Sunday, March 15, 2015

SUNNUNTAI 15.03.15

SUNNUNTAI 15.03.15
1.       VIIKON ensimmäinen päivä valkeni aurinkoisena joskin vielä varsin viileänä 9 asteen lämmöstä huolimatta, mutta sen ennustetaan nousevan päivän mittaan 18 asteen tienoille taivaankannen pysyessä puolipilvisenä kirkastuen ylihuomenna lämpötilan pysyessä kuitenkin lähellä tämän päiväistä. Sisälämpötila nousi välillä 19 asteeseen ulkolämpötilan 24 asteen ansiosta, mutta on laskenut siitä 16.5 asteeseen, jota nyt voitaneen pitää suhteellisen siedettävänä.
KÄMPÖTILAT tänään: Jerusalem 09 -17; Tiberias 16 -27; Suolameri 18 -26; Eilat 16 -27 +C-astetta. Times of Israel ennustaa hieman alhaisempia lämpötiloja, mutta yleinen suuntaus näyttää olevan sama pienin eroavuuksin.  

2.       Samaa vähäistä heittoa näyttää Likudin ja Zionistisen Unionin (Labour) välinen ero perusasioissa - ainakin näin kaksi päivää ennen tiistain vaalipäivää, minkä johdosta suu on pidettävä supussa, ettei tule luvattua tai kiellettyä liikaa. Pienet lipsahdukset eivät maata kaatane, mutta jos ”hyödyllisillä idiooteilla” on jo ennestään pieniä epäilyksiä pääministeriehdokkaan luotettavuudesta, niiden merkitys kasvaa. Johtavien puolueiden puheenjohtajat eivät pystyneet sovittamaan epäilyksiään vastapuolen luotettavuudesta ja kieltäytyivät julkisesta väittelystä ennen vaaleja, mutta presidentti Reuven Rivlinin pyynnöstä suostuivat salaiseen tapaamiseen kahden kesken presidentin toimiessa erotuomarina.

Rivlin toivoi tapaamisella voivansa tasoittaa kansallista yhteishallitusta Likudin ja Unionin kesken terästettynä keskustan ja oikeiston puolueilla. Tapaamisesta vuotaneiden tietojen mukaan keskustelu oli sävyltään jännittynyt ja katkera eikä henkilökohtaisia hyökkäyksiä pystytty välttämään.
Macor Rishon kertoi tapaamisesta jo perjantain julkaisussaan, jotka vahvistuivat tapaamisesta vuotaneista tiedoista lauantaina. Rivlin oli tehnyt aloitteen tapaamisesta havaittuaan ennusteista, ettei kumpikaan pääpuolue osoittanut selvää pesä-eroa kilpailijaansa, minkä vuoksi kansallinen yhteishallitus olisi maan edun ja tulevan hallituksen toiminnan kannalta välttämätön, tai suositeltavin.

Tapaaminen järjestyi presidentin virkatalossa lauantai-iltana ilman median läsnäoloa. Rivlin kertoi aluksi, että kansainvälinen yhteisö odottaa sen toteutumista.
Vaikka sekä pääministeri Benyamin Netanyahu että Isaac (Yitzhak) Herzog torjuivat yhteishallituksen muodostamisen viikon aikana, keskusteluista vuotaneiden tietojen mukaan kielteinen suhtautuminen siihen mahdollisuuteen pieneni osapuolen kohdatessa toisensa kasvoista kasvoihin.
Netanyahu halusi tietää, miksi Herzog vastustaa Israelin rakentamista pääkaupunkiinsa. Herzog väisti kysymyksen toteamalla, ettei hän pääministerinä jakaisi Jerusalemia. ”Se oli Netanyahu, joka nosti Jerusalemin kansainvälisen huomion kohteeksi. Minun johtamani hallitus ei tule jakamaan Jerusalemia”.

