Sunday, September 28, 2014

SUNNUNTAI 28.09.14


SUNNUNTAI 28.09.14
1. TÄNÄÄN syyskuun 28. päivänä, juutalaisen ajanlaskun mukaan tishrikuun 4. päivänä, aamupäivän ollessa vielä harmaana sumusta ja kosteudesta, uutislähteet ovat valtaosin täynnä artikkeleita, kommentteja ja analyyseja, palestiinalaisten aloittamasta Israelin vastaisesta diplomaattisesta terrorista ja USA:n johtaman liittoutuman ilmaiskuista tai niiden valmisteluista Irakissa ja Syyriassa levinneiden terrorijärjestöjen taistelumuodostelmia ja tukikohtia vastaan.  
PA:n presidenttinä tunnettu Mahmoud Abbas, jonka virallinen mandaatti hoitaa tehtäväänsä loppui tammikuussa 2009, piti YK:n yleiskokouksessa perjantaina puheen, jota Jibril Rajoub kutsui poliittiseksi pommiksi, joka julkistettiin 26.syyskuuta alla olevan esittelyn jälkeen.  
”Presidentti Mahmoud Abbasin antama lausunto, jonka hän antoi YK:n yleiskokouksen 69. istunnossa New Yorkissa 26. syyskuuta 2014”. Hän aloitti puheensa tähän tapaan:
”Myötätuntoisen ja armahtavaisen Allahin nimeen”. ”Herra presidentti, naiset ja herrat”.
”Tämän vuoden, jonka YK:n yleiskokous julisti kansainväliseksi solidaarisuuden päiväksi Palestiinan kansalle, Israel on päättänyt muodostaa uudeksi kansanmurhan vuodeksi palestiinalaista kansaa vastaan”.
”Tänä vuonna jona tämä istunto - maailman maitten ja kansojen puolesta - ohjasi maailman kaipauksen ja päättäväisyyden toteuttaakseen oikeudenmukaisen rauhan, joka antaa vapauden ja itsenäisyyden Palestiinan kansalle omassa Palestiinan valtiossaan rinnakkain Israelin kanssa, korjatakseen historiallisen epäoikeudenmukaisuuden, joka aiheutettiin v. 1948 Palestiinan kansalle Nakbassa (Israelin itsenäistyessä), miehitysvalta oli päättänyt aloittaa sotansa Gazassa, jonka yhteydessä sen tankit ja koneet brutaalisti teloittivat ihmisiä ja tuhosivat koteja, kouluja ja särkivät tuhansien palestiinalaisten lasten, naisten ja miesten unelmat, sekä todellisuudessa tuhosivat viimeisen toivon rauhasta”.
Abbas kertoo, miten ”hän jo 2002 varoitti, että kolonialistinen miehitysvalta valmistee uutta Nagbaa palestiinalaista kansaa vastaan ja esitti pyynnön estää uusi Nagba. Antakaa tukenne vapaan ja itsenäisen Palestiinan valtion perustamiseksi”. Hän muistutti palanneensa samaan kokoustilaan pari kuukautta myöhemmin palestiinalaisten parannellessa haavojaan ja haudatessa rakastettuja marttyyreitään, lapsia, naisia ja miehiä taas uuden sodan jälkeen Gazassa. Hän muistutti todenneensa, ”ettei yksikään ihminen maailmassa tarvinnut kymmenien palestiinalaislasten kuolemaa vakuuttuakseen Israelin miehityksestä, eikä myöskään ollut tarvetta tuhansille kuolettaville ratsioille ja tonneille räjähteitä muistuttamaan maailmaa, että on olemassa miehitys, joka täytyy lopettaa, ja että on olemassa kansa, joka täytyy vapauttaa”. Hän sanoi todenneensa jo silloin, ettei ollut mitään syytä uuteen sotaan muistuttamaan, ettei ollut rauhaa.
ABBAS kertoo syvän tunteenomaisesti, miten ”rasistinen miehittäjävalta aloitti kolmannen sodan viiden vuoden aikana Gazaa vastaan, tätä pientä, tiheästi asutettua ja kallisarvoista osaa maastamme”. Hän kertoo, että ”viimeinen kansanmurhan rikos on erilainen siinä, että se oli suurempi, tuhosi enemmän ja surmasi ja haavoitti enemmän; tusinoittain perheitä eliminoitiin kokonaan, aiheuttaen pitemmän marttyyrilistan. Se on erilainen myös siksi, että se ajoi puoli miljoonaa ihmistä kodeistaan, ja että tuhottujen kotien, koulujen, sairaaloiden, julkisten ja asuntorakennusten, moskeijoitten, tehtaitten ja jopa hautaus-maitten tuhoaminen on ennen näkemätön. Se on erilainen myös hyökkäyksen aiheuttamilta tuhoiltaan, jolle ei löydy vertaa modernissa maailmassa, kuten UNRWA:n kunnioitettu pääkomissaari silminnäkijänä todistaa”.
