Sunday, February 08, 2015

SUNNUNTAI 08.02.15

SUNNUNTAI 08.02.15
1.       SUNNUNTAI, juutalaisen kalenterin mukaan viikon ensimmäisen päivän, aamu valkeni osittain sumuisena ja harmaana, viileän tuulisena. Viileä ja kostea ilma-virtaus levisi eilen iltapäivällä Välimereltä ja Euroopasta täyttäen hetkessä tämän kapean rantasuikaleen, jota kutsutaan Israeliksi, juutalaiseksi valtioksi, vaikka arabien kouluissaan käyttämissä karttakirjoissa sitä ei esiinny ollenkaan, sen tilalla lukee suurin kirjaimin Palestiina, joka käsittä koko alueen Jordanista Välimereen. Arabit ovat myös useita kertoja yrittäneet toteuttaa toivomuksensa Israelin hävittämisestä myös käytännössä huonolla menestyksellä ymmärtämättä, että he sotivat itse asiassa ainoaa todellista ja elävää, Israelin Jumalaa vastaan. Kun tämä totuus lopulta selviää heille, se tulee aiheuttamaan todellisen ”arabikevään” puhkeamisen, mutta sitä tullee edeltämään veriset selvittelyt, joissa ihmisiä surmataan massoittain ilman Jumalan välintuloa, koska Hän on ihmeitten Jumala. Mutta hänen Nimensä ei ole Allah eikä Muhammed ole Hänen profeettansa. Hänen nimensä on Jahve, Jehova Shebaot, El Shaddai, Sotajoukkojen Jumala.

2.       ENNUSTEIDEN mukaan puolipilvinen sää tulee jatkumaan tänään ja muutamien lähipäivien aikana. Vesisateita voi tulla paikoitellen ainakin tänään ehkä keskiviikon tai torstain tienoilla muuttuen lumeksi lämpötilan lähennellessä nollaa vuoristoalueilla. Talven selkä ei ole vielä taittunut runsaasta kukkamerestä huolimatta, mutta maailmankirjojen mukaan lämpimämpään aikaan ollaan menossa.
Säätilat tänään. Jerusalem 07 -14; Tiberias 12 -17; Suolameri 17 -24; Eilat 14 -24 +C-astetta. Kinneretin vedenkorkeus nousi puoli senttiä.

3.       MYNCHENISSÄ pidettiin viime viikolla turvallisuuskonferenssi, mikä antoi valtioitten johtajille ja poliitikoille mahdollisuuden tavata toisiaan ja vaihtaa mielipiteitään tarvitsematta pelätä snoudenien tai muitten salakuuntelua, vaikka uudenaikaisilla mikrofoneille pystytään tallentamaan kahdenkeskisiä keskusteluja useiden metrien päästä, mitä monet varomattomat johtajat eivät aina muista. Koska Israelin edustajia oli paikalla, Turkin edustaja jättäytyi pois, ettei vain saisi sionistista tartuntaa.

Mynchenissä oli myös Sionistisen Unionin eli Labour-puolueen puheenjohtaja Isaac Herzog, joka tapasi ohimennen USA:n varapresidentti Joe Bidenin ja ulkoministeri John Kerryn keventäen heille sydämessään kantamaansa taakkaa pääministeri Netanyahun päätöksestä itsepäisesti pitää puheensa USA:n kongressille maaliskuun 3. päivänä, jota presidentti Onama vastustaa ja jota varapresidentti Biden ei halua kuulla, vaan matkustaa ulkomaille saadakseen sopivan verukkeen. Herzog sanoi puheessaan ennen amerikkalaisten tapaamista, että Netanyahun puhe kongressille on strateginen virhe, mitä hän ei tekisi pääministerinä.
Koska Israelin protokollan mukaan israelilaisjohtajat eivät saa kritisoida maansa hallitusta ja ministereitä ollessaan ulkomailla, Herzog muisti vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ole pääministerin kritisoiminen, vaan hallituksen kaataminen. Tämä on lähes suoraan otettu V15 järjestön ohjelmasta Israelin hallituksen vaihtamiseksi nimeämättä ketään. Herzogin lapsellinen yritys peitellä jälkiään ja omaa pyrkimystään ”nousta kalifiksi kalifin paikalle” ei hämää valistunutta äänestäjää.
Muutamia vuosia sitten toivottiin, että Herzogista kasvaisi Israelille uuden sukupolven kansanjohtaja, johon voisi asettaa luottamuksensa, mutta hän on pettänyt odotukset; hän on pehmeä, toisten ohjailtavissa, nyt Tzipi Livnin.

