Wednesday, September 24, 2014

KESKIVIIKKO 24.09.14


KESKIVIIKKO 24.09.14
1. TÄNÄÄN on juutalaisen kalenterin mukaisen vuoden 5774 viimeinen päivä. Uusi vuosi 5775 alkaa auringon laskiessa tänä iltana. Tänään alkaa myös shmita-vuosi, 7 vuoden jaksoissa kulkeva aikajakso, jonka aikana pellot tuli jättää kesannolle eikä satoa saanut korjata. Toiseksi kaikki velat tuli mitätöidä ja tilit tasata uuden yrittäjäjakson aloittamiseksi uudelta pohjalta. Israelissa edellistä sääntöä maan jättämiseksi kesannolle vuoden ajaksi pyritään noudattamaan, jotta maa saisi levätä, ja joissakin piireissä noudatetaan myös jälkimmäistä sääntöä, joskaan se ei ole yleistä.
JERUSALEM POST käsittelee pääkirjoituksessaan shmita-vuoden merkitystä ja erikoisuutta otsikoiden kirjoituksensa ”Kaksi shmitaa. Artikkelissa selvitellään joitain juutalaiseen Lakiin, Halachaan, kuuluvia erikoispiirteitä, jotka enemmän kiinnostavat juutalaisia kuin ihmisiä yleensä. Siinä kuitenkin muistutetaan asioista, jotka koskevat kaikkia ihmisiä, miten etenkin shmita-vuoden aikana tulee keskittyä sosiaalisiin kysymyksiin maassa, köyhien aseman korjaamiseen ja heidän auttamiseensa, jota voitaisiin helpottaa poistamalla tavanomaisia maksuja puistoihin tai näyttelyihin ja jopa kalastusoikeuden laajentamiseen Kinneretissä. Myös ympäristökysymykset kuuluvat kaikille ihmisille. Toiseksi perheen sisäisen harmonian ja yhteenkuuluvaisuuden lisääminen on JP:n pääartikkelin huolenaiheena.
Nämä aiheet kuuluvat shmita-vuoden taloudelliseen puoleen, joka koskee jokaista ihmistä, eikä vain maata muokkaaville, satoa kylväville ja korjaaville. Tämä on kysymys, joka koskettaa koko maapallon asukkaita, kansainvälistä kauppaa, maailmantaloutta ja sen yksityisestä ihmisestä piittaamattomia armottomia taloudellisia lakejaan. Tämä on myös kysymys, jota Raamatun tutkijat ovat tarkastelleet pyrkien löytämään yhteyksiä maailman-talouden nousujen ja laskujen ja jopa sotien yhteyksiä Jumalan säätämien lakien kanssa. http://www.jpost.com/landedpages/printarticle.aspx?id=376244, http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Think-Again-Shmita-is-our-test-of-faith, http://www.jpost.com/Israel/Loan-amnesty-shmita-fund-set-up
2. KYSYMYS siitä, onko shmita-laki tarkoitettu kaikille ihmisille, vaiko vain juutalaiselle kansalle, on herättänyt kiinnostusta maailmalla etenkin seuratessa maailman tapahtumia ja jaksottaista toistumista määrävälein. Leo Hohmann tarkastelee kysymystä WND:n artikkelissa, jossa hän esittelee messiaanisen rabbin Jonathan Khanin kirjaa nimeltä ”The Mystery of the Shemita”, ”Shemitan salaisuus”, alaotsikossa ”3000 vanha mysteeri, joka määrittelee Amerikan tulevaisuuden, maailman tulevaisuuden ja sinun tulevaisuutesi. Kirjan esittelyssä selitetään, miten sapatti ei ole vain yksi viikon päivistä, vaan muinaisessa Israelissa sillä tarkoitettiin myös sapattivuotta, joka juutalaisen kalenterin mukaan ajoittuu joka seitsemännelle vuodelle. (3. Ms.26:33 -34, 43; 25:2 -7)
Joka seitsemäs vuosi maa oli jätettävä lepäämään viljelemättä. Tämän vuoden lopussa, joka oli heprealaisen ajanlaskun mukaan elul-kuun 29. päivä, kaikki taloudelliset velat ja saatavat oli vapautettava. Pöytä tuli pyyhkiä puhtaaksi uudelle aloitukselle. Monet ultraortodoksit noudattavat tätä raamatullista lakia edelleen, kertoo Hohmann artikkelissaan.