ABBASIN pitkää ja voimallisesti provosoivaa puhetta on turha käydä läpi yksityiskohtaisesti, sillä se noudattelee samaa valheellista ja perätöntä vihaprosessia pyrkien kaikessa osoittamaan miten arabit - jota nimitystä mieluummin käytän – perustavat omiin arvoihinsa ja etiikkaansa unohtaen mainita, että ne perustuvat sharialakiin, jolla ei ole mitään tekemistä länsimaisten arvojen ja etiikan kanssa. Hän ei sanallakaan mainitse, miksi Gazan sota alkoi – niistä tuhansista raketeista, joita Gazasta ammuttiin vuosikymmenien aikana Israelin siviili-kohteisiin – hän ei mainitse terroriteoista, joita PA:n arabit suorittavat Juudean ja Samarian alueilla ja Jerusalemin itäosissa ja yhä useammin muuallakin Israelissa, eikä myöskään siitä, miten hän itse toimi Arafatin rinnalla aktiivisesti terrorismissa toimien 1972 olympialaisten terrori-iskun rahoittajana. Olisiko peto siinä määrin muuttanut nahkaansa, ettei sitä enää tunneta pedoksi? Petohan se on nahkan värityksestä huolimatta.
ABBAS toteaa puheessaan, että Israelin suorittamat sodat Gazassa ovat ehdottomia sotarikoksia, jotka tehtiin koko maailman silmien alla. Hän vihjaa siihen, että ääriliikkeiden synty Lähi-Idässä johtuu Israelin suorittamista teoista arabeja vastaan ja vaatii, ettei Israelia päästettäisi tällä kertaa vapaaksi rikoksistaan. Hän muistuttaa PA:n arabeja, etteivät he vihasta, traumasta ja surusta huolimatta unohtaisi inhimillisyyttään, arvojaan ja etiikkaansa, vaan pitäytyisivät kansainväliseen lakiin, kansainvälisen inhimillisyyslakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin sekä palestiinalaisten taistelijoiden kansallisen vastarinnan traditioihin, jotka saivat alkunsa 1965 tienoilla Palestiinan vallankumouksen vaikutuksesta.
Abbas viittaa maailmankaupungeissa järjestettyihin valtaviin solidaarisuus-mielenosoituksiin, jotka muistuttavat kansanmurhaa uhkaavaa Gazan kansaa, etteivät he ole yksin. Hän muistuttaa, miten Israel taas kerran torjui rauhan mahdollisuuden hylätessään PA:n esittämät vaatimukset. 9 kuukautta kestävien rauhankeskustelujen aikana Israel jatkoi setlementtien rakentamista, maan riistämistä, kotien tuhoamista, surma- ja pidätystoimiaan, ja väestön karkotukset jatkuivat esteettä Länsirannalla ja Gazan saartoa kiristettiin.
”Miehittäjän kampanja keskittyi erityisesti Pyhään Kaupunkiin ja sen asukkaisiin, keino-tekoisesti pyrkien muuttamaan sen henkeä, karaktääriä ja imagoa. Al-Aksaa uhattiin, mikä uhkasi kostautua vaarallisilla seurauksilla, samaan aikaan setlerien aseelliset jengit jatkoivat rikoksiaan PA:n arabeja, sen maata, moskeijoita, kirkkoja, omaisuutta ja oliivipuita vastaan”. Abbas syyttää Israelia palestiinalaisten valtion hylkäämisestä, kuten se on tehnyt 1967 sodasta lähtien. Hänen mukaansa Israel on syypää siihen, ettei Hamasin ja Fatahin välille solmittu sovinto ja yhteistoiminta ole toteutunut, eivätkä uudet vaalitkaan, koska Israelin etujen mukaista on, että PA:n arabien rintama on hajanainen.
