PERJANTAI 02.08.13


PERJANTAI 02.08.13 

1. MARTIN SHERMAN, Israel Institute for Strategic Studies perustaja ja johtaja, kyselee aamun artikkelissaan, mikä kumma sai pääministeri Netanyahun kääntämään takkinsa ja toimimaan vastoin vain vähän aiemmin vakuuttamiaan periaatteitaan? Sherman tunnustaa hänen lahjakkuutensa ja kykynsä, mutta toteaa, että Israelin oloissa virhearvioille on paljon vähemmän varaa kuin jossain toisessa maassa. Ja niitä Bibi on tehnyt Shermannin arvion mukaan: Pahin virhe tapahtui suostuessaan vapauttamaan 104 terroristia ja murhamiestä vain saadakseen PA:n ilman mandaattia toimivan puheenjohtajan neuvottelupöytään, mikä sotii vastoin hänen omaa vaatimustaan neuvotella ilman ennakkoehtoja.

Toiseksi hänen uskotaan toteuttavan salaista rakennuskieltoa kieltäen uusien rakennus-lupien myöntämisen Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin. Edelleen neuvottelukutsun sanamuoto, jonka Netanyahu hyväksyi, sisältää lehtiartikkeleiden mukaan lauselman: ”Neuvottelujen päämäärä on toteuttaa kahden valtion periaate –67 linjoin vähäisin alue-vaihdoin”. Sherman toteaa tästä: ”Hyväksyipä Israel sen tai ei, se on kuitenkin suostunut osallistumaan keskusteluihin Palestiinan valtion perustamiseen 1949 aselepolinjojen mukaisin rajoin”, eli kuten Sherman toteaa: ”Israel on antanut PA:lle veto-oikeuden mihin tahansa 1967 sotaa edeltävistä Auschwitz rajoista Palestiinan valtiota muodostettaessa”.

SHERMAN toteaa, että Netanyahun hallituksen sunnuntaina tekemä päätös tuomittujen vankien vapauttamisesta on ällistyttävä strateginen virhe Israelin taholta, sillä vielä toukokuussa 2011 hän menestyksellisesti puolusti Israelin oikeuksia ja vastusti Israelin suostumista mihinkään ennakkoehtoihin tai vankien vapauttamiseen, mikä sai hyväksymisen raikuvien ablodien säestämänä sekä AIPAC:n että USA:n kongressin taholta. Nyt Sherman katsoo kaiken tämän menetetyksi – ja paljon muuta – hallituksen tekemän perusteiltaan epäoikeudenmukaisen ja moraaliltaan perusteettoman päätöksen johdosta vain saadakseen etuoikeuden osallistua neuvotteluihin, joissa sovitaan Israelin asteittaisesta tuhoamisesta.
Sherman päätyy toteamukseen, että Netanyahu on pettänyt kansaansa ja johtanut sen harhaan, eikä siten ole muuta mahdollisuutta, kuin että hänen on erottava. (JP 02.08.13)

2. Edellistä artikkelia lukiessa päätyy kysymykseen, mikä sai Netanyahun suostumaan siihen, että hän kirkkain silmin ja vakuuttavin termein osoittautuu sanojensa syöjäksi?
Ehkä WND julkaisema Aaron Kleinin laatima artikkeli tuo valoa asiaan. Alla otteita siitä
Aaron Klein perustaa artikkelissaan esittämänsä tiedot rauhanneuvotteluihin osallistuvan korkean palestiinalaisen ”henkilön” antamiin paljastuksiin kertomatta hänen henkilöllisyyttään.

Tämä ”henkilö” paljastaa, että Kerry toimii samanaikaisesti kahdella rintamalla; toisaalta hän esiintyy puolueettomana rauhanenkelinä vakuutellen hyvää tahtoaan ja osanottoaan, mutta toisaalta työskentelee tiiviisti Euroopan Unionin kanssa sen Israelin Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen boikottipolitiikan toteuttamisessa sitoen EU:n sanktioitten kovuuden juutalaisvaltiota vastaan yhteen sen toimintojen kanssa USA:n johtamissa neuvotteluissa. Sitä voisi kutsua lievemmin painostukseksi tai paremmin salaliitoksi.

Artikkelin mukaan EU julkisti alustavasti sanktionsa sopivasti Tisha B´Av , yhdeksäs Av-kuuta, jolloin juutalaiset kaikkialla maailmassa surevat menettämiään kohta Temppeliä ja muita heitä kohdanneita kauheuksia. Se sovitettiin sopivasti myös Kerryn tehtailemien rauhan-neuvottelujen kriittisimmällä hetkellä osapuolten vielä harkitessa osallistumistaan. Virallinen julkistaminen tapahtui viime viikolla. EU:n sanktioitten mukaan se kieltää varojen antamisen, tuen, palkintojen tai taloudellisten instrumenttien kautta missä tahansa muodossa Juudea, Samarian, Golanin ylängön juutalaisyhteisöissä tai Jerusalemin itäosissa.

