MAANANTAI 24.02.14


MAANANTAI 24.02.14
1. LÄMPÖMITTARI näytti aamulla puoli seitsemän maissa 12 +astetta, vaikka ennusteen mukaan piti olla 9 +astetta, mikä päivän mittaan kipuaa seitsemääntoista. Taivas oli osittain pilvessä selkiytyen päivän aikana, mutta paikallisia sateita luvataan tiistaiksi lämpötilojen pudotessa reippaasti tämän päiväisistä. Puissa ja pensaissa näkyy vielä runsaitten lumisateitten aiheuttamat rumat jäljet katkenneine oksineen ja latvustoineen, jotka eivät vielä ole päässeet paranemaan kevätsateitten edelleen odottaessa vuoroaan. Myöskään kukkaloisto ei ole yhtä runsas kuin suosiollisina vuosina. Lämpötilat: Jerusalem 9 -17; Tiberias 14 -23; Suolameri 17 -26; Eilat 15 -27 +C-astetta. Tiistaina lämpötilat putoavat sateitten johdosta kolmisen astetta, mutta keskiviikkona odotetaan pientä nousua. Ennusteet uhkailivat eilen, että talvinen sää on tulossa uudelleen, toivottavasti ei lumisateiden muodossa, mutta vesisateet eivät olisi pahitteeksi.
2. JORDANIA on Jordania ja Palestiina on Palestiina, vakuutti Jordanian kuningas Abdullah II tilaisuudessa, jossa olivat läsnä maan pääministeri, senaatin presidentti ja alahuoneen puheenjohtaja, lisäten, ettei Jordania ole vaihtoehtoinen maa PA:n arabeille jonkin aloitteen mukaan, kuten uutistoimisto Petra raportoi.
Abdullah sanoi aloitteen Jordaniasta vaihtoehtoisena valtiona PA:n arabeille nousevan esille aina keväisin, kuten se on tehnyt viimeisen 15 tai useamman vuoden aikana, mutta tänä vuonna se nousi esiin etuajassa. Hän totesi, että aloitteen takana on aina sama ryhmä, joka nostaa jännitystä kansan parissa, aiheuttaen heissä pelkoa. Kuningas sanoi, että maalla on paljon tärkeämpiä kysymyksiä puitaviksi, kuten poliittinen ja taloudellinen uudistus. "Mitä meidän tulee tehdä, on toimia tiiminä sisäisten asioittemme ratkomiseksi. Jos Allah niin tahtoo, olkoon tämä viimeinen kerta, kun kuulemme puhuttavan tästä kysymyksestä".  
Jordaniaa on kehotettu hyväksymään niin sanotut "Palestiinan pakolaiset", joilla tarkoitetaan palestiinalaisia, jotka siirtyivät Jordaniaan sen hallitessa Juudeaa ja Samariaa v. 1967 puolustussotaan saakka, jolloin Israel vapautti ne Jordanian miehityksestä. Abdullah on huolissaan John Kerryn kehyssuunnitelmasta ja sen Jordanialla aiheuttamista velvoitteista vaatien, että Jordanian edustajan tulee päästä mukaan rauhanneuvotteluihin. Abdullah viittaa potentiaaliseen kansannousuun maassaan, jonka seurauksena se voi joutua lähettämään palestiinalaiset takaisin Israelin alueelle. Abdullah tapasi äskettäin sekä Kerryn että Netanyahun Ammanissa saaden informaatiota tilanteen kehittymisestä. Myös PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas pistäytyy usein kuninkaan juttusilla.
Viime viikolla Abdullah tapasi presidentti Obaman Washingtonissa, ja muutamaa tuntia ennen tapaamista Jordaniassa marssittiin Muslimiveljeskunnan innoittamana ilmaisten vastustuksensa rauhankeskusteluille. Arviolta 1200 mielenosoittajaa huusi USA:n ja Israelin vastaisia iskulauseita polttaen Israelin lippuja ja vaatien Israelin kanssa 1994 solmitun rauhansopimuksen mitätöimistä.   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177782#.UwrVtkBsNDQ
3. AIKAISIN sunnuntaiaamuna kaksi USA:n edustajaa, senaattori Bill Johnson (R-OH) ja kongressin jäsen David McKinley (R-WV) nousivat kansainvälisen Temppeli-instituutin johtajan rabbi Haim Richmanin kanssa Jerusalemin Temppelivuorelle haluten saada omakohtaisen tuntumaan siihen, miten juutalaisia kohdellaan vuorella, ja sen he saivatkin oikein kovalla kädellä.
