Sunday, August 10, 2014


SUNNUNTAI 10.08.14
1. TÄNÄÄN sunnuntaina 10.elokuuta kuu on lähempänä maapalloa kuin aikoihin. Se myös näyttää maasta katsoen paljon suuremmalta kuin normaalisti. Ilmiötä kutsutaan englanniksi ”supermoon”, superkuu. Kuu näyttää tänään 14 % suuremmalta ja 30 % kirkkaammalta kuin normaalisti. Kuun etäisyys maasta on km. 238 900 mailia maasta, tänään se on 222 611 mailin päässä siitä, eli 863 mailia lähempänä. Tämä johtuu kuun kiertoradan soikiosta muodosta. Bloodmoon, eli verikuu, on tänä vuonna 15.huhtikuuta sekä 08. lokakuuta; ensi vuonna se on 04. huhtikuuta sekä 28. syyskuuta.
2. Taivaallisten merkkien ohella maailmassa seurataan suuresti huolestuneina virusperäisten tautien leviämistä monilla maanosilla, joista jotkut näyttävät kehittyvän epidemiaksi. Afrikassa leviävä ebola-virus on tappanut Länsi Afrikassa 932 ihmistä ja tartunnan saaneita on nyt 1 711 ihmistä. WHO:n raportin edellä esittämät luvut ovat vain 25 -40 % todellisesta tilanteesta, kertoo Program and Government Relations for Samaritan´s Purse varapresidentti Ken Isaacs osallistuttuaan konferenssiin, jossa oli mukana myös Liberian presidentti järjestönsä ja SIM:n työntekijöitten ohella, jotka selvittivät tilannetta Länsi Afrikassa hyvin totisin kasvoin. Liberian terveysministeriön raporttia seurattuaan Isaacs totesi: ”Sillä on apocalypsin (maailmanlaajuisen tuhon) tuntomerkit. Ruumiita lojuu kaduilla – gangsterit uhkaavat polttaa sairaaloita (joissa heitä hoidetaan). Uskon tämän taudin muodostavan kansallisen riskin monille maailman valtioille”. Hän sanoi epidemian levittävän paniikkia maailmalla, mikä voi pian olla oikeutettua. WHO:n mukaan tauti leviää epidemian tapaan, ilman valvontaa.
”Ihmiset ovat peloissaan sen johdosta – aviomiehet, vaimot, eikä kukaan tiedä, mikä on turvallista. Pyrimme antamaan heille turvallisen paikan elää, mutta kuvitelkaapa, miten vaikeaa on Amerikan kansalaisten – kaikkien kansalaisten – kärsiä tästä”, Isaacs kertoi. Heidän luonaan vierailleet pari amerikkalaista sanoivat palattuaan olevansa huolissaan levittävänsä tautia. ”Tämä on ilkeä veritauti. Voisin kertoa esimerkkejä ihmisten kuolemasta, jota tuskin pystyisit uskomaan”. Se aiheuttaa ulkoista ja sisäistä verenvuotoa, elintärkeitten elinten maksan ja munuaisten toiminnan romahtamista. Se voi tappaa siihen sairastuneen yleensä muutaman päivän kuluessa ilman vastatoimia, eikä vastalääkettä siihen ole kehitetty. USA:ssa pelätään Obaman avattua portit Meksikon miljoonille siirtolaille heidän tuovan maahan muiden sairauksien ohella myös ebola-viruksen, eivätkä Amerikan sairaalat ole valmiit hoitamaan siihen sairastuneita.