Tämä on diplomaattiseen kaapuun verhottua rasismia ja antisemitismiä kohdistuen vain juutalaisiin yhteisöihin alueilla, joiden asema on vähintään kiistanalainen ja tosiasiassa täysin juutalaisten kotimaaksi määriteltyä aluetta Jordanjoesta Välimereen.
Pahinta noissa pogromeissa on vaatimus, että kaikissa tulevissa sopimuksissa EU:n kanssa Israelin tulee hyväksyä klausuuli, että se miehittää Juudeaa, Samariaa j Golanin ylänköä sekä Jerusalemin itäosia laittomasti, ja siten kaikki juutalaisyhteisöt siellä ovat laittomia.
Edellä mainittu ”henkilö” paljastaa, että EU:n ohjeet julkistettiin yhteisymmärryksessä Kerryn kanssa, joka hyväksyi ne USA:n omaksuman politiikan mukaisina.
Toisin sanoin, Kerry kehotti EU:ta painostamaan Israelia hyväksymään hänen rauhanehtonsa, joiden perustana on arabiliiton rauhansuunnitelma, tai muuten -.
”Henkilö” paljasti edelleen, että EU:n sanktiot kovenevat, ellei Israel osoita joustavuutta ja yhteistyöhalua PA:n neuvottelijoiden kanssa, ja tämä uhka kovennetuista sanktioista  on annettu Israelin johtajien tietoon, kuten ”henkilö” toteaa. Kovennetut sanktiot tulisivat koskemaan maiden välistä kauppaa sekä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan, joka rikkovat EU:n sanktioita, sekä edelleen Juudeassa ja Samariassa asuvien henkilöiden matkustus- ja viisuminsaantirajoituksia. Israelin jousto, ”antautuminen”, neuvotteluissa PA:n kanssa lieventäisi EU:n asettamia tai tulevaisuudessa asetettavia sanktioita, ”henkilö” sanoo.
1100 arvostettua juristia, rabbia ja diplomaattia laativat EU:lle kirjelmän, jossa osoitetaan EU:n päätöksen perustuvan virheellisiin tai perusteettomiin tietoihin. Kirjelmä toimitettiin viikon alkupuolella EU:n johtajille ja sen 28 jäsenmaan ulkoministereille.

KERRYN suunnitelman mukaan, jota hän toteuttaa ilman suuria fanfaareja, ”henkilön” paljastuksen mukaan Temppelivuori tulee aluksi Jordanian ja PA:n yhteisomistukseen ja myöhemmin kokonaan Palestiinan valtiolle kuten kaikki arabienemmistöiset lähiöt Jerusalemissa, joiden asukasmäärää PA  pyrkii voimallisesti lisäämään rakentamalla laittomia taloja arabeille, kuten myös Jordania, joka haalii omistukseensa kiinteistöjä ja tontteja Temppelivuoren itäpuolella. Israelilaiset säilyttäisivät oikeuden käydä Länsimuurilla ja omistaa maan sen edessä. Netanyahu tiettävästi vastustaa suunnitelmaa.

JUUDEASSA ja Samariassa Israel joutuisi Kerryn suunnitelman mukaan evakuoimaan 90 % juutalaisyhteisöistä, loput kuuluisivat ns. suuriin yhteisöblokkeihin, Maale Adumin, Ariel ja Etzíon blokki, joiden tarvitsema maa-alue korvattaisiin samansuuruisella ja -arvoisella maalla Israelin puolelta. ”Henkilö kertoi myös, ettei Netanyahu suostunut PA:n vaatimukseen peruuttaa suunnitellut kansanäänestykset, sillä se on osa hallitussopimusta. Hän sanoi Netanyahun suostuneen täydentämään rakennuskieltoa Juudeassa ja Samariassa sen jälkeen, kun neuvottelut ovat todella alkaneet, kuten myös vapauttamaan lisää terroristeja.
Eräässä toisessa yhteydessä Kerry sanoi, että Israel saa pitää 85 % suurista juutalais- yhteisöistä eli asutustaajamista.

JORDANJOEN laaksoon PA hyväksyy vain kansainvälisiä joukkoja, Abbasin Kairossa pitämän puheen mukaan yhtään juutalaista siviili- tai sotilashenkilöä ei sallita Palestiinan valtion alueelle. Tarkoittaako tämä sitä, ettei diplomaattisuhteita voida solmia Israelin kanssa?
Suurin toivotuksin joskin vähäisin odotuksin alkaneet ”rauhanneuvottelut” ovat alkaneet väärällä jalalla, jos ne perustuvat, kuten näyttää, salaisiin sopimuksiin ja uhkailuihin.

