SUNNUNTAI 03.11.13


SUNNUNTAI 03.11.13
1.      PALESTIINALAISTEN neuvottelijat Saeb Erekat ja Mohamed Shtayyeh kiistävät viime viikolla mediassa levinneet tiedot, että he olisivat eronneet neuvotteluista. Toiset uutiset kertoivat, että he olivat jättäneet erovaatimuksensa Abbasille, mutta tämä hylkäsi sen. Neuvottelujen keskeyttäminen olisi ollut Abbasille hyvin kiusallista USA:n ulkoministeri John Kerryn tullessa maahan. PLO:n neuvotteluosasto sanoi Maan uutistoimiston välittämän uutisen olleen Israelin keksimä juoni kiistäen ehdottomasti sen todellisuuden. PA:n lähettiläs Jordaniaan Atallah Khairi kiisti myös tiedon vakuuttaen, että Erekat tulee jatkamaan tehtäviään PA:n intressien mukaisesti viitaten Abbasin lausuntoon, ettei kumpikaan neuvottelija ollut eronnut. PLO:n hallitus ei ollut käsitellyt eroaitetta viime viikon kokouksessaan, totesi komitean jäsen Wasl Abu Yusef.

FATAHIN aktivisti Nablusin alueelta Hussam Khader kehotti Abbasia hyväksymään Erekatin eroanomuksen ja nimittämään välittömästi uuden neuvottelutiimin.
Palestiinalaiset katsovat, että "eroanomus oli viesti USA:lle palestiinalaisten syvästä kärsimättömyydestä ja nousevasta vihasta Israelin jatkuvan ja voimistuvan rakentamisen johdosta Juudean ja Samarian alueilla sekä Jerusalemin itäosissa".
Israelin taholta todetaan, että  tällainen soutaminen ja huopaaminen on ollut PA/PLO:n harjoittama taktiikka alusta lähtien uhaten: "Ellemme saa kaikkea haluamaamme, me hyppäämme alas kielekkeeltä, puramme PA:n ja peruutamme Oslon sopimukset. Tämä on ollut heidän tapansa käydä neuvotteluja".

USA:n ulkoministeriön tiedottaja Jan Psaki totesi, että ministeriö on ollut yhteydessä PA:n johdon kanssa, ja että palestiinalaiset jatkavat neuvotteluja sopimusten mukaan. Hän vakuutti, että USA pitää kiinni kahden valtion periaatteesta ja uskoo, että yli kolme kuukautta jatkuneet neuvottelut johtavat toivottuun tulokseen.
Ulkoministeri John Kerry saapunee Israeliin tiistaina käytyään ensin Egyptissä, jossa on kehittymässä voimakas USA:n vastaisuus. Kerry tavannee Benyamin Netanyahun Jerusalemissa ja Mahmoud Abbasin Betlehemissä tiistaina. http://www.jpost.com/Middle-East/PA-denies-Palestinian-peace-envoys-quit-over-Israeli-settlement-building-330428
2.      ISRAELIN neuvottelutiimin johtaja Tzipi Livni kirjoitti FB-sivullaan vahvistaen Nesher-tilaisuudessa pitämässään puheessa esittämänsä kehotuksen Labour-puolueen puheenjohtajalle Shelly Yachimovichille "siirtää syrjään poliittiset näkökohdat ja tulemaan hallitukseen maan edun vuoks". Hän selitti, että Beit Yehudi-puolue, joka vastustaa Livnin ideologiaa ja hänen näkemystään neuvottelujen päämääristä, tuli hallitukseen siksi, että avainpuolue Yesh Atid oli sopinut yhteisestä taktiikasta tulla yhdessä hallitukseen tai jäädä molemmat sen ulkopuolelle. Livni vetosi Labour puolueeseen, ettei se jättäisi käyttämättä tilaisuutta saada sopimus aikaan PA:n kanssa, mikä ei aiemmin ollut mahdollista, eikä ole nytkään nykyisen hallituskoostumuksen vuoksi.
Yachimovich kritisoi Naftali Bennettiä siitä, että vaikka hän oli ollut mukana hallituksen päätöksessä vankien vapauttamiseksi ja uusien asuntojen rakentamisessa Juudeaan ja Samariaan, hänen puolueensa kuitenkin osoitti mieltään hallituksen päätösten johdosta.
Hän sanoi, että Labour suostuu mukaan hallitukseen, jos osoittautuu, että sen johtamat neuvottelut PA:n kanssa johtavat tulokseen, mutta totesi puolueensa tukevan hallitusta siinä tapauksessa, vaikka pysyykin oppositiossa. Livni katsoo, ettei Yachimovichin tarjous ole riittävä ja sanoo odottavansa Labourin puheenjohtajavaaleja, jossa Herzog haastaa Yachimovichin puheenjohtajuuden. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Livni-calls-on-Labor-to-work-up-courage-to-join-coalition-for-sake-of-peace-process-330456
3.      EGYPTIN ulkoministeri Nabil Fahmy selvitteli harvinaisessa haastattelussa Egyptin hallituksen periaatteita ja sen ulkopoliittista suuntautumista. Hän kehotti Yhdysvaltoja tarkkailemaan Lähi Idän maiden kansojen mielipiteitä muuttuneessa Lähi Idässä. Hän totesi, että Egypti tulee ennen muuta varmistamaan turvallisuutensa ja tulee sen vuoksi tarkastelemaan myös USA:n ulkopuolisia optioita etsiessään tietä eteenpäin, myös sotilaallisesti. Hän vakuutti, ettei ole tarkoitus kutsua Venäjää Egyptin varsinaiseksi liittolaiseksi – mikä olisi kylmän sodan palauttamista – vaan viestittämiseksi, että jos USA haluaa jatkaa liittoutumistaan Lähi Idän ja sen keskeisen valtion kanssa, sen tulee pitää yllä hyviä suhteita sen kanssa, tai ainakin joustavaa yhteistoimintaa.

