PERJANTAI 22.11.13


PERJANTAI 22.11.13

1.      VAIHTEEKSI erilainen uutinen Israelista uhkaa ja kuolemaa kertovien raporttien lomaan.  
Tämä on kertomus Emek Medical Centre toiminnasta Afulassa, jota ei juuri tunneta maailmalla. Lääkintäkeskuksen kehitys- ja pr-toimintojen johtaja Larry Rich on päättänyt nostaa Keskuksen toiminnan maailman tietoisuuteen, ei vain Keskuksen imagon vuoksi, vaan esimerkkinä Israelin pyyteettömästä toiminnasta ihmishenkien pelastamiseksi ja kärsimysten lieventämiseksi, mistä maailman valtamedia harvoin jos ollenkaan raportoi.
Anav Silberman Tazpit uutistoimistosta kertoo, miten Rich on matkustanut ympäri maailmaa kertoakseen tästä Jisreelin laaksossa sijaitsevasta pienestä yhteisöstä, jolla on kapasiteetti hoitaa alueen puolisen miljoonaa asukasta, juutalaisia, muslimeja, kristittyjä ja druuseja.
Viimeksi Larry Rich matkusti Skotlantiin, joka ei tunnetusti suhtaudu kovin myönteisesti Israeliin. Hän halusi kertoa Skotlannin asukkaille Israelista, jonka hän parhaiten tuntee lääkinnällisen instituutin toiminnan kautta, jossa juutalaiset ja arabilääkärit ja muu lääkintähenkilöstö ponnistelee parantaakseen potilaita kaikista kansanosista ja -kerroksista taustasta riippumatta. Rich kertoo Silbermanille, että vastaanotto hänen sanomalleen on yleensä positiivinen.

"Olen vain tavallinen kaveri, joka työskentelee sairaalassa, en poliitikko", hän sanoo. "Haluan kertoa siitä, mitä näen – arabit ja juutalaiset työskentelevät yhdessä hoitaen toisiaan ympäristössä, jossa ei esiinny esteitä eikä stereotyyppejä. Se on israelilainen todellisuus, joka harvoin läpäisee kansainvälisen median uutiskynnyksen".

RICH kertoo, että toisen intifadan aikana Emek Lääkintäkeskus hoiti satoja palestiinalaisia miehiä, naisia ja lapsia Jeninistä, Juudeasta ja Samariasta ilman maksua. "Israelia ympäröivistä uhka-kuvista huolimatta lääkinnälliset instituutiomme antavat hoitoa kaikille kaikkialla Israelissa".
Emekin Keskuksessa on 500 vuodetta, 300 lääkäriä ja 700 sairaanhoitajaa ja tukihenkilöä. Hoitotoimien ohella Emek Keskus kouluttaa arabilääkäreitä ja kirurgeja Jordaniasta.
RICH toteaa, että sekä hoitohenkilöstön että potilaitten etnisessä monipuolisuudessaan Emek Keskus on ainutlaatuinen koko Lähi-Idässä. Hän kertoo muslimiyleisön hämmästelevän hänen esityksensä jälkeen, etteivät he ole koskaan ennen kuulleet tällaista kertomusta Israelista.

USA:ssa kuulijoiden joukossa oli JStreet ja muslimien edustajia, jotka yllättyivät kuulemastaan. Skotlannissa hän puhui Glasgown ja StAndrewn kaupungeissa, parlamentissa ja Dundeen yliopistossa, jossa välihuutelijat pyrkivät häiritsemään hänen puhettaan. Yksi heistä oli BDS-toimintaan kuuluva tohtori, joka hänen parlamentissa pitämänsä puheen jälkeen esitti oman Israelin vastaisen litaniansa, mutta lopulta kysyen, voisiko hänen tuntemansa – arvattavasti palestiinalainen – potilas saada hoitoa keskuksessa. Rich antoi hänelle Keskuksen yhteystiedot jääden odottamaan yhteydenottoa.
RICH painottaa, että hänen tarkoituksensa on tiedottaa kuulijoille, että on toisenlaisia tapoja nähdä juutalainen valtio. "Ihmisillä on vapaus valita – keskittyä vihaan ja hajottamisen, tai todellisiin elämän esimerkkeihin yhdessäolosta. Emek Medical Centre on syytä pitää pöydällä".  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4453918,00.html

