PERJANTAI 18.10.13


PERJANTAI 18.10.13

1. PA:N ARABIEN harjoittama terrori alkaa todella huolestuttaa Israelin viranomaisia.
Viimeisin hyökkäys tapahtui torstai-iltana IDF:n Ramaan tukikohtaan Jerusalemin pohjoispuolella lähellä A-Ram arabilähiötä. Arabi ajoi traktorillaan tukikohdan suljetun portin läpi haavoittaen lievästi yhtä sotilasta. Koska sotilaat katsoivat henkensä olevan vaarassa, he avasivat tulen traktorin kuljettajaa kohti, joka traktorin pysähdyttyä todettiin kuolleeksi. Hänen motiivinaan on voinut olla kosto, sillä Walla uutistoimiston mukaan hänen perheensä kotitalo Jerusalemin itäosassa on tuhottavien listalla.

Arabin nimeksi todettiin Jounis al-Radeineh. Hänen veljensä Marei al-Radeineh ajoi samoin traktorilla vuonna 2009 Jerusalemissa ruhjoen kahta autoa, toinen niistä poliisiauto, ja tyhjää bussia saaden surmansa paikalla olleiden turvallisuusmiesten luodeista.
Turvallisuushenkilöt uskovat tässä vaiheessa miehen toimineen yksin, vaikka on huomioitava, että viime aikoina tehdyt yksittäiset yhden tai parin arabin suorittamat terrori-iskut voivat olla osa laajempaa suunnitelmaa ”Israelin veren vuodattamiseksi”, kuten Hamas toteaa.
Myöhempien tietojen mukaan Jounis al-Radeineh ajoi traktorinsa tukikohdan portin eteen pyytäen sotilasta avaaman portin. Sotilaan kysyttyä lupaa päästä sisälle, arabi ajoi traktorinsa suoraan kohti porttia tuhoten sen. Kaksi sotilasta avasi tulen häntä kohti haavoittaen häntä kuolettavasti. IDF toteaa lisäävänsä tukikohtiensa valvontatoimia vastaavanlaisten ennalta varoittamattomien tilanteiden varalta. http://www.timesofisrael.com/palestinian-rams-tractor-through-army-base-gate-is-killed-by-soldiers/

IDF:n Juudean ja Samarian prikaatin korkea upseeri sanoi torstaina olevansa huolestunut viimeisten terrori-iskujen vuoksi. Hän totesi toistuvien yksittäisten terrori-iskujen osoittavan, että PA:n arabit ovat hyvin motivoituneita hyökkäysten suorittamiseen.
”Me pidämme torstaina tapahtunutta hyökkäysyritystä hyvin vakavana ja valmistaudumme vastaavanlaisiin tapahtumiin”, upseeri totesi viitaten eilen illalla tapahtuneeseen iskuun, jossa arabi ajoi traktorillaan IDF:n tukikohdan portin läpi saaden surmansa sotilaiden luodeista.
Viime viikolla arabiterroristit pääsivät huomaamatta Jordanjoen laaksossa juutalais-yhteisöön surmaten kirveellä ja metallikartuilla reservin everstin Saraiya Oferin hänen vaimonsa päästessä haavoittuneena pakoon. Useita epäiltyjä arabeja on pidätetty.
Viikkoa aikaisemmin arabiterroristi tunkeutui Psagotin juutalaisyhteisössä asuintaloon haavoittaen luodeillaan lähietäisyydeltä 9-vuotiasta Noam Glickiä paeten itse läheiseen arabikaupunkiin tytön avunhuutojen pelottelemana. IDF tutkii tapahtumaa edelleen, mutta on pidättänyt kaksi epäiltyä arabia El-Birehin kaupungista.
Syyskuun 9. päivänä arabi sala-ampuja surmasi succot-juhlien aikana Hebronissa lähellä patriarkkain mausoleumia pyhiinvaeltajien tietä vartioineen IDF:n sotilaan Gavriel Gobin. Muutamia päiviä aiemmin Bat Yamin ravintolassa työskennellyt arabi houkutteli työtoverinsa IDF:n reserviläisen Tomer Hazanin PA:n puolelle turva-aitaa surmaten hänet aikoen käyttää hänen ruumistaan neuvotteluissa veljensä vapauttamiseksi IDF:n vankilasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172945#.UmDJEmJHT-k

