PERJANTAI 14.02.14


PERJANTAI 14.02.14
1. AURINKO paistaa tänään varsin kirkkaasti sen, minkä pystyy pilkistelemään puolipilviseltä taivaalta. Ilma tuntui varsin siedettävältä aamulla puoli seitsemän aikaan, koska tuuli on vähäinen. Puolipilvinen sää jatkunee tänään, mutta huomiseksi luvataan paikallisia sateita, jotka ennusteen mukaan jatkuvat vielä sunnuntaina. Maanantaiksi luvataan puolipilvistä säätä. Lämpötila putoaa tämän päivän maksimista huomenna kuutisen astetta, ja jatkunee sapattina yhtä viileänä nousten sitten parin asteen verran. Lämpötilat: Jerusalem 10 -18; Tiberias 10 -20; Suolameri 15 -24; Eilat 13 -24 +C-astetta.
2. Tunnettu laulaja Amir Benayoun julkaisi Facebookin sivullaan uuden laulun nimellä "Husseinin Jerusalem", jossa hän varoittaa israelilaisia, että heidän johtajansa ovat myymässä Jerusalemin Husseinille, jolla tarkoitetaan Barack Hussein Obamaa. Laulu alkaa Jesajan säkeillä, joissa hän kehottaa: "Iloitkaa Jerusalemin kanssa, kaikki, jotka rakastatte sitä (Jes.66:10), mutta laulun sävy muuttuu surulliseksi, sillä "pääministeri ja hänen ystävänsä myivät sen aikoja sitten". "Iloitse Jerusalemin kanssa niin kauan kuin on mahdollista, sillä se myytiin selkämme takana. He näyttelevät vain pettääkseen meitä", laulussa valitetaan. "Iloitse Jerusalemin kanssa, iloitse siitä niin kauan kuin mahdollista, sillä Hussein Amerikasta haluaa sitä, ja hän on päättäväinen ja julma". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177344#.Uv2udEBsNDQ
Toinen uutinen kertoo Barack Obaman avio-ongelmista kertoen, että hän on usein kutsunut luokseen naislaulajan Benayoun esiintymään eri tilaisuuksiin vihjaten, että he ovat ehkä enemmän kuin ystäviä. Lieneekö edellisen laulajan vaimo? Obaman homoyhteydet Chicagon ajoilta ovat tunnettuja, mutta hänen mieltymyksensä naisiin on uutta, mikäli huhut ovat tosia. Tätä verrataan Ranskan presidentti Hollanden suhteisiin vieraan naisen kanssa.
3. PALESTIINAN alueella toimiva Riippumaton Ihmisoikeuskomissio (ICHR) raportoi tammikuussa lukuisista ja toistuvista rikoksista ihmisoikeuksia vastaan; kidutusta, vainoa, hyökkäyksiä mielipiteen ilmaisemista ja akateemista vapautta vastaan sekä oikeuden päätösten jättämistä huomiotta, sekä PA:n että Hamasin taholta.
Raportin mukaan tammikuussa pelkästään kymmenen PA:n arabia Juudeassa, Samariassa ja Gazassa kuoli anarkian, laittomuuden ja aseiden väärän käytön vuoksi, kuten Mosaic Magazin raportoi. Saman kuukauden aikana ICHR rekisteröi 56 valitusta kidutuksesta ja painostuksesta vankiloissa, 36 niistä Gazassa ja 19 PA:n valvomilta alueilta Juudeassa ja Samariassa. (Luvut edellä eivät aivan täsmää). Tammikuussa ICHR sai 85 valitusta laittomista pidätyksistä ja käteisvarojen takavarikoimisesta, valtaosan valittaessa, että heidät heitettiin vankilaan poliittisista syistä.
PA:n ja Hamasin poliisin pidättäessä lukuisasti kansalaisiaan tehdyillä verukkeilla tai vain huhujen perusteella, että he ovat arvostelleet Abbasia, PA:n johto ei kainostele ylistää Israelin vankiloista rauhankeskustelujen pelastamiseksi vapautettuja naisten ja lasten murhaajia kansan sankareiksi ja nuorison idoleiksi. Viime viikolla PA päätti antaa ylimääräisen 46 miljoonaa USD Israelin vapauttamille terroristeille, joista ensimmäiset kolme 26 miehen erää on vapautettu, neljäs 26 miehen erä odottaa vuoroaan. PA:n velka on 4.2 miljardia USD. Israelin sähköyhtiölle (IEC) PA on velkaa lähes kaksi miljoonaa NIS.
