MAANANTAI 23.09.13


MAANANTAI 23.09.13

1. PALESTIINALAISET arabit jatkavat murhaavaa tahtiaan juutalaisten surmaamiseksi ja vahingoittamiseksi. Viime viikon perjantaina Bat Yamissa ravintolassa työskentelevä PA:n arabi houkutteli IDF:n lentovoimissa palvelleen 20-vuotiaan sotilaan Tomer Hazanin hänen kotikyläänsä turvallisuusaidan itäpuolella, jossa hän murhasi samassa ravintolassa palvelleen työtoverinsa voidakseen käyttää ruumista vaihtokaupassa veljensä vapauttamiseksi Israelin vankilasta. Veli tuomittiin osallisuudesta itsemurhasoluun 29 vuodeksi vankilaan. Abbasin johtaman Fatahin alainen järjestö Al-Aksa Marttyyrien Prikaati otti murhan tililleen.

EILEN alkoi Hebronissa viikon kestävä vierailu- ja tutustumiskausi, jonka aikana kymmeniä tuhansia juutalaisia ja ulkomaisia turisteja vierailee kaupungissa.
IDF asetti Givati-prikaatin miehiä suojelemaan lomailijoita kaupungin juutalaiskohteissa.
Palestiinalainen tarkka-ampuja  tulitti eilen Patriarkkain Mausoleumin lähelle sijoitettuja sotilaita osuen kersantti Gavriel Kobia niskaan yrittäen osua toiseenkin sotilaaseen. Kobi kiidätettiin ensi avun jälkeen Shaare Zedek lääkintäkeskukseen, jossa lääkärit yrittivät onnistumatta palauttaa hänet henkiin. Hänet ylennettiin vääpeliksi kuolemansa jälkeen.

GIVATI-PRIKAATIN sotilaat oli sijoitettu lähelle pharmacy-risteystä ja Machpela-luolaa (Patriarkkain Mausoleumi) tehtävänään suojella Hebronin juutalaiskorttelin asukkaiden ja vierailijoiden käyttämää tietä. IDF:n mukaan laukaukset ammuttiin kaukaa, eikä ole vielä selvää, kuka laukaukset ampui. Turvallisuusjoukot aloittivat välittömästi lähialueen haravoinnin löytääkseen vihjeitä ampujasta ja mistä laukaukset ammuttiin. Lähellä surma-paikkaa arabijoukko osoitti mieltään, mutta vielä ei tiedetä, oliko näillä yhteyttä. Arabien mielenosoituksen voi aiheuttaa se, että juutalaisten sallittiin sunnuntaina käydä Otniel ben Knazin haudalla, joka sijaitsee PA:n valvomalla alueella kaupungissa. Arabit kivittivät sotilaita ja heittivät palopommeja heitä kohti, mihin sotilaat vastasivat tainnutuskranaatein ja savupommeilla. Tämä on lähes jokapäiväinen ilmiö Hebronissa.

MINISTERI Naftali Bennett, Bait Hayehudin puheenjohtaja, lähetti pääministerille ja hallituksen sihteerille kirjeen, jossa hän kehottaa hallitusta harkitsemaan uudelleen terroristien vapauttamisen mielekkyyttä. Hän muistuttaa, että vankien vapauttaminen oli tarkoitettu seuraamaan kehitystä neuvotteluissa PLO:n kanssa, mitkä julkisuuteen tihkuneitten tietojen mukaan eivät ole edistyneet minnekään.
Bennett toteaa, että succot-aika on tarkoitettu ilon ja juhlinnan ajaksi, mutta että rauhan-keskustelujen vuoksi se on muuntunut murhattujen IDF:n sotilaitten surun ajaksi.
”Vastaus terroriin on käydä sotaa murhaajia vastaan eikä keskustelu kiihottajien kanssa”.