Monet uskovat EBOLA-virustaudin muistuttavan sitä vitsausta, mistä Ilmestyskirjassa puhutaan. ”Ja minä näin, ja katso: Hallava hevonen. Ja sen selässä istuvan nimi oli Kuolema ja Tuonela seurasi hänen mukanaan. Ja heidän valtaansa annettiin kolmannes maata, annettiin valta tappaa miekalla ja nälällä ja rutolla ja maan petojen kautta”. (Ilm.6:8)  
ISAACS sanoo torstain konferenssin jälkeen olevansa hyvin huolestunut tulevaisuudesta. Huhtikuusta lähtien sen leviäminen Afrikassa on ollut räjähdysmäistä, jota vastaan he ovat taistelleet lähes olemattomalla kansainvälisellä tuella. Hänen mukaansa ellei sitä pystytä hallitsemaan Afrikan mantereella, sitä vastaan joudutaan pian taistelemaan useissa maissa maailmassa. (Daily Beast) https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/147b820c80d964ca
Afrikan väkirikkaimmassa maassa Nigeriassa on varmistettu 9 ebola-tapausta, mukaan lukien 2 kuollutta, ja 139 varmuuden vuoksi eristettyä ihmistä epäillään. Presidentti Goodluck Jonathan kehotti ihmisiä välttämään suuria kokoontumisia ja konferensseja luvaten 11.6 miljoonaa USD taudin vastaiseen taisteluun maassaan. Kanadassa otettiin tarkkailuun Afrikasta palannut henkilö Bramptonin sairaalaan, jolla on tautia muistuttavat oireet, kuumetta ja flunssaa. Ghanassa epäillään miehen kuolleen ebola-tautiin Liberiassa, ensimmäinen tapaus siellä. (Extinction Protocol). https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/147bb1980907237e
USA:ssa hämmästellään, miksi CDC ebola-virus eristämiskeskuksia on perustettu alueille, joihin laittomasti Meksikosta tulleita siirtolaisia, lapsia ja aikuisia, sijoitetaan. Ovatko viranomaiset tietoisia taudin potentiaalisesta leviämisestä siirtolaisten mukana, mitä ei kerrota julkisuudessa? http://www.allnewspipeline.com/Bullseye_CDC_Quarantine_Map.php
3. USA:n presidentti Barack Obama antoi lopulta käskyn USA:n koneille iskeä IS:n joukkojen tukikohtia vastaan Irakissa tehden samalla selväksi, että vaikka operaatiosta voi tulla pitkällinen, USA ei aio lähettää taistelujoukkojaan Irakiin. F-18 koneet iskivät perjantaiaamuna useisiin kohteisiin sanoen, että laser-ohjatut täsmä-ohjukset osuivat tarkoin kohteisiinsa tuhoten ne, kuten raportoitiin.
USA:n tiedotteen hyökkäykset tehtiin yli 12 kohteeseen. Tärkeimmät iskukohteet ovat Irbilin kaupunki pohjoisessa, jossa on USA:n konsulaatti ja joka on varassa joutua IS-joukkojen haltuun, sekä potentiaalisen kansanmurhan estäminen Yazidi-kansan jäseniä vastaan. Heitä ja ilmeisesti joitain muita vähemmistön edustajia, pakeni kodeistaan Sinjar vuorelle peläten IS:n joukkojen julmuutta raiskauksineen ja ristiinnaulitsemisineen – jopa pieniltä lapsilta katkotaan kaulat poikki ääri-islamin sunnisuuntaa edustavien IS- joukkojen toimesta. Teloituksia edeltävät tavanomaiset kuulustelut kidutuksineen ja jäsenten katkomisineen – usein perheen seuratessa – sekä vaatimukset samaan tapaan, jolla Muhammad aloitti Arabian niemimaan valloituksen: ”Käänny tai kuole”. Juutalaisia oli vaikea käännyttää, seuraavaksi kristittyjä, muiden uskontojen edustajat kääntyivät helpoimmin. 
IS-joukkojen tuhottavien listalla ovat ainakin seuraavat uskontoryhmät: Shia-muslimit; alaviitit Libanonissa ja Syyriassa; yazidit; juutalaiset sekä monet pienemmät muslimityhmät. Teloitukset tapahtuvat usein massatoimintoina, eräänlaisina kansan hupiohjelmina, joissa uhrit asetetaan ensin mahdollisimman häpeällisiin asentoihin, kansan seuratessa tapahtumaa hurraten ja iloiten. Tämä on suoraa jatkoa Babylonian ja Assyrian muinaisille tyranneille, jotka antoivat hakkauttaa kivitauluihinsa julmimmat saavutuksensa, joista Assyrian kuningas Assurnasirpal II:n muistokirjoitukseen kirjoitettiin: ”Minä rakensin pylvään kaupungin porttia vastapäätä. Nyljettyäni minua vastustaneet päälliköt elävinä päällystin pylvään heidän nahoillaan. Muutamia minä seivästin, joiltakin katkoin jäseniä, joiltakin leikkasin pois heidät nenänsä, korvansa, sormensa, useita poltin elävinä, monilta puhkaisin heidän silmänsä”. Muinainen hirmuvalta näyttää olevan palautumassa maailmaan. Tämäkö on myös Euroopan maiden tulevaisuus, ellei Islamin rynnistystä estetä ajoissa?
IS:n edustaja totesi vastauksena USA:n ilmaiskuihin syyttäen Yhdysvaltoja raukkalaisuudesta lähettämällä vain miehittämättömiä pienkoneita (drones) ja hävittäjiä uskaltamatta lähettää sotilaitaan taistelemaan heidän joukkojaan vastaan. Pentagonin tiedottaja vara-amiraali John Kirby totesi: ”Todelliset miehet eivät katko ihmisten päitä eivätkä ahdistele pieniä lapsia”. Kuin kohtalon ivaa tässä kansanmurha syytteissä on se, että USA koulutti ISIS-joukkoja Turkissa ja Jordaniassa sekä antoi heille aseita. Heitä oli muutamia satoja, nyt tuhansia ellei kymmeniä tuhansia koulutettua miestä. Heidän ilmiömäisen nopea etenemisensä Irakissa tuo lisää miehiä joukkoihin. IS-kalifaatin johtajaksi noussut al-Bagdadi oli USA:n vankina, mutta hänet vapautettiin epäselvissä oloissa. Hän uhkasi silloin USA:n edustajille, että hän palaa New Yorkiin luvaten tavata heidät siellä.  
