TORSTAI 13.02.14


 TORSTAI 13.02.14
1. Tänään torstaina aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta koko päivän lämpötilan noustessa suhteellisen korkealle, mutta huomenna sapatin aattona auringon piiloutuessa häveliäästi osittain pilvien suojaan sen ennustetaan romahtavan 3 -4 +astetta. Sapattina ennustetaan sateita, jotka jatkuvat ainakin sunnuntaina lämpötilan pysytellessä alhaalla. Näin ennustetaan, mutta kerrankos sääennusteet heittävät. Lämpötilat tänään: Jerusalem 10 -18: Tiberias 12 -24; Suolameri 15 -27; Eilat 14 -27 +C-astetta.
2. EUROOPAN parlamentin presidentti Martin Schulz käväisi ennen puhettaan Knessetissä tutustumassa PA:n arabien elämään Ramallahissa saaden sieltä tuntemattomalta arabilta evästystä juutalaisen ja arabin vedenkäytöstä puhettaan varten. Arabi väitti, että arabi saa käyttöönsä 17 litraa vettä juutalaisen käyttämää 70 vesilitraa kohti. Presidentti ei kiireessään ehtinyt tarkistaa tietoaan, vaan esitti sen faktana Knessetissä. Toinen Schulzin esittämä väite Gazan saarrosta aiheutti myös äänekkäitä vastalauseita. Monet kansanedustajat sydämystyivät moisesta tosiasioiden vastaisista väitteistä huudellen korrektin käytöstavan vastaisesti Schulzille: "Palestiinalaiset ovat valehtelijoita", ja "Häpeä", osan heistä lähtiessä vastalauseeksi ulos salista. Schulz sanoi olleensa yllättynyt ja pahastunut puheensa aiheuttamasta reaktiosta ja esitti sen jälkeen anteeksipyynnön Knessetin puhemiehelle Yuli Edelsteinille todeten, ettei hänellä ollut tilaisuutta tarkistaa arabin väitettä.
SCHULZ kertoi hepreankieliselle WALLA-uutistoimistolle keskiviikkoiltana, että hän tunsi tulleensa kohdelluksi väärin Knessetissä. Hän vakuutti olevansa vakaa Israelin ystävä ja puolustavansa sitä joka tilanteessa. Hän kertoi halunneensa vierailla Israelissa voidakseen osoittaa, että hän vastustaa Israelin vastaista boikottia, kuten hän sanoi puhuessaan edellisenä iltana Heprealaisessa Yliopistossa. Pahaa mieltä lisäsi viittaus saksankieleen.
Beit Yehuda-puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett johti puolueensa Schulzin puhetta arvostelevaa kritiikkiä todeten: "Knessetissä kuulemamme sanat ovat hyvin vakavia. Vaikeneminen kuullessaan väärää propagandaa antaa sille laillisuuden leiman. En hyväksy väärää Israelin vastaista moralisointia Knessetissä, enkä etenkään saksaksi". Hän kirjoitti Facebookin sivullaan: "Israelin ongelmana on vaieta kuullessaan valheita. Tämä loppuu nyt".
Alla olevassa linkissä on huolellisesti laadittu selvitys vedenkäytöstä Israelin ja PA:n alueilla. Esitän siitä vain yhteenvedon. Bar Ilan Yliopiston raportin mukaan vuodelta 2012 kertoo luonnonveden käyttö – ilman uudelleen puhdistettua jätevettä ja meriveden puhdistamista – oli vuonna 2006 henkilöä kohti 170 kuutiometriä israelilaista ja 129 kuutiometriä arabia kohti. Vedenkäyttö määriteltiin alustavasti Oslon sopimuksissa, joita edelleen noudatetaan. Pitävien laskelmien laatimista vaikeuttaa se, että PA:n antama asukasmäärä 2.3 miljoonaa on tutkijoitten mukaan vahvasti liioiteltu oikean määrän ollessa lähempänä 1.5 miljoonaa. Toinen tutkimusta häiritsevä seikka on ikääntyneitten putkistojen heikko kunto, minkä johdosta niihin johdetusta vedestä suuri osa vuotaa maahan. http://www.timesofisrael.com/testing-the-water-did-eu-visitor-get-his-numbers-right, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177416#.UvxvSEBsNDQ
3. ELÄKELÄISMINISTERI Uri Orbach (Jewish Home) sanoi, että Europarlamentin presidentin Martin Schulzin puhe Knessetissä oli ruma, mikä korostui sillä, että hän puhui saksan kielellä. "Ei ole miellyttävää kuulla valheita, eikä varsinkaan saksan kielellä", hän selitti INN:n toimittajalle keskiviikkoiltana. "Hänen sukupolvensa Saksassa ei halunnut meitä (juutalaisia) Saksaan, ja aikamme arabit eivät halua meitä Israeliin".