Raportissa kerrotaan erityistapauksia poliisin harjoittamasta raakuudesta. Esimerkkinä on tammikuun 12. päivänä järjestetty nuorten mielenosoitus Ramallahin pohjoispuolella. Poliisi hajotti mielenosoituksen käyttäen karttuja ja tainnutuskranaatteja. 60 -70 nuorta haavoittui päähän ja jalkoihin suunnatuilla iskuilla.
Esimerkkinä paikallisesta anarkiasta ja laittomuudesta on tammikuun 18 päivänä Hebronissa Yattan lähiössä tapahtunut laittomuus. Silloin satakunta ihmistä tunkeutui puskutraktorin avulla kaupungin omistamaan kiinteistöön. Pormestari Musa Makhamarah ilmoitti asiasta etukäteen poliisille, mutta se ei reagoinut siihen mitenkään. Pormestarin mukaan tunkeutujat veivät mukanaan kaupunginneuvoston jäsenen, jonka sukulaisia he olivat. Uutinen on epäselvä, mutta ilmeisesti kysymys oli vankilasta, jonne he murtautuivat.
Voisiko joku juutalainen edes harkita jättäytyä asumaan PA:n alueen keskelle siinä tapauksessa, että Juudea ja Samaria luovutetaan PA:n valvontaan? Presidentti Shimon Peres kyseli autuaallisen tietämättömänä: "Mikä tuo meihin iskenyt pelko on? Että he surmaavat juutalaisia? Vielä tänäänkin?" Hän viittasi siihen, että se aika on mennyt, ei ne enää! http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177460#.Uv26PEBsNDQ
4. HAMAS hylkää YK:n kustantamat ja painattamat uudet koulukirjat sanoen, että ne ovat ideologisesti ja filosofisesti sopimattomat sen kouluihin. Suurin puute niissä on Hamasin mukaan se, että niissä suositetaan rauhanimaista ratkaisua konflikteissa, kun Hamasin mielestä aseellinen ratkaisu on välttämätön tai ainoa oikea.
Hamasin opetusministeriön tiedottaja Gazassa Motesem al-Minawi sanoi torstaina, etteivät YK:n avustusjärjestön UNRWA:n suosittamat ihmisoikeudet vastaa paikallisten asukkaitten ideologiaa ja filosofiaa. Hän selitti, etteivät 5 ja 9 tasolla käytettävät oppikirjat tarpeeksi painota oikeutta taistella Israelia vastaan: "Niissä esitetään voimakas painotus ongelmien ratkaisemiseksi rauhallisin keinoin vapauden ja riippumattomuuden saavuttamiseksi".
UNRWA:n edustaja Chris Gunness totesi, ettei järjestöllä ole mitään aikomuksia uusia koulukirjoja. Viime marraskuussa Hamas ilmoitti lisänneensä opetusohjelmaan uuden aineen, jossa opetetaan aseellista Israelin vastaista taistelua. Hamasin uusissa kirjoissa kerrotaan IDF:n Cast Lead ja Pillar of Defense operaatioista ja näytetään kuvia tuhotuista rakennuksista ja haavoittuneista ja kuolleista. Uusia aineita ei opeteta UNRWA:n rakentamissa kouluissa, vaan Gazan hallituksen omissa rakennuksissa. Tällä pyrittäneen kiertämään syytöksiä, että YK tukee Hamasin sotilaallista ohjelmaa. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4488256,00.html
5. PA/PLO lähetti viime vuonna delegaation Pariisiin vaatien, että arabikylä Batir lisätään UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Anomus hylättiin silloin perusteella, että anomus tuli liian myöhään, jotta se olisi voitu lisätä vuoden 2012 luetteloon. Batir on entinen Beitar, jossa Bar Kochba taisteli roomalaisia vastaan toisen temppelin aikana.
