Sunday, April 26, 2015

SUNNUNTAI 26.04.15

SUNNUNTAI 26.04.15
1.       OLI AIVAN lämpöinen tuulahdus pistäytyessäni aamulla hakemaan lehteä kadunvarresta. Lämpömittari osoitti 15 astetta, mutta ennusteet 12. Sisälämpötila sen sijaan on pysytellyt 15 asteen tienoilla, kun aurinko ei ole vielä päässyt kunnolla lämmittämään kivisiä rakenteita. Tuuli oli aamulla tarpeettoman kova ja viileä. Lämpötilat alkavat nousta tästä päivästä alkaen siten, että maanantaina on ulkolämpöä 14 -28 ja keskiviikkona 20 -31 ilman ollessa hyvin kuuma ja kuiva.
Säätilat tänään: Jerusalem 12 -26; Tiberias 14 -31; Suolameri 20 -32; Eilat 16 -34 +C-astetta. Eilatissa päivä korkein lämpötila ylittää keskiviikkona 40 asteen rajan.

2.       MAAN kuorikerros näyttää olevan kiihkeässä muuttumisvaiheessa. Tulivuoria aktivoituu etenkin Tyynenmeren rantoja seuraavalla ns., tulivyöhykkeellä (rings of fire) sekä Amerikan että Aasian puolella.
Viimeisin maanjäristys ja sitä seuraava maanvyörymä tapahtui Nepalissa, jossa uutisten mukaan sai surmansa yli 1 950 ihmistä, mutta uhriluku kasvaa sitä mukaa kuin pelastuspartiot ehtivät kaivaa maanjäristyksen irrottamaa maata laaksoissa ja tutkia romahtaneita rakennuksia. Israel lähetti kolme lentokoneellista aputarvikkeita ja etsintäpartioita ollen aina ensimmäisten joukossa tarjoamassa apuaan. Tätä tarjotaan jopa vihamielisille valtiolle, joiden kanssa sillä ei ole diplomaattisuhteita.

YK:n ihmisoikeusneuvosto ei näytä olevan ollenkaan tietoinen juutalaisvaltion ponnisteluista levittää inhimillistä avustustaan kaikkialle, missä sitä tarvitaan. Neuvoston aika kuluu tehtaillessa jatkuvasti syytöksiä Israelille ihmisoikeus-rikkomuksista ja naisten huonosta asemasta YK:n jäsenvaltioitten toimesta, joiden omassa maassa ihmisten raajoja katkotaan varkauksista, naisia kivitetään syytettyinä aviorikoksesta, vaikka he olivat joutuneet raiskauksen kohteiksi; 6 -9 vuoden ikäisiä tyttölapsia naitetaan 50-vuotialle miehille, jotka hääyönä käyttävät lapsivaimojaan hyväkseen siten, että monet heistä kuolevat aamulla verenvuotoon.  

CHABA-house Katmandussa raportoi, että kymmenet tuhannet ihmiset yöpyivät taivasalla viileässä ilmassa joutuen sunnuntaina jälkijäristysten kouriin. Monet kansainväliset etsintäretkikunnat haravoivat lauantaina sattuneen voimakkaan (7.9) maanjäristysten uhrien löytämiseksi. Ainakin 1 865 ihmistä raportoidaan menehtyneen Himalajan alueella. Nepalissa yksin raportoidaan 1 805 ihmisen menehtymisestä, mutta tähän saakka rekisteröidyt luvut kasvavat raporttien tullessa etäisistä kylistä.
Sisäministeriön virkailija Laxmi Dhakal sanoi, että 4 718 ihmistä on loukkaantunut lisäten, etteivät luvut ole lopullisia.