Orback kirjoitti myöhemmin Facebookin sivullaan vastaukseksi vasemmiston edustajien vaatimukseen vetää sanansa takaisin: "On välitä siitä. Väärä eurooppalainen ja arabi-propaganda vaativat meitä vetäytymään maaltamme käyttäen liioiteltuja kuvauksia palestiinalaisten kärsimyksistä ja miehityksen kauheuksista. Europarlamentin puhemiehen puhe Knessetissä oli kauttaaltaan ikävä, ja Beit Yehudan kansanedustajat tekivät oikein poistuessaan salista hänen puheensa aikana.
Pääministeri Netanyahu sanoi Schulzin puheesta, että Europarlamentin presidentti ei ilmeisesti katsonut asialliseksi tarkistaa saamiaan tietoja, mutta käytti niitä puheessaan kaikesta huolimatta. Hän sanoi saamiinsa tarkistuksiin ja tietoihin vedoten, että todelliset luvut ovat huomattavasti pienemmät. Netanyahu sanoi tapauksen osoittavan eurooppalaisten diplomaattien käyttämästä valikoivasta kuulemisesta: He kuulevat, tarkistavat ja syyttävät joka tapauksessa. Myös Yuli Edelstein viittasi samaan ongelmaan: Israelia syytetään monista asioista, vaikka tosiasiat kertovat aivan muuta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177414#.Uvxvo0BsNDQ, http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/14524#.Uvx_QUBsNDQ
4. IDF:n sotilaat pystyivät estämään INN:n kertoman mukaan massiivisen lampaiden varkauden äskettäin Samariassa. Hirschbergin perhe omistaa Samariassa maatilan, jossa he kasvattavat kotieläimiä ja tuottavat maitoa erikoisjuustoa varten, jota he tarjoavat turisteille kotikaupungissaan Itamarissa. Heillä on myös työpajoja villan käyttämisestä Temppelissä. Perheen isä on matematiikan tohtori ja luennoi aamupäivisin Arielin yliopistossa.
ORNA Hirshberg kertoo, että he puolisonsa kanssa vuorottelevat yövartiossa estääkseen varkauksia, mutta perheen isän nukahdettua hetkeksi varkaat iskivät juuri silloin. He havaitsivat varkauden heti, videoivat tapahtuman ja ilmoittivat IDF:lle, joka lähetti välittömästi sotilaspartion paikalle. Sotilaat löysivät varastetut lampaat palauttaen ne muutaman tunnin kuluttua.
Orna Hirshberg kertoo, että PA:n arabien suorittamat kotieläinten – kuten myös työvälineitten – varkaudet ovat lisääntyneet hälyttävästi Juudeassa ja Samariassa siinä määrin, että ne alkavat todella pahoin häiritä heidän toimeentuloaan.  Hän painottaa, ettei kysymys ole vain taloudellisista menetyksistä, vaan myös siitä, että onnistunut varkaus rohkaisee uusiin yrityksiin. Lisäksi se vahvistaa ei-juutalaisten uskoa, ettei heillä ole Jumalan varjelua itsensä ja omaisuutensa suojana. Hän kertoi arabien kehittäneen taktiikan, jonka mukaan he varastavat puolet laumasta, ettei varkaus paljastuisi heti. Koska he olivat videoineet viimeisen varkauden, he pystyivät antamaan IDF:lle varkaiden kuvat, mikä helpottaa syyllisten löytämistä, mikä ei ole helppoa vihamielisessä arabikylässä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177417#.Uvx_oEBsNDQ
5. KAHDEKSAN vuotta toteutettu Gazan juutalaisten evakuointi ja IDF:n vetäytyminen täydellisesti Gazan kaistalta ja Samarian pohjoisosasta oli akateemikkojen alulle panema, jotka myös antoivat tarkkoja ohjeita sen teknisestä suorituksesta ja kansan valmistamisesta siihen ennen sen alkua, kertoo tri Ron Schleifer Arielin Yliopistosta. Akateemikot sen sijaan vaikenivat tyystin Gazan kaistan 8 500 ja Samarian 500 juutalaisasukkaan karkottamisen ja heidän kotiensa ja liikeyritystensä väkivaltaisen tuhoamisen jälkiseurauksista.