2. ILMEISESSÄ pyrkimyksessään tavoittaa lapsia ja nuoria riveihinsä Hamas terrorijärjestö valmisti ja julkaisi web-sivullaan piirrosvideon, jossa esitellään järjestön sotilassiiven Izza din Al-Qassam prikaatin toimintaa ja saavutuksia.
Piirrosvideo julkaistiin Hamasin Al-Aksa TV:ssä lokakuun 11. päivänä, sen käänsi Lähi Idän Mediatutkimus Instituutti. Videon esilukijana toimiva henkilö kertoo, että aluksi prikaati joutui työskentelemään lujasti aseitten hankkimiseksi vihollisen haavoittamiseksi; aseita oli vähän ja ne olivat vanhanaikaisia, ja niitä jouduttiin lainaamaan solulta toiselle. Hän toteaa, että nyt tilanne on muuttunut, prikaati on vahva ja vahvistuu edelleen.

”Hyvin organisoitu Hamasin Al-Qassam armeija on voimallisempi ja tehokkaampi. Aluksi meillä oli kiviä, linkoja, veitsiä ja muutama pistooli, mutta tänään meillä on ohjuksia, jotka sotkevat sionistien turvallisuusteoriat. Tämä kykymme ylittää maantieteelliset rajat”.
Hän esittelee edelleen, että uusia nuoria ihmisiä liittyy armeijaan ja aseita kehitetään. ”Henkinen taistelu osoittaa, että Al-Qassam on pelottava kilpailija, jonka jäsenet ovat sankareita, joita koulutetaan moskeijoissa Jihadin (pyhän sodan) hengessä”.
Hamas ei peittele Israelin vastaista asennettaan eikä päämääränsä tuhota sitä islamilaisen valtion perustamiseksi hyläten PA:n käymät ”rauhankeskustelut” Israelin kanssa.
Artikkelissa todetaan, ettei Israelin vastaisuus ole suinkaan vierasta PA:n virallisessa TV:ssä kuten ei sen valvomissa opetuslaitoksissa lastentarhoista alkaen ja instituutioissa.
Rauhanneuvottelujen jatkuminen USA:n kovan painostuksen alla ei ole vähentänyt tätä vihan ja tuhon kylvöä lasten nuorten mieliin, vaikka PA/PLO virallisesti sitoutuivat sen kitkemiseen pois valvomistaan medialähteistä 1993 Oslon sopimusten puitteissa.

PA:N TV lähettää toistuvasti etenkin lapsille ja nuorille tarkoitettuja piirroksia ja lavastettuja puheohjelmia, joissa juontajat taitavasti ohjailevat lasten ja nuorten kysymyksiä ja vastauksia vääristeltyihin historiatietoihin perustuen, jossa palestiinalaisten maa ulottuu Metullahista Eilatiin, ja jossa Israelin kaupungit ovat palestiinalaisia kaupunkeja, jotka juutalaiset ovat varastaneet ja miehittävät heidän maa-aluettaan Juudea ja Samariaa sekä Jerusalemia. Suosittuja arabien keskuudessa ovat musiikkivideot, joissa kertovien laulujen ja kertomusten avulla terroristeja ihannoidaan ”sankareina ja marttyyreinä” ja roolihahmoina, joiden jalanjälkiä lapsia ja nuoria kehotetaan seuraamaan. Juutalaiset ovat niissä sikojen ja apinoitten jälkeläisiä, joiden saastuttavaa ystävyyttä tulee karttaa kuin ruttoa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172953#.UmDPu2JHT-k

3. PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas julisti YK:n yleiskokouksessa 27.09.pitämässään puheessa antaen ymmärtää, että PA tunnustaa Israelin ja viimeistelee rauhansopimusta sen kanssa vakuuttaen, että siinä lopullisella sopimuksella sovitaan kaikista kiistakysymyksistä ja lopetetaan kauan jatkunut konflikti. ”Sopimuksen tarkoituksena on perustaa itsenäinen Palestiinan valtio Israelin miehittämille alueille pääkaupunkinaan Jerusalem”, hän lupaili. Tämä puhe oli tarkoitettu maailman ja Israelin poliittisen mielipiteen kosiskeluksi, ja se tehosi myös Israelin poliitikkoihin, jotka ihastelivat uuden toivon sarastamista PA/PLO:n taholta, kuten oppositiojohtaja Shelly Yachimovch sanaili.

