Monday, August 04, 2014

MANANTAI-ILTAPÄIVÄ 04.08.14


04.08.14 PERJANTAI-ILTAPÄIVÄ
Jerusalemissa tehtiin terrori-isku tänään iltapäivällä. Kauhalla varustettu traktori ajoi 30-vuotiaan jalankulkijan yli hyökäten sen jälkeen lähellä olevaa bussia vastaan saaden sen useiden yritysten jälkeen kaadettua haavoittaen viittä matkustajaa ja bussin kuljettajaa.
Paikalle tullut poliisi ampui traktorinkuljettajan kuoliaaksi ennen kuin hän ehti tehdä muuta pahaa. Kännykällä otetun videon perusteella nähdään, miten traktorin kuljettaja pyrki kauhavarrellaan tuhoamaan bussia ja osumaan lähellä seisoviin ihmisiin. Hän työskenteli läheisellä rakennus-työmaalla. Jännitys juutalaisten ja arabien välillä on noussut viime päivinä, mihin vaikutti 16-vuotiaan arabipojan Mohammad Abu Khdeirin murha ja polttaminen toinen heinäkuuta.
Tapaus sattui itä – ja länsi Jerusalemin saumakohdassa, Shamuel HaNevi kadun loppupäässä lähellä Olive Tree hotellia. Poliisi katsoo tämän terroriteoksi.
Traktorinkuljettaja Muhammad Naif al-Jaabis, oli kotoisin Jerusalemin itäosan Jebel Mukaber lähiöstä. Sisäisen turvallisuuden ministeri Yitzhak Aharonovitch sanoo, että traktorinkuljettaja oli poliisille tuttu aiemmista rikoksista, ja että hänen perhettään on kuulusteltu. Hän on voinut tehdä tämän kostoksi siitä, että poliisi hajotti hänen serkkunsa luvatta rakennetun talon 2 viikkoa sitten.
Bussin omistaa Beitar Illit lähiössä toimiva yhtiö. Bussi kulkee Jerusalemin ja Beitar Illitin välillä n. 10 km:n matkan. 

Post a Comment