Abbas pitää naivina ja USA:n johdolla käytyjä rauhankeskusteluja Israelin kanssa todeten: ”On täysin mahdotonta palata neuvottelujen kiertoon, jotka eivät pystyneet koskettelemaan asian ydintä ja lopullista merkitystä. Ei ole uskottavuutta eikä antautumista neuvotteluissa, joissa Israel määrää ennalta lopputuloksen setlementtiensä rakentamisen ja miehityksen julmuuden kautta. Ei ole mitään mieltä eikä arvoa neuvotteluilla, jotka eivät tähtää itsenäisen Palestiinan valtion muodostamiseen pääkapunkinaan Jerusalemin itäosa koko Palestiinan maalle, jonka Israel miehitti 1967 sodassa, eikä ilman pitävää aikataulua”. Hän esitti vaatimuksen miehityksen lopettamiseksi välittömästi. Hän muistutti pakolaisista, jotka pakotettiin muuttamaan 66 vuotta sitten hyvästä ja kauniista maastaan, joutuen muuttamaan uudelleen tai turvautumaan kuolemanlaivoihin muuttaakseen ulkomaille.
Abbas palaa puheensa lopussa siihen, miten Israel miehityksellään ja sortotoimillaan arabeja kohtaan vaikutti hedelmällisen ilmapiirin syntymiseen islamin ääriliikkeille kuten ISIS ja muut. Hän esitti vaatimuksen terrorismin poistamiseksi, mikä tulee aloittaa Israelin harjoittamasta valtion terrorismista, joka toimii sikiämispesäkkeenä kiihotukselle, jännitykselle ja vihalle. Siksi hän pyytää YK:n elimiä lopettamaan Israelin miehityksen Länsirannalla ja korjaamaan historiallisen vahingon, mikä tapahtui 1948 Nagban (onnettomuuden, Israelin valtion syntymisen) yhteydessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185525#.VCeTjENsO-o
2. Islamin maiden suurin poliittinen ryhmittymä OIC, Organisaatio of Islamic Cooperation, tukee voimallisesti Abbasin suunnitelmaa vaatia YK:n turvallisuusneuvostoa hyväksymään hänen puheensa pääasiallisen sisällön ja pitävän aikataulun vahvistamista, jonka puitteissa Israelin tulee vetäytyä 1967 sodassa vapauttamiltaan alueilta, joita arabit ja muslimit pitävät miehitettyinä, mitä ne kansainvälisen lain mukaan eivät ole. Ne eivät ole myöskään kiistan-alaisia maita, koska Palestiinan valtiota ei ole koskaan ollut. Jordania miehitti ne alueet 1967 sodassa kuten myös Jerusalemin itäosan. Egypti miehitti Gazan kaistan ja Golanin ylänköä hallitsi Syyria Ranskan ja Englannin välisen Picos Sykot mielivaltaisen sopimuksen nojalla.
57 muslimimaan muodostaman liittoutuman OIC edustajana Iyad Madani totesi, että järjestö tukee täysin Abbasin suunnitelmaan liittyä Rooman sopimuksen allekirjoittajiin, mikä antaa sille mahdollisuuden syyttää Israelia sotarikoksista ICC:n tuomioistuimessa. PA/PLO:lla on mahdollisuus liittyä Rooman allekirjoittajiin YK:n täysistunnon hyväksyttyä PA/PLO:n YK:n tarkkailijajäseneksi valtion ominaisuuksilla.