FAHMY vakuutti Reutersille, että neuvottelut John Kerryn kanssa sunnuntaina tulevat olemaan suorasukaiset ja vilpittömät kahden ystävämaan välillä. Hän sanoi Egyptin työskentelevän rakentavasti, mutta varoitti, että turvallisuutensa varmistamiseksi se etsii muitakin optioita todeten, ettei tarkoitus ole kääntyä USA:n vastaiseksi.
Kerry matkustaa Egyptiin päivää ennen presidentti Morsia ja Muslimiveljeskunnan  muita johtajia vastaan käytävän oikeudenkäynnin alkaa. Fahmy vakuutti, että demokratia on Egyptissä peruuttamaton, mutta sen omaksuminen yksinvaltaan tottuneen 85 miljoonaisen kansan parissa tulee vaatimaan aikaa, ja totutteluaikana tullaan ottamaan harha-askeleita, joita ei voi välttää. "Voimakkain ääni Egyptissä on nyt kansan tahto, ja varoitan uudelleen sen jättämistä huomiotta". http://www.jpost.com/Middle-East/Ahead-of-Kerry-visit-Egyptian-FM-says-Cairo-to-look-beyond-US-for-arms-330457
4.      TURKIN ulkoministeri Ahmet Davutoglu vakuutti, ettei Turkki tule koskaan liittymään Israelin tueksi toista muslimimaata vastaan. Hän kielsi huhut, että Turkki olisi antanut IAF:n käyttää turkkilaista lentokenttää ilmaiskuissaan Latakian ja Damaskoksen lähelle keskiviikkona. Iskujen kerrotiin kohdistuneen Venäjän toimittamia ilmatorjuntaohjuksia vastaan, joiden pelättiin olevan matkalla Hizbullahille Libanoniin. "Julkisuudessa on annettu ymmärtää, että Turkki olisi avustavut Israelia. Meillä on kysymyksiä Syyrian kanssa, periaatteelisia kysymyksiä. Mutta haluan tehdä tämän selväksi: Turkki ei ole koskaan avustanut Israelia muslimimaata vastaan, eikä koskaan tule", hän vakuutti.

Davutoglu puhui yhteisessä lehdistötilaisuudessa Iranin ulkoministeri Mohammed Zarifin kanssa Istanbulissa lauantaina. Hän sanoi huhuja mustaksi propagandaksi, jonka tarkoituksena on vahingoittaa Syyrian kansan oikeutettua taistelua ja Turkin periaatteita vastaan. Libanonin MTV raportoi torstaina Turkin osallisuudesta iskuihin, mutta muutti raporttiaan myöhemmin, että Turkki antoi vain tiedusteluapua kostoksi siitä, että Syyrian ampui alas turkkilaisen koneen kesäkuussa 2012 surmaten molemmat lentäjät.  
Obaman hallitus kertoi torstaina CNN:lle, että IAF:n koneet olivat tehneet iskut Syyriaan. Israelin viranomaiset pitävät tätä hyvin vaarallisena vuotona, mikä osoittaa Obaman hallituksen Israelin vastaisuuden. USA:n viranomainen paljasti AP:lle, että kysymys oli SA-125 ohjuksista, jotka oli tarkoitettu Hizbullahille. Raportit kertovat, että Syyrian armeija asentaa S-300 ilmatorjuntajärjestelmiä. http://www.timesofisrael.com/davutoglu-turkey-will-never-cooperate-with-israel-against-a-muslim-country/, http://www.timesofisrael.com/israel-furious-with-white-house-for-leak-on-syria-strike/
5.      The Times of Israel kertoo, että seuraavat sodat Hizbullahia ja Hamasia vastaan tulevat olemaan lyhyet, mutta hyvin intensiiviset. Tätä ovat painottaneet sekä IDF:n korkeat useerit että myös Hizbullahin tiedottaja Ibrahim al-Amin. "Aloitteen ottamiseksi käsiinsä ja vihollisen lamaannuttamiseksi ensimmäisinä minuutteina ammutaan suuri määrä raketteja ja ohjuksia vastapuolen strategisiin kohteisiin. Voimme kuvitella kymmenien ellei satojen strategisten kohteiden joutuvan tuhoavien iskujen kohteiksi useiden minuuttien ajan", al-Amin luonnehti Hizbullahin taktiikkaa.

