TORSTAI 17.10.13


TORSTAI 17.10.13

1. WND:n Aaron Klein kertoo artikkelissaan, että entinen Valkoisen Talon neuvonantaja David Axelrod, josta luultiin päässeen eroon lopullisesti, on noussut uudelleen Valkoisen Talon, eli Obaman hallituksen, Lähi idän asioitten johtoon – jos hän koskaan olikaan poistunut tältä paikalta, kuten Klein epäilee. Axelrod tunnetaan siitä, että hän edustaa aiemman presidentti Bill Clintonin ja Ehud Barakin omaksumaa linjaa, jonka mukaan palestiinalaisille luovutetaan Juudea ja Samaria ja kaikki arabi-enemmistöiset alueet erityisesti Jerusalemin ympäristössä.
Perusteena on 1949 aselepolinjat, joita ei koskaan tarkoitettu rajoiksi.
Klein kertoo, että sekä israelilaiset että palestiinalaislähteet ovat vahvistaneet Axelrodin aktiivisen osallistumisen meneillään oleviin neuvotteluihin Israelin ja PA/PLO:n välillä.

Klein kertoo että Axelrod on ollut jatkuvassa yhteydessä sekä Tzipi Livnin että Saeb Erekatin kanssa neuvottelujen aikana. Erekatin henkilökunnan taholta vahvistetaan, että Axelrod esitti neuvotteluille yhdeksän kuukauden aikaa, minkä John Kerry omaksui lisäten siihen vakavan uhkauksen, että ”ellei Israel taivu sopimukseen määrätyn ajan kuluessa, Israel tullaan eristämään steroideilla”. Merkittävää tässä on se, että Kerry asettaa syyn neuvottelujen epäonnistumisesta etukäteen Israelin niskoille riippumatta siitä, millaisia vaatimuksia PA/PLO esittää.
Se oli Axelrod, joka painosti Israelia työskentelemään lopullisen tilanteen kysymyksistä – rajat, juutalaisyhteisöt, Jerusalem, Jordanjoenlaakso, vesiongelmat - saman aikaisesti, eikä jättäen vaikeimpia kysymyksiä tilapäissopimuksen varaan, kuten Netanyahu esittää.
Klein kertoo myös, että Axelrodin osuus on pyritty salaamaan, mikä onnistui tähän saakka.

JORDANJOENLAAKSO on ollut otsikoissa viime päivinä. Obama painostaa lujasti, että Israelin tulee luovuttaa osia siitä PA:lle. Tämä sai Netanyahun toteamaan puheessaan Rabinin murhan 18-vuotisjuhlassa, että Israelin itäraja kulkee Jordanjoessa. Bibi on toistuvasti todennut, että Israel tulee pitämään tukikohtia laaksossa turvallisuutensa vuoksi.
USA:n vaatimuksen mukaan laakso tulee kuulumaan kokonaan PA:lle, ehkä sallien IDF:n tukikohtia strategisiin paikkoihin, mutta päävastuun turvallisuudesta hoitavat kansainväliset joukot PA:n aseettomien poliisien kanssa. USA haluaa Jordanian osallistumista järjestelyihin, mutta kuohunta arabimaissa on pelästyttänyt Jordanian kieltäytymään kunniasta. Israel on kokemuksiinsa perustuen kieltäytynyt hyväksymästä kansainvälisiä joukkoja Jordanin-laaksoon turvallisuutensa takaamiseksi.

JERUSALEM ja Temppelivuoren kohtalo on vaikein pala tässä kokonaisuudessa. Kerry vaatii Temppelivuoren aluetta ja Jerusalemin itäpuolisia arabienemmistöisiä lähiöitä PA:n valvontaan, ehkä Jordanian sotilaallisella avustuksella. Jordanian tiedetään hankkineen alueita pääkaupungin itäosista valmistellessaan arabien enemmistöä siellä. Samoin arabien tiedetään muuttaneen juutalais-enemmistöisiin lähiöihin arabienemmistön kasvattamiseksi, ja kuten Kelin kertoo, arabit rakentavat siellä laittomasti ”luodakseen tosiasioita alueilla”.
Kerryn suunnitelman mukaan Temppelivuori kuuluu PA:n valvontaan Jordanin avustuksella, mutta Israel voi pitää maan Länsi- ja Etelämuurin ulkopuolella. Juutalaisten palvojien pääsyä Temppelivuorelle rajoitetaan tai se kielletään kokonaan.