Herzog huomautti Bibille, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kieltäytyi neuvottelemasta hänen kanssaan, koska ”Netanyahu on heikko johtaja”, kuten hän sanoi. ”Kansainvälinen yhteisö tietää heikkoutesi eikä hyväksy kantaasi”. Hän yritti saada Netanyahulta selkeän vastauksen kysymykseen, suostuuko hän siihen, että eniten kansanedustajia voittanut puolue muodostaa uuden hallituksen. Netanyahu vastasi, että sellainen periaate tulisi voimaan vasta näitten vaalien jälkeen.

Tiedostaen tilanteen kriittisyyden Jewish Home puheenjohtaja Naftali Bennett ehdotti lauantaina, että Likud ja Jewish Home muodostaisivat ”teknisen blokin”, joka suosittelisi Netanyahua hallituksen muodostajaksi. Likudin juristit kuitenkin sanoivat, ettei laki tunne sellaista teknistä blokkia eikä sillä tulisi olemaan vaikutusta Rivlinin päätökseen hallituksen muodostajasta. Bennettin taholta tähdennettiin, ettei hän tarkoita puolueiden yhtymistä kuten tapahtui Israel Beitenun ja Likudin välillä ennen viime vaaleja, mikä varmisti Likudin aseman suurimpana puolueena.
Israel Beitenun puheenjohtaja Avigdor Liberman syytti Netanyahua, ettei hänestä koskaan voi tietää, onko hän oikeiston johtaja, vai henkilö, joka luovutti Hebronin PA:lle ja äänesti Gazan kaistalta vetäytymisen puolesta. Hän vakuutti, ettei hänen puolueensa riveä ideologiastaan edes poliittisen menetyksen hinnalla.  

VASEMMALLE kallistuvat puolueet Zionist Union etunenässä ovat vakuuttaneet seuraavansa maan ensimmäisen pääministerin David Ben Gurionin ideologiaa. Tämä peruste sai pahan iskun, kun Ben Gurionin tyttärenpoika Yariv Ben-Elieser kertoi lauantaina antavansa tukensa Yesh Atidille. Hän kertoi taistelevansa uskonnollista pakkovaltaa, naisten syrjimistä ja homofobiaa vastaan. ”Uskon vaarini olevan ylpeä päätöksestäni ja perusteistani. Tarkistin kaikki vaalilistat ja huomasin vain yhden listan olevan puhdas ilman yhdenkään ehdokkaan moraalista tai eettistä likaantumista”, hän selitti.  http://www.jpost.com/Israel-Elections/Rivlin-to-encourage-but-not-force-unity-government-393937

NETANYAHUN suurin heikkous Israelin pääministerinä on ollut se, että hän pyrki johtamaan maata kuin suurta liikeyritystä, eikä häneltä jäänyt tarpeeksi kiinnostusta ja aikaa seurata sosiaalisten tarpeitten tyydyttämistä, mitä on vaikeuttanut hallitus-taustan kirjavuus. Ensimmäisiä virheitä olivat oikeusministeriön luovuttaminen Livnille ja hänen hajoamassa olleen Hatnua-puolueensa nostamiseksi ensimmäiseksi hallituspuolueeksi, sekä Yair Lapidin asettaminen talousministeriön johtoon tiedostamatta enempää Livnin kuin Lapidin vallanjanoa, jotka molemmat lopulta kääntyivät häntä vastaan pakottaen Netanyahun erottamaan heidät. Tämä puolestaan johti arvaamattomiin ja ennenaikaisiin vaaleihin.

Netanyahu keskittyi enemmän kansainvälisiin kysymyksiin kuvitellen sillä saralla saavuttamiensa ansioiden takaavan hänen kotoisen kansansuosionsa, mikä osoittautui vääräksi. Hän ei myöskään ennakoinut Obaman hallituksen päättäväisyyttä toimia hänen syrjäyttämisekseen tukemalla poliittisesti ja taloudellisti Zionistista Unionia, joka kiitollisuuden velasta noudattaisi ja tukisi hänen ulkopoliittisia toiveitaan. USA:n kongressi vaatii tutkimuksia, joilla selvitetään USA:n ulkoministeriön osuus Israelin Zionist Unionin vaalityön tukemisesta One Voice ja V15 järjestöjen kautta, joille se on antanut ainakin 350 000 USD lahjoituksen.  http://www.wnd.com/2015/03/senate-targets-obama-meddling-in-israel-election/, http://www.wnd.com/2015/02/another-u-s-backed-scheme-to-defeat-netanyahu-exposed/

