PERJANTAI 19.09.14


PERJANTAI 19.09.14
1. JOS kansalaiset evät sattumalta olleet tietoisia – puutteellisen informaation vuoksi – eilen juutalaisvaltion pääkaupungissa marssivat ihmiset, joista Paavali käyttää 1. Kor.6:9 mukaan nimitystä ”itsensä väärinkäyttäjät miesten kanssa”, mitä Dates Bible selittää edelleen viitaten kreikan sanan arsenokoites merkitykseen ”syyllinen luonnottomiin rikoksiin, sodomiitit, homoseksuaalit”. Suomalainen Raamatun käännös käyttää niistä nimitystä miehimykset, kun ei rohjennut käyttää sen oikeaa nimitystä ”homot ja lesbot”, joihin liittyi Jerusalemin marssin aikana transseja ja muita yleistä uskonnollista käytäntöä vastustavia tai muuten vain poikkeavia. Järjestäjä Open House valitti sitä, että osanottajia oli korkeintaan vain 2000, minkä katsotaan johtuneen siitä, että aikataulua jouduttiin siirtämään kahdesti sodan ja muitten syiden vuoksi, mutta onnittelevat itseään siitä, ettei tällä kertaa sattunut mainittavia häiriöitä marssia vastaan, kuten edellisvuonna.
Jerusalemin homomarssiin eivät osallistuneet Israelin hengelliset johtajat, kuten Suomen kamaralla näyttää olevan tapana. Edellä viittaamani Paavali kysyy selityksensä alussa: ”Vai ettekö tienneet?” Sopisi kysyä synnyinmaani hengellisiltä johtajilta: ”Eivätkö he ole tietoisia siitä, etteivät Paavalin mainitsemat väärät, huorintekijät, epäjumalanpalvojat, avionrikkojat, hekumoitsijat, varkaat, ahneet, juomarit, pilkkaajat ja anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa?” Paavali täsmentää vielä Gal.6:7: ”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseään pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää”. Vai tietävätkö he, mutta eivät välitä?
Marssiin osallistujia haastateltiin. Heidän repliikeistään kuultaa alistuneisuus. Ei ollut samaa kiihkoa ja rehentelyä asiansa oikeutuksesta kuin edellisinä vuosia – marssista näyttää tulleen jokavuotinen ilmiö, jota ”ylpeilyn” asemesta voidaan kutsua ”häpeäksi”, mitä he kutsuvat ”kunniakseen” edellä mainitun ”mystisen henkilön”, kuten eräs juutalainen Paavalia kutsuu, määritelmää käyttääkseni. Yksi ja toinen kertoi olonsa epämukavaksi Jerusalemissa, nainen ei voi pitää kädestä naisystäväänsä ilman ohikulkevien merkitseviä silmäyksiä kadulla kulkiessaan, ja toinen sanoi harkitsevansa muuttoa Tel Aviviin, jossa kaikki on sallittua. http://www.jpost.com/Israel-News/Jerusalem-holds-annual-Gay-Pride-Parade-after-multiple-delays-375777
2. USA:n senaatti hyväksyi selvällä enemmistöllä eilen lain, joka sallii Syyrian maltillisten kapinallisten aseistamisen ja kouluttamisen ottaakseen osaa Obaman julistamaan sotaan ISIL-joukkoja (Islamin valtion IS) vastaan alueellaan. Lain voimaan saattaminen on herättänyt epäilyksi, että ”maltillisina” pidetyt ryhmät Syyriassa ovat kovin epämääräinen käsite, sillä millä perusteella heitä arvioidaan ja millä saavutuksilla heidät julistetaan maltillisiksi? Kuten on jo tapahtunutkin, IS:n joukkojen voitollinen eteneminen - huolimatta sen raakalais-maisista otteista siviilejä ja pidättämiään sotilaita vastaan - on saanut muutamat ryhmittymät Syyriassa solmimaan sopimuksia IS:n kanssa turvatakseen oman selviytymisensä.
TOISAALTA muslimien keskuudessa on oltu kovin hiljaa tavasta, millä IS joukot ovat kohdelleen miehittämiensä alueitten asukkaita. Tämä voitaneen tulkita siten, että muslimit katsovat sen sittenkin ilmentävän aitoa islamia, vaikka Obama pyrkiikin selittämään puheissaan, ettei se sitä ole kehottaen muslimeja kehittämään modernin version islamista. Saudi Arabiassa suoritetun gallupin mukaan 92 % vastanneista pitää IS:n tulkintaa islamista aitona ja kannattavat siltä pohjalta sen toimintaperiaatteita, sillä vaikka gallupin aitoutta epäilläänkin, vaikka puoletkin tuloksesta osoittavat saudikansan sympatioita.  
