TORSTAI 12.09.13


TORSTAI 12.09.13

1. YK:N turvallisuusneuvosto yritti eilen taas kerran pureutua Syyrian tilanteeseen voidakseen saada aikaan jonkinlaisen päätöksen asiasta. Edelliset yritykset ovat kaatuneet Venäjän ja Kiinan vastustukseen, eikä eilinen kokous ollut yhtään onnekkaampi. Obama halusi YK:n päätöksen suunnittelemastaan rangaistusiskuista Assadin armeijan strategisia kohteita, instituutteja, hallintokeskuksia, ilmavoimia, lentokenttiä ja ohjusasemia vastaan vahvistaakseen selustansa useiden skandaalien johdosta, jotka uhkaavat hänen valtaansa.

OBAMAN hallituksen hyökkäyssuunnitelmat perustuvat väitteille, että Assadin armeija on käyttänyt kemiallisia aseita ilmaiskuissaan, viimeksi Damaskoksen lähiössä. Sekä Assadin hallitus että Venäjä ovat kiistäneet väitteet ja sanovat suoraan, että ulkoministeri John Kerry valehtelee esittäessään todisteita Damaskoksen lähiön iskussa 1429 siviilin surmasta, heistä 49 lasta, vaikka sairaala-lähteiden mukaan kuolleita oli enintään 455.

WND sanoo saaneensa salaisia dokumentteja, joiden mukaan USA:n armeija vahvistaa, että sariinia oli takavarikoitu Jabhat Al-Nusra armeijan (front) jäseniltä alkuvuodesta. Dokumentin mukaan sariinin toimitti Turkkiin Al-Qaida Irak (AQI). Kilon suuruinen purkki sariinia löydettiin Turkin turvallisuusviranomaisten tekemän ratsian aikana Jabhat Al-Nusran jäsenten koteihin Adanan ja Mersian kaupungeissa Turkin eteläosassa. Turkin viranomaiset pidättivät silloin 12 Al-Nusran jäsentä takavarikoiden myös suuren asekätkön. Turkin antaman lausunnon mukaan Al-Nusra on kaikkein hyökkäävin ja  menestyksellisin Syyrian kapinallisjoukoista.

TURKIN viranomaisten tekemä ratsia Al-Nusran jäsenten koteihin tehtiin pian sen jälkeen, kun ilmoitettiin kaasuhyökkäyksestä maaliskuussa Aleppon Khan Al-Assal alueella. Hyökkäyksessä kuoli 26 siviiliä ja Assadin armeijan sotilasta. Syyrian hallitus vaati YK:n tutkimusta sariinin käyttämisestä, syyttäen samalla Turkkia, jonka alueelta aine oli tullut. USA:n tiedustelun kansallinen aluetiedustelukeskus (NGIC) paljasti salaisessa dokumentissaan, että AGI oli kehittänyt ”kotitekoista” sariinia, jota se oli salakuljettanut Al-Nusran jäsenille Turkkiin. Asiantuntijoiden epäilykset herätti se, ettei Aleppon iskun kohteeksi joutuneita uhreja käsitelleillä hoitajilla ja uutistoimistojen toimittajille ollut mitään suojavarusteita, joita ilman sotilaskäyttöön kehitetty sariini olisi surmannut heidätkin, kuten NGIC:n asiantuntija Yossef Bodansky toteaa.

EDELLÄ oleva esimerkki osoittaa, etteivät median välittämät tiedot välttämättä esitä koko totuutta. Uutistoimittajillakin on oma ideologiansa ja heidän tukijoillaan oma poliittinen ohjelmansa, mikä värittää myös kentällä työskentelevien kirjeenvaihtajien raportteja.

2. WND:n toisessa artikkelissa kerrotaan lukuisiin raportteihin perustuen, että Assadin armeijaa vastaan taistelevien ”kapinallisten” joukoissa on yhä runsaammin kovan linjan islamisteja, niiden mukana Al-Qidan ideologiaan sitoutuneita. WND kertoo Qarassa sijaitsevan Pyhän Jaakobin luostarin johtajan (Mother Superior) Anes Mariam el-Salibin tekemistä havainnoista. Salib kertoo kauheuksista, joita hän on joutunut todistamaan. Yksi niistä on Maaloulan pieni kristitty kylä Damaskoksen lähettyvillä. Jabhat Al-Nusran miehitti kylän perjantaina. Salibin ilmoituksen mukaan he sanoivat kylään jääneille kristityille: ”Käänny tai kuole”, mikä oli myös muslimien profeetta Muhammedin joukoilleen antama ohje miehittäessään uusia alueita. Hallituksen joukot yrittävät ajaa heidät pois kylästä. 

