Friday, February 20, 2015

PERJANTAI 20.02.15

PERJANTAI 20.02.15
1.       LUMISATEITA odottavien toiveet tulivat täytetyiksi viime yön aikana. Jerusalemissa arvioitiin hankien nousevan 40 senttiin, täällä Kastellissa ehkä 15 -20 sm. Näkymä on täysin talvinen lumen peittäessä maan, puitten oksat ja lehvästöt. Sade on tauonnut kuuteen mennessä, mutta joitakin harvoja suuria hiutaleita leijailee vielä ilmassa. Suuressa osassa maata koulut ovat suljetut tänään, myös Jerusalemissa ja sen ympäristössä. Luonto noudattaa myös omaa aikatauluansa, kuten se vauva, joka katsoi sopivaksi syntyä ambulanssissa, toisen ambulanssin viedessä lumisateen johdosta vihkimispaikkaansa juuttuneen nuoren parin kotiinsa.
Lämpötila laski yöllä alle nolla-asteen eikä nousse yli kolmen +asteen päivällä. Lauantaina lumisateet muuttuvat vesi- tai räntäsateiksi lämpötilan hieman noustessa. Lehdet eivät ilmesty tänään, ja uutisanti voi olla puutteellinen ja epätarkka, koska toimittajat eivät pääse studioihinsa.  

2.       Ilmavallan hallitsija yritti eilen iskeä taloomme kohdistetulla EMP-hyökkäyksellä, näin minä ainakin tulkitsin tilanteen. Olin täydentämässä tietovarastoani 19.30 maissa eilen illalla, kun ilman varoitusta korvia vihlova pamaus keskeytti työskentelyn ja koneitten sulkemisen kiireesti. Maija-vaimo oli silloin parvekkeella, kun hän näki voimakkaan valoilmiön, joka suuntautui naapurin korkeasta ja edellisten lumisateitten runtelemasta männystä suoraan parvekkeelle, mitä seurasi välittömästi kumea pamaus. Hän, joka ei nuku eikä torku, oli asettanut talomme suojaksi oman ”teräskupunsa” (taivaallinen Iron Dome) josta vihollisen EMP-isku suistui vaarattomana sivuun, vaikka tähtäys oli suunnattu parvekkeelle.

3.       ISRAELISSA vaalitaistelut sen sijaan jatkuvat jos mahdollista entistäkin rumempana ja ilkeämpänä. Vaikka maassa väitetään ihmisten äänestävän puolueita eikä niiden johtajia, käytännössä ainakin johtavat puolueet värittyvät lähes kokonaan puoluejohtajien tekemisistä ja tekemättä jättämisistä, mikä antaa aiheen toivoa, että valittaisiin vain johtaja kullekin puolueelle ja he valitsisivat lähimmät apulaisensa. Ainakin se sujuisi nopeammin ja halvemmalla, mutta olisiko se demokratiaa, jota tarjotaan vaalikarjalle? Toisaalta demokratian tulisi olla kansan valta, mutta käytännössä se on enemmistön ylivaltaa vähemmistön yli, kuten syytetään, eikä demokratia taida toteutua puolueitten sisälläkään, sillä puoluejohtaja määrää viime kädessä, miten päätetään ja mihin pyritään., muuta ovat vain hyödyllisiä idiootteja.

Zionistinen Unionia on ollut Lahav Harkovin artikkelin mukaan pelkkä sekasotku, ja saadakseen jotain järjestystä tilanteeseen, Unioni palkkasi mainosmestarin Reuven Adlerin selvittelemään sotkua. Äänestäjien olisi ainakin hyvä tietää, kuka Unionia johtaa, kriitikot ovat moittineet. Isaac Herzog, joka johtaa Labouria, on painunut jonnekin Hatnuan puheenjohtajan Tzipi Livnin hameenhelman poimuihin, kuten kesken-kasvuisen pojan tuleekin, mutta onko hänessä pääministeriainetta? Entinen pääministeri Ehud Olmert arvioi aikoinaan Livnistä, ettei hänessä ole sitä, mutta heidän tulisi potentiaalisen vaalivoittonsa jälkeen vuorotella hallituksen johdossa. Tällainenko on Israelin tulevaisuus vasemmiston hallitessa maata?