USA:n eläkeläiskenraalit – aktiivipalveluksessa eivät uskalla kertoa mielipiteistään - ovat julkistaneet kauhistuksensa siitä, että Obama vaatii jokaisen ilmaiskun hyväksyttämistä hänellä henkilökohtaisesti ennen iskun suorittamista. Hän haluaa tietää iskun kohteen, mikä panee epäilemään, että iskujen kohteet voivat olla Syyrian armeijan tukikohtia tai sille tärkeitä kohteita. Obaman sormet syyhyävät kaiken aikaa iskeäkseen Assadia vastaan.
Kenraalit viittaavat Vietnamin sodan esimerkkiin, ja siellä siihen, miten USA:n presidentti Johnson vaatii oikeuden hyväksyä ilmaiskut ennen niiden suorittamista, minkä johdosta iskut tehtiin armeijan komentajien mielestä vääriin tai merkityksettömiin kohteisiin. He ennustavat, että Obaman julistama sota Syyriassa tulee Vietnamin sodan tapaan päättymään irrottautumiseen sodasta ja häpeälliseen pakoon kotimaahansa.
OBAMA vakuuttaa, ettei hän lähetä USA:n maajoukkoja Irakiin eikä Syyriaan. Kenraalien mielestä olisi parempi olla vakuuttelematta, sillä jos alkaa näyttää siltä, etteivät Irakin armeijan hyökkäykset ja niiden tueksi tehdyt ilmaiskut ala toimia odotetusti, USA joutuu väistämättömän tappion välttämiseksi kuitenkin lopulta turvautumaan merijalkaväkeensä. Senaatin hyväksymiä varoja voidaan käyttää lokakuun alusta joulukuun 11 päivään saakka kuitenkin sallien niiden jatkamisen senaatin uudella päätöksellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185285#.VBu87ENsO-o, http://www.wnd.com/2014/09/dems-gop-blast-obama-war-plan/, http://www.wnd.com/2014/09/generals-skewer-obama-for-control-of-airstrikes/, http://www.wnd.com/2014/09/congressman-obama-plotting-isis-airstrikes-a-big-mistake/,  http://www.wnd.com/2014/09/more-insane-arming-of-moderates/
3. HAMASIN johtajat vakuuttavat, etteivät he nyt halua sotaa, ja sanovat uskovansa, ettei Israelkaan halua sitä. Kuitenkin he samaan hengenvetoon sanovat, etteivät he koskaan tule luopumaan aseistaan. Netanyahun vaatima aseistariisuminen ei tulle toteutumaan. Arabikulttuurissa aseeton mies on alaston, mikä on suuri häpeä. Hamasin ministeri totesi, ettei palestiinalaista kansaa ole olemassa; puolet siitä tuli Egyptistä, loput Saudi Arabiasta.  
Eilen Gazan rajan tuntumassa olevissa yhteisöissä soitettiin sireeniä muka raketin tulon johdosta, mutta hälytykset osoittautuivat vääriksi. Miten se voi olla mahdollista, vai leikkiikö joku sireenien käyttöä valvovista henkilöistä raakaa leikkiä juutalaisasukkaitten kustannuksella, sillä he joutuvat joka tapauksessa lopettamaan työnsä ja ryntäämään suoja-tiloihin? Ainakin kolme väärää hälytystä annettiin eilen.
HAMASIN sotilaallisen siiven izza din Al-Qassam Prikaatin taholta tunnustettiin, että yksi sen ”taistelija” sai surmansa toimiessaan tunnelissa Gazassa. Mitä hän oli tekemässä siellä ja ovatko kaivaukset alkaneet uudelleen täydellä teholla, kuten jotkut vihjeet osoittavat, on virallisesti osoittamatta. Hamas on määrännyt pitämään kaikki tunneleita koskevat tiedot salaisina. Salailussa mentiin niin pitkälle, että kaivajat vietiin kaivauspaikkoihin silmät sidottuina, ja heitä surmattiin, ettei tieto leviäisi IDF:n agenteille. Kaivauksissa käytettiin alaikäisiä lapsia, joita kuoli kymmenittäin raskaiden, koko päivän kestäneiden kaivausten, ruuan ja veden puutteen sekä heikon ilmastoinnin vuoksi.
IDF löysi operaation Protecrive Edge aikana Israelin puolelle johtavaa 32 tunnelia, jotka se tuhosi, mutta joita jäi tuntematon määrä tuhoamatta. Islamic Jihad järjesti kiertokäynnin kaivamaansa tunneliin operaation päättymisen jälkeen osoittaakseen valmiutensa uuteen koetukseen. Hamasin tiedotteessa ei kerrottu, minkälaisessa tunnelissa ja millaisissa olosuhteissa sen jäsen kuoli.
