Friday, June 19, 2015

PERJANTAI 19.06.15

PERJANTAI 19.06.15
1.       TAIVAANKANSI on pilvetön ja mittari osoittaa 24 lämpöastetta jo puoli seitsemän maissa aamulla, mikä tarkoittaa hellepäivää tänään. Huomenna lämpötila alkaa vähitellen laskea muutaman asteen verran taivaan ollessa osittain pilvien peitossa. Auringonpaiste tulee kuitenkin tänään ohuen harson läpi, eikä sen valo ole yhtä voimakas kuin voisi olettaa, ainakin näin maallikon silmin arvioituna.
LÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 22 -29; Tiberias 25 -38; Suolameri 34 -40. Eilat 28 -41 +C-astetta. Myös Suolameren ja Eilatin lämpötila putoaa alle 40 astetta sapatin jälkeen sunnuntaina, mutta lämmintä riittää koko maan alueelle lähipäivien aikana, kuten ennusteet lupaavat. Kinneretin vedenkorkeus jatkaa puolen sm:n alenemista päivässä ollen nyt 211.98 m, mikäli ymmärsin JP:n lukemat oikein.

KRISTITTYJEN suosima kastepaikka Jordanjoen varrella uhkaa saastua viemärivesien johdosta, vaikka Israelin terveysministeriö vakuuttaa veden olevan puhdasta. http://www.timesofisrael.com/baptism-by-mire-in-jordan-river-sewage-mucks-up-christian-rite/

2.       Maailman yleiseen ympäristön suojelemiseen kiinnitti myös Rooman paavi erityisen huomionsa vuosittain julkaisemassaan encyclical ”paimen-kirjeessään”, joka on tarkoitettu ennen muita maailman 1.2 miljardille roomalaiskatolisille, mutta jonka merkitys tunnustetaan maailmanlaajuisesti. Se julkistettiin torstaina viidellä kielellä ja sitä jaetaan 5 000 katoliselle piispalle. Kirje vuosi julkisuuteen Italiassa muutama päivä ennen virallista julkistamista, mitä Vatikaani paheksui mauttomuutena.

Paavi Franciscus I on aiemminkin kiinnittänyt poliittista huomiota maailman ympäristön saastumiseen ja väärinkäyttöön, mutta Perun arkkipiispa Pedro Barreto Jimeno toteaa, kysymys on luoteeltaan enemmän antropologinen ja eettinen.
”Se koskettelee kysymystä maailman luonnonvarojen epätasaisesta jakamisesta ja aiheita kuten ruokatarpeiden tuhlaamisesta ja luonnonvarojen vastuuttomasta käyttämisestä sekä niiden vaikutuksesta ihmisten elämään ja terveyteen” hän sanoo.
Kirjettä on jo ehditty moittia siitä, että se näyttää suosittelevan maailmaan kommunistista järjestelmää, joka on myös Obaman ohjelmassa. http://www.theguardian.com/world/2015/jun/13/pope-francis-intervention-transforms-climate-change-debate

3.       ”Pieni paratiisi Galilean järven rannalla”, otsikoi JP artikkelinsa, jossa käsitellään katolista kirkkorakennusta kohtaan tehtyä tuhopolttoa paikalla, jossa Jeesuksen kerrotaan ruokkineen 5000 miestä ja lisäksi naiset ja lapset. Sen johdosta kirkkoa nimitetään nimellä ”Church of the Multiplication”. Se on kuulunut etenkin katoisten suosimien kohteiden joukkoon, ja nyt pelätään, että kirkon tuhopoltto voi vaikuttaa roomalaiskatolisten pyhiinvaeltajien matkojen peruuntumiseen.
Kirkkorakennuksia tehtyjä hyökkäyksiä on Israelissa sattunut aiemminkin, mutta ne ovat olleet suhteellisen vähäisiä eivätkä ole aiheuttaneet suurta tuhoa.

TORSTAINA ”viiden leivän ja kahden kalan kirkkoa”, kuten sitä myös nimitetään, vastaan tehty tuhopoltto on kuitenkin paljon vakavampi. Pääministeri Netanyahu totesi: ”Häpeällinen (outrageous) tuhopoltto Galilean kirkossa on hyökkäys meitä kaikkia vastaan”. Poliisi pitää hyökkäystä uskonnollisesti motivoituneena, mikä voi laajentuessaan nostattaa esiin patoutuneet uskonnolliset erimielisyydet ja uskontojen väliset sovittamattomat ristiriidat. Siksi tapaukseen on suhtauduttava erityisellä vakavuudella ja pyrittävä selvittämään taustat ja tekijät mahdollisimman pian. Tuhopoltto on tuomittu yleisesti Israelissa mutta myös ulkomailla.