MAANJÄRISTYKSEN keskeisin kohde oli Katmandun ulkopuolella. Tämä oli köyhää Nepalia kohdannut suurin luonnonkatastrofi 80 vuoden aikana. Järistys tuntui myös naapurivaltioissa, Kiinassa, Tibetissä, Intiassa, Bangladeshissä ja Pakistanissa, jossa raportit kertovat 60 ihmisen saaneen surmansa. Myös Mount Everestin kiipeilijöiden leiri kärsi vaurioita, jossa 17 ihmistyä kuoli ja 61 haavoittui.
ISRAELIN lähettämä ensimmäinen kone vei henkilöitä, joiden tehtävänä on valmistella lentokenttää Katmadussa. Toinen kone vie 240 Kotirintaman sotilasta, jotka etsivät ainakin seuraavat kaksi viikkoa haavoittuneita ja kuolleita. He valmistelevat Nepalissa lomailevien israelilaisten paluuta kotimaahansa. Muutkin järjestöt suunnittelevat avustusretkikuntia Nepaliin. Yhdenkään Nepalissa tai sen lähialueilla lomailleen Israelilaisen ei tiedetä saaneen surmansa maanjäristyksessä.
Israelin ulkoministeriö aikoo lähettää koneita siirtämään Katmanduun jääneet vanhemmat (homot ja lesbot?) ja surrogate-äideistä syntyneet lapset Intiaan, koska Katmandussa heillä ei ole turvapaikkaa eikä lääkintähoitoa.
Tiedemiehiä oli kokoontunut Katmanduun muutamia päiviä ennen maanjäristystä pohtimaan, miten suunnitella tulevan katastrofin hoitamista. Heillä oli aavistus tulevasta järistyksestä, mutta kukaan ei varoittanut ylikansoitetun kaupungin asukkaita eikä heitä siirretty ajoissa turvaan. http://www.timesofisrael.com/week-before-quake-experts-warned-of-looming-danger/

3.       ISRAELISSA tapahtui viikonvaihteen aikana useita hyökkäyksiä sekä poliiseja että sotilaita ja muita ihmisiä vastaan. Mea Shearimissä tuhottin IDF:n upseerin auto.

JERUSALEMIN Öljyvuorella arabiautoilija haavoitti kolmea partioretkellä ollutta poliisia tahallisessa murhayrityksessä lauantai-iltana. Paikalle hälytetty lääkintäryhmä sanoo hoitaneensa paikalla yhtä 20-vuotista naispoliisia, joka oli saanut kohtalaisen vaikeat vammat, sekä lievemmin haavoittunutta nais- ja miespoliisia. Heidät toimitettiin Shaare Zedek sairaalaan Jerusalemiin. Poliisi sanoo päälle ajoa varovaisesti epäillyksi tarkoitukselliseksi hyökkäykseksi.
Poliisit tulittivat pakoon pyrkivää autoa, joka löydettiin hylättynä lähialueelta. Poliisit etsivät auton kuljettajaa. Poliisit löysivät kuljettajan myöhemmin tänään
Paikalle kokoontuneet arabit kivittivät paikalle lähetettyjä apujoukkoja sekä pormestari Nir Barkatin autoa, jota myös tilanne kiinnosti.

AIKAISIN lauantaiaamuna 16-vuotias A-Turista kotoisin oleva arabi hyökkäsi lähellä olevassa tarkastuspisteessä sotilaitten kimppuun yrittäen puukottaa heitä. Sotilaat avasivat tulen surmayen hänet. A-Turin arabit osoittivat mieltään lauantaina iltapäivällä arabinuorukaisen surman jälkeen. 20 arabia haavoittui mellakassa.