PÄÄMINISTERI Netanyahu tuomitsi iskun todeten: ”Ne jotka yrittävät karkottaa meidät esi-isiemme kaupungista Hebronista saavat aikaan vain päinvastaisen tuloksen. Taistelemme terroria vastaan yhdellä ja vahvistamme asuttamista toisella kädellä”.
Pääministeri kehotti juutalaisia ottamaan uudelleen käyttöönsä ostamansa ja kunnostamansa Beit Hamachpela talon Hebronissa, josta heidät entisen puolustusministeri Ehud Barakin käskystä poistettiin heinäkuussa 2012 väärin perustein. Oikeus totesi myöhemmin, että kiinteistö oli laillisesti ostettu ja lunastettu, eikä siten mikään estä muuttamasta taloon. http://www.timesofisrael.com/in-wake-of-soldiers-killing-pm-orders-resettlement-of-hebron-house/
Apulaispuolustusministeri Danny Danon kyselee, missä on puheenjohtaja Abbasin tuomio PA:n arabien suorittamista IDF:n sotilaitten murhista? Hän arvioi ironisesti, että ehkä Abbas on liian kiireinen valmistellessaan palkkiosekkiä murhaajille. Danon sanoo Arutz Shevan haastattelussa, että Israelin tulee vaatia Abbasin antama tuomio kahden sotilaan murhasta muutaman päivän sisällä ennen kuin rauhankeskusteluja jatketaan. Toiseksi hän vaatii, että PA tulee vaatia tilille asukkaitten kiihottamisesta niiden toimesta, jotka rahoittavat sen toimia ja koulujen oppikirjoja, joissa opetetaan vihaa ja halveksuntaa juutalaisia kohtaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172140#.Uj_ew2JHT-k

Liikenneministeri Israel Katz jatkoi pääminiosteri Netanyahun kritisoimista hänen succansa ulkopuolella järjestetyssä tilaisuudessa sunnuntaina Kfar Ahim moshavissa. Hän antoi ymmärtää, että pääministeri on epäsuorasti syyllinen Tomer Hazanin murhaan perjantaina. Netanyahu oli aiemmin rangaissut Katzia siirtäen osan hänen tehtävistään toisille.
Puhuessaan Likudin aktivisteille järjestämässään tilaisuudessa Katz sanoi: ”Joka kerran kun terroristeja vapautetaan, se lisää murhaajien ruokahalua. Emme ole vielä kuulleet PA:n puheenjohtajan Abbasin tuomitsevan murhia, koska palkkiosekkien kirjoittaminen murhaajien perheille vie kaiken ajan”. Danny Danon, joka oli mukana sunnuntain tilaisuudessa, kirjoitti kirjeen pääministerille, totesi näin: ”Livnin polku ei ole meidän tiemme. Ei ideologiaa voida muuttaa kuin vetäisemällä kanin hatusta. Me taistelemme Israelin maan puolesta, olemassa olostamme täällä. Meillä on punaiset linjamme, joita emme voi ylittää”.

Useita palestiinalaisia ryhmiä ja johtohenkilöitä aloitti sunnuntaina kampanjan, jonka tarkoituksena on vaatia PA:n puheenjohtajaa Mahmoud Abbasia lopettamaan rauhan-keskustelut Netanyahun hallituksen kanssa. Järjestämässään lehdistötilaisuudessa Ramallahissa sunnuntaina he esittivät vaatimuksen, että PA:n tulee kuunnella kansan vaatimuksia lopettaa keskustelut Netanyahun hallituksen kanssa. Abbasilla on tapaaminen presidentti Barack Obaman kanssa YK:n yleiskokouksen aikana New Yorkissa tiistaina, jossa Abbasin tarkoituksena on informoida Obamaa keskustelujen etenemisestä. Hänen uskotaan valittavan Obamalle, että Israelin jatkuva rakentaminen ja uusien suunnitelmien hyväksyminen Juudeassa ja Samariassa ja Jerusalemin lähiöissä vaarantavat neuvotteluja.
Rauhankeskustelujen vastustajat kritisoivat suunnitelmia aluevaihdoista. Neuvottelujen sijaan PA:n tulee heidän mielestään keskittyä ajamaan asiaansa YK:n elimissä. Kampanjassa on mukana PFLP, Palestiinan Kansanpuolue, Kansallinen Aloite, DFLP sekä poliittisia johtajia. http://www.jpost.com/Middle-East/Palestinian-groups-campaign-against-the-peace-process-326783

2. KENIAN pääkaupungissa Nairobissa kauppakeskukseen tehdyn hyökkäyksen Al-Shabaab terrorijärjestön edustaja julkisti tweet-sivullaan kolmen USA:n kansalaisen nimet, jotka olivat iskun tehneen ryhmän joukoissa, lieneepä mukana yksi suomalainenkin. Terrorismi on tulossa yhä kansainvälisemmäksi, mikä johtunee siitä, että länsimaissa asuvia muslimeja  liittyy islamin maissa syntyneisiin järjestöihin, kuten myös Syyriassa taisteleviin ääri-islamilaisiin ryhmittymiin. Länsimaissa onkin alettu pelätä tilannetta, mikä syntyy noiden taisteluissa ja pommi-iskuissa karaistuneiden kansalaistensa palatessa kotimaihinsa. Samaa pelkoa esiintyy myös Egyptissä, josta on mennyt runsaasti vapaaehtoisia Syyrian kapinallisten riveihin. He tuovat mukanaan omaksumansa ääri-ideologian.