OPPOSITIOJOHTAJA Isaac Herzog viittasi verhotusti isäänsä Chaim Herzogiin,
joka toimi Israelin 6. presidenttinä, todeten, että hänen perheellään on historiallinen perintö työskennellä 13 USA:n presidentin kanssa. ”Selitän kansalleni ja kansalaisilleni, että USA on presidenttien johtama kansa, ja että he ovat aina seisoineet kansamme rinnalla historiamme aikana. Johtajina meidän tulee asettaa kansamme ja kansalaistemme intressit kauas ennen omaa poliittista intressiämme. Diplomaattinen taito ei ole puheissa vaan kyvyssä työskennellä läheisessä yhteistyössä liittolaistemme kanssa, joilla on yhteiset intressit kanssamme”.
Herzog totesi aiemmin journalisteille, että Netanyahun on korkea aika peruuttaa puheensa USA:n kongressille. ”Se puhe on syntynyt synnissä osana vaalikampanjaa, ja se vaarantaa Israelin turvallisuuden ja erikoissuhteemme USA:n kanssa”, hän sanoi mielistelevässä puheessaan, minkä kokenut journalisti haistaa jo kaukaa.

LIKUD-puolueen taholta annettiin välittömästi murskaava lausunto Herzogin Mynchenin puheista todeten, että Herzog asetti omat intressinsä ennen maansa ja kansansa intressejä kritisoidessaan Netanyahua kansainvälisellä forumilla heikentäen Israelin asemaa Iranin ydinasehaaveita vastaan. ”Tämä on vastuutonta, ja se ylitti kaikki punaiset varoituslinjat”. lausunnossa todetaan.

Netanyahun päätöstä hyväksyä republikaanien johtajan John Boehnerin kutsu puhua Kongressille vastoin presidentti Obaman tahtoa kritisoidaan laajalti siksi, että se asettaa hänet liittolaiseksi kongressin valtapuolueen kanssa presidenttiään vastaan. Netanyahun neuvonantajat ovat selittäneet, että hän uskoi Boehnerin kutsun saaneen sekä republikaanien että demokraattien kongressin jäsenten hyväksymisen, mikä näyttää olevan epäselvää. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Herzog-calls-on-Netanyahu-to-cancel-Congress-speech-meets-with-Kerry-390307

4.       LABOUR vaihtoi puheenjohtajansa Shelly Yechomovichin Isaac Herzogiin. v. 2013. Ennen äänestystä entinen puheenjohtaja Yechimovich kirjoitti Herzogista näin: ”Labourpuolueen jäsenet tulevat tekemään kaikkensa poistaakseen mies-vahvuudestaan Knessetin jäsenen Buji Herzogin, joka tuhosi satojen tuhansien perheiden aseman Israelissa, ja joka on myös havaittu sopimattomaksi pääministeriksi Movement for Quality Government (MQG, järjestö laadukkaan hallituksen hyväksi) toimesta. Puoleen johtajaksi? Kuvitelmissaan”. Yechimovich viittasi Facebook sivullaan journalistin Natan Zahavin kriittisiin artikkeleihin Herzogista syyttäen häntä epäonnistumisestaan terveysministerinä huolimatta vasemmistolaisen median suosiollisesta avusta häntä kohtaan. Hän tarkoitti Herzogin toimintaa ministerinä Ariel Sharonin hallituksessa v. 2005.
MQG otti yhteyttä Sharoniin todeten, ettei Herzog täytä laatuvaatimuksia tullakseen nimitetyksi rakennusministeriksi osallistumisensa vuoksi ”Amutot Barak (Barakin vaalitoiminnan hyväksi toimivat NGO-järjestöt) vaalilain vastaisesti v. 1999. Herzog toimi Barakin vaalien rahoittajana muodostaen yli 30 NGO-yritystä naamioiden osan niistä hyväntekeväisyys-järjestöiksi. Skandaali tuli julkiseksi, mutta valtionsyyttäjä Weinstein joutui sulkemaan jutun Herzogin kieltäytyessä puhumasta. Herzog käyttää nyt samaa taktiikkaa V15 järjestön laittomuuksissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191037#.VNcXeVMp6PY

