PERJANTAI 29.11.13


PERJANTAI 29.11.13

1.      PA:N ARABIT kivittivät israelilaista autoilijaa hänen ajaessaan torstaina Jerusalemin itäosassa lähellä Armon Hanatziv lähiön sisäänkäyntiä. Suuri kivenlohkare iski auton sisällä istuvan 2-vuotiaan tyttölapsen päähän aiheuttaen vakavan vamman. Hän oli tajuissaan, mutta sekaisin Magen David Adom ampulanssin tultua paikalle, jossa hänelle annettiin ensiapua ja kiidätettiin sitten Ein Keremin Hadassan sairaalaan. Lapsi toipui matkalla, ja tutkimusten jälkeen hänen havaittiin olevan tajuissaan ja kohtalaisessa kunnossa. Turvallisuusmiehet aloittivat välittömät etsinnät syyllisten saamiseksi kiinni.
Tyttölapsen äidin ajamassa autossa oli lisäksi hänen kaksi veljeään auton tapaistuimella.

TALONRAKENNUSMINISTERI Uri Ariel reagoi terrori-iskuun vihaisesti sanoen sen liittyvän pitkään listaan samankaltaisia hyökkäyksiä israelilaisia siviilejä vastaan. Hän vakuutti tukevansa pääministeriä päättäväisissä, nopeissa toimissa tämän "kivikauden" lopettamiseksi.
Jerusalemin poliisi pidätti aiemmin tällä viikolla 10 PA:n 15 -17-ikäistä sarabia Issawiyan lähiössä epäiltyinä kivien ja polttopommien heittämisestä IDF:n tukikohtaa Scopusvuorella, Heprealaista Yliopistoa ja poliisiautoja vastaan. Ainakin kahden nuoren uskotaan kuuluvan ääri-islamilaiseen DFLP terrorijärjestöön. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174602#.UpgeHEC2FDQ

PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu puuttui tyttövauvaa pahoin haavoittaneeseen terrori-hyökkäykseen osallistuessaan Hanukka-kynttelin sytyttämistilaisuuteen Länsimuurilla torstai-iltana. Hän sanoi aina kokevansa voimallisesti tunteissaan juutalaisen historian läsnäolon Länsi-muurilla, jonne hajaannuksessa olleet juutalaiset aina toivoivat pääsevänsä rukoilemaan. "Tänä iltana kuitenkin haluan ensimmäiseksi lähettää toivotukseni 2-vuotiaan tyttövauvan pikaisesta paranemisesta, joka haavoittui rikollisten heittämistä kivistä täällä Jerusalemissa. Me etsimme nuo rikolliset ja tuomme heidät oikeuteen. Me turvaamme kaupunkimme turvallisuuden. Olette uskoakseni havainneet, miten turvallisuusjoukkomme ovat keskittyneet pahantekijöitten etsimiseen. He ovat onnistuneet siinä ja onnistuvat tässäkin tapauksessa".

Jerusalemin pormestari totesi, että oikeus kohtelee kivenheittäjiä aivan liian hellävaraisesti, sillä kivet tappavat siinä missä muutkin tappovälineet. "Meidän ei tule hyväksyä tällaista, ja Jerusalemin poliisin tulee hallituksen tuella tehostaa toimiaan tämän ilmiön poistamiseksi", Nir Barkat sanoi vieraillessaan sairaalassa tapaamassa tyttölasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174606#.UpglWEC2FDQ

2.      SAUDI ARABIAN suurmufti sheikki Abdul Aziz bin Abdullah Al-Shaikh sanoi keskiviikkona saarnatessaan Medinan kaupungissa, että päätös kieltää naiset ajamasta autoa suojaa heitä pahasta. Hän totesi, ettei naisten autolla ajamiskieltoa tule tehdä suureksi kysymykseksi.
Hän selitti, että kysymys naisten ajokiellosta kuuluu laajempaan kysymykseen suojella yhteisöä pahalta, eikä sitä siten tule pitää erilliskysymyksenä.

Muftin tulkinta sattui samaan aikaan – ehkä auktoriteetin uskonnollisena tulkintana – aktivistien todettua keskusteltuaan sisäministerin prinssi Mohammed bin Nayefin kanssa, että kysymyksestä keskustellaan hallituksen sisällä ja että on toiveita saada siihen myönteinen päätös. Sisäministeri Nayef painotti, että kysymyksen ratkaisu vaatii lainlaatijan päätöksen. Aktivisti Aziza al-Yusef sanoi AFP:n mukaan olevansa toiveikas, että tämä Saudi Arabian kansain-välistä mainetta tahraava kielto saadaan poistettua. Saudi Arabia lienee yksi harvoista ellei ainoa maa maailmassa, jossa naiset eivät saa ajaa autoa, eivät olla samassa autossa kaksistaan vieraan miehen kanssa, eivätkä käydä kaupoissa ilman läheisen miehen seuraa, tai matkustaa ulkomaille ilman miehensä kirjallista lupaa. Heidän tulee peittää itsensä päästä jalkoihin liikkuessaan kotinsa ulkopuolella, he eivät saa hankkia työtä, matkustaa tai mennä naimisiin ilman miehisen suojelijansa lupaa. Naista kohdellaan Saudi Arabiassa miehensä omaisuutena.