Salib sanoi vahvasti epäilevänsä syytöksiä, että Assadin armeija olisi käyttänyt kemiallisia aseita Damaskoksen lähiössä 21. elokuuta, sekä kauhisteli Al-Nusran joukkojen suorittamia siviilien massamurhia, joista valtamedia vaikenee. ”Haluan ensimmäiseksi kysellä, miksi valtamedia vaikenee Latakian Laylat Al-Qadr alueen massamurhista aamulla viides elokuuta? Hyökkäyksessä uhreiksi joutui yli 500 ihmistä, mukana naisia, lapsia ja vanhuksia. Heidät teurastettiin, ja kaikenlaisia kauheuksia tehtiin, mutta valtamedia vaikeni lähes tyystin. Hyökkäykset kohdistettiin kahteentoista kylään, joiden asukkaat ovat pääasiassa alaviitteja, joihin myös presidentti Bashar Assad kuuluu”, Salib muistelee jatkan: ” Se oli todellinen teurastamo”, hän kauhistelee jatkaen. ”Heillä on jopa video, jossa he katkovat tytön jäseniä jännesahalla elävänä –elävänä! - . Lopullinen uhrimäärä ylitti 400 ja sen lisäksi he ottivat vangeikseen 200 – 300, osan heistä  he teloittivat videoiden heidän surmaamisensa”
Salib kertoo edelleen, että ”kapinallisten” eteneminen vaarantaa kaikkia Syyriassa.
”Eräässä tilanteessa he pidättivät muslimijohtajia katkoen heidän kaulansa, he nöyryyttivät ja kiduttivat ismaililaisia (shia-muslimeja), druuseja, kristittyjä, ihmisiä kaikkialta maasta., murhataan massoittaen. Uskallan sanoa, että jos nämä eivät saisi kansainvälistä tukea, he eivät olisi uskaltaneet ylittää punaista linjaa”.

EI maailma ole täysin ulkona kauhistuttavien murhien ja kidutusten suorittamisesta Syyriassa. New York Times kertoo YK:n tutkimuspaneelin todenneen, että molemmat osapuolet – sekä Syyrian armeija että kapinalliset – ovat kiduttaneet, raiskanneet ja tehneet erottelemattomia hyökkäyksiä siviilejä vastaan. Massateloituksista ja summittaisista murhista on syytetty myös kapinallisia.
Maaloulan kristityn kylän omistuksesta ja sen  3 300 asukkaan kohtalosta ovat hallituksen ja kapinallisten joukot taistelleet vuoron perään ajaen toisen pois. Kapinallisten tiedetään tunkeutuneen koteihin ja kirkkoihin ja muihin kristittyjen tiloihin häväisten ja tuhoten niitä. Kylän asukkaat puhuvat vielä ehkä Jeesuksen aikana puhuttua arameaa, joka muuten on häviämässä, mutta kristitty maailma ei näytä tuntevan mitään sympatiaa heidän kohtalostaan. http://www.wnd.com/2013/09/nun-reveals-rebel-atrocities-in-syria/

3. SUURI palvovien juutalaisjoukko kokoontui keskiviikkoiltana Josefin hautakammion viereen Sikemissä (Nablus). Heidän suojanaan olivat aseistetut IDF:n sotilaat.
Huomattava joukko paikallisia arabeja kokoontui tilaisuuden osanottajien ympärille alkaen kivittää heitä kivin ja tiilenkappalein.
He kivittivät myös sotilaita, ja eräs arabi avasi tulen automaattiaseellaan kohti sotilaita, jotka vastasivat tuleen haavoittaen ampujaa vaarallisesti. Hänet kiidätettiin sairaalaan.
Sotilaat joutuivat turvautumaan mellakantorjumisvälineitä arabijoukon hajottamiseksi.