Unioni julkisti Juutalaisen Koti puolueen puheenjohtajasta vaalimainoksia, jossa Naftali Bennettille on piirretty ”hitlerin huuliparta” ja hakaristi otsaan. Lisäksi se lähetti iskujenginsä Bennettin vaalitilaisuuteen aiheuttaen täydellisen hulinan kesken puhetta. Naftali Bennettin vaimo sanoo pelkäävänsä miehensä puolesta. Turvallisuusjohtajat päättivät antaa Naftalille henkilökohtaisen henkivartijan. Bennett iski Likudia vastaan todeten, ettei Likudiin voi luottaa, sillä se antoi Hebronin PA:n arabeille ja Gazan Hamasille, ja voi antaa Juudean ja Samarian sekä Jerusalemin itäosat PA:n arabeille, ja sen kautta ISIL-joukoille.  
Likudin puheenjohtaja, pääministeri Benyamin Netanyahu pyrkii korjaamaan vauriot, jotka hän katsoo aiheutuneen hänen henkilökohtaisen taloudenhoitonsa valtion maksamista kohtuuttomista menoista, kuten valtiontarkastaja Yosef Shapiro väittää vuosiraportissaan, jonka hän julkisti sopivasti kuukautta ennen vaaleja.
Tuoreitten gallupien mukaan hyökkäykset pääministeriä vastaan eivät näytä pahasti vaikuttaneen mielipiteensä ilmoittaneiden päätökseen, Likudin suosio on edelleen vahva, kuitenkin Sionistisen Unionille yhden edustajan hävinneenä. http://www.jpost.com/Israel-Elections/Poll-Zionist-Union-takes-slight-lead-over-Likud-as-Netanyahu-weighed-down-by-allegations-391654

4.       USA:n presidentti Barack Hussein Obama sanoi, että länsimaitten ja islamin historiassa on omia pimeitä aukkojaan, mutta torjui ”ilkeänä valheena” väitteet, että länsi olisi sodassa islamin kanssa tai että kysymyksessä olisi kulttuurien välinen sota. Hän esitti mielipiteensä Valkoisen Talon järjestämässä väkivaltaisia ääriaineksia koskevassa konferenssissa.
Obama selitti, että kaikkien eri uskontoja edustavien mutta etenkin muslimi-yhteisöjen hengellisten johtajien ja oppineitten velvollisuutena on torjua ne.