HAMASIN tiedottaja Husam Badran sanoi operaation aikana viime kuussa viitaten valmisteluihin uutta sotaa varten Pillar of Defense 2012 jälkeen: ”Satoja miehiämme kuoli marttyyreina tunneleita kaivaessaan edellisen rauhanajan aikana. Al-Qassam mujahideen taistelijat valmistautuivat sotaan tunneleissa”. Rakennusmateriaalit niihin kuljetettiin pääosin Israelista kansainvälisen painostuksen vuoksi, mikä näyttää nyt toistuvan Israelin suostuttua viemään 800 rekka-autollista rakennusmateriaaleja päivässä. Niiden käyttöä ja Gazan jälleen rakentamista valvoo PA, mikä tuntien sen syvän korruption ei lupaa hyvää. Badarnin lausunto kätkee tosiasian, että hyökkäystunnelien kaivaminen jatkuu.
HAMASIN suunnitelmassa, jonka Shin Bet paljasti, oli aloittaa suurimittainen väkivalta-aalto Israelissa, mihin kuuluivat hyökkäykset tunneleita käyttäen miehittää useita Gazan rajan pinnassa sijaitsevia juutalaiskyliä ja kaupunkeja, ja saadakseen koko maan sekasortoiseen tilaan. Hamasin päämääränä oli kaataa PA:n hallitus Ramallahissa sen aikana ja Hamasin johtaman uuden hallituksen muodostaminen. H-hetki oli juutalaisten uuden vuoden alku.
SODAN ja sen toistumisen pelon johdosta tuhansittain Gazan arabeja muutti ulkomaihin. Osa heistä lähti purjehtimaan Gazasta liikakuormitetuilla aluksilla, joista osa upposi hukuttaen tietojen mukaan ainakin satakunta ihmistä. Heidän päämääränsä oli päästä Eurooppaan, asettua sinne tai jos se ei onnistu, jatkaa edelleen Amerikkaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185291#.VBvHrkNsO-o
4. UUTISOTSIKOITA
·        Hamasin johtajiin kuuluva Mahmoud Zahar totesi äskettäin, että PA:n kanssa solmittu yhteishallitus on vain tilapäinen puoleksi vuodeksi tarkoitettu, ja että sen jälkeen muodostetaan uusi hallitus, jota muotoillaan. Hän ei maininnut vaalien mahdollisuutta, minkä valmisteleminen on Rami Abdallahin hallituksen tehtävä. Zahar totesi, että ilman epäilyksiä tilapäishallitus on epäonnistunut. Erimielisyyksiä on noussut esiin kasoittain Hamasin ja Fatahin välille osapuolten syytellessä toisiaan. Fatahin edustaja jopa vertasi Hamasia ISIS-joukkoihin, jotka murhaavat viattomia ihmisiä, kiduttavat ja vahingoittavat heitä ampuen Fatahin jäseniä jalkoihin. Hamas syyttää Fatahia ja PA:ta yhteistyöstä Israelin kanssa. Abbas vihjailee, että salahanke hänen hallituksensa kaatamiseksi tulee vaikuttamaan pitkään hänen uskoonsa Hamasin vilpittömyyteen. Fatah paljasti Hamasin järjestämän muuton Eurooppaan.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185292#.VBvb90NsO-o
·        USA:n edustajainhuone hyväksyi lain, joka kieltää antisemitismin maassa. Samaan aikaan yksi kongressiin pyrkivä julkaisi antisemitistisiä lausuntojaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185289#.VBveyENsO-o
·        PA:n TV esitti ohjelmassaan runoja, joissa juutalainen esitetään ilkeimpänä kaikista luoduista. Viime perjantain PA:n vitalisen TV:n esittämässä runossa viitataan Koraaniin, jonka mukaan juutalaiset ovat barbaarisia apinoita ja saastaisia sikoja. Lähetyksen käänsi PMW, Palestiinan Mediatarkkailu. Juutalaisten väitetään vuodattavan verta ja murhanneen profeetat. Runon esittäjä Ahmad toteaa: ”Sinut on tuomittu häpeään ja kärsimyksiin, oi Siionin pojat, oi kaikkein ilkeimmät luoduista, oi barbaariset apinat, oi saastaiset siat”. Runo päättyy sanoihin: pommivyö on kupeillani ja kivääri on olkapäälläni, viitaten terrorismiin. Oslon ja sitä seuraavien sopimusten mukaan PA:n tulee poistaa ohjelmistaan kaikenlainen kiihotus ja häpäiseminen, mitä se ole edes aloittanut, eikä kukaan välitä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185290#.VBvfQENsO-o
Säätilat tänään: Jerusalem 18 -27; Tiberias 22 -34; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -36 +C-astetta. Sää jatkuu puolipilvisenä, mutta lämpimänä, yöt ovat kosteita ja viileitä.









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019