3.       Hizbullahin apulaisjohtaja Libanonissa sheikki Naim Qassem varoittaa, että Islamin Valtio voi aloittaa suurhyökkäyksen Libanonin armeijaa vastaan jo ensi kuun aikana. Hän syyttää Länsimaita ja Persianlahden arabimaita ISIS-joukkojen taloudellisesta tuesta sekä niiden aseistamisesta.
Qassem sanoo IS:n suunnittelevan suurta operaatiota talvikauden päättyessä ensi kuussa. Libanonin armeija on tehnyt valmisteluja operaation torjumiseksi. Hizbullah on osallistunut Syyrian armeijan rinnalla taisteluissa IS:n ja Al-Qaidan kanssa löysästi liittoutuneen Jabhat Al-Nusran joukkoja vastaan etenkin Damaskoksen ja Israelin välisellä alueella, mutta avustaneet myös Libano0nin armeijaa ISIS:n hyökkäyksiä vastaan. IDF seuraa hämmentyneenä Hizbullahin saadessa yhä enemmän jalansijaa Israelin pohjoisrajan tuntumassa etenkin Quneitran lähistöllä.

QASSAMIN varoitus perustuu tosiasioihin, että islamistit ovat koonneet arviolta
3 000 miestään Syyrian Qalamountin alueelle, josta ne suunnittelevat hyökkäyksiä kristittyjen asumia kaupunkeja vastaan Libanonin pohjois- ja eteläosassa aina Bekaan laaksoa myöten sekä Saidia ja Siidonia vastaan Beirutin eteläpuolella. Hizbullah on Libanonin armeijan kanssa pommittanut tykistöllään ISIS-joukkoja Libanonin pohjoisosassa pyrkien ennakoimaan odotettavaa kesähyökkäystä. ISIS joukot ovat tehneet rajoitettuja iskuja Libanoniin Qalamount vuorilta, jotka Libanonin armeija on pystynyt torjumaan, mutta ISIS joukot surmasivat 22 Libanonin sotilasta ja ottivat muutamia vangeiksi.
Qassem selittää, että USA:n johtama koaliittio muodosti ISIS-joukot. ”Kuulemme huhuja, että maailma haluaa taistella ISIS joukkoja vastaan, koska se edustaa vierasta (takfiri) terrorismia”. Hän selittää, että USA ja sen liittoutuneet arabimaat ovat varustaneet ISIS-joukkojen aseistuksen ja koulutuksen (pääosin Jordaniassa). ”Israel on avannut sairaalansa ISIS-joukkojen haavoittuneille ja jatkaa yhteyttään takfit-terroristien kanssa Syyrian Quneitrassa, ja tämä yhteistoiminta jatkuu, koska he ovat mukana USA:n johtamassa liittoutumassa”. YK:n rauhanturvaajat Syyrian eteläosassa ovat vahvistaneet Qassimin väitteet.