Samana päivänä, kun hän viimeisteli omaa puhettaan YK:ssa, hän viimeisteli toista puhetta, jota hän oli estynyt pitämään. Tämä jälkimmäinen puhe oli tarkoitettu pidettäväksi ns. ”jääkaappiterroristin” Ahmad Abu Sukarin kunniaksi, joka 1975 kuljetti jääkaappiin piilotetun pommin Jerusalemin Zionaukiolle surmaten sillä 15 ihmistä haavoittaen 77. Abbasin ollessa estetty YK:n rauhanpuheensa vuoksi Sukaria ylistävän puheen esitti Jibril Rajoub, joka johtaa PA:n olympiakomiteaa ja jota pidetään yhtenä Abbasin seuraajaehdokkaana.

”Abu Sukari, joka otsansa hiellä ja uskollaan osoitti meille oikean tien unohtumattomalla ja uskomattomalla toiminnallaan ansaitsee tulla kutsutuksi sankariksi, joka on ansainnut kaiken kunnioituksemme ja arvonantomme. Sanon kylämme asukkaille ja perheen jäsenille – voinette sanoa menettäneenne sankarin, mutta meille, hänen taistelutovereilleen, Fatahissa ja muissa kansallisissa järjestöissä menetimme soihdunkantajan, joka johti meitä. En pysty kuvailemaan Abu Sukarin elämää, jota hän eli sankarina ja kuoli sankarina”, Abbas kirjoitti.

SEREMONIAN aikana Abu Sukarin, jonka oikea nimi oli Ahmed Jabara, perheelle ojennettiin erityiskunnianosoitus, jonka Rajoub ojensi heille Abbasin nimissä. Sukari oli Amerikan arabi, hän ei kuollut iskussa. Hänet tuomittiin ja vapautettiin vankilasta 2003. Hän kuoli sydän-kohtaukseen heinäkuussa saaden PA:n viralliset hautajaiset sotilaallisin kunnianosoituksin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172941#.UmDZh2JHT-k

Seuraava linkki sisältää Yuval Steinitzin artikkelin ”Miten arabien viha estää rauhan”. Ministeri Steinitz sanoo olleensa Peace Now järjestön jäsen ja uskoneensa rauhaan, mutta tulleensa yhä vakuuttuneemmaksi, ettei PA/PLO:n päämääränä ole rauha Israelin kanssa. http://www.nytimes.com/2013/10/16/opinion/how-palestinian-hate-prevents-peace.html?WT.mc_id=AD-D-E-OTB-INTOP-1009&WT.mc_ev=click&WT.mc_c=__CAMP_UID__&bicmp=AD&bicmlukp=WT.mc_id&bicmst=1381809600000&bicmet=1385787600000&_r=0