Kysymykseen: onko tällä muinaisella leviittisellä lailla mitään ajankohtaisuutta moderniin uuden ajan supervaltioon Amerikkaan? Khan vastaa ytimekkäästi: ”Paljonkin, eikä sinun tarvitse olla maanviljelijä tunteaksesi sen vaikutukset”. Jonathan Khan selittää näin:
”Israel oli valtio, joka oli tuon käskyn alainen, mutta sitten siitä tuli ajanmerkki, joka koskee jokaista kaikkialla. Shmita-vuosi alkaa tässä kuussa, hyvin pian”, Khan kertoo haastattelijalle.
KHAN selittää, ettei maan jättäminen lepäämään shmita-vuoden ajaksi ehkä koske nykyajan ihmistä, mutta laajempi periaate 7-vuoden aikajaksosta sisältää edelleen salaisuuden, miten Jumala kohtelee kansoja suhteessa siunauksiinsa ja tuomioihinsa. ”Eikö olisi mahdollista, että taloudelliset romahdukset, valtioitten nousu ja lasku – jopa suurvaltojen – noudattaa 7-vuoden aikajaksoa?” Hän selittää, että se on historian valossa aivan ilmeistä. ”Jumala aloittaa kansojen käsittelyn varoituksilla, ”ravistelulla”, mikä on shmitan toinen merkitys ”vapauttamisen” ohella, lisääntyvillä taloudellisilla katastrofeilla. Usein ne kohdistuvat kansan taloudellisen hyvinvoinnin tai varallisuuden ytimiin” Khan selittää jatkaen: ”Muinaisessa Israelissa se oli perheen viljelemä maa. Amerikassa se on Wall Street, Siten taloudelliset romahdukset siellä sattuivat shmita-vuosina 2001 ja 2008. Seuraava shmita-vuosi alkaa 24, syyskuuta 2014 ja loppuu 15. syyskuuta 2015.
”Mutta shmita-vuoden seuraukset eivät rajoitu vain Wall-Streetille, joka on Amerikan talous-elämän keskus”, Khan selittää. Hänen kirjansa on täpötäynnä esimerkkejä taloudellisista romahduksista, voitetuista ja hävityistä sodista, jopa WTC:n kaksoistornien tuhoamisesta, jotka liittyvät shmita-vuoden toistuvaan 7-vuotisjaksoon. ”Tämä mysteeri on ollut Wall Streetin romahdusten taustalla koko elinikämme ajan”, kuten hän kertoi CBN:n haastattelussa. ”Se on ajoittanut taloudellisen romahduksemme tarkalleen päivien, tuntien ja sekuntien tarkkuudella. Olemme lähestymässä tätä hetkeä juuri nyt. Se on aina tarkoittanut massiivisia muutoksia Jumalan laatimiin kansoja koskeviin suunnitelmiin.
KHAN ei halunnut antaa päivämääriä haastattelijalle, vaikka niitä on hänen kirjassaan, mutta hän uskoo, että rajut ravistelut tulevat kohtaamaan Yhdysvaltoja – jopa suuremmat kuin 11.09.2001 – shmita-vuoden aikana tai sen jälkeen, sillä ilman sitä Amerikka ei käänny Jumalan puoleen. Tili tasataan nyt alkavan tai sitä seuraavan 7-vuotiskauden aikana.