Naisaktivistit aloittivat tottelemattomuuskampanjan Saudi Arabiassa vuonna 2011. Lukemattomat naiset ovat ajaneet autoa kiellosta huolimatta monien joutuessa poliisin pidättämiksi. Viime kuussa ainakin 16 naista jäi poliisin haaviin. He joutuivat maksamaan sakkoa lain rikkomisesta sekä allekirjoittamaan lupauksen pidättyä rikkomasta toistamiseen kuningaskunnan lakeja. Monet ajavat lupauksesta huolimatta.
Kansainvälinen Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on antanut voimakkaita julkilausumia koskien Saudi Arabian harjoittamaa räikeää ihmisoikeusien rikoksia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174621#.Upgpy0C2FDQ

3.      GUSH ETZION on yksi paikkakunnista Israelissa, jotka ovat saaneet maksaa kalliin hinnan maan itsenäisyydestä omalla verellään.
Jordanian arabilegioona, englantilaisten kouluttama ja suurelta osin johtama, hyökkäsi Gush Etzionin alueilla asuvia juutalaisia vastaan. Ratkaiseva taistelu käytiin 1948 Kfar Etzionin kylän omistuksesta. Juutalaispuolustajilta puuttui sekä taistelijoita että aseita ja ammuksia, mutta he olivat päättäneet kuitenkin taistella loppuun asti. Nähdessään tilanteen toivottomuuden ja saadessaan tietää, ettei Hagana pystynyt auttamaan heitä, he lähettivät naiset ja lapset pois kylästä, mutta jatkoivat taistelua, kunnes heidän ammuksensa loppuivat. He nostivat valkoisen lipun antautumisen merkiksi, mutta Jordanian armeijan sotilaat teloittivat kaikki neljää eloon-jäänyttä lukuun ottamatta, jotka pystyivät kertomaan jälkipolville, mitä kylässä tapahtui.  Gush Etzionin symboli on yksinäinen mahtava tammi, joka on suojelukohde.

GUSH ETZIONIN asukkaat halusivat säilyttää muistot alueen lähihistoriasta, ja siksi he liittyivät yhteen luodakseen nykyaikaisin välinein nykymaailman nuorisolle ja vanhemmillekin hyväksyttävän todisteen juutalaisasukkaitten urhoollisuudesta taistelussa maansa puolesta.
Projekti on taisteluissa surmansa saaneiden miesten lasten ponnistelujen tulosta, kertoo Gush Etzion säätiön johtaja Shani Simkovich. "Näky videoprojektista Guah Etzionin 1948 kaatuneitten muistoksi alkoi 20 vuotta sitten Kfar Etzionin lasten parissa, jotka halusivat saada muistomerkin kaatuneitten vanhempiensa kunnioittamiseksi", hän kertoo Arutz Shevan toimittajalle. "Nykyinen muistorakennelma on heikossa kunnossa eikä se sovellu nykynuorison teknologiaan tai puhetyyliin".

Simkovich kertoo, että he ovat sijoittaneet projektiin satoja tuhansia NIS tuottaakseen elokuvan, jossa käytetään ammattinäyttelijöitä tulevien sukupolvien opettamiseksi. Hän toteaa, että kokonaiskustannukset, joihin kuuluu rakennuksen kunnostaminen projektin sijoittamiseksi, nousevat neljään miljoonaan USD. Varat tulevat pääasiassa USA:sta, myös ei-juutalaisilta ja ei-uskonnollisilta.
Simkovich toteaa, että Gush Etzionissa käy runsaasti vierailijoita sekä paikkakunnalta että kauempaa, ja uskoo vierailijoiden määrän runsaasti kasvavan, kun oma kiinteistö on valmis. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174592#.Upgy5kC2FDQ