PJ-Media välitti Al-Shabaabin twiitin tiedot USA:n kansalaisten osallistumisesta Nairobin hyökkäykseen, mutta tiedot poistettiin pian julkistamisen jälkeen. Al-Shabaab perustaa jatkuvasti uusia sivuja poistettujen tilalle välittääkseen tiedotuksia jäsenilleen. Nimistä päätellen iskuun osallistuneet amerikkalaiset ovat arabeja tai Lähi Idästä. Muita kansallisuuksia edustavat suomalainen, kanadalainen, englantilainen, somalialainen ja kenialainen. Al-Shabaab terroriryhmä hyökkäsi Westgate kauppakeskukseen sunnuntaina kiväärin ja kranaatein aseistettuina ottaen kymmeniä panttivankeja. He seuloivat vangit päästäen kaikki muslimit pois, mutta pidättäen kaikki muunuskoiset. Tämän hetken tietojen mukaan iskussa kuoli 68 ihmistä ja haavoittui 150, mutta piiritystila jatkuu. Israel on tiettävästi lähettänyt Nairobiin kommandoyksikön, jonka tehtävänä lienee enemmän opastaa ja avustaa Kenian omia turvallisuusyksiköitä kuin aktiivinen osallistuminen taisteluihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172142#.Uj_wM2JHT-k

