Sunday, January 18, 2015

SUNNUNTAI 18.01.15


SUNNUNTAI 18.01.15
1.       ALKOI UUSI PÄIVÄ ja uusi viikko uusine haasteineen taivaankannen ollessa harsomaisen pilviverhon peittämä. Aurinko ei ollut vielä noussut vähän kuuden jälkeen hakiessani lehden kadun varrelta, mutta terävä kuunsirppi oli lähellä paikkaa, josta auringon tulisi ilmestyä kaakon suunnalla. Ilman lämpötila tuntui seitsemästä lämpöasteesta huolimatta viileältä, mitä tuntumaa kylmettymisen jälkitaudit lisäävät, mutta parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa. Säätilat tänään: Jerusalem 7 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 14 -22; Eilat 12 -22 +C-astetta. Taivas pysyttelee puolipilvisenä tänään ja maanantaina, tiistaiksi luvataan aurinkoista.

2.       Ihan samaa helpotuksen tuntua ei voi sanoa maailman tämän hetken tilanteesta, sillä potentiaalisen sodan varjot häilyvät monella suunnalla.
Hizbullah uhkaa iskeä 150 000 raketin ja ohjuksen sekä kaikkien kuviteltavissa olevien aseitten voimalla ennalta varoittamatta Israeliin, miehittävänsä Galilean alueet ja pureutuvansa syvälle juutalaisvaltion alueelle. Myös Hamas uhittelee sanoen olevansa valmis entistä paremmin asein. Miten PA:n arabit tulisivat käyttäytymään näissä näkymissä tai niistä huolimatta, on arvoitus.
Samaan aikaan EU-maiden asukkaille jaetaan 100-sivuista ohjekirjasta, jossa selvitetään, miten selviytyä hengissä vihollisen miehitettyä maan. Asukkaitten oletetaan tietävän, mistä suunnasta miehittäjä tulisi. USA:n painostamana EU asetti kovia pakotteita Venäjää vastaan, joka vastasi keskeyttämällä kaasutoimitukset kuuteen EU-maahan Ukrainan kautta, mikä on varsin kova päätös talvipakkasten ollessa uhatessa muutenkin kylmää Euroopan mannerta.
Tämä on kylmää taloussotaa, jossa ruplan arvo kärsii kovia iskuja, mutta joka tulee käsittelemään myös EURO:a varsin kovakouraisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190050, http://www.shtfplan.com/headline-news/report-russian-invasion-survival-manual-to-be-issued-to-citizens-in-european-union_01162015

3.       Haagin kansainvälinen rikosoikeus ICC ilmoitti aloittavansa PA/PLO:n pyytämät alustavat tutkimukset Israelin suorittamista sotarikoksista Gazan kesäsodan aikana. USA:n ulkoministeriö ilmoitti välittömästi vastustavansa ehdottomasti ICC:n päätöstä tutkimusten aloittamiseksi, mitä seurasi Israelin vastaava hylkäyspäätös. USA sanoutui irti Rooman Statuesta v. 2002 vastalauseeksi ICC:n perustamisesta, ja hyväksyi lain, American Servise Members Act, joka antaa presidentille oikeuden käyttää kaikkia välttämättömiä tai tarvittavia keinoja vapauttaakseen henkilön, joka on pidätetty tai vangittu ICC:n toimesta tai sen toimeksiannosta. Näiden henkilöiden asema kuvataan lain B-osassa. Lain katsotaan koskevan myös Israelia, koska siinä mainitaan USA:n kanssa liittosuhteessa olevat maat.
Asiantuntijat katsovan tämän tarkoittavan sitä, että elleivät varoitukset ja uhkaukset tuota toivottua tulosta, USA:n presidentti voi viimeisenä keinonaan turvautua Delta kommando-joukkojen käyttämiseen henkilöiden vapauttamiseksi NATO-maan alueella Alankomaissa. Laki voi vaatia selvennyksiä Israelia koskevalta osalta.