Kirkon seiniin oli töherretty hepreankielisiä grafiitteja, mikä voi aiheuttaa rikollisten etsimiseen väärältä taholta, kuten jotkut ovat julkisesti esittäneet. ”Miksi suoralta kädeltä uskotaan, että tuhopolttajat ovat juutalaisia, sillä alueen muslimit ovat viime aikoina suhtautuneet vihamielisesti alueen kristittyjä kohtaan”. Ei liene kaukaa haettu oletus, että kapinallisten harjoittama kirkkojen tuhoaminen Irakissa ja Syyriassa ja yleinen kristittyjen vainoaminen siellä on voinut antaa Galilean kirkon polttajille motiivin ja esikuvan apinoida heidän rikollista toimintaansa.
Tuhopoltto voi olla luonteeltaan myös kosto, mihin ”hintalappu” kirjoitus viittaa.
80-vuotias munkki sai häkämyrkytyksen ja vietiin sairaalaan.

Pahiten vaurioitui kirkon sisäänkäynnin oikealla puolella oleva tila, jonka puinen kattorakennelma romahti kannatusparrujen palaessa ja hiiltyessä kokonaan. Lattialle ole koottu rukouskirjoja tilan pituudelta, mikä avusti tulen leviämistä. Tuhopolton vaurioittamat rakennuksen osat tarvitsevat täydellistä remonttia, ennen kuin kirkko voidaan ottaa uudelleen käyttöön, eikä siihen ole varoja, kuten isä Nicodemus Shnabel kirkosta vastaavasta luostarista toteaa. Hänen ensimmäinen huolensa on savumyrkytyksen saanut vanha munkki, joka taistelee elämästään sairaalassa. Shnabel kertoo, että kirkossa vierailee 5 000 pyhiinvaeltajaa vuosittain, heidän joukossaan kristittyjen ohella muslimeja, juutalaisia ja druuseja, joten se on toiminut kaikkien uskontojen kirkkona. Siellä on kokoontunut myös vammaisten ryhmiä, jotka ovat voineet hyödyntää kirkon pientä uima-allasta sekä nauttia kirkkopuutarhan idyllisestä luonnosta ja Galilean järven pastoraalisesta tunnelmasta. Hän sanoo, että ”Israelissa on joitain idioottimaisia ihmisiä, mutta myös hyviä ihmisiä”.

4.       Yhdysvaltain Etelä Carolinen Charlestonissa tehty hyökkäys afrikkalais-amerikkalaisten kristittyjen kirkkoon, missä 9 seurakuntalaista sai surmansa mukaan lukien kirkon pappi, on antanut presidentti Obamalle oivallisen verukkeen tehostaa tuliaseiden omistamisen rajoittamista koskevan lainsäädännön edistämiseksi. Hyökkäyksen kirkkoon teki yksinäinen, valko-ihoinen nuorehko mies, joka istuttuaan kirkossa jonkin aikaa alkoi tulittaa seurakuntalaisia. Hän oli todennut, että hänen tulee tehdä se, sillä vieraat valtaavat heidän maansa ja raiskaavat heidän naisensa.

Presidentti Barack Obama kertoi yhdessä järkyttyneen varapresidenttinsä Joe Bidenin kanssa hyökkäyksestä todeten, että hän tunsi murhatun mustaihoisen papin. Samantapaisia massamurhia on tapahtunut eri puolilla Yhdysvaltoja, mutta myös Englannissa ja Australiassa, joissa on samantapainen tilanne eri rotujen välillä, ja siksi turvallisuustoimia lisätään ja aseitten omistamista pyritään rajoittamaan, minkä uskotaan vaikuttavan ehkäisevästi massamurhien uusiutumiseen.
USA:n poliisi pidätti torstaiaamuna laajan ajojahdin jälkeen 21-vuoriaan opiskelijan
Dylan Roofin Shelbyssä Carolinen pohjoisosassa paikallisen poliisin toimesta. FBI pitää hyökkäystä viharikoksena.
Sumansa saaneiden yhdeksän henkilön joukossa oli kolme miestä, mukana kirkon pappi, sekä kuusi naista. Dylan Roof totesi sekarotuiselle huonekumppanilleen: ”Minun täytyy tehdä se, te raiskaatte naisemme ja valtaatte maamme. Teidän tulee poistua maastamme”. Seurattuaan tunnin verran kirkonmenoja hän aloitti ampumisen, mutta jätti yhden naisen henkiin kehottaen häntä kertomaan murhatapahtumasta. Yksi 5-vuotias näytteli kuollutta jääden henkiin, kuten silminnäkijä kertoo. http://www.wnd.com/2015/06/multiple-people-shot-at-s-carolina-church/,
Dylanin uskotaan käyttäneen vahvoja huumeita, joskin tiedot ovat vielä epätarkkoja, koska poliisi ja FBI haluavat toistaiseksi pitää syytetyn henkilötiedot salaisina. Alla olevassa linkissä on lista tapauksista, joissa murhaaja on ollut vahvassa huume-humalassa. Dylan Roofin hallussa oli helmikuun 28. päivänä poliisin ratsiassa voimakkaita mieleen vaikuttavia Suboxone narkoottisia aineita. Sitä käytetään muihin huumeisiin kuten heroiini sortuneiden hoitamiseen. Sillä on voimakkaita sivuoireita, kuten irrationaalinen ja väkivaltainen käyttäytyminen.  http://www.wnd.com/2015/06/big-list-of-drug-induced-killers/, http://www.wnd.com/2015/06/obama-uses-church-shooting-to-press-gun-control/

5.       Yhdysvalloissa Khobani jugurttimainos, jossa kaksi alastonta naista nautiskelevat paitsi jugurtistaan myös toisistaan TV-katsojien silmien edessä ilman häpeän tai häveliäisyyden häivääkään.
”Yksi Miljoona Äitiä” niminen järjestö pitää mainosta erityisen häpeällisenä ja yleistä moraalikäsitystä loukkaavana.

Mainos alkaa esitellen nuorta naista sängyssä jugurttiaan maistellen, mutta samalla hyväillen toisella kädellään sänkykumppaninsa alastonta jalkaa. Esityksen lopussa nainen kääriytyy lakanaansa, jolloin paljastuu, että vuodekumppani on alaston nainen. Lisäksi näytetään, että sormustensa mukaan he ovat lesbopari.
”Yksi Miljoona Äitiä” sanovat, että mainos pyrkii edistämään seksuaalisyntiin, mutta myös samaa sukupuolta olevien ”avioliittoon”, jos tuo termi on asiallinen tässä yhteydessä. Mainoksen taustalla juontaja laulaa: ”Rakastaa tätä elämää on elää sitä luonnollisesti”. Teksti esitetään meren hiekkarannan ja ulapan kuvan päällä.

USA:n miljoonan äidin edustajajärjestö ihmettelee, mitä yhteistä on jugurtilla ja kielletyllä seksillä? Ei yhtään mitään. He viittaavat Rm. 1:26-27, jossa selkeästi todetaan homoseksualismi synniksi ja vaaditaan, että amerikkalaiset vaativat mainoksen julkaisijaa poistamaan mainoksen synnillisenä ja sopimattomana.
Chobani on turkkilaisen siirtolaisen Hamdi Ulukaiyan perustama yhtiö USA:ssa, joka toi jugurtin valmistamis- ja nauttimistaidon mukanaan. Hän on nyt yksi USA:n rikkaimmista liikemiehistä. http://www.wnd.com/2015/06/nude-lesbians-cavort-in-bed-in-sinful-tv-commercial/