Amerikkalaiset vieraat liittyivät ryhmään juutalaisia palvojia, ja heidät alistettiin kaikkiin
turvatarkastuksiin, joihin juutalaiset alistetaan, mihin kuuluu kaikkien ei-muslimien uskontoon kuuluvien uskonnollisten esineitten takavarikoiminen. Kongressin jäsenet olivat erityisen kauhistuneita siitä, että ryhmän mukana seurasi tiiviisti wagfin edustaja, joka silmä tarkkana seurasi, ettei vain kukaan syyllisty hiljaiseen rukoukseen äänekkäästä puhumattakaan. Täytyy varoa, ettei tuuli heiluttele huulia siten, että epäluuloiset vartijat voivat kuvitella sitä rukoukseksi, sillä muslimeja kauhistuttaa juutalaisten rukoileminen.
Rabbi Richman sanoi olevansa mielissään, että amerikkalaiset kongressin edustajat saivat omakohtaisen tuntumaan siihen, miten Jerusalemin poliisi ja Muslimisäätiön asettamat vartijat kohtelevat erityisesti juutalaisia palvojia vuorella mutta myös kristittyjä pyhiin-vaeltajia katsoen Temppelivuoren, jota he kutsuvat nimellä Haram al-Sharif, ylevä pyhättö, kuuluvan yksin islamille, ja haluavat, että rauhansopimuksessa sen omistus siirretään yksin palestiinalaisille, sallien juutalaisille ja muille uskontokuntien edustajille vierailla Länsimuurilla luvan saatuaan, mutta vuorelle nousu kiellettäisiin kokonaan ei-muslimeilta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177773#.UwreF0BsNDQ
4. RYHMÄ nimeltä "Legal Gounds", lailliset perusteet tai maat, esitteli sunnuntaina Knessetin jäsenille havaintojaan Juudean ja Samarian omistusoikeudesta ja juutalais-yhteisöjen laillisuudesta siellä.
Ryhmän puolesta asian esitteli Knessetin jäsenille maailmankuulu asianaja tri Harel Arnon, joka osallistui kirjan "Maaoikeudet ja Kansainvälinen Laki Juudeassa ja Samariassa" kirjoittamiseen. Ryhmään Legal Grounds kuuluu huomattavia juutalaisjohtajia Israelista, USA:sta ja Kanadasta.
TRI ARNON aloitti esityksensä todeten, että suurinkin valhe tarpeeksi usein toistettuna muuttuu kansan tajunnassa tosiasiaksi. "Yksi suurimmista valheista, jotka ruokkivat villeintä kiihotusta, on syytöskampanja, jota vastaan Israel on joutunut toimimaan viimeisten vuosien aikana, että Israel miehittää laittomasti Jordanian miehityksestä vapauttamiaan Juudean ja Samarian alueita, ja että juutalaisyhteisöjen rakentaminen Juudean ja Samarian on vastoin kansainvälistä lakia. Haluan vastustaa ja kumota syytökset, että Israel miehittää laittomasti Juudeaa ja Samariaa".
ARNON käsitteli yleistä väärää käsitystä, että 1967 Israelin vapautettua alueet Jordanian miehityksestä, sillä oli laillinen oikeus niihin, mikä "de facto" siirtyi palestiinalaisille ja sitä alettiin kutsua nimellä "Palestiinan territorio". "Itse asiassa Jordania miehitti nuo alueet 1948 Israelin itsenäisyyssodassa rikkoen kansainvälistä oikeutta liittäessään ne valtioonsa. Joka tapauksessa Israel vapautti ne 1967 puolustussodassa, mikä antoi Israelille laillisen oikeuden niiden hallintaan. Hän lopetti esityksensä todeten, etteivät Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ole laittomia eivätkä määräykset ja rajoitukset, joita yleensä asetetaan miehittäjämaille, ole ajankohtaisia Israelille sen suhteessa Juudeaan ja Samariaan.
Israelin laillisuuden kieltämistä käsittelevää tilaisuutta johti ke. Robert Ilatov. Mukana oli kansanedustajia Likutenusta, Yesh Atidista, Työväenpuolueesta ja Beit Yehudasta. Kirjailija Edwin Black, kirjan IBM ja Holokaust kirjoittaja, osallistui tilaisuuteen. Hän totesi tri Arnonin esityksen jälkeen: "Totuus on se, että joka kerran, kun he valehtelevat setlementtien olevan laittomia, meidän tulee aina sanoa totuus, että he valehtelevat. BDS-liikkeen elinehto on se, että he väärentävät kansainvälistä lakia. Sitä vastaan tulee taistella kertomalla totuus. Legal Grounds puheenjohtajat Arlene Kushner ja ZOA:n johtaja Jeff Daube sanovat havaintonaan, että Knessetissä on selvä muutos Juudean ja Samarian laillisuuskysymykseen nähden. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177777#.UwrkPEBsNDQ
5. DIPLOMATIAN ja talousasiantuntijat vakuuttavat, että ulkoministeri John Kerryn uhkaukset ja pelottelut kansainvälisillä sanktioilla ja syrjinnällä ovat enemmän katteetonta pelottelua, joka ei vastaa käytännön todellisuutta, kuten Reuters kertoo artikkelissaan. Artikkelissa todetaan, että Kerry itse on syyllistynyt kiihotuksen pyrkiessään saada EU-maita kiristämään painostustaan Israelia vastaan. Kerryn pelkona on, että hänen kuningas-ajatuksensa päästä historianlehdille rauhantekijänä siellä, missä monet USA:n presidentit ja ulkoministerit ovat epäonnistuneet, tulee päättymään umpikujaan.