Jonathan Khanin keskeinen sanoma on valmistautuminen pahimman varalle. Hän sanoo, että useimmat ihmiset sanovat etsivänsä turvallisuutta, joka hepreaksi on jeshua, joka tarkoitta myös pelastusta, eli Jeesusta. Hän sanoo, ettei hän aluksi halunnut kirjoittaa shmita-vuotta koskevista löydöistään, mutta katsoi sitten, että hänen tulee varoittaa kansaa. ”Siten meidän tulee olla valmiit, sillä kaikkea, jota voidaan ravistella, tullaan ravisteleman”. http://www.wnd.com/2014/09/shemitah-starts-at-sundown-are-you-ready/
3. David Kupelian kertoo WND:n julkaisemassa artikkelissaan karmivin esimerkein Ottamani-kalifaatin viimeisistä hetkistä ennen luhistumistaan I maailmansodan aikana. David Kupelian on armenialaista sukua, kristitystä perheestä, joka pakeni 1900 vuosisadan alussa Amerikkaan menetettyään useita lähiomaisiaan islamilaisen Ottomaani-hallinnon vainoissa. Artikkelissa kerrotaan omakohtaisia kokemuksia turkkilaisten julmuuksista, joita he harjoittivat pidättämiään armenialaisia ja Irakin ja Syyrian kaldealaiskristittyjä kohtaan. Turkkilaiset upseerit jopa kehuivat kehittämistään uusista kidutusmenetelmistä tutustuen muiden maiden kuten Espanjassa inkvisiittion kehittämiin, joita natsit apinoivat.
Turkkilaisten julmuudet kristittyjä ja muita ”vääräuskoisia ”kohtaan olivat jatkuneet vuosisatojen ajan, mutta järjestelmällinen kansanmurha toteutettiin sulttaani Abdul Hamid II:n aikana ja sen jälkeen. Satoja tuhansia ihmisiä karkotettiin kodeistaan ja heidät ajettiin Der Zorin erämaahan sotilaitten vartioimina ilman vettä ja ruokaa tuhoutuakseen sinne. Näitä julmuuksia vielä muistavat tai heidän omaistensa omakohtaisiin kertomuksiin perustuen he vertaavat niitä siihen, mitä ISIS joukot ja muut terrorijärjestöt kuten Al-Nusra harjoittavat tänä päivänä Irakissa ja Syyriassa todeten, että historia toistaa itseään.
Islamin tukija Andrew Bostom antoi Fox-news special ohjelmassa islamista seuraavan lausunnon: ”Meillä on hyvin tuore esimerkki vuodelta 1915 - ja se on hyvin ruma esimerkki – joka saattaa ISIS joukot näyttämään amatööreiltä, Ottomaani-kalifaatin romahtamisen aikoina, ja se on hyvin bona fide kalifaatti, joka lahtasi miljoona armenialaista jihadissa ja 250 000 Syyrian ortodoksi-kristittyä ja assyrialaista yhtä suurella julmuudella – pään katkaisemisella, sisälmysten repimisellä ulos, häväistyksellä, haaremeilla ja seksuaalisella orjuuttamisella. Tämä on osa suhteellisen lähiajan historiaa, jota meidän tulee tutkia tarvitsematta mennä 700-luvulle islamin syntyaikoihin”, hän selitti.
Pitkähkössä artikkelissa on useita esimerkkejä käsittämättömistä raakuuksista, jotka hyvin vetävät vertoja ISIS ja IS joukkojen harjoittamille, jopa ylittäen ne, kuten Andrew Bostom toteaa lausunnossaan. Nämä aikamme sankarit pitävät ottomaanien kiduttajia esikuvinaan, minkä johdosta on ymmärrettävää, että he tuhosivat Armenialaisen kansamurhan muisto-kirkon Der Zorissa, jossa 200 000 armenialaista, enimmäkseen naisia ja lapsia, raa´asti murhattiin turkkilaisten ottomaanisotilaitten ja muitten jengien toimesta.