TUHANSIA yazidi kansan jäseniä pakeni Sinjar vuorelle, jossa he värjöttelevät ilman ruokaa ja juomaa kärsien yön kylmyydestä ja päivän paahteesta, peläten laskeutua alas, jossa IS-joukot heitä odottavat.  IS on uhannut teloittaa ainakin 300 yazidia, elleivät he käänny islamin uskoon. USA:n koneet pudottivat perjantaina ruokaa ja juomaa Sinjar vuorille kahdessa operaatiossa, ja aikoo jatkaa sitä myöhemmin. Kurdialueen Peshmerga-armeija sanoo avanneensa turvallisen tien Sinjar-vuorille, jonka kautta pakolaiset voivat siirtyä turvallisesti kurdialueille. Kurdit ovat vuosikaudet turhaan pyytäneet aseita länsimailta, ja toivovat nyt asenteen muuttumista. He valmistelevat itsenäistä kurdivaltiota. http://www.jpost.com/Middle-East/US-prepared-for-long-military-effort-against-ISIS-Obama-says-370595
4. Israelin ja Hamasin välille Egyptin välityksellä solmittu 72 tunnin tulitauko loppui perjantaiaamuna. Kairossa jatketaan ponnisteluja tulitauon jatkamiseksi, mutta Hamasin Qatarissa majaileva johto eri ole kiinnostunut siitä, ellei sen keskeisiin vaatimuksiin suostuta. Sotatoimet ovat kuitenkin alkaneet uudella innolla. Hamas ampui perjantaiaamusta lauantai-iltaan mennessä lähes 100 rakettia ja kranaattia Israelin puolelle. Ammunta aloitettiin klo 04.00 perjantaiaamuna; IDF odotti muutamia tunteja määräajan umpeuduttua odottaen tulitauon jatkumista. Koska heidän toiveensa särkyivät, IDF aloitti vastaiskunsa ilmaiskujen muodossa maajoukkojen odotellessa Israelin puolella turva-aitaa. Israelin neuvottelijat palasivat kotiinsa ja vakuuttivat, etteivät palaa Kairoon, ennen kuin Hamasin rakettituli lakkaa. ”Emme neuvottele rakettitulen alla”, he vakuuttavat. Kuusi rakettia ammuttiin Gazasta sunnuntain aamupäivän kuluessa.
Hamasin ja Islamic Jihadin delegaatio, joka toimii PA:n lipun alla, uhkaa myös vetäytyä Kairosta, ellei Israel jousta kannastaan, sekä aloittavansa kiivaat raketti-iskunsa uudelleen. PA:n tiimin vetäjä Azzam al-Ahmad sanoi, että he odottavat sunnuntain puolipäivään asti Israelin tiimin päätöstä palata Kairoon, ja sen jälkeen tekevänsä päätöksensä jäädä Kairoon tai palata kotiin.
EGYPTI on tiettävästi tehnyt uuden kompromissiesityksen. Sen mukaan rajaterminaalit Gazaan avataan ja keskusteluja pitkäaikaisesta tulitauosta keskustellaan ilman määräaikaa. Neuvottelujen aikataulua ei myöskään ole sovittu, sillä tarvitaan rauhoittumisaikaa ennen sitä. Gazan arabien vaatimusten tärkeimmäksi kohteeksi on tullut merisatama sen jälkeen, kun rajaterminaalien avaaminen on saanut Egyptin ja Israelin ainakin periaatteellisen hyväksymisen. http://www.jpost.com/Elections-2013/Report-Egypt-proposes-compromise-offer-to-Israel-Palestinians-on-Gaza-conflict-370621
IAF iski lauantain aikana lähes 50 kohteeseen Gazassa vastauksena Hamasin raketteihin. IAF:n iskuissa sai 5 Gazan arabia surmansa, kaksi heistä ajaessaan moottoripyörällä Al-Magjazi pakolaisleirissä, kolme muuta vedettiin Al-Qassam moskeijan raunioista leirin keskiosassa. IDF pyrki aiemmin välttämään iskuja muslimien pyhiin laitoksiin, mutta havaittuaan, miten niitä käytettiin aseitten ja rakettien varastoina ja joista niitä myös ammuttiin, niihin on isketty armotta. Hamas ampui lauantain aikana 23 rakettia Israelin siviilikohteisiin. Kolme ihmistä haavoittui niiden sirpaleista. YK:n tilaston mukaan 1 354 Gazan arabia on saanut surmansa, mukaan lukien 447 lasta. – Lontoossa 150 000 ihmistä marssi palestiinalaisten puolesta, Tuhansia marssi myös Cape Townissa Etelä Afrikassa syyttäen Israelia apartheidista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183869#.U-cq_0NsO-o, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4556773,00.html