USA:n ei uskota hyökkäävän suoraan ICC:tä vaan PA/PLO:ta vastaan. USA:n kongressi julkisti viime viikolla lakiesityksen, jolla kielletään avustusten antaminen PA:lle, kunnes se peruuttaa ICC:lle jättämänsä jäsenyyshakemuksen. USA lopettaisi vuosittaisen PA:lle myönnetyn yli 400 miljoonan USD avustuksen, mikä tulisi lopullisesti romuttamaan PA:n talouden. Israel lopetti keräämiensä 137 miljoonan USD verojen maksamisen PA:n tileille PA:n allekirjoitettua Rooman Statuen.
PA on lisäksi velkaa Israelin Sähköyhtiölle ILC yli 1.5 miljardia NIS sähkön toimittamisesta arabialueille sekä Gazassa että Juudeassa ja Samariassa.

Yksi kongressille viime viikolla tehdyn kahden lakiesityksen laatijoista Alcee Hastings (D-Florida) totesi tähän tapaan: ”Emme voi seistä sivussa PA:n, joka solmi hallitus-sopimuksen Hamasin kanssa, tehdessä perättömiä ja tuhoavia vaatimuksia IDF.n sotilaita ja Israelin kansalaisia vastaan, jotka asuvat yhteisöissään kiistanalaisella Länsirannalla. Kongressin tulee keskeyttää 400 miljoonan USD tuen maksamisen PA:lle, kunnes se peruuttaa kyseenalaisen hakemuksensa ICC:n jäsenyydestä ja palaa neuvottelupöytään Israelin kanssa”.
Hastings kutsui Abbasin allekirjoittamaa hakemusta saada ICC:n jäsenyys selväksi hyökkäykseksi niitä vastaan, jotka vuosikaudet ovat ponnistelleet rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Israelin ja PA:n väliseen ongelmaan. ”PA:n Israelia vastaan esittämät syytökset sotarikoksista tulevat ilman epäilyä estämään rauhan-keskustelut tulevaisuudessa aikana, jolloin kahden valtion perustaminen on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin” Hastings selvitteli esitystään.

TOISEN lain esitteli pari päivää myöhemmin Curt Clawson (R-FL). Molemmat lait esitettiin ulkoministeriön ulkoasioiden valiokunnalle. Hastings totesi, että molemmat lakiesitykset ovat samansuuntaisia kuin Rand Paulin viikkoa aiemmin tekemä lakiesitys. Neljä senaattoria - kaksi demokraattia, kaksi republikaania - julkistivat yhteisen julkilausuman, jossa he toteavat, että jos PA jatkaa ICC:lle tekemäänsä tutkimuspyyntöä sotarikoksista tai aktiivisesti tukee sitä, kaikki PA:lle antama tuki tulee lopettaa. He kehottivat kongressia tutkimaan mahdollisuuksia puolustaa Israelin kansalaisia ICC:n päätöksiä vastaan. Vuoden 2002 laki voinee tarvita kuitenkin lisäyksiä sen soveltamiseksi Israeliin.

ICC:n taholta täsmennetään, että koska PA/PLO:lla ei ole virallista valtion tunnustusta, sen syyttäjä tummaihoinen ja paksuhuulinen Fatou Bensouda ilmoitti aloittavansa alustavat tutkimukset väitetyistä sotarikoksista YK:n pääsihteerin Ban ki-Moonin nimenomaisesta vaatimuksesta. ICC on YK:n alainen instanssi.
USA on kuitenkin YK:n suurin taloudellinen tukija – 1/3 sen budjetista - ja se voi halutessaan peruuttaa maksunsa sille, mikä lamaannuttaisi YK:n toiminnan. USA:n kaksi vuotta vanhan lain mukaan, jos YK tai sen alaiset instituutiot antavat PA:lle saman aseman kuin virallisille valtioille, ne menettävät USA:n myöntämän tuen. USA kuitenkin mieluummin kiristää ruuvia Abbasin peukalossa. http://www.timesofisrael.com/short-of-invading-the-hague-not-much-us-can-do-to-thwart-icc-probe-of-israel/