LAUANTAI-ILTANA arabi hyökkäsi rajapoliisia vastaan puukottaen häntä pahoin rintaan ja niskaan Hebronissa. Hän sai surmansa sotilaan avattua tulen häntä kohti.
Poliisi sulki lauantai-iltana Jerusalemiin johtavan tien no 443 tiellä kulkeneen bussin sytyttyä tuleen. Poliisin arvion mukaan bussiin heitettiin palopommi. http://www.timesofisrael.com/thre-israeli-police-struck-by-car-on-mount-of-olives/

EILATIN lähellä sijaitsevan kauppakeskuksen liepeillä kolme nuorikaista haavoittuivat ilmeisessä autosta aloitetussa tulituksessa. Paikalla ollut poliisi arvioi, että tulitus liittyy jengien keskeiseen kilpailuun ja että nuoret olivat sen kohde. 15-vuotias poika haavoittui hengenvaaralisesti, 8- ja 10 vuotiaat tytöt haavoittuivat lievemmin. Heidät vietiin sairaalaan, Ampujaa ei ole tavoitettu.
Perjantai-iltana Eilatissa 30-vuotiasta miestä puukotettiin kauppakeskuksen edessä. Hän on kohtalaisessa kunnossa sairaalassa, Ei vielä tiedetä, onko näillä yhteyttä. http://www.timesofisrael.com/three-minors-injured-in-shooting-near-eilat-mall/
Hebronin juutalaisten järjestön johtaja Noam Arnon sanoo, että arabien hyökkäykset juutalaisia vastaan ovat seurauksena Euroopasta ja muualta tulleiden anarkistien kiihottamisesta. Hän sanoo anarkistien hyökkäilleen patikoitsijoita vastaan Hebronin lähellä. Poliisi ei ole löytänyt tapaa, millä estää heidän laiton toimintansa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/194535#.VTyM_fnPQzE

4.       13. palestiinalaiskonferenssi Euroopassa alkoi lauantaina Berliinissä terrorin-vastaisen järjestön ja Israelin hallituksen tiukassa valvonnassa nähdäkseen, miten pitkälle konferenssi on edennyt suhteissaan Hamasiin. Tilaisuuden järjestäjänä ovat Lontoossa toimiva Palestiinan paluujärjestö sekä palestiinalaisyhteisö Saksassa.  Tilaisuuteen oli ilmoittautunut ennakolta 3 000 ihmistä. Pari sataa Hamasin vastustajaa Berliinissä osoittivat mieltään konferenssin ulkopuolella.
Dilek Kolat, Berliinissä toimiva sosiaalidemokraatteja edustava senaattori, hyökkäsi konferenssin teemaa vastaan todeten, ettei se sanoudu irti Israelin tuhoamisesta, jota Berliinissä pidetään sopimattomana ja tuomittavana.

KONFERENSSIN logo näyttää Lähi-Idän ilman Israelia, ja sen järjestäjät vaativat palestiinalaisten paluuoikeutta alueille, joista heidän esi-isänsä lähtivät, ja kaikkialle Israeliin, eikä vain Juudeaan ja Samariaan PA:n valvomille alueille.
Turkin presidentti Erdoganin johtaman ”oikeus ja kehityspuolueen” apulaispuheen-johtaja ulkomaan asioissa Yasin Akary oli kutsuttu vieraaksi, mutta ei tiedetä, osallistuiko hän konferenssiin. Hamasin päämaja on Turkissa.  
Joulukuussa EU:n yleinen tuomioistuin teki päätöksen, jolla Hamas luettiin terrori-järjestöjen joukkoon lehtitietojen perusteella, eikä pätevien asiantuntijoitten lausuntoihin vedoten, kuten yleinen käytäntö vaatisi.

EU on hyvin vaivalloisesti ja nastahakoisesti pystynyt erottamaan Hamasin ja Hizbullahin poliittista ja sotilaallista toimintaa toisistaan. EU tunnustaa Hizbullahin poliittisen toiminnan, mutta hylkää sen sotilaallisen siiven. Hamasin suhteen EU on ollut vieläkin enemmän hämillään haluten esiintyä maailmalla palestiinalaisten puoltajana ja sen haluaman valtion tunnustajana, mutta Hamasin suorittamat terrori-iskut ja rakettituli Israelin siviilikohteisiin tulitauon aikana tekevät sen vaikeaksi menettämättä kasvojaan, mikä arabille on pahempi kuin kuolema.