6.       UUTISOTSIKOITA
·         Tänään alkoi muslimien kuukauden mittainen paasto eli ramadan. Päivän aikana muslimit eivät syö eivätkä juo mitään auringonnoususta sen laskuun.
Jopa pieni siemaus nestettä rikkoo paaston, myöskin seksuaalinen toiminta
on kielletty paaston aikana, mutta auringon laskettua pyritään ottamaan takaisin kaikki menetetty nautinto runsaalla aterialla ja ilonpidolla. On selvää, että etenkin hellekausi – kuten nyt - aiheuttaa pahoja vaikeuksia jopa terveisiinkin, mutta odottavat äidit, pienet lapset ja vanhukset on onneksi vapautettu paastoamisesta. Joissakin muslimimaissa, joissa noudatetaan sharia-lakia, kiellon rikkojia pidätetään ja heitä voidaan rangaista sharialain mukaan.
Israel antoi useita helpotuksia Juudean ja Samarian sekä Gazan muslimeille, kuten toisessa yhteydessä kerrottiin. Niillä pyritään ostamaan rauhantila paaston aikana, jolloin muslimien pinna on erityisen kireällä. Israelilaisia on lisäksi kehotettu välttämään provosoivia toimia muslimien läheisyydessä. PA:n arabit voivat tapansa mukaan vaatia, että helpotuksia jatketaan paaston jälkeenkin ilman, että heidän tulee myöntyä mihinkään.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4670236,00.html
·         Israelin USA:n entisen lähettilään Michael Orenin kirja, jossa hän suomii Obamaa maitten välisten luottamuksellisten suhteiden romuttamisesta esittäen useita esimerkkejä, on nostattanut vipinää sekä USA:n että Israelin johtavissa elimissä. USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro vaatii anteeksi-pyyntöä pitäen Orenin antamia esimerkkejä ja teesejä täysin perättöminä. Netanyahu on tiettävästi kieltäytynyt esittämästä anteeksipyyntöä. Israelin entinen USA:n lähettiläs Yoram Ettinger katsoo, että pyyteleminen anteeksi sotii Israelin intressejä vastaan, kuten myös pääministeri totesi: ”Israelilaisten ei ole aihetta kulkea pää kumarassa pyydellen anteeksi olemassaoloaan”. Olisikohan tämä alkuna uudelle kansallisen itsetunnon nousulle, joka on edellytyksenä sisäisen yhteyden kasvattamiseksi, mutta vaarallinen hallitsemattomana? ”Ei sillä tule elämöidä”, kuten UKK totesi aikoinaan. Kulanun esittämä anteeksipyyntö USA:lle oli harkitsematon ja johtui ilmeisesti USA:n lähettilään Shapiron lähes hysteerisestä reaktiosta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196977#.VYPRGVPxQwA
·         USA:n reklamoima Algerian terrorijohtajan eliminoiminen oli ennen aikainen, sillä tämä terroristi Mokhtar Belmokhatarin johtama järjestö Al-Mourabitoun kielsi huhun, jonka julkisti myös Algerian hallitus. Järjestön kielto johtajansa surmasta julkaistiin Al-Arabiya uutistoimiston tiedotteessa. Al-Arabiya tunnetaan yleensä paikansa pitävästä uutisoinnista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196979#.VYPSOVPxQwA
·         Hadash-puolue kehottaa boikotoimaan Juudeassa ja Samariassa israelilaisten yhtiöiden valmistamia tuotteita. Meretz puolestaan varottaa, että BDS-toiminta vahingoittaa ennen kaikkea Juudean ja Samarian arabeja, koska he menettävät työpaikkansa israelilaisissa yhtiöissä, joissa palkka maksetaan Israelin palkkatason mukaan. Hadash on Israelin arabipuolue. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196974#.VYPUA1PxQwA,
·         NGO-monitor järjestö toteaa, ettei Israel syyllistynyt sotarikoksiin Gazan kesäsodan aikana 2014. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196963#.VYPVeVPxQwA
·         PA:n media ja turvallisuusjärjestöt tiedottavat, että IDF:n sotilaat ampuivat torstaina kahta PA:n arabia heidän osallistuessaan Josefin hautakammion edustalla hyökkäykseen haudalle tapansa mukaan tulleita palvojia vastaan. Sotilaat haavoittivat kahta arabimuslimia jalkoihin, kuten säännöt opastavat. Miehet vietiin sairaalaan hoidattamaan haavojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196952#.VYPWFlPxQwA
·         Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit suunnittelevat syömälakon aloittamista saadakseen lisää TV-ohjelmia näyttöruudulleen. Sehän sopii ramadanin aikana, jolloin muutenkin paastotaan, mutta mässäillään yöllä. Asiasta kertoi Walla!-news.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196884#.VYPXklPxQwA
·         Saeb Erekat suosittelee, että PLO peruuttaa Israelin valtion tunnustamisen. PA:n ICC:lle esittämät dokumentit käsitellään alustavasti. ensi viikolla. Sekä USA että Israel ovat antaneet ymmärtää, että Mahmoud Abbasin armonaika on loppunut ja että hänen tulee siirtyä syrjään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196968#.VYPZt1PxQwA,
·         UNRWA sulkee viimeisen Gazan sotapakolaisille antamansa turvapaikan. Se tulee herättämään vastalauseita Gazassa, jonka asukkaat saavat kaiken ilmaiseksi UNRWA:lta aidon käenpoikasen tapaan, jolla on aina suu auki.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196965#.VYPag1PxQwA
·         Pari myönteistä uutista: Ruotsin markkinat ovat hylänneet BDS toimet ja kehottavat liikkeitä suosimaan sinivalkoisia tuotteita. Toiseksi Tanskan oikeisto on voittanut vaalit, mikä voi kääntää poliittista suuntaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196915#.VYPg81PxQwA, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196971#.VYPhnVPxQwA,
·         Unkari rakentaa muurin Israelin esimerkin mukaan Serbian vastaiselle rajalleen, kuten Saudi Arabia Irakin ja Jordanian vastaisille rajoilleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/196886#.VYPh3lPxQwA
Post a Comment