3. UUTISOTSIKOITA
-          Nairobin terroristit ovat vapauttaneet suurimman osan panttivangeistaan, kuten Al-Jazeera kertoo. Sunnuntain aikana keskuksen sisältä kuultiin kiväärinlaukauksia ja räjähdyksiä, mutta ei tiedetä, mitkä olivat niiden kohteina. Tämä aiheuttaa pelkoa kuolonuhrien lisääntymisestä. Eversti Cyrus Oguna Kenian armeijasta sanoi useimpien panttivankien päässeen pois, mutta ei osannut antaa lukumääriä. ”Useimmat vapautetuista kärsivät veden puutteesta ja olivat shokissa”, hän sanoi. ”Pyrimme lopettamaan piirityksen tänä iltana”, Kenian tuho-operaatiokeskus lupaili. Terroristit varoittivat armeijaa yrittämästä päästä sisään katon kautta, koska se vaarantaa panttivankien hengen. Toisaalta hän sanoi pahaenteisesti, etteivät terroristit neuvottele Kenian hallituksen kanssa panttivangeista, sillä ”he tulevat saavuttamaan kohtalonsa”.  He seuloivat joukosta pois kaikki muslimit päästäen heidät ulos. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172138#.Uj_2LmJHT-k
-          Turvallisuusjoukot jatkoivat koko yön ja maanantaiaamun seuloen Hebronin muslimien asuttamia lähiöitä löytääkseen IDF:n sotilaan murhaajan. He löysivät kaksi kivääriä ja pidättivät niiden yhteydessä kaksi arabia. Ballististen tutkimusten jälkeen voitaneen tietää, oliko niillä yhteyttä sunnuntain murhaan. – IDF pidätti yön aikana 10 epäiltyä palestiinalaista, kolme heistä Sikemistä. Kfir pataljoona pidätti viisi muuta Abudista lähellä Ramallahia. Kaksi muuta pidätettiin Ramallahissa ja Silwadissa, Ramallahista koilliseen. Armeijan edustaja rauhoittelee, etteivät äskeiset murhat osoita väkivallan kasvua, kuten jotkut väittävät, tai uutta indifadaa. Hän kuitenkin painottaa, ettei ole syytä hellittää jatkuvaa tarkkailuaan, sillä jännitys on korkealla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172148#.Uj_5nGJHT-k
-          Kenian armeijan joukot aloittivat maanantaiaamuna lopullisen hyökkäyksen piiritystilan lopettamiseksi. Silminnäkijät sanovat kuulleensa useita räjähdyksiä keskuksen sisältä sekä nopeaa automaattiaseiden rätinää. Armeijan  edustajan mukaan panttivankien henkeä pyritään suojelemaan viimeiseen asti. Hän sanoi, että 10-15 terroristia on edelleen keskuksen sisällä. Joittenkin raporttien mukaan Israelin lähettämä iskujoukkio on osallistumassa vankien vapauttamiseen. ”Israelilaiset ovat juuri menneet sisälle ja osallistuvat vankien ja haavoittuneiden vapauttamiseen”. Israelin ulkoministeriö ei halua antaa mitään tietoja tapahtumista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172144#.Uj_8IGJHT-k
-          Gazan terroristit ampuivat raketin sunnuntai-iltana Israelin puolelle, Se putosi aukealle pellolle Eshkolin alueneuvoston alueella aiheuttamatta vahinkoja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172130#.Uj_98mJHT-k
-          Ainakin 60 ihmistä sai surmansa pommien räjähtäessä ihmisten osallistuessa hautajaisiin pääosin shia-muslimien asuttamassa Sadr kaupunginosassa Irakin pääkaupungin alueella viikonvaihteen aikana. BBC:n mukaan kaksi pommia räjähti teltassa, jossa hautajaisia pidettiin. Kolmas pommi räjäytettiin paloautojen, poliisin ja ambulanssien tullessa paikalle. Uhrien joukossa on sekä naisia että lapsia , ja haavoittuneita ainakin 120. Ihmishengellä ei ole paljon arvoa näillä leveysasteilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172139#.Uj_-nmJHT-k
-          Kahden pommin räjähdettyä historiallisessa kirkossa Pakistanissa Jumalan palveluksen aikana ainakin 75 ihmistä sai surmansa ja ainakin 100 haavoittui. Pommit räjäytettiin ihmisten ollessa tulossa ulos kirkosta ruuanjakelu paikalle. Pakistanin kristitty vähemmistö on joutunut toistuvien terrori-iskujen kohteeksi, kuten tapahtuu lähes kaikissa muslimimaissa Lähi Idän alueella. Kristittyjen vainot ovat todella alkaneet, ja tullevat leviämään myös länsimaihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/172117#.UkAADGJHT-k
-          Israelin pohjoisosassa Jokneamissa toimiva yritys SolidRun on artikkelin mukaan kehittänyt kokonaan uudenlaisen henkilökohtaisen ATK-järjestelmän, joka on halpa, käyttökustannuksiltaan edullinen ja vastaa kyvyltään suuria tietokoneita. Järjestelmä on nimeltään Cu-Box-I. Yritystä johtaa kaksi Israelin arabia. Cu-Box-I maksaa vain 45 USD, se käyttää vain 3 wattia energiaa, mutta sitä voidaan käyttää kaikissa toiminnoissa, joissa käytetään suurempia järjestelmiä, ja se on ympäristöystävällinen. Erityisesti artikkelissa ylistetään järjestelmän ominaisuuksia musiikissa. http://www.timesofisrael.com/meet-the-cubox-i-israels-45-pc-marvel/
-          Syyriassa hallitusta vastaan taisteleva Al-Qaidaan liittoutunut ryhmittymä ISIS, joka tunnetaan Irakissa Islamic State of Iran and Al-Sham, sanoo aloittaneensa puhdistustoimet hallitusta vastaan taistelevien muslimiryhmittymien sisällä. He haluavat poistaa niistä ei-muslimit, kuten eräs saksalais-syyrialainen lääkäri Al-Azaz Al-Ahli sairaalasta sai kokea. Hän kuuluu lääkäreihin ilman rajoja, mutta hän ei silti ole aitojen muslimien mielestä tarpeeksi puhdas, ja siksi hänen on väistyttävä. Tapaus aiheutti tulitaisteluja lääkäriä kannattavan maltillisen ryhmittymän ja ISIS. joukkojen välillä. Lääkärin kohtalosta ei tiedetä. –Saksan sisätiedustelujärjestön johtaja Hans-Georg Maassen sanoi, että 170 saksalaista matkusti Syyriaan liittyäkseen kapinallisten joukkoihin. Hän sanoi, että Saksassa on 42 000 muslimin potentiaali, joka tarjoaa suuren kapasiteetin lisäjoukoille. Hän sanoi olevansa huolestunut, mitä tapahtuu kun tämä taistelukokemusta ja -taitoa saanut joukko aikanaan palaa asuinmaahansa. http://www.jpost.com/Middle-East/Al-Qaida-affiliated-ISIS-seeks-to-cleanse-Syrian-town-326819




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019