5.       UUTISOTSIKOITA
·         Arabiankieliset uutiskanavat Al-Jazeera ja Al-Arabiya raportoivat 25,04. uutislähetyksissään, että IAF:n koneet olivat tehneet hyökkäyksiä Libanonin alueelle 22. ja 24.04. iskien Hizbullahin autosaattueita vastaan, jotka kuljettivat ohjuksia Syyriasta tai Iranista. Keskiviikon hyökkäyksessä kuoli yksi ihminen. IDF sanoo, ettei se kommentoi vihollislähteistä tulevia uutisia. Debkafile, joka asioista raportoi, epäilee uutisten todellisuutta, koska Syyrian eikä Libanonin media ole tarttunut niihin. Raporttien mukaan yksi IAF:n iskukohteista oli Hizbullahin rakentama miehittämättömien koneitten lentokenttä Bekaan laaksossa Mt. Hermelissä. Satelliittikuvissa näkyy 670 m pitkä ja 50 m leveä kiitorata, joka olisi riittävä sellaisille pienkoneille. http://www.debka.com/article/24558/Arab-sources-report-Israel-air-strikes-against-Syrian-Hizballah-missile-bases-Hizballah-arms-convoys-DEBKAfile-Hizballah-secret-airstrip-possible-target-
·         Irakin armeija yritykset vapauttaa ISIS-joukkojen miehittämiä alueita Anbar provinssissa koki pahan vastaiskun terroristien itsemurhaajan pysäytettyä autokollonnan, jossa olivat prikaatinkenraali Hassan Abbar Toufan ja kolme hänen henkilökuntansa jäsentä. Saatuaan saattueen pysäytettyä terroristit avasivat automaattiaseillaan tulen saattuetta kohti surmaten useita sen jäseniä, heidän mukanaan kenraali avustajineen, eversti ja kaksi everstiluutnanttia Nadhem Al-Taqseem alueella, 160 lm Bagdadista.  http://www.debka.com/newsupdatepopup/11170/
·         Obaman ja Netanyahun välinen kriisi on kehittynyt tasolle, jossa Obama heittelee sopimattomuuksia Israelin pääministeristä, joita ei uskoisi USA:n presidentin käyttävän Lähi-Idän uskollisimman valtion johtajasta. Hän sanoi eräässä tilaisuudessa, että USA:n kongressin puheenjohtaja John Boehner on kutsunut Netanyahun puhujaksi hänen hautajaisiinsa. Obama puhui nimekkäitten kutsuvieraitten läsnäollessa Valkoisen Talon kirjeen-vaihtajien lounaalla. Tämä on jo selvää parjausta ja avointa loukkaamista, mikä osoittaa Obaman luonteen vääristyneisyyden. Hän halvensi räävittömästi myös republikaanien entisiä ja tulevia johtajia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/194552#.VTyhePnPQzE
·         Pääministeri Netanyahun ponnistelut hallituksen muodostamiseksi ovat edelleen hajallaan. Viimeiseksi hän sanoo saaneensa periaatteessa hyväksyvän vastauksen Moshe Kahlonilta, mutta yhtään sopimusta ei ole allekirjoitettu. Eräs artikkelin kirjoittaja esitti kuvitteellisessa artikkelissaan, että puoli yön jälkeen salaperäinen hahmo ilmestyi pääministerin ovelle valittaen, että on myöhässä yrittäessään päästä eroon Livnistä, joka seuraa hänen jokaista askeltaan. Mutta pian he alkoivat jakaa ministerin salkkuja keskenään heittäen jonkin vähemmän merkittävän salkun pienpuolueille edes silmän lumeeksi, jotta demokratia säilyisi. Bennett sanoo luopuvansa ulkoministeriöstä, jos saa uskontoministeriön, jota myös Shas haluaa.  http://www.timesofisrael.com/bennett-said-to-drop-foreign-ministry-demand-in-coalition-breakthrough/No comments: