TIISTAI 20.08.13


tiistai 20.08.13

1. ISI LEIBLER, yksi JP:n vakiokolumnisteihin kuuluva, kertoo aamun artikkelissaan ”candidly speaking” (avoimesti puhuen) otsikolla ”Obama appeasement will result in disaster” (myönnytysten tekeminen Obamalle johtaa onnettomuuteen) selkein sanoin, mihin Israelin hallituksen politiikka tulee johtamaan. Artikkelin pituuden vuoksi viittaan vain pääkohtiin, ehkä palaten niihin myöhemmin toisessa muodossa.

Leibler viittaa aluksi arabikevään saavutuksiin, jotka ovat johtaneet verisiin painajaisiin, hukuttaen Egyptin (ja monia muita arabimaita) sekasortoon sekä jättäen Israelin väkivallan ja barbarismin ympäröimäksi ilman tasapainon häivettäkään näköpiirissä. Sadoittain ihmisiä tapetaan päivittäin arabikevään vihaisissa syysmyrskyissä, mutta maailma vain seuraa silmä tarkkana Israelin rakentaessa koteja Jerusalemin itäosan lähiöihin.

Samaan aikaan ulkoministeri John Kerry länsijohtajat käyttävät suunnattoman määrän energiaa ja voimavaroja Israelin/PA:n sekasotkuun, mitä voidaan kutsua surrealistiseksi. Päinvastaisista todisteista huolimatta Kerry toistaa mantraansa, että Israelin ja PA:n välinen ongelma on koko Lähi Idän rauhattomuuden keskeinen syy, ja ilman epäilystä Kerry kehotti Euroopan Unionia kiihdyttämään Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen boikottiaan.
Se oli Kerry, joka esitti Netanyahulle törkeän huomautuksen ja huolestuttavan uhkauksen, että ”jos rauhan-keskustelut epäonnistuvat, Israelia tulee kohtaamaan laittomuuskampanja steroidilla”, mikä vihjaa Obaman hallituksen tulevaan suhtautumiseen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin. (USA pitää juutalaisten rakentamista vihreän linjan takana laittomana.)
Mitä tapahtuu, jos USA poistaa Israelille antamansa suojan YK:n turvallisuusneuvostossa? 

OBAMAN hallituksen Israelia kohtaan osoittama myrkyllisyys näyttäytyy kaikessa karmeudessaan, kun tarkataan tosiasioita: PA:n puheenjohtaja Abbas ei ole tehnyt pienintäkään suosiollista elettä Israelin suuntaan, PA:n media, uskonnolliset ja opetukselliset instituutit jatkavat edelleen Israelin vastaista ja antisemiittistä saarnaamistaan, eikä maailma korvaansa liikauta Abbasin ylväästi uhatessa etnisellä puhdistuksella ja kansanmurhalla koko entisen Syyria-Palestiinan alueella ja Gazan kaistalla, jotka hän kuvittelee saavansa valtansa alle. Ei minkäänlaista vastavuoroisuutta Abbasin ja PA:n taholta Israelin suuntaan.

LEIBLER katsoo, että karmein asia tässä kauheudessa on kuitenkin se, että USA:n hallitus painostaa Israelia vapauttamaan tuomittuja terroristeja ja murhaajia, myös Israelin arabeja. Leibler toteaa, että tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut toisen maan suhteen; painostaa uskollisinta liittolaismaata toimimaan vastoin oikeusjärjestöään ja moraaliaan välittämättä sen uhrien omaisille ja muullekin kansalle aiheuttamista kärsimyksistä haavojen avautuessa uudelleen, sekä vastoin Israelin kansan yleistä mielipidettä.
Leibler toteaa, ettei myönnytysten tekeminen ole koskaan onnistunut, ei Oslon sopimusten eikä sen jälkeisten sopimusten yhteydessä. Nyt USA:n hallitus painostaa Israelia myöntymään 1949 aselepolinjojenmukaisiin rajoihin vähäisillä samanlaatuisilla ja –kokoisilla aluevaihdoilla.

Obaman hallituksen mukaan Israelin tulee voittamiensa useiden puolustussotien jälkeen alistua hyökkääjiensä tahtoon luopumalla korvauksetta vapauttamistaan maa-alueista, jotka kansainvälisten sopimusten mukaan kuuluvat juutalaisen kansan kotimaahan.
Leibler toteaa erotuomariksi valitusta Martin Indykistä, että tämä hyökkäsi kiivaasti Israelia vastaan Netanyahun ja Obaman välisten selvittelyjen ollessa kiivaimmillaan.
Hän viittaa vielä Israelin lähihistoriaan, miten useimmat pääministerit ovat suoraselkäisinä vastustaneet USA:n hallitusten painostusta ja uhkailua, mitä odottaisi Netanyahultakin.

LEIBLER tulee siihen lopputulokseen, että Israelin ystävien ja tukijoiden, ennen kaikkea Amerikan juutalaisjärjestöjen, tulee painostaa Obaman hallitusta tekemään selväksi PA:n johdolle, että sen tulee tunnustaa Israelin perusvaatimukset juutalaisesta valtiosta, hylätä PA:n vaatimukset paluuoikeudesta, lopettaa Israelin vastainen propaganda ja aloittaa kansansa kasvattaminen elämään rauhassa Israelin kanssa.
Vain siten voidaan alkaa rakentaa kestävää rauhaa Israelin ja PA:n väille. http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Candidly-Speaking-Obama-appeasement-will-result-in-disaster-323619
2. JOUKKO Samariassa asuvia juutalaisia naisia katsoi saaneensa tarpeekseen arabien lähentely-yrityksistä matkustaessaan bussilla Israelin keskustan ja kotinsa väliä Samariassa. He laativat yhteisen kirjeen, jonka he lähettivät liikenneministeri Yisrael Katzille ja Arielin pormestarille. Kirjeessään he kirjoittavat useista tilanteista, jotka naisten mielestä suuresti loukkaavat heidän yksilöllisyyttään ja aiheuttavat heissä pelkoja ja epävarmuutta.

Naiset kertovat, että ollessaan töittensä tai kaupunkimatkansa jälkeen lähes tunnin kestävällä bussimatkalla Samariaan matkan varrella bussiin nousevat arabit istuutuvat heidän viereensä ja alkavat kopeloida heitä, jopa nuoria koulutyttöjä. He sanovat, että sitä jatkuu koko loppumatkan ajan, eivätkä naiset ja varsinkaan nuoret tytöt uskalla nousta paikoiltaan mennäkseen valittamaan kuljettajalle, joka usein itsekin on arabi.

ONGELMA on erityisen paha Afikim yhtiön omistamissa busseissa, joiden kuljettajat ovat pääosin arabeja, eivätkä juutalaiset voi odottaa heiltä mitään suosionosoituksia.
Naisten kirjelmässä kerrotaan myös, että arabit vaativat kuljettajaa avaaman laukkujen säilytystilan, ja ottavat sieltä mukaansa laukkuja, jotka eivät ole heidän, eli he varastavat vieraiden omaisuutta kuljettajan voimatta puuttua asiaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171098#.UhMbu2JHT-k

3. IDF:n partio meni aikaisin tiistaiaamuna pidättämään epäilemänsä Islamic Jihadin terroristin Jeninissä Samariassa, kun he joutuivat arabien tulituksen ja polttopullojen ja kivien kohteiksi. Sotilaat vastasivat tulitukseen surmaten yhden arabin ja haavoittivat kahta muuta.

Sotilaat pidättivät sekä etsimänsä terroristin että tulitukseen ja polttopullojen heittelyyn osallistuneet. Jenin on PA:n täyden hallinnon alla, mutta IDF:n sotilaat joutuvat usein menemään PA:n valvomille alueille etsiessään terroristeja tai pyrkiessään hoitamaan asioita, jotka kuuluisivat PA:n poliisin tehtäviin.
Kaksi sotilasta haavoittui kivistä. Alkuperäinen uutinen on AFP:n julkistama, josta myös armeijan radio kertoi selittäen, että etsitty arabi kuului Islamic Jihad järjestöön.

4. Egyptin poliisi pidätti Muslimiveljeskunnan korkeimman hengellisen johtajan Mohammed Badien aikaisin maanantaiaamuna Kairon pohjoisosassa, kertoo Al-Ahram.
Sisäministeriön tiedottaja Abdel-Fattah Osman kertoi TV:n uutisissa, että Badie piileskeli Kairon Nasr Cityn alueella lähellä Rabaa Al-Adaweya moskeijaa, jonka lähellä satoja veljeskunnan kannattajia oli saanut surmansa tulitaisteluissa armeijan ja poliisin kanssa heidän hajottaessaan mielenosoittajien istumalakkoa viime keskiviikkona.

Valtion uutistoimisto MENA kertoi, että Badien pidätys suoritettiin nimettömän ilmoituksen perusteella. Häntä näytettiin poliisiautossa perinteiseen arabiasuun pukeutuneena ja turvaliivillä varustettuja kahden sotilaan välillä. Myöhemmin ONTV näytti hänestä kuvaa istumassa sohvalla kiväärillä varustetun sotilaan edessä.

MOHAMMED Badie on yksi niistä Muslimiveljeskunnan johtajista, joiden pidätysmääräykset julkistettiin äskettäin. Al-Arabiyan raportin mukaan häntä syytettäneen kiihotuksesta väkivaltaan. Heinäkuun 25. päivän saarnassaan Badie vertasi armeijan suorittamaa vallansiirtoa islamin pyhimmän pyhätön, Mekkan Kaaban tuhoamiseen, jopa vieläkin pahemmaksi. ”Vannon Allahin nimeen, että se mitä kenraali el-Sissi teki Egyptissä on pahempaa kuin se, että hän olisi kirveellä varustettuna hyökännyt Mekkan Kaabaa vastaan hajottaen sen kivi kiveltä”, Badie vannoi Al-Arabiyan mukaan.