Kerryn ajatuksen mukaan Israel saa pitää strategisesti tärkeät Maale Adumimin, Arielin ja Gush Etzionin alueet, mutta joutuu luovuttamaan Israelin alueelta samansuuruisia ja samanarvoisia maa-alueita. Israelin tulee evakuoida 90 % Juudean ja Samarian alueilla sijaitsevista juutalaisyhteisöistä. Äskeiset uutiset kertoivat Livnin neuvotelleen Erekatin kanssa maa-alueen luovuttamisesta PA:lle Sikemin (Nablusin) lähellä.

KERRYN ajatuksenjuoksuun ei millään näytä mahtuvan tosiasia, että PA/PLO osallistui arabiarmeijoiden rinnalla kaikkiin Israelin vastaisiin sotiin häviten ne kaikki, eikä sillä pitäisi kansainvälisen käytännön mukaan olla oikeutta esittää vaatimuksia Israelille; että koko alue Jordanjoesta Välimereen kuuluu kansainvälisen lain ja oikeuden mukaan juutalaisten kansalliseen kotimaahan; että Englanti erotti alkuperäisestä juutalaisten kotimaasta 77 % Transjordanian suojeluvaltioksi, joka oli tarkoitettu palestiinalaisten kotimaaksi.
Kerry ei myöskään näytä kunnioittavan juutalaisten historiallisia ja uskonnollisia siteitä Israelin maahan eikä varsinkaan Jerusalemiin, mikä oli juutalaisten tärkein tervehdys Diasporassa:
”Ensi vuonna Jerusalemissa”. Axelrodin tulo Kerryn talliin tietää vaikeita aikoja Israelille.  http://www.wnd.com/2013/10/axelrods-back-and-now-hes-middle-east-expert/

2. USA:n kongressi pääsi sitten lopulta vähän ennen määräajan – 17.10.2013 – kulumista umpeen sopimukseen lopettaa hallituksen toimien piiritys äänestämällä 285 puolesta, vastaan 144, esityksestä, jolla hallitus voi jatkaa lainan ottamista ja dollarien painattamista toistaiseksi, mutta jättämällä Obamacare terveyspalvelujen rahoituksen koskematta vastoin oikeiston vaatimusta. Senaatti aloitti kompromissin käsittelyn äänestämällä vähän ennen alahuoneen käsittelyä äänin 81 puolesta vastaan 18 kompromissiesityksen hyväksymiseksi.

Nyt vain ihmetellään, miksi kaikki tämä sirkus, jossa kaikki hävisivät ja maan maine ulkomailla kärsi arvaamattomia tappioita? Jopa Kiina, joka on USA:n suurin velkoja 1.3 triljoonan USD saatavillaan, varoitti vakavilla seurauksilla, ellei kysymystä pystytä sopimaan ennen 17.10. määräaikaa, jonka ylittäminen olisi tarkoittanut vararikkoa (default). Asiantuntijat totesivat, että käytännössä vararikolla ei olisi ollut juuri mitään muuta merkitystä kuin sen painottaminen, että myös valtion tulee elää varojensa mukaan eikä lainata yli varojensa.