3. UUTISOTSIKOITA
-          USA sulkee useita lähetystöjään Lähi Idässä ja muslimimaissa, koska tiedustelun antamat tiedot vakuuttavat Al-Qaidan suunnittelevan laajamittaisia hyökkäyksiä USA:n lähetystöjä ja intressejä vastaan ulkomailla. Täten ainakin Kairon, Bagdadin, Abu Dabin sekä myös Israelin lähetystöt pidetään suljettuina, USA:n ulkoministeriö kertoi torstaina. CBS uutiset kertoivat, että sulkemisen syynä ovat tiedustelun antamat varoitukset välittömästä hyökkäysuhasta, mutta ei pystynyt kertomaan yksityiskohtia. Ministeriön antaman tiedon mukaan lähetystöt ja konsulaatit pysyvät kiinni tai toimivat minimikapasiteetilla. Ulkoministeriön  tiedottaja Marie Harf kertoi turvallisuusharkinnan johtaneen tähän päätökseen, mutta ei osannut tai halunnut nimetä mitään kohdetta. CBS:n uutisen mukaan lähetystöt myös Bahrainissa, Israelissa, Jordaniassa, Kuwaitissa, Libyassa, Omanissa, Qatarissa, Saudi Arabiassa, Jemenissä, Afganistanissa ja Bangladeshissä sulkevat ovensa. Ulkoministeriön tiedotteen mukaan se seuraa tilanteen kehitystä ja tekee päätöksiä sen mukaan. http://www.jpost.com/Middle-East/US-to-shutter-some-embassies-Sunday-due-to-security-concerns-321862
-          USA:n presidentti Barack Obama soitti torstaina erillisen puhelun sekä Netanyahulle että Abbasille kehuen heidän ”rohkeuttaan” suostua rauhanneuvotteluihin. Hän esitti pyynnön, että mahdollisimman pian saataisiin sopimus kahdesta valtiosta, Israelista ja Palestiinalaisista, jotka asuisivat turvallisina ja rauhassa rinnakkain elämänsä loppuun saakka, kuten hyvä satu aina päättyy. Obama on antanut ohjakset Kerrylle pysyen itse taustalla, mutta saaden jatkuvaa informaatiota häneltä. http://www.jpost.com/International/Obama-holds-phone-talks-with-Netanyahu-Abbas-to-reaffirm-support-321848
-          INN kertoo artikkelissaan, että Social Televisio saa taloustukea New Israel Fund, Uudelta Israelin rahastolta, jossa Martin Indyk toimii toisena puheenjohtajana. Tämä televisiokanava kiihotti lähetyksessään katsojiaan osallistumaan mielenosoituksiin, joissa vastustetaan Israelin laatimaa ns. Praver-suunnitelmaa, jolla laittomia beduiinikyliä siirretään valtion suunnittelemiin ja valvomiin kaupunkeihin Negevissä.  Torstaina suunnitelman vastaiset mielenosoitukset Wadi Arassa lähellä Megiddoa, joita johtivat Israelin arabikansan-edustajat Hanin Zoabi ja Jamal Zahalka, kehittyivät erittäin väkivaltaisiksi Wadi Aran alueella maan keskiosan pohjoisosassa. Wadi Arassa 18 mielenosoittajaa pidätettiin, Negevissä mielenosoittajat kivittivät poliiseja, kaksi mielenosoittajaa pidätettiin. Poliisi epäili mielenosoittajien pyrkivän sulkemaan valtatien no 65 ja esti sen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170522#.UftyFWJHT-k
-          Knessetin aiempi puhemies Reuven Rivlin, jonka Netanyahu esti jatkamasta suosittua puheenjohtajakauttaan, sanoi Gush Katifin juutalaisten ruumiiden muisto-tilaisuudessa Öljyvuorella Jerusalemissa torstaina toivovansa, ettei sinne Gush Katifista tuotuja kerran haudattuja ja Öljyvuorelle uudelleen haudattujen hautoja tarvitse avata vielä kerran. Toivomus on ajankohtainen ja aiheellinen päätelleen pääministeri Netanyahun joko vapaaehtoisesti tai painostuksen alaisena omaksumasta asenteesta päätellen, jossa Jerusalem jaetaan taas kerran ja itäiset osat siitä luovutetaan arabeille, kuten Kerry kaavailee. Rivlin sanoi tuskan polttavan edelleen hänen sydäntään niiden israelilaisten vuoksi, jotka karkotettiin kodeistaan Gush Katifissa, eikä siinä kyllin, vaan myös heidän rakkaitten vainajiensa hautakummut oli raastettava auki ja kuljetettava heidät Öljyvuorelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170507#.Uft1IGJHT-k
-          Israelin EU:n lähettiläs David Walzer on joutunut syytösten kohteeksi, ettei hän varoittanut ennakolta EU:n sanktioista, minkä hän kiistää todeten kirjoittaneensa asiasta kahdesti maaliskuussa ja toisen toukokuussa ulkoministeriön virkailijoille. Mutta hän sanoo, että EU:n virkailijat johtivat hänet harhaan eli antoivat vääriä tietoja sanktioitten laadusta ja asteesta, jotka on tarkoitus aloittaa 2014 alusta lähtien. http://www.timesofisrael.com/israeli-envoy-on-eu-directives-we-were-not-asleep-on-the-job/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021