4.      UUTISOTSIKOITA
·        YK:n korkea pakolaisasiain komissaari kertoo raportissaan Syyrian pakolaislasten surkeasta tilanteesta. Yli puolet 2.2 miljoonasta pakolaisesta on lapsia, joista monet joutuvat työskentelemään perheen elättämiseksi. Libanonin ja Jordanian 300 000 pakolaislapsista, ei käy koulua, vaan työssä usein 7-vuoden iästä lähtien. Libanonissa 80 % pakolaislapsista ei käy koulua. Isä puuttuu 70 000 perheestä, ja n. 3 700 lasta on ilman huoltajaa tai vain toinen heistä mukana. Jordanian työministeriön mukaan 60 - 70 % lapsityövoimasta koostuu syyrialaisista pakolaislapsista, kuten Guardian kertoo. YK:n pakolaiskomissaari Antonio Guterres varoittaa, että ellei toimita nopeasti, kokonainen sukupolvi lapsia jää pysyviksi Syyrian sisällissodan uhreiksi. Syyrian taisteluissa arvioidaan kuolleen 120 000 ihmistä, heistä 11 000 lasta. Syyrian rauhaa tunnustellaan 22.tammikuuta 2014 Geneven II kokouksessa, johon toivotaan kapinallisten, Syyrian hallituksen, arabimaitten edustajien ja Iranin osallistuvan.  - Syyrian sisällissodan aiheuttaman pakolaistulvan lisäksi 1948 Israelin itsenäisyyssodan ja sen jälkeen sotaa paenneiden arabien luku 700 000 on YK:n tilastojen mukaan kasvanut viiteen miljoonaan, mikä osoittaa maailmanennätystä alallaan. Heidän asioitaan hoitaa UNRWA, joka perustettiin palvelemaan pelkästään palestiinalaispakolaisten ja heidän jälkeläistensä asioita loputtomiin. UNRWA on jatkuvassa talouskriisissä ollen tällä hetkellä tappiolla 35 miljoonaa USD, pystymättä maksamaan työntekijöitten palkoja. Arabimaista karkotettujen miljoonan juutalaisten asiat eivät ole kiinnostaneet YK:ta.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174624#.UphDBUC2FDQ
·        Al-Qaidan kanssa liitossa oleva ryhmittymä on Syyriassa teloittanut kilpailevan ryhmittymän komentajan ja kuusi hänen miestään, kuten Reuters raportoi. Islamilainen valtio Irakissa ja Levantissa (ISIL) on käyttänyt Syyriassa syntynyttä tyhjiötä hyväkseen soluttaakseen pyssymiehiään Irakista Syyrian puolelle. Tämä löysästi Al-Qaidaan liittyvä ryhmittymä katsoo edustavansa puhdasta islamia ja hyljeksii muita pitäen niitä korruptoituneina ja suostuvan kompromisseihin Assadin hallituksen kanssa. Video tapahtumasta kuvattiin Atarib kaupungissa Syyrian pohjoisosassa, eikä sen aitoutta ole voitu todeta. Kasvomaskien suojaamat mustapukuiset miehet vartioivat seitsemää polvistunutta miestä, jotka kuuluvat Churabaa al-Sham joukkoihin, heidän joukossaan komentaja Hassan Jazera, jota he syyttävät hyvin korruptoituneeksi. Al-Jazera miehineen oli siepattu kuukausi sitten. Heitä kuulusteltiin arabitavan mukaan äärimmäistä kidutusta käyttäen, ja lopuksi kutakin heistä ammuttiin päähän. Yleinen teloitusmuoto ääri-islamilaisilla on pään leikkaaminen irti, mutta myös jäsenten leikkaamista eläviltä uhreilta on todistettavasti suoritettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174622#.UphJ5kC2FDQ
·        Jerusalemin poliisi pidätti perjantain vastaisen yön aikana neljä arabia, joiden epäillään kuuluneen kivittäjiin, jotka haavoittivat 2-vuotiasta tyttölasta vakavasti päähän. Heidät viedään oikeuden eteen vielä tänään vastaamaan rikoksistaan. Pidätetyt arabit ovat 15 -20-vuotiaita. Kivittäjät ovat ehkä Sur Baher arabilähiöstä. http://www.timesofisrael.com/four-arrested-in-jerusalem-stoning-attack-that-injured-toddler/
·        EL-AL lentoyhtiön toimitusjohtaja Shkedi sanoo, että on taloudellisesti ja moraalisesti täysin kohtuutonta, että egyptiläiset lentoyhtiöt voivat lentää 112 lentoa Israeliin ja takaisin viikossa, kun israelilaiset yhtiöt eivät saa lentää Turkkiin ollenkaan. Hän sanoo, että tilanteen jatkuminen kaataa koko EL ALin toiminnan.  http://www.timesofisrael.com/turkeys-ban-on-israeli-flights-could-bring-down-el-al/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019