TIISTAI 29.04.14


TIISTAI 29.04.14
1. MENNEIDEN vuosien ja vuosikymmenien aikana juutalaisia heidän syntiensä tähden kohdanneiden onnettomuuksien ja vitsausten muistotilaisuuksien jälkeen Israelin maassa ja ulkomailla asuvat juutalaiset ponnistelevat koko juutalaista rotua uhkaavaa kansanmurhan uutta mahdollisuutta vastaan voidakseen jatkaa vuosisatojen ajaksi hyljätyn maansa rakentamista uudelta pohjalta, jossa elävät rinnakkain vanhurskaus ja oikeudenmukaisuus.
TEHTÄVÄ ei ole helppo, sillä se edellyttää syvää kansallista itsetilitystä ja katumusta voidakseen täyttää valitulle kansalle asetetut vaatimukset toimia Jumalan pappisvaltiona maailmassa, jossa synti ja saastaisuus pyrkivät tuhoamaan kaiken sen, mitä Pyhä Henki on rakentanut kansojen keskuuteen Jumalan Sanan kautta. Tehtävä edellyttää juutalaisen kansan palaamista siihen, mitä Jumala lupasi Moosekselle: ”Jos te nyt kuulette Minun ääntäni ja pidätte Minun liittoni, niin te olette Minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja, sillä koko maa on Minun.  Ja te olette Minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä sanat israelilaisille”. (2. Ms.19:5 -6; 5. Ms.7:6 -15)
2. TIISTAIPÄIVÄ alkoi lupaavasti lämpömittarin osoittaessa ennustetut 16 astetta, joskin ennen auringonnousua ilma tuntui vielä viileältä ja lännenpuolella oli aamusumua. Lämpötila noussee päivän mittaan 26:en asteeseen auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta koko maan alueella. Sään ennustetaan pysyttelevän samanlaisena ainakin torstaihin saakka, mutta lämpötilassa ennustetaan pientä notkahdusta perjantaina. Säätila tänään: Jerusalem 15 -26; Tiberias 18 -31; Suolameri 22 -32; Eilat 21 -34 +C-astetta. Korkeaa lämpötilaa kaipaavien kannattaa matkustaa joko pohjoiseen Tiberiaseen, Suolamerelle tai etelään Eilatiin, joissa on helteinen sää koko viikon ajan.
3. USA:n ulkoministeri John Kerry näyttää joutuneen myrskyisille ulapoille käytettyään suljetuksi tilaisuudeksi kuvittelemassaan trilateraali-konferenssissa Israelin tulevaisuudesta termiä ”apartheid-valtio”, ellei se alistu Abbasin toistuvasti muuttuviin ja lisääntyviin vaatimuksiin rauhansopimuksen solmimiseksi, jolla muodostettaisiin palestiinalaisiksi itseään kutsuville sekalaisille kansoille omaa valtiota juutalaisten uskonnollisille ja historiallisille sydänalueille Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa. Lisäksi Kerry arvioi Israelin joutuvan täysin eristyksiin, ”steroideilla”, kuten hän mainitsi sponsoroimiensa rauhankeskustelujen alkumetreillä. Daily Beast julkisti Kerryn puheesta otteita seuraavaan tapaan: ”Yhden valtion ratkaisussa Israel tulee muotoutumaan joko apartheid valtioksi toisen luokan kansalaisineen, tai se menettää mahdollisuutensa pysyä juutalaisena valtiona”.
JOHN KERRY vastasi Daily Beast websivulla julkistettuun puheeseensa: ”En usko, enkä ole koskaan sanonut, julkisesti tai yksityisesti, että Israel olisi apartheid valtio tai olisi kehittymässä sellaiseksi”, Kerry sanoi voimallisessa vastineessa vaatimuksiin hänen erostaan. ”Jokainen, joka tuntee minut, on tietoinen tästä ilman epäilyksen häivääkään”.  Hän kuitenkin tunnusti käyttäneensä puheessaan huonosti valittuja termejä.
”OLEN ollut tarpeeksi kauan julkisuudessa ymmärtääkseni sanojen väärinymmärryksen voiman, jopa - jos se olisi mahdollista - julkisuuteen vuotaneen teipin äänittämiseksi uudelleen”, kerry selitteli. ”Olisin valinnut toiset ilmaisut vakuuttaakseni lujan uskoni, että ainoa ratkaisu pitkällä tähtäyksellä on juutalainen valtio ja kaksi valtiota kahdelle kansalle, jotka asuvat rinnakkain rauhassa ja turvattuina, kahden valtion periaatteen mukaan”.