4. UUTISOTSIKOITA
-          Apulaispuolustusministeri Danny Danon sanoo olevansa hyvin huolestunut Israelin ja PA:n välisiä rauhankeskusteluja johtavien henkilöitten poliittisesta ohjelmasta. Hänen epäilyksensä koskee ennen kaikkea Tzipi Livniä, joka johtaa Israelin tiimiä, mutta jonka poliittinen agenda on suoraan verrannollinen Ehud Olmerin kanssa, joka tarjosi 96 % Juudeasta ja Samariasta, Jerusalemin arabienemmistöiset lähiöt, Temppelivuoren ja paluuoikeuksia pakolaisille. Myöskään USA:n edustajan Martin Indykin poliittinen kanta ei herätä luottamusta, mutta Daniel Axelrodin osallistuminen Obaman Lähi Idän neuvonantajiin herättää pahoja epäilyksiä. Pelkona on, että ellei keskusteluissa edetä odotetusti, USA sanelee ehdot oman mahtinsa voimalla, jossa Netanyahulle syötetään PA/PLO/:n vaatimusten mukaiset ehdot. Danon rauhoittelee itseään, että Likud kyllä pystyy estämään sen ohjelman vastaiset sopimukset, mutta kuten Sharonin esimerkki osoittaa, se ei takaa yhtään mitään. - Toinen pelko on Vatikaanin osuus lopullisissa sopimuksissa. Abbas oli äsken siellä tavaten paavi Francis I:n, jonka uudistustoimet ja hänen muslimeja ja muita uskontoja suosiva asenteensa on saanut katolisen hierarkian kuohuksiin lupailemalla taivasosuutta vähän joka suuntaan ilman parannuksen tekoa ja Kristusta. -  Abbas puhuu julkisesti, miten sadat tuhannet juutalaiset karkotetaan Juudeasta ja Samariasta, koska Palestiinan valtiossa ei saa olla yhtään juutalaista, ei siviiliä eikä sotilasta. Tee siinä sitten rauhaa! Netanyahu tavannee paavin Roomassa ja Kerryn ensi viikolla.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172955#.UmDqPWJHT-k
-          Tel Avivin kuntavaaleissa kaksi haredi-puoluetta, Shas ja United Torah Judaism, päättivät liittyä vaaliliittoon Beit Hayehuda-puolueen kanssa. Chabad hassidijärjestö lupasi oman tukensa liitolle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172957#.UmDvJWJHT-k
-          USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro kävi paikan päällä IDF:n ohjauksessa ja suojeluksella tutustumassa äskettäin löydettyyn ja sittemmin tuhottuun erityisen viimeisteltyyn tunneliin Gazasta Khan Yunisin läheltä 2.5 km:n matkan Ein Hashlosha kibbutsin lastentarhaa. Shapiro totesi tutustuneensa kuviin tunnelista, mutta vasta nähtyään sen luonnossa hän sanoi järkyttyneensä sen potentiaalisista vaaroista ja mahdollisuuksista sotilaille ja siviileille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172939#.UmDwJ2JHT-k
-          Iranin presidentti Hassan Rouhanin seireenin laulut Genevessä näyttävät löytäneen otollisen maaperän USA:n presidentti Barack Hussein Obaman sydämessä. Paitsi että hän harkitsee luvan antamista Iranille jatkaa uraanin rikastamista ja uraanilaitosten toiminnan jatkamista ilman rangaistustoimia, hän suunnittelee diplomaattisten suhteitten aloittamista maiden välille. Ensimmäisenä hyvän tahdon eleenä hän tarjoaa Iranin jäädytettyjen pankkitilien avaamista, jota seuraisivat korkeiden viranomaisten väliset kahdenkeskiset neuvottelut. Länsimaat ovat täysin hämmentyneitä Obaman toimista ja siitä, mihin hän pyrkii, puhumattakaan siitä, että ne ovat romuttaneet Netanyahun sommitelmat. - Uutisten mukaan Obaman hallitus antoi vihjeen Turkille Israelin Iranissa toimivista vakoilijoista, joita Iran sanoo pidättäneensä 10 asettaen heidät syytteeseen. Turkin ulkoministeri Ahmet Davutoglu on vihaisesti torjunut syytteet, että Turkki paljasti miesten nimet Iranille, kutsuen sitä tahalliseksi Turkin maineen pilaamiseksi.  http://www.jpost.com/Iranian-Threat/News/Report-Obama-weighs-unfreezing-Iranian-assets-as-reward-for-nuclear-concessions-329094
-          PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin luottomies ja neuvonantaja Nabil Abu Rudeineh sanoi torstaina, ettei Palestiinan valtio tule koskaan hyväksymään yhtään israelilaista sotilasta. Hän totesi, ettei rauha Israelin kanssa ole mahdollinen, ellei Palestiinan valtio ole täysin itsenäinen 1967 linjoilla pääkaupunkinaan Jerusalemin itäosa. Hän vakuutti, että etenkin Jordanjoen laaksossa ei sallita yhtään IDF:n sotilasta. Hän matkustelee Euroopan maissa kerjuukiertueellaan kinuten lisää rahaa, kun kaikki on syöty eikä uutta ole tiedossa. Abbas tavannee myös Saksan liittokansleri Merkelin sekä Englannin pääministeri Cameronin. Tämä tulee samaan aikaan, kun Livni ja Erdogan keskustelevat maavaihdoista mahdollisen rauhan-sopimuksen mukaisesti. Maariv kertoi, että Livni esitti mahdollisuutta Jordaninlaakson vuoraamista epämääräiseksi ajaksi, mitä Abbas tuskin haluaa. - Koko tämä rauhan-sirkus on yhtä tragikoomista teatteria, jossa jokainen järkevästi ajatteleva joutuu hämmästelemään, miten nelikulmaista rautatappia sovitetaan pyöreään reikään, sillä niin mahdottomilta osapuolten vaateet ja tarpeet tuntuvat. Miksi Israelin tulisi vuokrata itselleen omaa maataan? Tai millä perusteelle Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ovat kansainvälisen lain vastaisia eli laittomia, kuten PA väittää? http://www.jpost.com/Middle-East/Palestinian-Authority-We-wont-allow-Israeli-security-presence-in-W-Bank-329072




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019