Tarkkailijat kuitenkin varoittavat, että PA/PLO:n liittyminen Rooman klubiin antaa myös Israelille mahdollisuuden esittää syytöksiä Hamasille ja PA/PLO:lle sotarikoksista ja rikoksista inhimillisyyttä ja lasten oikeuksia vastaan. Täten rakettien ampuminen Gazasta Israelin siviilikohteisiin ja Hamasin ihmiskilvet ja YK:n koulujen ja sairaaloiden käyttäminen aseiden varastoina ja hyökkäysalustana Gazan sodan aikana sekä PA:n arabien hyökkäykset Israelin siviiliasukkaita vastaan Israelin alueella, tulevat syytösten kohteiksi. Lisäksi Hamasin aseistetut jäsenet toimivat vähintään yhtä julmasti kuin mikä tahansa terroriryhmä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185529#.VCfBGUNsO-p
3. UUTISOTSIKOITA
·        Pääministeri Benyamin Netanyahu matkustaa tänään New Yorkiin, jossa hän pyrkii YK:n puheessaan oikomaan Abbasin esittämiä katteettomia syytöksiä ja valheita. Hän aikoo kertoa syy-yhteyksiä, mistä mikin johtuu, kuten myös Israelin armeijan toiminnasta, jota pidetään maailman johtavana armeijana sotamoraalin ja kansain-välisten sotalakien noudattajana mennen niin pitkälle, että se asettaa omat sotilaansa vaaralle ja kuolemalla alttiiksi voidakseen estää koskemasta siviileihin. Pääministeri lentää YK:n puheensa jälkeen Washingtoniin, jossa hänellä on audienssi presidentti Obaman kanssa, jonka omaa puhetta jotkut poliittiset pundiitit kutsuvat huonoimmaksi, mitä yksikään USA:n presidentti on pitänyt. Netanyahu pitää puheensa YK:ssa maanantaina sikäläistä aikaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185539#.VCfKIUNsO-o
·        Israelin kansanedustajat ovat lähes yksimielisesti tuominneet Abbasin puheen YK:ssa, vain Meretz, entinen kommunistipuolue esitti myönteisiä lausuntoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185524#.VCfTuUNsO-o
·        Entinen turvallisuusvirkailija toteaa, että terroristit pyrkivät tarkkaan lakaisemaan jälkensä onnistuneen iskunsa jälkeen, mutta tarvitaan vain yksi sopiva virhe, joka johtaa jälkien seuraajat oikealle polille. Näin tapahtui Shin Betin ja armeijan tiedustelun jahdatessa kolmen juutalaisnuoren murhaajia, kertoo Yehud Yatom. Turvallisuusvirkailijat olivat melko varmoja murhaajista ja suunnittelijasta, mutta ne vahvistuivat ajan edetessä. Shin Bet antoi tarvittavat perustiedot, joiden perusteella IDF yhdessä YAMAM poliisin erikoismiesten kanssa suoritti hyökkäyksen taloon, jossa kahden murhaajan, Marwan Kawashmeh ja Amer Abu Eisha, tiedettiin asuvan. Molemmat olivat vahvasti aseistettuja, toisella M16 ja toisella Kalashnikov-kivääri. Ei tiedetä, millaisia ohjeita hyökkääjille annettiin, mutta molemmat etsityt murhaajat saivat surmansa tulitaistelun aikana. Yhden juutalaisnuoren äiti ilmaisi tyydytyksensä, että murhaajat saivat ansaitsemansa kohtalon. Jos heidät olisi saatu elävinä, joku pääministeri olisi voinut vapauttaa heidät jonkin kamelikaupan yhteydessä, joten parempi näin. Kuoleman rangaistusta vaaditaan otettavaksi käyttöön vaarallisten rikollisten tuomioissa. Murhaoperaation suunnittelija Hussam Kawashmeh jäi poliisin haaviin aiemmin hänen yrittäessään karata Jordaniaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185497#.VCfUd0NsO-o
·        Israelin sisäisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovich väittää, että terrorismi on vähentynyt 30 % viimeisten kuukausien aikana. Kuitenkin keskiviikkona, juutalaisten uuden vuoden aattona, kymmeniä arabinuoria pyrki estämään juutalaisten nousun Temppelivuorelle. He pommittivat poliiseja ja Yamam erikois-poliiseja kivin, tiiliskivin ja ilotulitusraketein haavoittaen useita poliiseja. Poliisi pidätti 2 juutalaisnuorta, koska he rukoilivat Vuorella. Aharonovich kertoi, että 402 ei-juutalaista ja 80 juutalaista päästettiin Vuorelle. Hän sanoi pitävänsä tärkeänä, että myös juutalaiset nousevat Vuorelle entistä enemmän, koska se vahvistaa Israelin omistusoikeutta Temppelivuoreen. PA:n asettamilla vartijoilla on vain päivärutiinin valvonta sopimusten mukaan, mutta he käyttäytyvät ikään kuin muslimisäätiö wagf omistaisi sen. Viime maanantaina poliisi pidätti viisi 12 -13-vuotiasta nuorta heidän kivitettyään autoilijoita pääkaupungin Abu Tor arabilähiössä. Kivien heittelyn päämääränä on saada autot pysähtymään, minkä jälkeen he voivat keskittyä kuljettajan pahoinpitelyyn. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185491#.VCfYTkNsO-o
SÄÄTILAT tänään: Jerusalem 18 -30; Tiberias 23 -35; Suolameri 26 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta. Aurinkoista säätä luvataan, vaikka taivas on pilvessä ja tiputteli vettä ikkunaan. Tämä sääennuste on pielessä, toiset lupaavat tihkusateita ja ilman viilenemistä selvästi.

Post a Comment