5.       UUTISOTSIKOITA
·         USA:n juutalaisjärjestöt ovat myös joutuneet harkitsemaan asemaansa Netanyahun kongressin puheen vuoksi. Useimmilla näyttää kuitenkin oma suu olevan tärkein ennen järjen käyttöä ja antautuvan negatiivisen virran vietäväksi varoittaen pääministeriä puheen vahingollisista seurauksista. http://www.timesofisrael.com/reform-head-joins-growing-jewish-american-chorus-against-pms-speech/
·         USA:n ulkoministeri John Kerry tapasi Iranin virkaveljensä Muhammad Javad Zarifin toistamiseen Mynchenissä olonsa aikana turvallisuuskonferenssin yhteydessä. P5 +1 maiden ja Iranin välisistä neuvotteluista on tulossa yhä selvemmin USA:n ja Iranin välinen, koska molemmat voivat joko saavuttaa tai menettää sopimustekstin puitteissa. Iran laajentaa keskusteluja myös muille aloille kuin ydinsuunnitelmaa koskeviksi, mikä enteilee maitten välisten suhteitten kehittyvän diplomaattiselle tasolle. Zarif varoittaa länsimaita, että sopimuksen epäonnistuminen voi johtaa presidentti Hassan Rouhanin syrjäyttämiseen kovemman linjan presidentin valitsemiseksi. Sopimuksen tulisi valmistua maaliskuun aikana. http://www.timesofisrael.com/kerry-zarif-meet-for-surprise-nuclear-talks/
·         WTC:n tuplatornien ja Pentagonin yhden osan tuhoaminen ja pommittaminen syyskuun 11.päivänä 2001 on taas uudelleen nousemassa median valokeilaan, kuten myös CIA:n mahdollinen osuus siihen. Ehkä Saudi Arabian kuninkaan vaihdos on tuonut uutta materiaalia julkisuuteen, mutta Saudi Arabian osallistuminen yli 3000 ihmisen hengen vaatineen terrorihyökkäyksen suunnitteluun, rahoitukseen ja toteuttamiseen näyttää varmistuvan entisestään. http://www.timesofisrael.com/new-allegations-renew-old-questions-about-saudi-arabia-911/
·         Israel Beitenu puolueen puheenjohtaja Avigdor Liberman vaatii, että puolueen tulee saada puolustusministeriön paikka uudessa hallituksessa, vaikka sen kansansuosio lupaa enää 6 -7 edustajaa maaliskuun 17 vaaleissa. http://www.timesofisrael.com/liberman-i-will-demand-defense-portfolio-in-next-coalition/
·         PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas valmistelee lainopillista hyökkäystään Israelia vastaan ICC:n avustuksella. Hän perusti uuden komitean, jota johtaa Saeb Erekat, ja jonka tehtävänä on johtaa käytännön toimia ja valvoa prosessin etenemistä. Koskahan Israelin hallitus havahtuu, mitä on tekeillä, koska näyttää että uneliaisuus vaalityön ohessa on vallannut koko ministeriön? Netanyahu reagoi vihaisesti ICC:n syyttäjien päätökseen aloittaa alustavat tutkimukset ”IDF:n suorittamista sotarikoksista Gazan kesäsodan aikana”. http://www.timesofisrael.com/abbas-forms-committee-to-oversee-palestinian-icc-cases/
·         Pääministeri Netanyahu määräsi armeijaa ja poliisia poistamaan EU:n rakentamat ”setlementit” Juudeassa ja Samariassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääministeri henkilökohtaisesti reagoi tähän EU:n harjoittamaan laittomuuteen, jota on kestänyt vuosikausia. Viimeinen ”setlementti”
