikana. Miten lienee Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin kunto, jos hän on tunnollisesti noudattanut ramadanin määräyksiä? IS teloitti ristiin naulitsemalla 2 poikaa, jotka eivät kestäneet paastoa.   Tarkkailijoiden mukaan toistuva päivänmittainen täysi paasto nostattaa ainakin ärtyisyyttä ja hyökkäyshalua, ei niinkään sovittelua.
Yksi neuvottelija tunnusti, että tarkoitus on jatkaa kunnes selviää lopullisesti, onko sopimuksen valmistuminen mahdollista vai ei. Zarif kävi hakemassa lisäohjeita Khameneilta, mutta palaa Viiniin lauantaina.
Khamenei on toistanut vaatimustaan, ettei Iran suostu rajoittamaan ydinsuunnitelmansa toteuttamista ja että sanktiot on poistettava välittömästi. Lausannen kehysten mukaan Iranille ei saisi jäädä mahdollisuutta rakentaa ydinpommia. Kukaan ei tiedä, onko se jo rakentanut niitä, kuten jotkut vakuuttavat. Iranilla voi olla salaisia nyrkkipajoja suuren maansa etäkolkassa. Saudit väittävät, että Iran vei sentrifugeja Sudaniin, kuten äsken raportoitiin. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että ne joutuisivat Hamasin käsiin, joka voisi perustaa oman ydinteollisuutensa Sudaniin. http://www.timesofisrael.com/us-iran-nuclear-deal-deadline-may-slip-by-a-few-days/
·         Putin soitteli Obamalle yrittäen löytää jotain järkeä Ukrainan kriisiin; USA:n päätökselle viedä uudenaikaisia aseita ja lentokoneita Baltian maihin; Putinin vastaukseen niihin sekä Iranin kanssa valmistuvaan sopimukseen. USA:n ja Venäjän suhteet ovat painuneet kylmän sodan tasolle, ja Obaman hallituksen vähättelevä ja osittain halventava suhtautuminen Putinin hallitukseen on pahentanut tilannetta. Obaman diplomatia noudattelee vaarallisesti hänen henkilökohtaisia tunnetilojaan, jotka eivät näytä aina olevan tasapainoisia tai järjellisiä. Hän vaatii, että Venäjän tulee vetää joukkonsa pois Krimiltä Minskin sopimuksen mukaisesti huomioimatta, että Obama itse aloitti Ukrainan kriisin kaatamalla Venäjälle myötämielisen hallituksen, mihin Putin vastasi miehittämällä Krimin niemimaan. Ukrainan taisteluissa on kuollut 6 500 ihmistä vuoden kestäneen kriisin aikana. http://www.timesofisrael.com/putin-calls-obama-to-discuss-ukraine-is-group/
·         Islamin Valtion kanssa sídoksissa oleva ryhmittymä ilmoittaa levittämissään lentolehtisissä ”kostavansa Jerusalemin kristityille”. Viesti on painettu mustalle taustalle arabiaksi, ja sitä levitettiin torstaina Jerusalemin itäosissa, kertoo Israelin TV-10. Lehtisissä ei kerrottu, missä ne oli painettu ja kuinka paljon niitä oli levitetty, eikä siitäkään, mistä kristittyjä syytetään. Jerusalemin itäosissa asuu n. 12 000 kristittyä viimeisten tietojen mukaan. IS:n joukot ovat keskittyneet kristittyjen jahtaamiseen Syyriassa ja Irakissa, koska he ovat rauhaarakastavina helppo ja vastustelematon ryhmä. IS pyrkii rakentamaan soluja Israeliin, kuten se tekee Jordaniassa esiasteena hyökkäysten aloittamiseksi. Niiden tärkein päämäärä on Jerusalem, minkä toteutuminen edellyttää juutalaisvaltion tuhoamista, sillä juutalaiset eivät luovu Jerusalemista, vaikka ne ovatkin tyhmästi luopuneet Temppelivuoren hallinnasta Jordanian wafkille, joka käytännössä tarkoittaa Hamasia. Israelin arabeja pyrkii rajan yli Syyriaan voidakseen liittyä IS:n joukkoihin saadakseen sotilaskoulutusta, rahoitusta ja opetusta aseellisten ryhmien perustamiseksi. http://www.timesofisrael.com/leaflets-signed-by-is-in-palestine-distributed-in-e-jlem/
·         Ensimmäinen pienveneitten muodostama laivastosaattue valmistautuu aloittamaan purjehduksensa kohti Gazaa, jossa se tulee kohtaamaan Israelin merivoimien alukset, joiden komentaja vakuuttaa pysäyttävänsä Ghotenburgista kotoisin olevan Marianne of Ghotetenborgin johdolla purjehtivan flotillan. Näin kertoo purjehdukseen osallistuva Israelin arabitiedottaja. Lähtösatama on Kreetalla. Laivalla oli suoritettu tuhotöitä, minkä johdosta lähtö viivästyi. Oliskohan Mossad ollut taas asialla, kuten siinä Lontoon muslimin tapauksessa, joka väitti Mossadin varastaneen hänen toisen kenkänsä kertomatta, miksi vain toisen? Dros Feiler otaksuu, että flotilla saavuttaa Gazan kaistan sunnuntaina tai maanantaina, mikä voi osoittautua toiveajatteluksi. MAAN uutistoimiston mukaan aluksessa on 70 ihmistä, Tunisian entinen presidentti ja yksi Israelin arabikansanedustaja Basel Ghattas, sekä aurinkopaneeleja ja lääkintätarpeita. Knessetissä mietitään, miten rangaista Ghattasia. http://www.timesofisrael.com/first-ship-in-gaza-bound-flotilla-sets-sail-from-crete/

Post a Comment