KOLMEPÄIVÄISEEN konferenssiin osallistuneet 60 maan edustajat vakuuttivat tekevänsä kaikkensa tukahduttaakseen väkivaltaiset ääriainekset kaikissa muodoissaan. Yhteisessä julkilausumassa todetaan, etteivät aseet yksin pysty tätä laajenevaa ongelmaa poistamaan; siihen tarvitaan suvaitsevuutta ja rauhaa.
Obama ilmoitti USA:n sopineen UAE:n kanssa kansainvälisen tietoliikenneverkoston perustamisesta, joka toimii uskonnollisten ja yhteisöjohtajien kanssa vastustaakseen terroristien propagandaa, ja kehotti muita maita liittymään verkostoon.
Poliittiset kriitikot ovat syyttäneet Valkoista Taloa, että lausunnoissaan se pyrkii välttämään islamin ääriainesten suorittamien hyökkäysten – kuten Pariisissa ja Kööpenhaminassa – liittymisen islamin uskontoon.
USA:n ulkoministeri John Kerry viittasi sosiaaliseen ja taloudelliseen eriarvoon, mikä edistää ääriainesten värväystoimia maailmalla. Kerry haluaa, että suljetaan kaikki rahavirrat ääriaineksille, millä pystytään vaikuttamaan niiden toimintaan.
MYÖS YK:n pääsihteeri esitti oman huolensa ääriainesten aiheuttamasta häirinnästä kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle.
USA:n kansainvälisen terrorinvastaisen keskuksen johtaja Nick Rasmussen totesi islamin militarismin aiheuttaman uhan muuttuvan toistuvasti. Hän viittasi niiden kykyyn hyödyntää kansainvälisiä tietoliikenneyhteyksiä rekrytoinnissaan julistaen niissä toistaan kauheampia videoita murhista ja kidutuksista. http://www.jpost.com/International/Obama-rejects-as-ugly-lie-notion-that-West-is-waring-with-Islam-391650
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Tilanne Libyassa on menossa kaoottiseksi ISIS-joukkojen mellastaessa maassa. Hallitus pyytää länneltä lisää aseita, mutta sitä vaaditaan ensin järjestämään maahan pysyvän hallinnon. ISIS joukkojen murhattua 21 koptikristittyä Välimeren rannikolla Egypti on lisännyt vaatimuksiaan Libyalle.  Sen koneet pommittivat ISIS joukkojen asemia surmaten kymmeniä ja uhaten maahyökkäyksellä maahan. Koptit ovat Egyptistä Libyaan paenneita Egyptin kansalaisia. http://www.timesofisrael.com/us-uk-say-libya-needs-government-before-arms/
·         USA:n Valkoinen Talo on huolestunut tiedottajansa Jen Psakin mukaan, että Abbas voi joutua romuttamaan koko PA:n hallinnon ja ojentamaan avaimet Israelille, kuten se on uhannut usein ennenkin. USA:n kongressi ei ole halukas auttamaan eikä Israel halua vapauttaa pidättämiään n. 127 miljoonaa USD verosaatavia vastavetona Abbasin kieltäytymiselle tulemaan neuvottelupöytään, vaan hakee valtionsa tunnustusta YK:n kautta vastoin kaikkia Israelin kanssa solmimiaan sopimuksia Oslosta alkaen. Abbas sanoo, että varat riittävät pariksi viikoksi, mutta Hamasin talous Gazassa on vieläkin heikommassa jamassa avustajamaiden kieltäytyessä täyttämästä lupauksiaan. YK:n edustaja varoittaa, että Hamasilla on kuitenkin varoja aseistautua entistä vahvemmin, ja että uusi konflikti voi alkaa koska vain. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191604#.VOcPSjAp6PY
·         Labour näyttää hivuttautuvan pienoiseen parin edustajan johtoasemaan Likudiin nähden, mihin Netanyahun talousskandaalit voivat vaikuttaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191608#.VOcRnzAp6PY
·         IDF:n uusi komentaja kenraalimajuri Gadi Eisenkott, joka ylennettiin kenraaliluutnantiksi vakiintuneen käytännön mukaisesti, alkoi työskentelyn oman esikuntansa luomiseksi ja nimittäen ja ylentäen uusia upseereita, mikä liittyy oleellisesti komentajan vaihtoon.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191507#.VOcSWTAp6PY
·         Iranin ylin kaitsija ei ole täysin tyytyväinen maansa ulkoministerin tapaan käyttäytyä P5 +1 maiden kanssa käytävissä neuvotteluissa. Hän kehotti Mohammad Javad Zarifia hillitsemään kiivasta luontoaan ja lopettamaan huutamisen USA:n ulkoministeri John Kerrylle. Liittyykö tämä Obaman ja Khamenein väliseen rakkaussuhteeseen, on vielä selvittämättä, mutta romanssi kukkii ilmeisen lämpimästi salaisista rakkauskirjeistä päätelleen, joita he vaihtavat keskenään. Mitähän Saudi Arabian kuningas ajattelee tästä, sillä hän sentään maksoi Obaman opiskelukulut ja varmisti hänen pääsynsä eliittiluokan yliopistoon Chigagossa, kuten huhutaan. Tosin on epäselvää, miten saudien uusi kunkku asian näkee. Obama kuitenkin viestittää muslimien salaisin käsimerkein kuulumisestaan islamin klaaniin, kuten tapahtui hänen toimiessaan isäntänä Afrikan maiden muslimijohtajien palaverissa. Obama väläytti shahada-käsimerkkiä, etusormi on pystyssä kolmen sormen taipuessa kämmentä vasten peukalon alle. Zarifin kerrotaan kiihtyneen neuvotteluissa joskus niin, että henkivartija ryntäsi paikalle tutkimaan, kenen päätä nyt nirhataan poikki. USA:n edustaja Catherine Ashton vahvistaa huutamisen, mutta sanoo tottuneensa siihen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191602#.VOcTVzAp6PY
·         Italian parlamentti päätti olla käsittelemättä Palestiinan valtion tunnustamis-kysymystä vaan siirsi sen Israelin painostuksesta, kuten väitetään. Italia on itse pahimman terroriuhkan alla ISIS ja IS ryhmittymien luvatessa siirtää taistelut Italian mantereelle. Siksi he pyrkivät saamaan Libyan valvontaansa, josta on lyhyt merimatka joko laivoin turisteina tai pienen purjevenein siirtolaisina Italian mantereelle. IS ja ISIS joukkojen päämäärä on valloittaa Rooma ja siellä Vatikaani, joka edustaa heille kristittyjen vallan murtamista. IS-joukkojen toinen päämäärä on hyökätä Libyasta Egyptiin, jonka presidentti SISI on enemmän kuin huolissaan. Syrjäytettyä presidentti Morsia vastaan nostettu oikeudenkäynti etenee hitaasti. Morsi katsoo olevansa edelleen Egyptin laillisesti valittu presidentti. Presidentti Obama tuki Morsia ja koki pahan takaiskun SISIn syrjäytettyä hänet. Tämän johdosta USA lopetti asetoimitukset Egyptiin antaen sopivan tilaisuuden Venäjälle täyttää tyhjiö. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191601#.VOcXNjAp6PY
·         Lopuksi pieni maantiedon oppitunti vääräoppisille. Saudioppinut sheikki Bandar al-Khaibari selittää aivan vakavalla naamalla, että aurinko kiertää maata kuten se on aina tehnyt. Toiseksi hän todistelee, että USA:n väite laskeutumisesta kuun pinnalle on Hollywoodin keksimä harhautus. Hänen mielestään maa pysyy paikoillaan eikä liiku minnekään. Sheikki puhui UAE:n yliopistossa, jossa opiskelijoitten oli vaikea uskoa korviaan. Mutta sheikillä on oikeus antaa uskonnollinen fatwa, jolla epäilijät eliminoidaan. http://www.timesofisrael.com/saudi-cleric-sun-revolves-around-earth/

Post a Comment