pystytettiin äskettäin EU:n toimesta Maale Adumimin ja Jerusalemin väliselle E1 alueelle, joka on elintärkeä kaupunkien välisen yhteyden kannalta. EU on rakentanut ainakin 400 laitonta rakennusta Juudean ja Samarian alueille, monet niistä valtion tai yleiseen käyttöön tarkoitetulle maalle. EU ja USA katsovat, että Juudea ja Samaria ovat miehitettyä aluetta ja että Israelin rakentaminen sille ovat lainvastaisia ja häiritsee Palestiinan valtion perustamista vastoin Israelin turvallisuus- ja muita vaatimuksia. EU on käyttänyt 17 miljoonaa USD rakentaessaan näitä laittomia rakenteita. http://www.timesofisrael.com/pm-orders-demolition-of-eu-funded-palestinian-settlements-in-west-bank/
·         Labour lupasi ilmaisia appelsiineja äänestäjilleen vain muutama päivä sen jälkeen, kun oikeus kielsi sen Juutalaiselta Kodilta (Bait Yehuda). Labour ilmoitti myöhemmin, ettei se tarkoittanut sitä mitä lupasi.  Puolue selitti, että appelsiinit olivat vain niiden kuvia lapuissa, jotka oli liimattu appelsiineihin. Laput olivat ilmaisia, appelsiinit eivät. Labourin johdon lapsellisuus alkaa hipoa mielenhäiriötä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191051#.VNcvL1Mp6PY
·         Vain juutalaisten läsnäolo ja vierailu kuningas Davidin haudalla pitää sen juutalaisena.  Katolinen kirkko haluaa muodostaa yläsalista katolisen turismi-keskuksen, jossa järjestetään katolisia tilaisuuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191046#.VNcxbVMp6PY
·         Arabit olivat järjestäneet väijytyksen 300 metrin päässä Heprealaisesta yliopistosta. 25 arabia odottivat israelilaisautoilijaa hyökätäkseen hänen kimppuunsa. Koby Goldstein oli menossa kotiinsa Maale Zeitimiin, kun kääntyessään Abu Totiin johtavalle kadulle 25 arabia ympäröi hänen autonsa. Onneksi hänellä oli panssaroitu auto, mutta pahoja kolhuja se silti karsi arabimielenosoittajien kynsissä. Goldstein pystyi jatkamaan ajoaan, mutta vaara on jatkuva.  Syyllisiä ei ole vielä tavoitettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190995#.VNcyJFMp6PY
·         IDF:n sotilaat avasivat tulen arabia kohti, joka yritti heittää palopommeja heitä vastaan Kochav Yaacovissa Binyamin alueella torstaina. haavoittunut arabi vietiin sairaalaan hoidattamaan haavojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190992#.VNc0GVMp6PY
·         Sotilaat avasivat tulen arabia kohti, joka yritti varastaa heidän aseensa Kiryat Arbassa lähellä Hebronia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190978#.VNc00FMp6PY
·         Abbasin johtaman Fatahin alajärjestö Al-Aksa Marttyyrien Prikaati on uudelleen aktivoitumassa aloittaakseen terrorisodan Israelia vastaan. Järjestö päätti laskea aseensa v. 2007 ja myöhemmin vahvisti sen, mutta on nyt aivan ilmeisesti Abbasin hiljaisella tuella aloittamassa uuden kampanjan. USA:n kouluttamia ja aseistamia ”poliiseja”, joille on annettu länsimainen sotilaskoulutusta, on muutamia tuhansia. Heidän lojaalisuutensa on vielä testaamaton, mutta kun se tapahtuu, he muodostavat suuren uhkan IDF:n sotilaille ja siviileille. http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=23351&r=1Post a Comment