SCHLEIFER sanoo uusien karkotusten uhatessa kymmeniä tuhansia Juudean ja Samarian juutalaisia, että on korkea aika aloittaa tutkimukset silloisen pääministeri Ariel Sharonin junailemien karkotusten jälkiseurauksista, niiden sosiaalisista, psykologisista, taloudellisista ja evakuoimisen suorittamisesta sinänsä taloudellisine vaikutuksineen. Hän haluaa, että akateemisesti tutkitaan tosiasiain valossa, miten media valmisti kansaa vetäytymiseen, miten armeija valmistautui siihen, mitä vaikutuksia sillä oli sosiaalisesti ja taloudellisesti, jotta sen valossa voidaan arvioida potentiaalista tulevaa juutalaisten asuttaman maan luovuttamista. Schleifer toteaa, että erilaiset intressiryhmät mediasta, armeijasta ja poliittisista ryhmistä yhdessä mahdollistivat Gazan ja Samarian pohjoisosan karkotukset ilman kapinaa. Tämä sama ryhmä keskittyi sittemmin vaientamaan kaiken keskustelun niistä. Siksi akateeminen maailma ei ole osoittanut mitään kiinnostusta koko asiaan.
SCHLEIFER sanoo pyrkivänsä saattamaan tämän kaiken akateemisen realiteetin piiriin järjestämällä sarjan konferensseja, joihin kutsutaan luennoitsijoiksi eri alojen asiantuntijoita, joilla on kokemusta vetäytymisen valmisteluista ja teknisestä suorittamisesta. Hän itse on asiantuntija psykologisesta sodankäynnistä sekä armeijan ja median välisistä suhteista. Hän vakuuttaa, ettei konferenssien tarkoituksena ole ottaa kantaa vetäytymisen poliittisiin ja ideologisiin aspekteihin, vaan tarkastella sitä puolueettomasti, akateemisesti. Hän ei myöskään näe mitään kannanottoa siinä, että aloite lähtee Arielin Yliopistosta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177419#.UvyGDkBsNDQ
6. Amerikka näyttää pikku hiljaa havahtuvan todellisuudelle, että EMP, Elektro-magneettinen Pulssi, jolla vihollinen voi lamauttaa laajoilla alueilla kaiken sähköisen toiminnan kohottamalla hetkeksi sähköisen jännitteen tasolle, joka tuhoa kaikki toiminnassa olevat johdatukset ja keskukset kotien sähkölaitteita sekä kuljetusvälineitä myöten. Tämän johdosta kaikki normaaliin elämään kuuluvat palvelut kuten tiedonvälitys, vesi- ja viemäritoiminta, lämmitys, kauppojen varastojen täydennys jne. pysähtyy täydellisesti epämääräiseksi ajaksi. Se pysäyttää myös armeijan ja poliisin toiminnot aiheuttaen täydellisen kaaoksen EMP:n vaikutusalueella, vaikka armeija on osaksi varautunut siihen.
EMP voidaan aiheuttaa ihmisen toimesta esim. räjäyttäen ydinpommin määräkorkeudella maasta tai internetin kautta, mutta myös esim. auringonpurkaukset voivat aiheuttaa sen. Reservinupseerien toimitiloihin Washingtonissa oli torstaina 06.02. kokoontunut joukko eri alojen asian-tuntijoita keskustelemaan aiheesta "Amerikan turvallisuus ja Iranin pommi. Analyysejä uhkatilanteista kotona ja ulkomailla".
Poliittisten johtajien ohella keskustelijoina oli mm. CIA.n entinen johtaja James Woolsay ja nouseva poliittinen tähti Ted Cruz (R-TEX), moderaattorina Frank Gaffney, Turvallisuus- politiikan Keskuksen johtaja. Trent Franks (R-AZ) toimi kommenttien esittäjänä. Tilaisuudessa todettiin, että EMP-iskun jälkeen on vähän tehtävissä, mutta hyvä puoli asiassa on se, että siihen voidaan varautua, mitä USA:ssa on hoidettu tuskin ollenkaan, armeijaa ja korkeinta johtoa lukuun ottamatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177314#.UvyO70BsNDQ
7. PA on pidättänyt tusinoittain PA:n arabeja siksi, että he olivat liittyneet Syyrian kapinallisten joukkoihin. Tämä uhkaa yhtä hyvin Ramallahia kuin Jerusalemia, sillä he saavat Syyriassa sotilaskoulutusta ja oppivat käyttämään pommeja ja erilaisia aseita saamansa ideologisen opetuksen ohella.  http://www.timesofisrael.com/dozens-of-palestinians-held-in-pa-jails-for-fighting-in-syria








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021