”YÖN aikana sotilaat turvasivat suuren siviilijoukon turvallisuutta heidän rukoillessaan Josefin hautakammion ääressä Nablusissa, jonka aikana käytettiin tuliaseita”, sanotaan armeijan tiedotteessa. ”Sotilaat vastasivat heitä kohti avattuun tulitukseen itsepuolustukseksi”.  Sotilaat pystyivät hajottamaan mielenosoittajien joukon, josta neljä haavoittui.
Oslon sopimusten mukaan Nablus kuuluu A-alueeseen, jossa PA:lla on täysi valvonta, mutta Josefin hauta on sopimuksen mukaan avoin juutalaisille palvojille, mitä arabit ovat kuitenkin kaikin tavoin pyrkineet mitätöimään, he jopa vaurioittivat pahoin hautakammiota, mutta se korjattiin entiselleen. V. 2011 PA:n poliisi avasi tulen hautakammiolta lähtevää autoa kohti haavoittaen hengenvaarallisesti ministeri Limor Livnatin serkkua Ben Yosef Livnatia, neljän lapsen isää, joka myöhemmin menehtyi haavoihinsa.
IDF:n sotilaat suorittivat etsittyjen terroristien pidätyksiä viidellä paikkakunnalla Juudeassa ja Samariassa, niiden mukana Hebronin, Betlehemin ja Ramallahin alueet.

4. IDF:n Kfir-prikaatin (kfir, leijonanpantu) sotilaat havaitsivat partioidessaan Hebronin kukkuloilla keskiviikkona ryhmän epäilyttäviä arabinuorukaisia pusikossa vilkkaasti liikennöidyn valtatien varrella. Sotilaat lähestyivät nuorukaisia, jotka pyrkivät pakoon läheiseen Kfar Awa arabikylään.
Sotilaat juoksivat heidät kiinni pidättäen heidät kuulusteluja varten.
Heillä oli valmiit polttopullot heitettäviksi ohi ajavia autoja kohti, sekä mukana sytytysaineitta ja tarpeita uusien polttopullojen valmistamiseksi.