KERRYN puheesta syntynyt kohu herätti senaatissa vaatimuksia hänen erostaan. Senaattori Ted Cruz totesi Kerryn toistuvasti ilmaissen halukkuutensa rohkaista maailmaa, jossa Israel luokitellaan toisen luokan pariah-valtioksi. ”Ennen kuin lisää vahinkoa tapahtuu kansallisille turvallisuus-intresseillemme ja kriittisen liitolaisemme Israelin kanssa, Kerryn tulisi ojentaa eroanomuksensa ja Obaman tulisi hyväksyä se”, Cruz sanoi. Veteraanipoliitikko John McCain totesi, ettei USA:n periaatteiden mukaista ole erottaa korkeita virkailijoita, mikä ei pidä paikkaansa, kun muistaa Rixhard Nixonin ja Obaman erottamat lähes 200 armeijan kenraalia. McCain kehotti Kerryä selventämään välittömästi puhettaan. Kerry sanoi, ettei hän anna minkään kyseenalaistaa tukeansa Israelille, etenkään puoluepolitiikan vuoksi. http://www.timesofisrael.com/kerry-denies-calling-israel-an-apartheid-state/
4. ELYAKIM Haetzni, asianajaja ja entinen kansanedustaja, sanoo, että PA ovelasti ohitti Israelin nuokkuvat johtajat alistaessaan valtiohakemuksensa YK:n elimiin ennen kuin se toteutti salaisesti ja pitkään valmistellun sovintosopimuksen allekirjoitustilaisuuden Gazassa. Tämän johdosta Abbas voi nyt rauhassa jatkaa hallituksen muodostamista Hamasin kanssa ja hakea jäsenyyttä kaikissa mahdollisissa YK:n elimissä, kuten nyt tapahtuu.
HAETZNI sanoo Arutz Shevan haastattelussa, että juutalaisten älyllinen etevämmyys näyttää pahasti pimentyneen PA:n tekemien toimien valossa. ”Emmekö me vieläkään tajua, että Abbas haki YK:n tunnustamisen valtiolleen ennen sovintosopimusta Hamasin kanssa? Nyt YK:n tunnustettua Palestiinan valtion, kaikki kanavat ovat sille avoinna taistelussaan Israelin laillisuuden kieltämiseksi”. Hän selittää edelleen, että aiemmin Israelia ei voitu luokitella miehittäjäksi Juudeassa ja Samariassa Geneven sopimuksen puitteissa, mutta nyt se on muuttunut peruuttamattomasti.
”ETEVÄT ja tunnustetut juristit vakuuttivat kuuden päivän sodan aikaan, ettei Israelia voitu syyttää Jerusalemin Juudean ja Samarian miehittämisestä, koska ne eivät kuluneet itsenäiseen valtioon”, hän selittää. ”Palestiinan valtiota ei koskaan ole ollut, ja Jordania miehitti ne laittomasti Israelin itsenäisyyssodassa 1948, ja ennen heitä olivat englantilaiset ja turkkilaiset”. Haetzny viittaa Edmond Levyn toimikunnan raporttiin, jossa tämä asia selvitettiin laillisuuden kannalta tullen juuri samanlaisen tulokseen. Netanyahu kuitenkin hautasi Levyn raportin pöytälaatikkoonsa eikä koskaan tuonut sitä hallituksensa käsittelyyn. ”Tilanne muuttui PA:n hyväksi YK:n tunnustettua Palestiinan valtion, jolla on nyt itsenäiselle valtiolle kuuluvat oikeudet, joita kansainväliset lait tukevat miehittäjän asemaa vastaan”.
HAETZNI viittaa Talmudin esimerkkiin, jossa kaksi velallista kiistelevät velan oikeudesta. Kiistan ratkaisussa todetaan, että se, joka pystyy vakuuttamaan velan oikeellisuuden, voittaa sen, joka on epävarma kannastaan. Hän arvioi tulevien historioitsijoiden päätyvän Netanyahun tekemiin virheisiin siinä, ettei hän lujasti esittänyt kantaansa ja pysynyt siinä. ”Abbas toimii määrätietoisesti, ja me improvisoimme”, Haertzy toteaa. ”YK ei olisi koskaan tunnustanut Palestiinan valtiota, eikä Abbas solminut sovintosopimusta Hamasin jengin kanssa, jos Israel ei olisi sallinut sitä. Me pelaamme edelleen Oslon sopimuksilla tässä sakki-pelissä, ja Abbas voi hyvinkin voittaa sen”.                 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180053#.U19N70NsNDQ
5. PUOLUSTUSMINISTERI Moshe Yaalon totesi Yad Mordechai kibbutsin holokaust-tilaisuudessa pitämässään puheessa, etteivät Israelin viholliset pysähdy mihinkään. Hän totesi, että onnettomuudekseen hän näkee heidän toimistaan, joiden ainoana päämääränä on juutalaisten tuhoaminen vain siksi, että he ovat juutalaisia, ikään kuin mikään ei olisi muuttunut viimeisen 70 vuoden aikana. Hän sanoi Israelin vihollisten toimivan koko maailman alueella pyrkien vahingoittamaan Israelia ja juutalaisia monin tavoin.