Artikkelissa todetaan lopuksi, että myytti islamista rauhantahtoisena uskontona, jota USA:n presidentti Barack Hussein Obama tarjoaa maailmalle, on todella vain uskomus, jolla ei ole esittää mitään historiallista tai käytännöllistä todistetta väitteelleen. Turkin presidentti Recep Tayyip Edogan kehtasi ylistää ottomaani-kalifaattia CFR:n kokouksessa New Yorkissa kuluvalla viikolla tähän tapaan: ”Ottomaani-valtiolla oli hyvin onnistunut hallintojärjestelmä. Vuosisatojen ajan se oli hallinnut aikamme kriisien täyttämiä alueita ilman ongelmia”. http://www.wnd.com/2014/09/how-my-family-survived-the-caliphate/
4. JERUSALEMIN Temppelivuori avattiin keskiviikkoaamuna juutalaisille palvojille juutalaisten uuden vuoden kunniaksi. Mutta poliisien noustua Vuoren tasanteelle kymmenet arabit olivat järjestäneet heille väijytyksen kivittäen heitä kivin ja lopulta myös ilotulitusraketeilla, josta on tullut arabeille uusi ase poliiseja vastaan.
Poliisi oli kuitenkin hyvin valmistautunut, ja he yhdessä rajapoliisien ja poliisin Yassam erikois-joukkojen kanssa saivat työnnettyä muutaman kymmenen suuruisen arabijoukon syvemmälle Vuorella päästäen noin satakunta juutalaista nousemaan Temppelivuorelle. Liba- järjestön johtaja Yehuda Click totesi, että tapaus osoitti poliisin pystyvän hallitsemaan Temppelivuoren aluetta niin halutessaan.
Poliisin käsittämättömän pehmeitä otteita ovat kansanedustajat moittineet yhä useammin, mikä näyttää saaneen poliisinkin uskomaan omiin voimiinsa ilman, että syntyy kolmas maailmansota. Tavoilleen uskollisena poliisi suoritti yhden pidätyksen – ei raivoavia mellakoitsijoita, vaan yhden juutalaisnuoren, joka yritti rukoilla Vuorella. Muutamia poliiseja haavoittui lievästi kivistä ja raketeista, heidät hoidettiin paikan päällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185486#.VCKAyENsO-o, http://www.jpost.com/Israel-News/Police-heighten-security-throughout-capital-for-Rosh-Hashana-376265
5. UUTISOTSIKOITA
·        Norjan NRK-TV:n raportin mukaan ryhmä tanskalaisia muslimeja suunnitteli tunkeutua sattumalta valitsemaansa norjalaiskotiin, teloittaa perheen kaikki jäsenet katkaisemalla heidän kaulansa sekä videoimalla tapauksen varoituksena länsimaille pysyä kaukana islamistien suorittamista valloituksista Lähi-Idässä. Video oli tarkoitus julkistaa internetissä. Samantapainen suunnitelma paljastettiin Australiassa. Siellä surmatut uhrit oli tarkoitus verhota ISIS tai IS mustilla sotalipuilla. Australia päätti lähettää 6 hävittäjää ja muita koneita taistelemaan IS- joukkoja vastaan Irakissa ja Syyriassa Obaman kehittämän liittoutuman mukana.