NELJÄN nuoren muodostama terrorijengi on tunnustanut aikoneensa hyökätä autoilijoita vastaan. Sotilaat pyrkivät selvittämään, toimivatko he omasta aloitteestaan, vai kuuluvatko he johonkin järjestöön. Al-Aksa Marttyyrien Prikaati kehotti äskettäin jäseniään aloittamaan terrori-iskut juutalaisiin kohteisiin, ja islamilaiset saarnaajat kiihottavat kansaa tilaisuuksissaan, etenkin perjantain rukoustilaisuuksien aikana. Allah ei ole rauhan jumala.
IDF:n komentaja Baruch Ram sanoo, että armeijalla on meneillään useita salaisia operaatioita Juudeassa ja Samariassa terrorijengien paljastamiseksi ja epäiltyjen pidättämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171839#.UjF3k2JHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Debkafile toteaa artikkelissaan, että USA:n –Venäjän sopimus Syyrian kemiallisten varastojen siirtäminen kansainväliseen valvontaan on hyödyttänyt sekä Iranin että Syyrian johtajia. Syyria voi jatkaa Aleppon kaupungin valtaamissuunnitelmien toteuttamista, minkä uskotaan merkitsevän ratkaisevaa kehitystä sisällissodassa, ja toisaalta Iran voi jatkaa uraanin rikastamista ilman kansainvälistä valvontaa ja valmistella ydinpommin rakentamista. Venäjän presidentti Putin kiittelee diplomaattista voittoaan saatuaan Obaman hyökkäys-suunnitelmat siirretyksi hamaan tulevaisuuteen todeten, että kriisin rauhallinen ratkaisu hyöyttää jokaista osapuolta, sillä USA:n hyökkäys Syyriaan olisi ollut vaarallinen. Vaikka hyökkäysaikeita ei Obaman mukaan ole kokonaan haudattu, niiden lämmittäminen uudelleen ei ole ihan yksinkertaista kongressin epäluuloisen valvonnan vuoksi. Obaman äskettäin pitämää puhetta kansalleen on kutsuttu ”oudoimmaksi, mitä kukaan USA:n presidentti on koskaan pitänyt”, kuten kolumnisti Charles Krauthammer totesi. Obama esitti siinä hyökkäysuhkan, sitten siirtyi neuvottelujen kannalle, jota hän sanoo aina kannattaneensa, ja lopuksi veti uudelleen hyökkäysmahdollisuuden todellisena vaihtoehtona. Tarkkailijat sanovat, ettei presidentti osaa päättää, mitä hän haluaa, eli hän on täysin ulalla kansan johtajuudesta. Iranin presidentti Hassan Rouhani sanoo, että YK:n yleiskokous on sopiva tilaisuus tehdä päätös Iranin ydinteollisuutta koskevista jatkoneuvotteluista Iranin ja P5+1 maiden välillä. http://www.debka.com/article/23269/Obama-Putin-deal-didn’t-stop-at-chemical-Syria-US-eases-sanctions-on-nuclear-Iran
-          Kreikan Israelin lähettiläs Yiorgos Lakkotrypis sanoi JP:n haastattelussa, että Turkki jatkaa Israelin boikotoimista NATO:ssa huolimatta Netanyahun anteeksipyynnöstä Mavi Marmaran tragediasta, jossa 9 Turkin kansalaista kuoli IDF:n sotilaitten luodeista heidän jouduttua hengenvaaraan. Useita sotilaita piestiin myös lähes henkihieveriin metallikepein, puukartuin, pistoolein ja erilaisin työkaluin varustettujen saarron rikkojien toimesta, jotka väittivät vievänsä avustustarvikkeita Gazaan, vaikka tarkastuksessa Ashdodin satamassa mitään sellaisia ei löydetty. Lähettilään mukaan Turkki estää Israelia pääsemästä yhteisiin harjoituksiin ja saamaan sisäpiirin tietoa NATO:n kautta. Kuitenkin Israel sallii turkkilaisten rekkojen kuljettavan Jordaniaan ja Persianlahden maihin meneviä tavaroitaan Haifan satamasta Israelin kautta  Jordaniaan  ja sieltä edelleen Persianlahdelle. Syyrian sekavan tilanteen vuoksi se reitti on nyt tukossa. Lähettiläs sanoo, että Israelilla olisi täysi syy sanoa sopimus kauttakulusta irti, sillä se hyödyttää Turkkia enemmän kuin Israelia. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Greek-ambassador-Despite-apology-Ankara-nixes-Israel-NATO-cooperation-325921
-          Ehud Barakin entinen henkilökuntapäällikkö Gilad Sher toteaa, ettei nyt ole sopiva aika solmia rauhansopimusta PA:n kanssa. Hän osallistui neuvottelutiimin kokouksiin PA:n kanssa Barakin aikana. Hän arvioi, että lopullisessa sopimuksessa Israel joutuu evakuoimaan 100 000 juutalaista Juudeassa ja Samariassa. Hän puhui eilen Oslon sopimusten 20-vuotistilaisuudessa Kansallisen Turvallisuusinstituutin tilaisuudessa Tel Avivin yliopistossa eilen. JP:n kolumnisti Michel Freund puolestaan vaatii, että Oslon laatijoitten ylhäältä (Peres) alkaen  on korkea aika tunnustaa syntinsä ja katua päättömiä tekojaan 1500:n juutalaisen kuoleman johdosta niiden seurauksena. http://www.jpost.com/National-News/Former-negotiator-100000-settlers-need-to-be-evacuated-325900
-          PA:n johto kiihdytti keskiviikkona retoriikkaansa Israelia vastaan koskien Temppeli-vuorta tuomiten Israelin vaatimukset lisätä juutalaisten vierailuja vuorella, mitä etenkin Temppeli-instituutti tarjoaa opastettuina kiertueina. PA:n julkistaman tiedotteen mukaan ”tämä näyttää vihreää valoa ”setlereille” lisätä hyökkäyksiään palestiinalaisia ja heidän pyhiä paikkojaan ja omaisuuttaan vastaan”. PA selittää edelleen, että juutalaisten vierailut Temppelivuorella on tarkoitettu juutalaistamaan ja jakamaan vuori päämääränään juutalaisen Temppelin rakentaminen sinne. Arabit ovat kiihdyttäneet hyökkäyksiään sekä vuorelle nousseita että Länsimuurin edessä palvovia juutalaisia ja turisteja vastaan saarnaajiensa kiihottamina. http://www.jpost.com/National-News/Palestinian-Authority-says-Jews-who-visit-Temple-Mount-provoke-terrorism-325870
-          Jerusalemin alueella tunnettiin torstaiaamuna 04.20 aikaan 3.5 Richterin asteikon suuruinen maanjäristys. Vahingoista ei ole raportoitu, se tuntui Kuolleenmeren pohjoispäässä 30 km Jerusalemista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171843#.UjGHrWJHT-k
Israeliin luvataan omituinen helleaalto huomiseksi, lämpötila Jerusalemissa 34-35 C-astetta. 

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019