Israelin sairaalat hoitavat vuosittain satoja ellei tuhansia potilaita arabimaista, joiden kanssa sillä ei ole diplomaattisuhteita. Nämä tapaukset pidetään salaisina, eikä potilaiden henkilöllisyyttä tai kansallisuutta paljasteta. Satoja haavoittuneita asukkaita on tullut Syyriasta saamaan hoitoa Israelista. Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin aivokuollut lapsentytär tuotiin äskettäin Israeliin saamaan hoitoa, mutta lääkärit totesivat tilanteen toivottomaksi palauttaen hänet.

2.      Tässä täysin toisenlainen kertomus Israelin ja PA:n arabien yhteistoiminnasta.
Pääministeri Netanyahu joutui USA:n painostuksesta hätäisesti peruuttamaan talonrakennus-ministeri Uri Arielin esittämän listan Juudeaan ja Samariaan suunniteltavista rakennuskohteista, joihin kuului myös E-1 alue Maale Adumimin ja Jerusalemin välisellä alueella.
                                                                                                                                             
                                                                                             Tuskin tieto Netanyahun peruuttamisesta oli kiirinyt maailmalle, kun PA:n arabit kiirehtivät
              rakentamaan Maale Adumimin ympärille ja valtatie 1 ympäristöön sadoittain tilapäisiä  
              rakennuksia saadakseen kehitettyä todisteita maalle (facts on the ground) aina Suolamereen
              saakka. Regavim-järjestön tutkimusten mukaan rakennukset on pystytetty käyttäen
              metallirankoja ja – levyjä pystyttämisen nopeuttamiseksi, koska he yleensä rakentavat  
              viikonloppuisin, jolloin viranomaisten ja turvallisuusmiesten tarkkaavaisuus on heikkoa. Kaikki  
              nämä rakenteet on pystytetty C-alueelle, jossa Israelilla on täysi hallinto- ja turvallisuusvastuu.  
              Palestiinalaiset ovat aloittaneet uudenlaisen siviilitottelemattomuuden aiheuttaakseen 
              mahdollisimman paljon hämminkiä Israelille.   
             
              Regavim järjestö valittaa, että PA:n arabit saavat tehdä melkein mitä haluavat, eikä Israelin
              siviilihallitus puutu asiaan. Sen mielestä tilanne on kestämätön ja pahenee kaiken aikaa Israelin
              viranomaisten lepsun asenteen vuoksi, ja vaatii siviilihallinnon romuttamista sekä Israelin lain
              ulottamista kaikkialle Israelin alueella. Alla kuva PA:n laittomista rakennuksista.

                 

3.      USA:n presidentti Barack Obama sanoi eilen, että Israelin vaatimus kovemmista sopimusehdoista Iranin kanssa johtavat soitaan. Iran pitää ehdottomasti kiinni oikeudestaan uraanin rikastamiseen sekä Arakin raskasvesilaitoksen rakentamisen jatkamista.
Israelissa odotettiin, että USA ja EU-maat olisivat tuominneet kovin sanoin Iranin todellisen hallitsijan Ali Khamenein äskettäin lausutut Israelia halventavat lausunnot.
EU:n hampaaton ja älyä vailla oleva johto tuskin edes huomasi koko asiaa; Ranska pahoitteli sitä vastaan heitettyä herjaa todeten, ettei se ole oikein sopivaa sivuuttaen Israelin kohdan kokonaan.
USA:n lausunnossa todetaan, että Khamenein lausunto oli "epämiellyttävä yllätys", ikään kuin se olisi vain häirinnyt sen mielenrauhaa ja ennen kuulumaton lajissaan.

USA:n edustajat, joita muut myötäilivät, totesivat Israelin vaatimusten Iranin ydinteollisuuden täydellisestä romuttamisesta tarkoittavan, että Iran antautuu ehdoitta. He katsovat, että sen vaihtoehtona on sota oikeuksiensa puolustamiseksi, ja ennakoivat Iranin valitsevan sodan.
Jos sota todella alkaisi, se tarkoittaisi öljykuljetusten keskeytymistä Persianlahden kautta epämääräiseksi ajaksi, mikä puolestaan merkitsisi lämmityksen vaikeutumista eurooppalaisissa taloissa sähköntuotannon kärsiessä katkoja, ja maailmantalouden ajautumista kriisiin.