”Vihollisemme Iran ja Hamas  kehittävät ja kokoavat kymmeniä tuhansia raketteja käyttääkseen niitä meitä vastaan elämämme häiritsemiseksi ja tehdäkseen sen sietämättömäksi. He myös rakentavat ydinaseita tuhotakseen meidät”.
Yaalon kehotti tutkimaan ja oppimaan holokaustin merkityksen juutalaiselle kansalle vaatien, että hallituksen tulee antaa enemmän tukea vielä elossa oleville holokaustin uhreille. Hän sanoi omansa ja lastensa tulevaisuuden vaativan rauhaa, todeten, että Israel tarttuu jokaiseen rauhan käteen, mutta on valmis katkaisemaan jokaisen käden, joka nostetaan sen tuhoamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180035#.U19YnUNsNDQ
6. UUTISOTSIKOITA
·        Arabiliitto totesi pitämässään hätäkokouksessa, ettei se koskaan tunnusta Israelia juutalaiseksi valtioksi. Se myös lupasi tukea PA:n taloutta Israelin boikottitoimien vuoksi. Israel pidättää 136 miljoonaa USD PA:lle keräämistään vero-ym. saatavista PA:n velkojen maksamiseksi israelilaisille yhtiöille. http://www.timesofisrael.com/arab-league-pledges-financial-support-for-palestinian-unity/
·        Israelin hallitus päätti taloudellisista ja muista boikottitoimista PA:ta vastaan sen solmittua sopimuksen Hamasin kanssa yhteishallituksen muodostamiseksi. PA on velkaa 1 miljardi NIS Israelin sähköyhtiölle. Velkaa lyhennetään kuukausittain keräämistä vero-ym. saatavista n. 139 miljoonaa. Muutamien VIP-kortin omaavien PA:n viranomaisten ja muiden liikkumisvapautta rajoitetaan, ja pankkiyhteyksiä Israelin pankkeihin rajoitetaan. Netanyahu sanoi hakevansa muita teitä rauhan-sopimuksen solmimiseksi palestiinalaisten kanssa, mutta ei yhteistyössä hallituksen kanssa, jossa Hamas on mukana. http://www.timesofisrael.com/israel-pushes-ahead-with-palestinian-sanctions/
·        Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh sanoo eroavansa hallituksensa kanssa antaakseen yhteishallitukselle vapaammat toimintamahdollisuudet. Hänen päätöksensä voi liittyä tuleviin vaaleihin myöhemmin vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa, jotka hän sanoo voittavansa kuten myös Hamas. PA:n pääministeri Rami Hamdallah sanoo myös eroavansa, kun yhteishallitus muodostetaan. Hamas joutuu maksamaan palkkaa 40 000 virkailijalle ja sotilassiipensä jäsenille, mikä on tullut lähes mahdottomaksi rahavirtojen huvetessa. PA joutuu maksamaan palkat 160 000 virkailijalle, osa heistä Gazassa, mikä on lähes mahdoton yritys konkurssi-tilassa olevalle hallitukselle. http://www.timesofisrael.com/in-stepping-down-from-government-hamas-plans-bid-for-greater-power/
·        Debkafile kertoo, että Obaman hallitus käy salaisia keskusteluja Hizbullahin kanssa, joissa Syyrian ja Libanonin edustajat ovat mukana. Sopimus niiden kanssa liitetään osaksi Iranin kanssa käytäviä ydinasesopimus-neuvotteluja. DF arvioi, että tämä hanke antoi Abbasille rohkeutta Hamasin kanssa solmittuun sopimukseen yhteishallituksen muodostamiseksi ja palestiinalaisten vaalien pitämiseksi. Hizbullahin nostaminen tärkeäksi tekijäksi Libanonin ja Syyrian asioissa on tiettävästi saamassa Saudi Arabian hyväksymisen, joka kilpailee alueellisesta vallasta Iranin kanssa. On todennäköistä, että palestiinalaisten kysymys tullaan jossain vaiheessa myös liittämään Obaman hallituksen muodostamaan koaliittioon. http://www.debka.com/article/23876/Secret-US-Hizballah-talks-Washington-plans-to-include-Lebanon-Syria-deals-in-Iran-nuclear-pact-





Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021