Republikaanien päämääränä oli peruuttaa Obamacaren rahoitus ja sen toteuttamisen keskeyttäminen, koska se aiheuttaa valtavia lisärasitteita keskitason kansalaisille, mutta demokraattien mielestä se on Obaman hallituksen pyhä lehmä, joka on koskematon.
Obaman kanslia vakuuttaa hallituksen voittaneen, ellei muuten ainakin uskottavuudessa. Suurimmaksi syntipukiksi republikaanit leimaavat vähemmistöjohtajan ja edustajainhuoneen puheen-johtajan John Boenerin, jolla voi olla suuria vaikeuksia asemansa säilyttämiseksi.
Julkisuudessa todetaan, että vararikko (default) oli hallituksen suunnittelema Obamacaren pelastamiseksi, minkä johdosta kansalle syötettiin valheellisia uhkakuvia republikaanien painostamiseksi yleisen mielipiteen avulla. Sirkus pysyy edelleen kaupungissa, sillä neuvottelut jatkuvat tilapäisen ratkaisun selvittämiseksi. http://www.wnd.com/2013/10/house-gop-advised-to-throw-in-towel-against-obama/, http://www.aljazeera.com/video/asia-pacific/2013/10/china-worried-prospect-us-debt-default-2013101617933523245.html

3. SYYRIAN kapinallisiin kuuluva Al-Qaidan kanssa liitossa olevan Al-Nusra Front järjestön pyssymiehet tekivät keskiviikkona hyökkäyksen Aleppon itäpuolella olevan hallituksen valvoman vankilan hallintorakennukseen. Tarkkailijat sanovat, että taistelut jatkuvat vankilan hallintotilojen sisällä, mutta etteivät hyökkääjät ole vielä päässet tiloihin, joissa vangit ovat.

Hallituksen joukot tekevät lentoiskuja Al-Nusran tukikohtiin vankilan ulkopuolella. Al-Nursan joukot ovat piirittäneet vankilaa kuukausien ajan, kuten he ovat miehittäneet Aleppon itäpuolella olevia kyliä ja lähiöitä viime vuoden heinäkuusta lähtien. Al-Nusran joukkojen tukena on miehiä Ahrar Al-Sham järjestöltä, jolla on suhteita Irakissa sijaitseviin joukkoihin.
13 islamilaisen ryhmittymän muodostama erosi Syyrian kapinallisten pääjärjestöstä Syyrian Kansallisesta Neuvostosta, ja julisti Aleppon kaupungin itsenäiseksi islamilaiseksi tasavallaksi muutamia kuukausia sitten soveltaen miehittämillään alueilla ankaraa sharia-lakia, jolla säädellään asukkaitten elämää ja pukeutumista epäinhimillisine rangaistuksineen.