BADIE kutsui muslimeja pyhään sotaan Jerusalemin vapauttamiseksi. Hänen poikansa Amar Badie oli niiden 173 ihmisen joukossa, jotka saivat surmansa lauantaina turvallisuusjoukkojen tunkeuduttua Al-Fatah moskeijaan Kairossa karkottaen sinne linnoittautuneet muslimit. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171097#.UhMpHGJHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Pääministerin terrorinvastaisen osaston maanantaina julkistaman raportin mukaan islamilaiset ryhmittyvät suunnittelevat lukuisia iskuja Israelia ja israelilaisia kohteita vastaan maailmanlaajuisesti. Raportin ohessa on lista maista, joissa hyökkäykset ovat todennäköisiä. Israelilaisia varoitetaan välttämän maita kuten  Siinai, Jordania, Marokko, Tunisia, Egypti, Keski-Afrikan maita sekä etenkin Turkkia. Turkki on perinteisesti ollut yksi suosituimmista lomamaista, mutta diplomaattisuhteiden jouduttua vastatuuleen koneitten keulat suunnattiin toisiin kohteisiin, kuten Kreikka ja Kypros ja Italia. Raportin mukaan Hizbullah ja Iran ovat todennäköisten iskujen suunnittelijoita ja toteuttajia, ehkä käyttäen alihankkijoita. Pommi-iskujen ja tulitusten ohella ihmisten sieppaukset ovat yhtenä pelkona, heidän käyttämisekseen panttivankeina Israelissa tuomittujen terroristien vapauttamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171077#.UhMwlmJHT-k
-          Kaksi Jerusalemin arabia Issawiyan lähiöstä syytettiin maanantaina juutalaisen miehen Moshe Limolin puukottamisesta Damaskosportin lähellä heti Tisha B´Avin loputtua miehen ollessa palaamassa kotiinsa rukoiltuaan Länsimuurilla. Sultan Abu Humus (20) toimi veitsen käyttäjänä kolmannen arabin avustuksella Mahmoud Rajbin toimiessa vartijana, ettei poliisi yllätä heitä. Limolia haavoitettiin rintaan ja sekään, sekä käsivarteen ja reiteen. Rikoksensa jälkeen miehet ottivat taksin ja käskivät kuljettajaa ajamaan kiireesti Issawiyaan ja luvaten maksaa kuljettajalle tyhjästä penkistä. Päästyään kotiinsa Abu Humus anti veriset vaatteet sisarelleen kehottaen tätä hävittämään ne. Hän meni kolmannen miehen kanssa parturiin saadakseen muutettua ulkonäkönsä tunnustamisen vaikeuttamiseksi. Limol kertoi, että arabi iski veitsensä hänen rintaansa kiertäen sitä haavassa. Hän kutsui poliisin paikalle, joka antoi hänelle ensi avun, mutta paikalla olleet arabit vain tuijottivat häntä puuttumatta tilanteeseen tai auttamatta häntä. Hän kertoi rukoilleensa Shema-rukouksen, jonka juutalainen rukoilee uskoessaan olevansa kuolemanvaarassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171070#.UhMzzGJHT-k
-          Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor kertoi YK:n yleiskokouksen istunnossa, ettei Israel seiso kädet tumpussa, jos sitä  vastaan hyökätään tai sen alueelle ammutaan raketteja, olkoonpa Siinailta, Gazasta, Libanonista tai Syyriasta. Syyrian puolelta on harvakseen ammuttu jokunen raketti tai kranaatti ja joskus kivääreillä, mihin IDF:n sotilaat ovat vastanneet tilanteen mukaan,  joskus ampuen Tammuz-ohjuksen. Prosor laati YK:n turvallisuusneuvostolle kirjelmän viimeisistä rajaloukkauksista Syyriasta. Islamilaisten ryhmien ja Assadin armeijan väliset taistelut siirtyvät ajoittaen aivan rajan tuntumaan, jolloin harhalaukaukset ovat mahdollisia. Israel on sallinut kymmenien haavoittuneiden syyrialaisten pääsyn hoitoon Israelin puolelle, vaikka maat ovat muodollisessa sotatilassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171095#.UhM3FWJHT-k
-          YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon (Monkey-Boon) tuli sanoneeksi puhuessaan opiskelijoille Israelissa, että YK joskus kohtelee Israelia väärin ja diskriminoi sitä, mutta päästyään YK:n suojiin hän kiireesti peruutti pyhät sanansa ja vakuutti, ettei YK ole syrjinyt Israelia eikä kohdellut sitä väärin 193 jäsenmaan keskellä, kuten hän selitti vastauksessaan reportterin esittämään suoraan kysymykseen. http://www.timesofisrael.com/in-about-face-ban-says-un-unbiased-toward-israel/
-          Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein läheisin neuvonantaja Ali Akbar Velayati vakuuttaa, että vaikka uusi presidentti Hassan Rouhani on täysin poikkeava edellisesti Mahmoud Ahmadinejadista ja etsii suhteita länsimaiden kanssa, Iran ei koskaan tule lopettamaan ydinsuunnitelmansa toteuttamista. Hän kertoi AP:n haastattelussa, että länsimaiden velvollisuus on lähestyä Irania ja tehdä aloitteita, joihin Rouhani tulee vastaamaan uudella terminologialla. http://www.timesofisrael.com/top-adviser-to-ayatollah-says-iran-ready-to-reach-out-to-west/
-          Egyptin entinen presidentti Hosni Mubarak, joka on ollut pidätettynä vuosikaudet odotellessaan häntä vastaan nostettujen syytteiden käsittelyä, voitaneen vapauttaa muutamassa päivässä hänen vapauduttuaan korruptiosyytteistä. Joittenkin mielestä se saattaa aiheuttaa levottomuutta ja uusia mielenosoituksia. http://www.timesofisrael.com/hosni-mubarak-to-be-freed-in-days-officials-say/
-          Senaattori paljastaa, että USA lopetti 1.3 miljardin sotilasavustuksensa Egyptille ilman fanfaareja. Israel on varovaisesti asettunut Egyptin uuden hallituksen tueksi ja kehottaa länsimaita seuraamaan esimerkkiä, sillä uusi hallitus katkoo suhteitaan Hizbullahin, Hamasin ja Iranin kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/171102#.UhNAgWJHT-k




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019