4.       HAMAS ilmoitti Gazassa, että sillä on tuhansia dokumentteja ja todisteita IDF:n suorittamista sotarikoksista Gazan kesäsodan aikana. Sen edustajat ilmoittivat tervehtivänsä tyydytyksellä ICC:n päätöstä aloittaa alustavat tutkimukset PA/PLO:n tekemän pyynnön mukaisesti. ”Nyt tarvitaan käytännön toimia nopeasti tähän suuntaan, ja me olemme valmiit luovuttamaan oikeudelle tuhansia raportteja ja dokumentteja vakuuttaaksemme ICC:n oikeudelle Israelin vihollisarmeijan suorittamista sota-rikoksista”, totesi Hamasin tiedottaja Fawzi Barhoium. ICC:n syyttävät vakuuttavat tutkimustensa puolueettomuutta ja itsenäisyyttä, mikä tuskin vakuuttaa epäilijöitä aiempien esimerkkien valossa. Protective Edge nimellä tunnetun kesäsodan 2014 johdosta sai surmansa n. 2 200 Gazan arabia ja 71 israelilaista. Arabit käyttivät siviilejä, naisia ja lapsia, ihmiskilpinä sekä varastoivat YK:n ylläpitämiin kouluihin ja muihin julkisiin kuten myös asuntorakennuksiin raketteja ja muita aseita vastoin kansainvälisiä lakeja tehden siten sotarikoksia. Gazan arabit laskivat siviiliuhrien joukkoon aseistettuja miehiä ja muista syistä sairaaloissa kuolleita potilaita, mikä kyseenalaistaa PA:n ilmoittamat uhriluvut. YK käyttää niitä kuitenkin Gazan kesäsotaa koskevissa raporteissaan.

ISRAELIN taholta todetaan, että ICC:n tutkimuksia voidaan käyttää myös arabeja vastaan, ja jotkut israelilaiset lakiasiaintoimistot ovat jo jättäneet syytöksiä Abbasia ja muita PA/PLO:n johtajia vastaan. He toteavat, että Hamasin suorittamat sotarikokset tulittamalla tuhansilla raketeilla Israelin siviilikohteita tulitauon ollessa voimassa ovat raakoja sotarikoksia.  USA:ssa aloitettiin oikeudenkäynti PA/PLO:n johtajia vastaan lukuisista itsemurha- ja pommihyökkäyksistä, joissa kuoli useita USA:n kansalaisia. Tutkimukset ulottuvat Jasser Arafatin aikaan vuosien 2000 -2004 välisenä aikana, mutta niitä voidaan jatkaa 2004 jälkeen. Mahmoud Abbas oli Arafatin läheisin avustaja ja tukija ollen siten osasyyllinen. Abbas rahoitti Mynchenin 1972 olympialaisten aikana tehdyn terrori-iskun Israelin olympiajoukkuetta vastaan, jonka terroristit teloittivat lähes kokonaan.  http://www.timesofisrael.com/hamas-lauds-icc-probe-of-alleged-israeli-crimes/
5.       UUTISOTSIKOITA
·         Radikaali islamjärjestö pyrkii salaisesti heikentämään Fatahin vaikutusta Gazassa ja solmimaan suhteita Hizbullahin ja Iranin kanssa. Hamasin entinen sisäministeri Gazassa Fathi Hamad oli keskiviikkona harvinaísen avoin syyttäessään PA:n yhteishallitusta ja Mahmoud Abbasia tilanteesta Gazassa. ”Yhteishallitus ja Abbas ovat vastuussa Gazan saarrosta ja ne yhdessä muodostavat esteen Gazan jälleenrakentamiseksi”. Hamad tunnetaan yhtenä radikaalina, joten hänen sanansa ovat yllättäviä, mutta hänen tiedetään erottautuneen muista, mikä voi olla merkki hänen salaisista yhteyksistään Iranin ja Hizbullahin kanssa. Hänen muodostamansa ryhmä on hyökkäillyt Fatahin jäseniä ja virkailijoita vastaan Gazassa. http://www.timesofisrael.com/cracks-appearing-in-hamas-leadership-in-gaza/
·         Islamin Valtio julkisti videoita kahdesta miehestä, jotka heitettiin monikerroksisen rakennuksen katolta syytettyinä homoseksualismista. Lisäksi IS on julkistanut videoita kahden miehen ristiinnaulitsemisesta syytettyinä varkaudesta, sekä naisen kivittämisestä syytettynä harhaopista. Videoissa näytetään miesten putoaminen ilmassa, sekä myöhemmin heidän murskaantuneet ruumiinsa maassa. Tiistaina IS julkisti videon, jossa nuori alaikäinen poika suorittaa miehen teloituksen ampumalla. IS:n johtajat sanovat näiden teloitusten julkistamisen tarkoituksena olevan puhdistaa maa syntisistä ja vääräuskoisista, jonka jälkeen he voivat keskittyä laajentamaan toimintaansa rajojen ulkopuolelle. IS:n uskotaan teloittaneen tuhansia ihmisiä Irakissa ja Syyriassa, josta he valvojat puolet maa-alasta. http://www.timesofisrael.com/islamic-state-throws-men-off-building-for-being-gay/
·         PA:n virkailija, jolla on läheiset suhteet Abbasin kanssa, sanoo, että PA on valmis peruuttamaan ICC:n oikeudelle tekemänsä syytökset Israelin sota-
rikoksista, jos Israel lopettaa kaiken toiminnan ”setlementeissä”. Samalla virkailija esitti uhkavaatimuksen, että ellei Israel suostu PA/PLO:n vaatimuksiin, turvallisuusyhteistyö Israelin kanssa lopetetaan.
PA:n toinen virkailija sanoi, että tarjous ja ultimaatumi esitettiin Jordanian ja Egyptin kautta. Hän sanoi, että uhkavaatimukseen kuuluu se, että Israel tilittää pidättämänsä n. 135 miljoonaa USD verosaatavat PA:n kassaan.