Israelin Kauppakamarin johtaja Uriel Lynn toteaa Reutersille, ettei tähän saakka ole havaittavissa mitään negatiivista palautetta. Päinvastoin, Israelin Pankki kertoo, että investoinnit Israeliin kasvoivat 2013 ensimmäisen 9 kuukauden aikana 10.51 miljardiin USD ollen edellisen vuoden vastaavana aikana 9.5 miljardia USD. Israelin vienti Eurooppaan kasvoi 2013 aikana 6.3 %. Lynn kertoo, että Israel on läpäissyt aiemmin paljon vaikeampia aikoja, ja että taloussuhteet Kiinan kanssa ovat kehittyneet suotuisasti.
OurCrowd johtaja Jonathan Meded kutsuu boikottiuhkauksia enemmän kertomuksina, joilla pelotellaan lapsia iltalukemisen muodossa. Hän sanoo, että Israel on johtava maa vesi-teknologiassa, uuden sukupolven maataloudessa, cyber-teknologiassa, terveydenhuollon kehittelyn alueilla. Miten nämä sovellettaisiin BDS-järjestelmään? On maita, joista Hollanti on kärjessä, jotka pyrkivät syrjimään Israelia omaksi vahingokseen, mutta ei sillä rauhaa rakenneta, päinvastoin, lisätään jännitystä ja pelkoa kansoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177789#.Uwr0LkBsNDQ
6. RABBIT komiteasta Pelasta Israel ovat INN:n artikkelin mukaan lähettäneet kirjeen John Kerrylle, jossa he varoittavat häntä nousemasta Israelia vastaan. He kritisoivat kärkevästi John Kerryä siitä, että hän painostaa Israelia hyväksymään Jerusalemin arabipääkaupungiksi Mahmoud Abbasille, ja Netanyahua suostumaan virtuaalisen Palestiinan valtion rajoiksi 1967 sotaa edeltävät aselepolinjat, joita kutsutaan itsemurharajoiksi.
"Teidän hillittömät yrityksenne pakolla riistää oleellisia osia Pyhästä Maasta ja ojentaa ne Abbasin terrorijengille merkitsee sodan julistamista Maailmakaikkeuden Luojaa ja Hallitsijaa vastaan. Sillä Jumala antoi koko Israelin maan esivanhemmille, Abrahamille, Isakille ja Jakobille, että he luovuttaisivat sen edelleen lapsilleen juutalaiselle kansalle ikuiseksi perinnöksi", kuten kirjeen alussa todetaan. Kirjeen allekirjoittajina on useita tunnettuja rabbeja ja kansanjohtajia.
Kirjeessä varoitetaan suunnitelman Israelille aiheuttamasta välittömästä vaarasta, ja siitä, että sen toteuttaminen edellyttää viidennen osan Juudean ja Samarian juutalaisasukkaan karkottamista välittömästi kodeistaan ilman mitään tietoa uudesta kodista. Tämä tarkoittaisi kymmenien tuhansien juutalaisten karkottamista heille kuuluvasta maasta. Kirjeessä viitataan Historian antamiin opetuksiin siitä, miten kaikki Israelin kansaa sortaneet johtajat ovat lopulta itse tuhoutuneet, mistä Esterin kirja kertoo kuvaavan esimerkin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177114#.Uwr7HEBsNDR
Läheisempi kuvaus kirouksen voimasta on Ariel Sharonin vaipuminen koomaan 04.01.2006 pian Gazan karkotusten jälkeen. Hän kuoli muutama kuukausi sitten. Carl Callup, joka kirjoitti kirjan rabbista, joka löysi Messiaan, sanoo Kerryn olevan samanlaisen kirouksen alainen. Kirjailija Jim Bramlet varoittaa samoin Obamaa ja Kerryä jumalallisesta rangaistuksesta.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021