KESKIVIIKKO 19.03.14


KESKIVIIKKO 19.03.14
1. TÄNÄÄN keskiviikkona aurinko paistaa puolittain pilviseltä taivaalta lämpömittarin osoittaessa ennustetut 10 +astetta. Torstaista lähtien taivas selkenee ja lämpötila nousee. Lämpötilat: Jerusalem 10 -18; Tiberias 13 -24; Suolameri 18 -26; Eilat 16 -26 +C-astetta. Kuten mainitsin, taivas selkenee torstaina jatkuen ainakin sapattiin asti lämpötilan noustessa selvästi yli 20 astetta päivällä yölämpötilan pysytellessä 10 asteen tienoilla. (Times of Israel)
2. Maailman tilanteessa sen sijaan ei ole mitään merkkejä selkenemisestä, päinvastoin kylmän sodan viimat tuntuvat sekä Euroopan sydämessä, että Kauko-Idässä kuten myös Lähi-Idässä. Analyytikot arvioivat, että Venäjän aloittamat NL:n romahtamisen myötä syntyneiden Euroopan valtioiden rajojen tarkistukset tulevat tuntumaan Ukrainan jälkeen Georgiassa, Moldovassa, Latviassa ja Liettuassa, ehkä myös Virossa. Etenkin Latvia ja Liettua ovat tärkeitä Venäjälle, he sanovat. Putinin allekirjoittama Krimin liitos Venäjään aloittaa tapahtumaketjun, joka tullee jatkumaan länsimaitten heikosta vastustuksesta huolimatta.
HIZBULLAH pullistelee Syyrian sodassa kipeytyneitä käsivarsiaan uhaten, ettei se kauan enää jaksa pidätellä kostoaikeitaan Israelia vastaan. Hizbullah valmistelee Libanonin lisäksi tukiasemiaan Syyrian eteläosaan lähelle Israelin rajaa, mitä IDF pyrkii seuraamaan. Israelin ja Syyrian välinen turva-aita on varustettu hälytyslaittein, ja sitä tullaan tehostamaan tutka- ja lämpökameroilla ja muilla tekniikan viimeisimmillä laitteilla, joista on jatkuva suora yhteys valvontapisteisiin. Hizbullahin lisäksi Syyrian eteläosassa toimivat Al-Qaida Al-Nusra Front sekä ISIS, islamilainen valtio Syyriassa ja Irakissa. IDF:n herättelemiseksi perjantaina Libanonin rajalla räjäytetty pommi haavoitti kolmea IDF:n sotilasta, ja tiistaina Syyrian rajalla räjäytetty pommi haavoitti neljää sotilasta, osaa heistä vaarallisesti. Tiistaisen pommin tarkoituksena oli siepata panttivankeja, mikä ei onnistunut. IAF vastasi pommittamalla Syyrian armeijan kohteita, koska Israelin omaksuman kannan mukaan Syyrian armeija vastaa rauhasta rajalla riippumatta siitä, mikä järjestö pommin asetti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178656#.Uyk4bkBsNDQ, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4500665,00.html
3. HYÖKKÄYKSET myös Gazan alueilta ovat selvästi lisääntyneet yksittäisinä raketti-iskuina, mutta ei vielä laajamittaisena mattapommituksena, joihin IAF vastaa suorittamalla öiseen aikaan ohjusiskuja terroristijärjestöjen harjoitusalueille, aseverstaisiin ja varastoihin, mutta varoen huolellisesti iskemästä kohteisiin, joissa siviiliuhrien mahdollisuus on suuri. Hamas on pysytellyt viimeisten iskujen ulkopuolella, sillä sen johtamalla hallituksella on paljon kiireisempiä kysymyksiä ratkottavaan, joista alueen taloudellisen tilanteen heikkeneminen, mitä Egyptin sulkiessa yli tuhat salakuljetustunnelia ja hidastaessa Rafahin terminaalin kautta tapahtuvaa liikennettä, on kriittisin ja entisestään pahasti vaikeutunut.  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4500485,00.html
4. YK:n poliittinen johtaja Jeffrey Feltman sanoi YK:n turvallisuusneuvostolle valmistamassaan raportissa tiistaina, että viime viikolla lisääntynyt väkivalta Israelin ja palestiinalaisten välillä uhkaa syöstä Lähi-Idän uuteen kriisiin painottaen rauhan-keskustelujen edistymisen tärkeyttä. Samalla hän toi esiin Gazan kaistan humanitäärisen avun kiireellisyyden todeten, että avustajamaiden tulee koota 250 000 USD kuukaudessa pystyäkseen selvittämään kiireellisen lääkinnällisten tarvikkeiden puutteen.  Feltman esitti raporttinsa YK:ssa pian sen jälkeen, kun PA:n puheenjohtaja Abbas ja USA:n presidentti Obama tapasivat Valkoisessa Talossa löytämättä mitään uutta täysin jumiutuneiden rauhankeskustelujen edistämiseksi.