ARTIKKELIN mukaan Hizbullahin arsenaaliin kuuluu 100 000 lyhyen matkan rakettia, 5000-6000 keskimatkan ja satoja pitkän matkan raketteja ja ohjuksia. Hizbullahin pääsihteeri Nasrallah ilmoitti alkuvuodesta, että järjestö on hankkinut runsaasti tarkasti maaleihinsa osuvia ohjuksia, joilla se pystyy surmaamaan kymmeniä tuhansia ihmisiä ja aiheuttamaan suurta tuhoa. Libanonin kakkossota 2006 kesti 34 päivää eikä IDF pystynyt tuhoamaan Hizbullahin rakettiarsenaalia tai lopettamaan sen toimintaa kansainvälisen painostuiksen vuoksi. Cast Lead operaatio Gazassa kesti kolme viikkoa, ja sekin päättyi ratkaisemattomana. Näiden sotien johdosta Israelin imago voittamattomana romahti arabimaiden silmissä, jotka arvostavat päättäväisiä toimia vihollisen lannistamiseksi, kunnes se pyytää armoa.

6.      RIKOLLISJOUKKOJEN väliset taistelut ovat voimistuneet Ashkelonissa ja Gan Javnessa. Viime viikolla autopommi räjäytettiin Ashkelonissa ja lauantaina autossa istunutta nuorta miestä ammuttiin hengenvaarallisesti. Poliisi sanoo, että poliisin ponnistelut taistelujen lopettamiseksi eivät ole onnistuneet. Haavoitettu mieshenkilö ei halua paljastaa tietojaan poliisille. Alustavien tutkimusten mukaan ampuja liikkui moottoripyörällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173527#.UnYGI0C2Elk
7.      15 henkilöä haavoittui koulubussin ja henkilöauton välisessä kolarissa sunnuntaiaamuna Beit HaShitan risteyksen lähellä. Beit Hshita on Yisreelin laaksossa sijaitseva kibbutsi Afulan ja Beit Sheanin välillä. Magen David Adom hoiti paikan päällä 15 haavoittunutta, 19-vuotias mies sain haavoja rintaansa; bussinkuljettaja, kaksi yksityisautossa istunutta ja 11 lasta iältään 13 – 15-vuotiaita, saivat lieviä eriasteisia vammoja. – Pian edellisen onnettomuuden jälkeen kaksi henkilöautoa törmäsivät toisiinsa samalla tiellä, siinä 50-vuotias mies haavoittui kohtalaisesti, toinen henkilö lievemmin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173533#.UnYIvUC2Elk
8.      Naftali Bennet sanoo, että Israelin maanviljelijöiden tilanne on muuttumassa helvetiksi, heidän vainioitaan poltetaan, suoja-aitoja säretään,  satoa varastetaan ja traktoreita varastetaan ja tuhotaan, eikä poliisi anna suojaa. Monet etsivät yksyisiä vartiopalveluja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/173528#.UnYLSUC2Elk













Welcome to Word

5 tips for a simpler way to work






1.  Use live layout and alignment guides

Click the image below and drag it around the page. With images that have text wrapping, the text moves around the picture so you get a live preview of the new layout. Try to line the image up with the top of this paragraph to see how the alignment guides can help you position it on the page.  Click the Layout Options button next to the image to change how it interacts with the text. Learn more at office.com




2.  Collaborate in Simple Markup View

The new Simple Markup revision view presents a clean, uncomplicated view of your document, but you still see markers where changes and comments have been made. Click on the vertical bar on the left side of the text to see changeslike this one. Or click the comment icon on the right to check out comments about this text[A1] .

3.  Insert Online Pictures and Video

Add and play online videos inside your Word documents. Add your pictures from online photo services without having to save them first to your computer. Click Insert > Online Video to add a video to this document.

4.  Enjoy the Read

Use the new Read Mode for a beautiful, distraction-free reading experience. Click View > Read Mode to check it out. While you’re there, try double clicking on a picture to get a closer view. Click outside the image to return to reading.

5.  Edit PDF content in Word

Open PDFs and edit the content in Word. Edit paragraphs, lists, and tables just like familiar Word documents. Take the content and make it look great.
Download this helpful PDF from the Office site to try in Word or pick a PDF file on your computer. In Word, click File > Open and navigate to the PDF. Click Open to edit the content or read it more comfortably using the new Read Mode.

Ready to get started?

We hope you enjoy working in Word 2013!
Sincerely,
The Word Team

Learn More

Keep going. There are lots more new features and ways to work in Office. Check out our Getting started with Word 2013 page online to dive right in.

 [A1]Now you can reply to a comment to keep comments about the same topic together. Try it by clicking this comment and then clicking its Reply button.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021