Kapinalliset ovat julkisesti teloittaneet ihmisiä, heidän joukossaan katolinen piispa, jolta sahattiin kaula poikki videoiden tapahtuman ja julkistaen sen web-sivullaan. Heidän on nähty leikkaavan jäseniä poikki eläviltä ihmisiltä, kuten eräältä naiselta syyttäen tätä islamin lain rikkomisesta tai profeetan häpäisemisestä, videoiden myös sen. He syyllistyivät myös ihmisten sisäelinten syömiseen ”osoittaakseen miehuuttaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172900#.Ul-atWJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          P5+1 maiden (USA, Englanti, Ranska, Kiina Venäjä ja Saksa) ja Iranin väliset neuvottelut Iranin ydinsuunnitelmasta Genevessä päättyivät ilman päätöksiä tai läpimurtoa, mitä kukaan ei odottanutkaan. Hämminkiä näyttää tuottaneen neuvottelujen tarkoitus ja lopputulos, jopa Iranin neuvottelijat kyselevät, mistä siellä päätettiin jos mistään. Urheasti niitä kuitenkin kutsutaan hyviksi ja vakaviksi ja jopa luottamuksellisiksi. Keskusteluja jatkettaneen ensi kuussa. Venäjän apulais-ulkoministeri Sergei Ryabkov kehottaa poistamaan Iranin vastaiset sanktiot, jos Iran suostuu alistamaan ydinsuunnitelmansa kansainväliseen valvontaan. http://www.timesofisrael.com/russia-lift-iran-sanctions-in-exchange-for-intl-control-of-nuke-program/
-          YK:n yleiskokous äänestää viidestä uudesta turvallisuusneuvoston jäsenestä torstaina. Ehdolla ovat ilman vastaehdokasta Nigeria, Chad, Liettua, Chile ja Saudi Arabia. Nigeria ja Chile ovat palvelleet neljästi turvallisuusneuvoston jäseninä, Chad, Liettua ja Saudi Arabia eivät ole olleet aiemmin turvallisuusneuvoston jäseninä. YK:n turvallisuusneuvostossa on 15 jäsentä, pysyviä jäseniä on viisi: USA, Venäjä, Kiina, Englanti ja Ranska. Kymmenen maata valitaan kahden vuoden periodiksi YK:n yleiskokouksessa. Neuvoston jäsenyys on haluttu, sillä se antaa mahdollisuuden päästä vaikuttamaan maailman kysymysten käsittelyyn. Ehdokasmaan tulee saada kahden kolmasosan enemmistö YK:n 193 jäsenmaan keskuudessa. http://www.timesofisrael.com/un-general-assembly-to-vote-on-new-security-council-members/
-          Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan antoi Iranin turvallisuusmiehille Iranissa kymmenen Israelin hyväksi toimivan vakoilijan nimet, joiden hän sanoi tavanneen Mossadin edustajia Turkissa. Tämä osoittaa Turkin kasvavan vihamielisyyden Israelia kohtaan huolimatta Obaman välitysyrityksistä ja Netanyahun anteeksipyynnöstä Mavi Marmaran murhenäytelmän johdosta. Paljastusten katsotaan pahoin sotkevan Israelin tietojenkeruuta Iranissa, mikä on ollut elintärkeä suljetussa maassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172910#.Ul-nZmJHT-k
-          Hallitus teki myönteisen päätöksen Intiassa asuvan juutalaisperäisen asukkaan siirtämiseksi Israeliin. Heidän siirtämisestään ja sijoittamisestaan Israeliin huolehtii järjestö nimeltä Shavei Israel, jolla on oikeus tuoda maahan 899 Bnei Menashe heimoon kuuluvaa jäsentä, joiden uskotaan paenneen eri vaiheiden jälkeen Intiaan Assyrian valloitettua Israelin kuningaskunnan 2 700 vuotta sitten. Aiemmin tänä vuonna 274 hengen Bnei Menashe heimon ryhmä saapui Israeliin. Heitä asuu Israelissa satoja. Shavei Israel etsii kadotettuja juutalaisheimoja eri puolilta maailmaa, myös Portugalista, Italiasta ja jopa Puolasta, jossa heidät oli aikoinaan pakotettu kääntymään kristinuskoon, kuten Etiopiassa asuvat juutalaisheimot. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172912#.Ul-pQ2JHT-k
-          Turkin armeija vastasi Syyrian puolelta Tutkin alueelle ammuttuun kranaattiin ampumalla neljä tykinammusta islamilaisten kapinallisten asemia vastaan Syyrian pohjoisosassa. Kranaatin Turkin puolelle ampui Islamic State of Irak and Levant niminen ryhmittymä, joka toimii myös Irakin puolella.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172908
-          Hizbullahin TV-asema Al-Manar Libanonissa kertoi lähetyksessään Hizbullahin paljastaneen Israelin lentävän vakoilijan. Kysymyksessä lienee Israelissa rengastettu korppikotka, joka ei vielä ole oppinut kunnioittamaan valtioitten rajoja. Edellinen lentävä vakoilija paljastettiin Egyptissä. On ne eteviä veikkoja nuo israelilaiset, ei niille riitä Nobel-palkintojen kerääminen huipputieteellisine ja -teknisine tutkimuksineen, vaan ne pystyvät käyttämään jopa lintuja ja meren eläviä kuten haikaloja vakoiluun. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172902#.Ul-s4WJHT-k


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019