ISRAELIN kurdivähemmistö on huolestunut Israelin suhteista ISIS-joukkojen kanssa, joiden he päättelevät voivan vaarantaa heidän asemansa. He myös varoittivat Libanonin kurdeja pysymään sivussa Israelin vaaleista. WND:n artikkelin mukaan Baalbekin kaupunki ja sen muinaisajalta periytyvät kristityt ovat vaarassa joutua ISIS joukkojen hyökkäyksen kohteeksi muodostaakseen siitä tukikohdan jatkoiskuille. Rooman sotapäällikkö Marcus Antonius antoi Baalbekin kaupungin syntymäpäivä-lahjaksi silloiselle rakastetulleen Egyptin kuningattarelle Cleopatralle. Kaupunki on selviytynyt barbaarien, kreikkalaisten ja roomalaisten hyökkäykset, mutta jos ISIS joukot miehittävät sen, sitä odottaa täydellinen tuho.
Libanonin armeijan ja Hizbullahin torjuntaoperaation takfit hyökkäyksiä vastaan ovat saaneet aiheuttaneet ISIS-joukkojen kostoiskut kirkkoja ja kristittyjä vastaan Beirutin ja Damaskoksen välillä sijaitsevissa kylissä, joiden asukkaat ovat alkaneet hankkimaan aseistusta ja kouluttamaan miehiään ISIS:n hyökkäyksien varalta. http://www.wnd.com/2015/03/isis-could-launch-major-offensive-into-lebanon-next-month/
4.       KRISTITTYJEN asema Irakissa ja Syyriassa ja yhä enemmän myös Libanonissa on muuttumassa katastrofaaliseksi ilman, että länsimaailman johtajat korvaansa lotkauttavat asialle, vaikka useimmat heistä väittävät edustavansa kristittyjä.
Syyrian Aleppon arkkipiispa Jean-Clement Jeanbart lähettää epätoivoisen avunpyynnön assyrialaisten kristittyjen puolesta. Heidän huutonsa kuulostavat yhä epätoivoisimmilta ISIS-joukkojen jatkaessa murhanhimoista ja epäinhimillistä kohteluaan kiinni saamiaan kristittyjä kohtaan, joita he metsästävät kuin metsän riistaa käyttäen heitä harjoitusmaaleinaan, raiskaten, silpoen, haudaten elävältä, ristiinnauliten ja kaikin normaaliajattelun ulkopuolisin menetelmin ja kidusmuodoin ennen murhaamista. Mutta kuka heitä kuulee?  

Viimeisin avunpyyntö tuli Aleppon arkkipiispalta Jean-Clmenet Jeanbartilta, joka kertoi ISIS-joukkojen kaapanneen 250 Assyrian kristittyä helmikuun lopulla Syyrian koillisosassa lähellä Turkin rajaa. ”Monet heistä siepattiin vuoteistaan ennen aamun sarastusta”, kertoi NBS-uutisissa mies, joka ei uskaltanut antaa nimeään. ”ISIS pitää edelleen ainakin 220 heistä, jotka kuuluvat assyrialaisiin kristittyihin, jotka ovat asuneet alueella muinaisen Mesopotamian ajoilta lähtien apostoli Tuomaan tuotua evankeliumin sanoman heille ensimmäisellä vuosisadalla. He ovat pystyneet voittamaan islamin hyökkäykset ja säilyttämään Jeesuksen seuraajien aseman puhuen edelleen aramea kieltä, joka on vaarassa tuhoutua heidän mukanaan.

Aleppon arkkipiispa esitti sydäntä särkevän hätähuudon maailman kristityille Syyrian uskonveljien ja sisarten pelastamiseksi varmalta tuholta, ellei ISIS joukkoja pysäytetä. ”Me tässä maassa, me kristityt tässä maassa, asuimme rauhassa ja turvallisesti hyvissä suhteissa maan muslimien kanssa. Mutta sitten tuli ISIS, joka tekee kaikkensa kristittyjen pelottelemiseksi, karkottaen heidät ja useammin kuin harvoin haavoittaen tai murhaten heitä”.
Aiemmin arkkipiispa paljasti ”länsimaisen salaliiton” Lähi-Idän tyhjentämiseksi kristityistä, joita hän sanoo ISIS-joukkojen pelkäävän enemmän kuin heitä vastaan taistelevia muslimeja, koska heillä on yhteydet länsimaihin. Kristityt ovat myös helppo saalis, koska he eivät taistele vastaan eikä heillä ole aseita.