Pääministeri Netanyahun kiihkeä pyrkimys saada sanomansa Iranin suhteen ei välttämättä ole kaikkien mieleen Israelissa. Nobel-palkittu professori Ayman totesi omana mielipiteenään, että Netanyahu tekee karkean virheen keskittyessään Iraniin, sillä Israelin suurin uhka tulee PA:n arabien ja PA/PLO:n taholta, ei Iranista.

Neuvottelut Genevessä etenevät hitaasti Iranin kovennettua omia vaatimuksiaan ja myös EU-maat ovat tiivistäneet rivejään vaatimuksistaan- ehkä Israelin innoittamina.
Jos neuvottelut epäonnistuvat ja siirtyvät ehkä kuukausien päähän, siitä syytetään Israelia, mutta sehän ei nyt olisi mikään uutinen, sitä syytetään joka tapauksessa.
4.      UUTISOTSIKOITA
·        Hamasin parlamentin jäsen ja korkea virkailija Maushir al-Masri sanoo, että seuraavan kerran, kun IDF hyökkää Gazan alueelle, Hamas tulee ampumaan uusimpia rakettejaan, joilla se yltää Tel Avivin pohjoispuolelle. Hän uhkasi, että uudet raketit yltävät 100 km:n päähän, eli niillä pystytään uhkaamaan paitsi Tel Avivia myös Jerusalemia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174325#.Uo8U30C2FDQ
·        Israelissa työskentelee tällä hetkellä 103 000 PA:n arabia, ilmenee tilastoista. Heistä 51 000 on saanut työluvan, 34 600 tekee työtä laittomasti ilman työlupaa. Palestiinalaisten arabien työvoima on kaikkiaan 1 610 000, heistä 761 000 Juudeassa ja Samariassa, 400 000 Gazassa. Työttömyys on Gazassa 32.5 %, Juudeassa ja Samariassa 19.1 %, suurin osa heistä nuoria. http://www.jpost.com/Middle-East/34600-Palestinians-working-in-Israel-without-permits-332597
·        Israel suoritti onnistuneen kokeen Magic Wand eli Davidin Linko torjuntaohjuksella, toinen onnistunut koe. Se on suunniteltu keskimatkan ballistisia ohjuksia vastaan aina 200 km:n päähän, sijoittuen Iron Dome lyhyen matkan ja pitkän matkan Arrow-3 torjunta-järjestelmien väliin. http://www.timesofisrael.com/missile-defense-system-intercepts-target-in-second-live-test/
·        Labour-puolueen puheenjohtajaksi valittiin eilisissä vaaleissa 58 % äänistä saanut Isaac Herzog, kilpailija Shelly Yehomovich oli selvä kakkonen 46 %:n äänillä. He aikovat työskennellä yhdessä positiivisella oppositioasenteella. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Yacimovich-concedes-labour-leadership-race-to-Herzog-332663
·        Israelin tunnetuin pop-laulaja Eyal Golan ja hänen isänsä ovat olleet poliisin kuulusteluissa, koska on ilmennyt, että he molemmat ovat osallistuneet orgioihin, kuten JP:n pääartikkeli heidän kosteita juhliaan nimittää. Tämä on kohauttanut Israelin kansaa sen jälkeen, kun entinen päärabbi Metzger on poliisin haavissa syytettynä taloudellisista rikoksista. Tämä on antanut aiheen hakea profeettain ilmoituksia tilanteesta. "Näin sanoo Herra: Israelin kolmen rikoksen, neljän rikoksen tähden Minun päätökseni on peruuttamaton, sillä he myyvät hurskaan rahasta ja köyhän kenkäparista, polkevat maan tomuun vaivaisten pään ja vääntävät mutkaiseksi köyhien tien. Ja poika ja isä käyvät saman naisen pariin häväisten Minun pyhän Nimeni". (Aamos 2:6-7) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/174250#.Uo8bZkC2FDQ



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019