Jordaniassa Muslimiveljeskunta järjesti massiivisen mielenosoituksen, johon osallistui 15 000 ihmistä. Massojen joukossa marssi Hamasin aseellisen siiven pukuihin pukeutuneita nuoria, jotka kantoivat selässään rakettien muotoon tehtyjä putkia, ehkä pahvitötteröitä. Muslimiveljeskunta, jonka Egyptin haara julistettiin laittomaksi, on edennyt hiljalleen pitämättä suurta melua itsestään, mutta on rohkaistunut Lähi-Idän ilmapiirin noustessa yhä sotaisemmaksi ja vihamielisemmäksi länsimaita ja USA:ta vastaan, vaikka Abdullah II:n valta perustuu USA:n ja Israelin tukeen. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4556724,00.html
5. SOTAISTEN uutisten jälkeen on syytä rauhoittua ja keskittyä sunnuntaipäivän säätiloihin. Säätilat tänään: Jerusalem 19.29; Tiberias 26 -37, Suolameri 31 -40; Eilat 28 -41 +C-astetta. Ennusteen mukaan aurinkoinen sää jatkuu lähipäivinä, vaikka taivas on nyt heikon pilviverhon suojaama. Aamulla mittari näytti 21 lämpöastetta, mutta ilma tuntui viileältä ja ikkunaruutu hyttysverkon kohdalla oli kokonaan vetisen huurun peitossa, joka nyt lähellä keskipäivää on haihtunut pois.
6. DEBKAFILE tutkii artikkelissaan sekä Hamasin että IS:n, Islamin kalifaatin, asemaa Gazan operaation jälkeen todeten, että molemmat sunni-järjestöt ovat hyötyneet taktisesti operaatiosta, vaikka ne ovat 1372 km:n päässä toisistaan. IS uhkasi Irbilin kaupunkia Irakin pohjoisosan kurdialueella, jossa sijaistee USA:n konsulaatti. USA pommitti perjantaina Irbiliä uhkaavia IS-tukikohtia sekä niitä IS-joukkoja, jotka piirittävät Sahir vuorta, jonne 40 000 pääosin yazidin kannattajaa pakeni kodeistaan IS:n harjoittamaa hirmuvaltaa vastaan. IS:n valta ja saavutukset ovat saavuttaneet mittasuhteet, joissa sen etenemien pysäyttäminen voi olla mahdotonta ilman USA:n aktiivista sotilaallista väliin tuloa, eikä se Obaman lomaillessa golfia pelaten näytä todennäköiseltä muutamaa ohjusiskua lukuun ottamatta. http://www.debka.com/article/24178/Islamist-fundamentalists-gain-tactical-advantage-over-the-US-and-Israel-in-Gaza-and-Irbil-1-372-km-apart-,
Hamas ei osoita merkkiäkään, että se olisi lyöty ja luhistumaisillaan, eikä siksi ole valmis tinkimään vaatimuksistaan. Gazassa nähdään Hamasin joukkojen rinnalla myös täysmustiin pukeutuneita ISIS- joukkojen edustajia, jotka tuovat mukanaan uskonnollista kiihkoa suuren kalifaatin toteutumisesta tuhotun Israelin raunioille, kuten Hamasin peruskirjassa luvataan. Pahiten hallituksen epäröiminen koskettaa Gazan rajan pinnassa asuvia israelilaisia, joille Gantz antoi luvan palata koteihinsa, mutta jotka nyt eivät uskalla palata tilanteen jatkumisen vuoksi epävarmana. Toiseksi hallituksen pitäisi kiireesti aloittaa PA:n vastaiset toimet, sen aloittaessa toimet Israelin syyttämiseksi ICC:n oikeudessa Haagissa. Hallituksen pitäisi vaatia PA:lta selitystä ja sitten piirittää Abbasin johtama klikki Ramallahin Mukatan hallintokeskukseen Jasser Arafatin tavoin. Hallitus miettii Gazan julistamiseksi vihollis-alueeksi, joka antaisi IDF:lle vapaammat kädet. Hamasin ja Fatahin liittoutuma vetäisi Fatahin samaan liekaan Hamasin ja Islamic j´Jihadin kanssa.  http://www.debka.com/article/24180/Secret-Cairo-message-Hamas-won’t-bend-because-it-wasn’t-beaten-IDF-Beware-of-waiting-game, http://www.timesofisrael.com/day-34-anti-war-protesters-gather-in-tel-aviv-as-israel-hamas-conflict-presses-on/
Post a Comment