Norjan viranomaiset kieltäytyvät kertomasta yksityiskohtia paljastetusta suunnitelmasta, mutta norjalainen Verdens Gang lehti kertoi turvallisuus-virkailijoiden olevan hälytystilassa heinäkuussa aloitettujen massaratsioitten jälkeen, virkailijoiden suorittaessa etsintöjä raja-asemilla ja sulkiessa Oslon suurimman synagogan turvallisuussyistä. Norjalainen terroriasiantuntija vahvisti fyens DK sivulla, että edellä mainittu terrorisolu oli paljastettu. USA:n johtaman liittoutuman hävittäjät jatkavat iskujaan IS:n asemia vastaan Irakissa ja Syyriassa sekä Al-Nusran joukkoja vastaa etenkin Aleppon lähellä. Kobanen kurdikaupunki Syyrian ja Trukin rajalla on ollut taistelujen kohteena koko 3.5 vuoden ajan. IS joukot uhkaavat miehittää koko kaupungin, mikä ajaisi kaupungin asukkaat Turkin puolelle rajaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185488#.VCKEf0NsO-o
·        PA:n johtajistoon kuuluva Jibril Rajoub kertoi journalisteille, että PA:n puheenjohtajana tunnettu Mahmoud Abbas aikoo pudottaa diplomaattisen pommin Israeliin perjantaina, selittäen, että sen tarkoituksena on kiinnittää kansainvälinen yhteisö Israelin vastaiseen kampanjaan Juudean ja Samarian ”miehityksen” lopettamiseksi. Toisissa lähteissä kerrotaan, että Abbas esittää YK:ssa aikataulun, jonka kuluessa IDF pakotetaan vetämään joukkonsa Juudeasta ja Samariasta. Jibril Rajoub kertoi julkisuudessa elokuun puolivälissä, että PA oli tehnyt poliittisen päätöksen tukea arabiterroristeja niiden lahdatessa Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa asuvia juutalaisia. Abbas kutsuu perjantaina YK:ssa esittämäänsä suunnitelmaa uudeksi realiteetiksi Lähi-Idässä, joka tarjoaa uudenlaisen ratkaisun alueen ongelmiin. Hän vieraili ennen YK:n matkaansa Ranskassa saaden sen vasemmistolaisen presidentin Francoise Hollanden tukemaan hänen Israelin vastaisia suunnitelmiaan Palestiinan valtion muodostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/185482#.VCKJQUNsO-o
·        USA:n ulkoministeriö tunnustaa osittain Teheranin julkaiseman uutisen, että Osama on luvannut Iranin johdolle, etteivät USA:n ja liittoutuman koneet iske Bashar Assadín joukkoja vastaan Syyriassa. Iran on välillä luvannut ja taas kieltänyt tukevansa Obaman sotaa Irakissa ja Syyriassa. Iranin presidentti Rouhanin ja presidentti Obaman tapaamista suunnitellaan New Yorkissa YK:n istuntokauden avajaisten yhteydessä. Iranin vallankumouskaartin upseerit sanovat, etteivät he tule jakamaan sotilaallisesti arkoja tiedustelutietojaan USA:n - sen suuren saatanan - kanssa, eikä myöskään lähettämään joukkojaan taistelemaan sen sotilaitten rinnalla, koska he saastuvat vääräuskoisista. IS:n joukoilla on puolestaan ongelmia kurdien naissotilaitten kanssa, koska naisen ampuma muslimimies ei pääse paratiisiin. http://www.jpost.com/Middle-East/Source-US-told-Iran-it-would-strike-in-Syria-vowed-not-to-hit-Assads-forces-376271
·        PA:n virallinen päivälehti Al-Hayat Al-Jadida joutui tunnustamaan, että israelilaisissa yhteisöissä Juudean ja Samarian alueilla työskentelevät PA:n arabit saavat parempaa palkkaa ja muita etuisuuksia, kuin ne, jotka työskentelevät arabien omistamissa yrityksissä. ”10 tunnin työskentelystä arabille saan palkkaa 1900 NIS kuukaudessa ilman etuja, kun israelilainen työnantaja maksaa 4000 NIS samalta ajalta. http://www.timesofisrael.com/palestinians-better-off-working-for-israelis-says-pa-daily/
Säätilat tänään: Jerusalem 20 -31; Tiberias 24 -37; Suolameri 28 -38; Eilat 26 -38 +C-astetta. kaunis ja aurinkoineen sää jatkuu koko maassa.
Koska uuden vuoden juhlien johdosta lehdet ilmestyvät vasta sunnuntaina, raportit eivät ilmesty välipäivinä. Jos syttyy sota tai muuta mukavaa ilmenee, lupaan raportoida siitä.


Post a Comment