Abbasin muisti alkaa pätkiä, sillä hän ei muista, että elokuussa Israelin turvallisuusjoukot paljastivat ja eliminoivat Abbasin hallinnon kaatamiseksi muodostetun salaliiton. IDF pidätti 55 salaliittoon osallistunutta. Ilman IDF:n tukea Abbasin hallitus olisi kaatunut ja kaatuisi. Arafat oli aikoinaan samanlainen käenpoika, jota Israel helli, syötti ja varjeli pesässään tietäen aivan hyvin, että käenpojan ensimmäinen refleksi on potkia pesästä kaikki sinne munitut ja haudotut munat tai jo kuoriutuneet linnun omat poikaset. Tätähän Gazan ja PA:n arabit julistavat, juutalaisten karkottamista tai tuhoamista heille ikuiseksi perinnöksi luvatusta maastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190095
·         INN:n vaaliuutisia on alla olevassa linkissä. http://www.israelnationalnews.com/Special/Elections/
Likudin edustajaehdokas Yoav Kish, Danin alueelta, sanoo tukevansa Jerusalemin jakamista arabien kanssa. Häntä ilmeisesti arveluttaa Jerusalemin itäosien arabit, jotka tuskin äänestäisivät häntä tulevissa vaaleissa. Likudin vaalitoimisto vakuuttaa, että puolueen kannan mukaan Jerusalem on yhtenäinen ja jakamaton Israel juutalaisvaltion pääkaupunki. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/190096
·         Saudi Arabia rakentaa lähes 1000 km pitkän ”suuren muurin” Irakin vastaiselle rajalleen pystyäkseen estämään tai ainakin vaikeuttamaan IS:n joukkojen levittäytymisen rajan yli saudien monarkkiaan. Egypti on laajentanut rakentamaansa puskurivyöhykettä Gazan rajallaan kahteen kilometriin tuhoten kaikki alueella olevat rakennukset ja karkottaen asukkaat. Egyptin löysi äskettäin räjähteillä lastatun 1.2 km:n pituisen tunnelin Gazasta Siinaille. Maailman media on kovin vaitonainen tästä. http://www.jpost.com/Middle-East/Saudi-Arabia-builds-wall-to-thwart-IS-388096
·         Poliisit ovat lisänneet juutalaisten instituutioiden valvontaa sekä Ranskassa, että Belgiassa ja Englannissa. Juutalaisten mieliala alkaa olla pelokas ja haavoittuva yhä useammassa EU-maassa yhä useamman juutalaisen harkitessa muuttoa rauhallisemmille seuduille, mutta potentiaalisia mahdollisuuksia on yhä vähemmän. Perinteiset USA, Australia ja Etelä Amerilla ovat nekin muuttumassa vaarallisiksi juutalaiselle. Lopulta ainoaksi vaihtoehdoksi jää Israelin juutalaisvaltio.  http://www.jpost.com/Diaspora/British-PM-The-idea-that-Jews-feel-unsafe-is-sickening-388074
Post a Comment