Arkkipiispa sanoo, että hänen laumassaan on 300 000 lammasta eikä hän voi jättää laumaansa susille. Hän tunnustaa voivansa joutua teloitetuksi, mutta hän jatkaa.
Hän sanoo ISIS joukkojen tappavan heidän historiansa ja muistonsa.
Hyökkäykset Syyrian kristittyjä vastaan alkoivat arabikevään myötä, mutta niitä tehtiin Lähi-Idässä jo paljon aiemmin jatkuen vain kiihtyneessä ja järjestelmällisessä muodossa, jota muslimisaarnaajat kiihottavat puheissaan. http://www.wnd.com/2015/03/archbishop-makes-desperate-plea-for-assyrian-christians/
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Naftali Bennett hyökkäsi vielä vähän ennen vaaleja Netanyahua vastaan todeten, että nykyinen pääministeri voi nahkansa säilyttämiseksi kallistua vasempaan eli solmia Juudaksen sopimuksen Herzog/Livnin kanssa, koska Bibi kieltäytyy teknisestä sopimuksesta Bennettin kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192621
·         Kuwaiti-lehti Al-Jarida kertoo, että Herzog neuvottelee arabiunionin ja sen ristiriitaisen edustajan Haneen Zoabin kanssa hallitusyhteistyöstä. Raportin mukaan edustajien väliset neuvottelut ovat kiihkeitä, koska aikaa ei ole paljon yhteistoiminnan aloittamiseksi vaalien jälkeen. Arabilistan Ballad puolue  on aiemmin torpedoinut jäännösäänien jakamisen toisen puolueen kanssa. Keskustelut osoittanevat Herzogin mielen jakautuneisuuden, eikä häntä syyttä nimitettäne ”Herzogin perheen mustaksi lampaaksi”. Arabilista saanee viimeisen gallupin mukaan 11 -13 kansanedustajaa, mikä nostaa sen merkittäväksi tekijäksi hallitusneuvotteluissa, jos osapuolet pystyvät ylittämään perinteisen epäluuloisuutensa.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192617#.VQVaNVPPQzE
·         Raporttien mukaan Netanyahu tarjoaa Kulanu puolueen puheenjohtajalle Moishe Kahlonille talousministerin paikkaa, jos Kahlon suosittelee häntä pääministeriksi. Kahlonilla on kuitenkin huonoja kokemuksia Netanyahun uskottavuudesta ja sanoo pitävänsä portit auki moneen suuntaan. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Netanyahu-offers-Kahlon-position-of-finance-minister-in-his-would-be-coalition-government-393945, http://www.timesofisrael.com/kulanus-kahlon-rebuffs-finance-minister-offer-from-netanyahu/
·         USA:n ulkoministeri John Kerry sanoo Iranin kanssa solmittavan ydinsopimuksen olevan hilkkua vaille valmis ja ennustaa sen allekirjoituksen tapahtuvan pian. Ainoa avoin kysymys on, miten kongressi suhtautuu siihen, koska se haluaisi saada sen tutkittavakseen ennen allekirjoitusta. Eräässä artikkelissa kerrottiin Obaman harkitsevan kongressin piirittämistä armeijan voimin voidakseen tällä estää kongressin viivytys toimet. Kerry osallistui Kairon konferenssiin, jossa käsiteltiin Egyptille tarjottavien avustusten rajua nostamista. Gulfmaat lupasivat Egyptille 12 miljardia USD.  Kerry kritisoi USA:n kongressin republikaanien lähettämää kirjettä Iranille pitäen sitä perustuslain vastaisena, unohtaen, että Obama rikkoo sitä toistuvasti allekirjoittaessaan lakeja ilman kongressin käsittelyä. http://www.timesofisrael.com/kerry-says-iran-deal-hopefully-in-next-days/
·         Jerusalemin Temppeli-instituutin valmistama Pyhä Alttari valmistui kaksi vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen todeten että Alttari on valmis käytettäväksi koska vain. Tämä on viimeisimpiä ja vaativimpia tehtäviä, jotka Temppeli-instituutti on ottanut tehtäväkseen valmistaa kaikki Temppeli-palveluksessa tarvittavat varusteet. Alttari on 5 metrin korkuinen (tall) ja 16 metrin mittainen (wide), sen kulmat on nostettu ylöspäin, lisäksi siihen kuuluu ramppi. Alttarin häpäiseminen kuului oleellisesti ”hävityksen kauhistuksen” asettamiseen Temppeliin. Alttari mainitaan myös raamattu-koodeissa vuoden 2015 -2016 ajalla. http://www.wnd.com/2015/03/holy-altar-constructed-for-third-jewish-temple/

Post a Comment