Nyt PA/PLO lähetti pari viikkoa sitten uuden delegaation Pariisiin samoilla vaatimuksilla, vaikka rauhanneuvottelujen sopimuksessa kielletään yksipuoliset toimet YK:n suuntaan. PA:n pääneuvottelija suurisuinen liioittelija Saeb Erekat on uhannut toistamiseen, että elleivät rauhankeskustelut onnistu, PA/PLO kääntyy YK:n elimien puoleen itsenäisen valtion saavuttamiseksi. Se on jo tehnyt valmisteluja jäsenyyden hakemiseksi kaikkiin mahdollisiin YK:n jäsenjärjestöihin. UNESCO:n jäsenyyden se sai vastoin sen periaatteita, että jäseneksi hyväksytään vain valtioita, ei järjestöjä.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177465#.Uv3V3kBsNDQ
6. USA:n presidentti Obama tapaa Jordanian kuninkaan Abdullah II:n erämaakeitaalla valentinen päivänä, perjantaina keskustellen hänen kanssaan sekä Syyrian romahtamaisillaan olevista neuvotteluista että Israelin ja PA/PLO:n välisistä keskusteluista. Neuvottelupaikka on Palm Springsissä sijaitseva Annenbergin tila. Syyrian tilanne koskee läheisesti Jordaniaa, jossa on n. 600 000 Syyrian pakolaista ja lisää tulee kaiken aikaa. Jos Geneven II neuvottelut eivät saa ratkaisua aikaan, taistelut voivat kiihtyä entisestään Assadin armeijan pyrkiessä kukistamaan ääri-islamilaisten kapinallisten joukot asevoimin mahdollisimman pian. Tämä voi pakottaa uusia pakolaisvirtoja myös Jordaniaan. Kuningas Abdullah II on ollut Washingtonissa muutamia päiviä tavaten varapresidentti Joe Bidenin sekä puolustusministeri Chuck Hagelin ja muita viranomaisia ennen Obaman tapaamista.
Obama on aloittamassa uuden Lähi-Idän maiden johtajiin kohdistuvan kampanjansa, missä Jordanian kuningas on ensimmäinen. Pääministeri Netanyhau ravannee Obaman kolmas maaliskuuta. Sen jälkeen Obama matkustaa Saudi Arabiaan voidakseen korjata mitä vielä on korjattavissa pahasti tulehtuneissa suhteissa. Obaman tiedetään suunnittelevan matkaa myös Teheraniin voidakseen keskustella suoraan Iranin johtajien kanssa. http://www.timesofisrael.com/obama-to-meet-jordans-king-in-california-desert
7. Tuhansia marssijoita otti osaa eilen järjestettyyn rauhalliseen mielenosoitukseen Maale Adumimissa ja siihen liittyvällä E-1 alueella esittäen vaatimuksia hallitukselle, että pääministerin tulee lopultakin rohkaista mielensä ja aloittaa E-1 alueen rakentaminen. Alue on tärkeä Maale Adumimin liittämiseksi Jerusalemiin, josta se muuten jää irralliseksi. Alue on odottanut rakentamislupaa pääministeri Yitzhak Rabinin ajoista lähtien, mutta hallitukset eivät ole uskaltaneet tarttua asiaan tarvittavalla päättäväisyydellä.
Marssijat pitivät lopuksi yhteisen rukoustilaisuuden E-1 alueella. Hallitus on lisännyt huomattavasti uusien asuntojen rakentamista Juudean ja Samarian alueilla huolimatta USA, EU:n ja YK:n kritiikistä, mutta ne sijaitsevat valtaosin suurten asutustaajamien sisällä, joiden uskotaan joka tapauksessa jäävän Israelin puolelle.
Tämä on surkuhupaista piiloleikkiä vakavien asioitten ympärillä. Pääministeri toistelee vanhoja hokemiaan kahdesta valtiosta, mutta hänen ministereistään suuri osa vastustaa avoimesti uuden arabivaltion perustamista Israelin sydänalueille. Ketähän tässä yritetään jymäyttää? Israelin kansaa tietenkin, joka lopulta maksaa viulut uusilla polttouhreilla. http://www.timesofisrael.com/housing-minister-we-marched-to-support-pm-in-talks




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019