GAZASTA ammuttiin viikossa Israelia kohti arviolta 100 rakettia, joista kolmannes putosi Gazan alueelle, eivätkä turva-aidan yli lentäneet aiheuttaneet merkittävää vahinkoa. Israelin johtavat poliitikot ja turvallisuusmiehet ovat alkaneet hälyttävästi esittää, että Israelin tulee ottaa Gazan kaista uudelleen valvontaansa, koska vain sillä pystytään rakettituli eliminoimaan kokonaan. Onneksi ne ovat vasta keskusteluasteella, mutta IDF on varuillaan vain odottaen, koska tapahtuu merkittävä isku, joka laukaisee IDF:n massiiviset vastatoimet.
FELTMAN varoitti puheessaan, että viime viikon väkivaltaisuudet saivat Lähi-Idän lähelle kuilun reunaa, joka olisi aiheuttanut uuden kriisin räjähdysalttiille alueelle. Hän toi esille myös IDF:n sotilaitten surmaaman jordanialaisen tuomarin tapauksen olosuhteissa, joita vielä tutkitaan. Se aiheutti vaaralliset vihan pyörteet ja mielenosoitukset Jordaniassa vaatimuksilla 1994 rauhansopimuksen mitätöimisestä ja Israelin lähettilään karkottamista, minkä Jordanian pääministeri tyrmäsi todeten, että se vaarantaisi maan turvallisuuden.
YK:n poliittinen johtaja Feltman sanoi Israelin merisotilaiden Punaisellamerellä pysäyttämän aselaivan tilanteesta todeten, että jos aseet olivat Iranin lähettämiä Gazassa toimivalle Islamic Jihadille, tapaus on selvästi YK:n turvallisuusneuvoston asettamien sanktioitten vastainen, mutta ei tuominnut aselähetystä sinänsä. Feltman syytti Israelia Gazan kaistan kauppasaarrosta, minkä johdosta YK:n avustustoimet Gazan väestölle ovat vaikeutuneet entisestään. Hän väitti, että 15 YK:n aiemmin hyväksyttyjen kohteitten, arvoltaan 14 miljoonaa USD, toteutus on viivästynyt ja toiset 42 kohdetta, arvoltaan 96 miljoonaa USD, odottavat Israelin hyväksymistä. Hän totesi, että työttömyys Gazassa on 38.5 % ja lääkkeitten ja muitten lääkinnällisten tarvikkeiden puute pakottaa asukkaat etsimään hoitoa Gazan ulkopuolelta. Israel hoitaa vuosittain satoja palestiinalaisia potilaita, jotka usein eivät pysty maksamaan hoidostaan. - Feltmanin raportti, vaikka sen esittämät tiedot lienevätkin oikeita, on pahasti puutteellinen, sillä se ei kerro, miksi Gazan kansainvälinen kauppasaarto on voimassa antaen asiaa tuntemattomille YK:n jäsenmaiden edustajille kuvan, että Israel ilkeyttään sortaa Gazan asukkaita. Hän jätti mainitsematta, että myös Egypti saartaa Gazaa.
TURVALLISUUSNEUVOSTON presidenttinä toimiva, Luxenbourgin lähettiläs Sylvie Lucas sanoi neuvoston jäsenille, että YK:n tulee tukea Israelin ja PA/PLO:n välisiä lopullisen tilanteen neuvotteluja sopimuksen solmimiseksi. Hän viittasi myös rakettituleen Gazasta, Israelin rakentamisen alueille, joita PA väittää omikseen, sekä Israelin harjoittaman laittomasti rakennettujen palestiinalaistalojen purkamisen.   http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4500649,00.html
5. PROFESSORI Rafi Israeli sanoo Arurz Shevan haastattelussa, että PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti päättyi tammikuussa 2009, taiteilee vaarallisesti rauhan-neuvottelujen keskellä pelaten Yhdysvaltoja Israelia sekä siinä sivussa myös Euroopan maita vastaan. Israeli toteaa, että Abbas tietää asemansa heikkouden ja kansansuosionsa olemattomaksi, mutta ettei hän 79-vuotiaana vieläkään henno luopua asemastaan palestiinalaisten johtajana sen antaman vallantunnon ja taloudellisen hyödyn vuoksi. Hän ei uskalla määrätä uusia vaaleja, koska häntä tuskin valittaisiin uudelleen, ja toiseksi Fatahin pahin kilpailija Hamas hengittää tiukasti hänen niskaansa.
ISRAELI varoittaa, että useat esimerkit osoittavat, miten vaarallisella areenalla Abbas toimii pyrkiessään selvittämään Israelin ja palestiinalaisten välisiä ongelmia. Hän viittaa tunnetuimpaan tapaukseen Egyptin presidentti Anwar Sadatiin, joka allekirjoitti rauhan-sopimuksen Israelin kanssa, mutta joka murhattiin Muslimiveljeskunnan toimesta pian sen jälkeen. Israeli olettaa, että ei-uskonnollinen Abbas on nähnyt taivaan merkit lähialueilla,
ja haluaisi ehkä erota, mutta houkutus jatkaa on liian suuri. Lisäksi hänellä ei ole uskottavaa seuraajaehdokasta. Hän esitti Obamalle maanantaina, että Fatah-Tanzimin entinen komentaja, 5 elinkautista + 40 vuotta Israelin vankilassa kärsivä Marwan Barghouti tulisi vapauttaa, ehkä toivoen häntä seuraajakseen. Toisen ehdokkaan Mohammed Dahlanin kansansuosio ei taitaisi riittää avoimissa vaaleissa, hän kutsuu Abbasia katastrofiksi.
ISRAELI toteaa, että USA:n tuki PA:lle on 440 miljoonaa vuonna 2014, millä se pystyy painostamaan Abbasia, joskin käytännössä se on toteutunut hyvin heikosti, sillä Obaman politiikan mukaista on suosia muslimeja Israelin kustannuksella. Hän sanoo, että Abbasin uhkaus alistaa valtionsa YK:n ratkaistavaksi on pelkkää bluffia, sillä YK ei pysty tukemaan palestiinalaisia siinä laajuudessa, missä USA tai EU tukevat. Israeli toteaa lopuksi, että Abbas tietää mahdollisuuksiensa rajallisuuden, ja pyrkii varmistamaan USA:n jatkuvan tuen ja jatkaa Netanyahun esittämien vaatimusten kieltämistä, joista tärkein on Israelin tunnustaminen juutalaisena valtiona. John Kerryn vähättely Netanyahun vaatimuksesta ilmentää Obaman omaksumaa muslimeja suosivaa politiikkaa.     http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178657#.UylO8kBsNDQ, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/178655#.UylYCEBsNDQ
6. PA suunnittelee öljyn etsintää 400 neliökilimetrin alueella Juudeassa ja Samariassa, alueella, joka on pääosin C-aluetta, joka on Israelin täydessä siviili- ja turvallisuusvastuussa. PA on jo pyytänyt kiinnostuneita yhtiöitä tekemään tarjouksia etsinnöistä. Hanke tarvitsee Israelin luvan, eikä sitä ole ainakaan toistaiseksi annettu, lieneekö pyydettykään.
Samantapaisia Oslon sopimusten loukkauksia PA tekee toistamiseen, mm lentokentän rakentamiseksi Samariaan, turistikeskuksen suunnittelemiseksi Jerikon lähelle sekä Rawabin kaupunkiin johtavan tien suunnitelma C-alueen kautta ilman minkäänlaista lupausta, että siihen edes suostutaan. PA:n hallinto perustuu tosiasioiden peittelemiseen ja vastuun ja velvollisuuden kiertämiseen, mistä kuvaava esimerkki on se, että PA on yli miljardi NIS velkaa Israelin valtion omistamalle sähköyhtiölle IEC. Yksityinen yhtiö olisi katkaissut virran jo vuosia sitten, mutta poliittisista syistä, joita on vaikea ymmärtää, tilanne jatkuu ja velka kasvaa vuodesta toiseen.   http://www.timesofisrael.com/palestinians-plan-to-drill-for-oil-in-west-bank
7. MOOSEKSEN ensimmäisessä kirjassa kerrottu maailmankaikkeuden luominen on saanut vakuuttavan todisteen tieteellisten tutkimusten tuloksena, kertoi fysiikan professori Nathan Aviezer Bar Ilan ylipistosta maanantaina. Hän kertoo tutkijoitten löytäneen vakuuttavia todisteita maailmankaikkeuden synnystä "suuren pamauksen" kautta. "Suuri pamaus" teoria maailmankaikkeuden synnystä tuskin vaikuttaa ihmisen uskomukseen Luojasta tai ei", hän toteaa lisäten. "Mutta yhden asian se tekee ehdottomasti: Maailmankaikkeuden synnystä määrättynä ajankohtana, kuten 1. Ms kertoo. Tämän kieltäminen on nyt tosiasian kieltämistä". Professori Nathan Aviezer kertoi maanantaina, että amerikkalaiset tutkijat astronomi John F Kovacin johdolla löysivät todisteita painovoimaisista aalloista – valtavia värähtelyjä paikan ja ajan kentässä, mitkä ovat aiheutuneet valtavien massojen äkillisistä liikkeistä. Hän vertaa sitä ilmiöön, mikä tapahtuu, kun heitetään kivi veteen todeten, että Einstein ennusti jo tämän. Ilmiötä kuvataan seuraavasti: Aaltojen löytyminen todistaa, että se jokin – kokoon puristettu valopallo – räjähti joksikin paljon suuremmaksi, joka oli tuleva maailmankaikkeus, kun se oli vain triljoonan triljoonan triljoonasosan ikäinen (10 potenssiin -35). Hän vakuuttaa, että gravitaatioaallot todistavat ilman vastaväitteitä tällaisesta tapahtumasta. http://www.timesofisrael.com/with-new-big-bang-evidence-creation-is-a-fact



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019