KESKIVIIKKO 07.08.13


KESKIVIIKKO 07.08.13

1. ”VAIN jatkuva panostus voi saada Iranin muuttamaan asennettaan ydinaseen rakentamiseen”, totesi pääministeri Benyamin Netanyahu tavatessaan 36 USA:n kongressin jäsentä eilen tilaisuudessa, jossa keskusteltiin monista Israelia koskevista kysymyksistä, myös Iranin tilanteesta, jossa Israel pyrkii pitämään maailman valppaana seuratessaan Teheranin hallituksen päätöstä jatkaa ydinaseen rakentamista maailman tuomiosta välittämättä. Kongressin edustajien valtaosa oli uusia jäseniä, matkan oli järjestänyt American Israel Edudation Foundation (AIEF), ja sitä johtaa Marylandin edustaja Steny Hoyer (D).

Ryhmän tarkoituksena on matkustella viikon ajan Israelin ja PA.n alueilla ja ympäristössä, jonka aikana  kongressin jäsenille pyritään esittämään kuva Lähi Idän tilanteesta sellaisena, kuin se nähdään Israelin näkökulmasta.
Toinen 62 hengen ryhmä saapuu Israeliin myöhemmin, sekin AIEF:n järjestämänä.
Ryhmät kootaan siten, että molemmat USA:n valtapuolueet ovat mukana saamassa opetusta Lähi Idän kiemuroista, jota heidän on vaikea saada Yhdysvalloissa.

PÄÄMINISTERI Netanyahu osallistui kongressin jäsenten kanssa yhteiseen keskustelu-tilaisuuteen, jossa hän selvitteli vierailleen keskeisiä kysymyksiä Lähi Idässä. Iranista pääministeri sanoi tähän tapaan: ”Iranin (uusi) presidentti sanoi, ettei painostus saa häntä luopumaan ydinaseen kehittämisestä. Mutta kuten olemme nähneet parin viimeisen vuosikymmenen aikana, vain painostus on auttanut (hidastamaan ydinaseen valmistumista)”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170653#.UgHXnGJHT-k

2. AMERIKKALAISEN miljardöörin George Sorosin filantrooppinen toiminta on pahaksi Israelille, sanoo NGO-seurantaryhmä (NDO-monitor) syvällisessä raportissaan. Raportissa käsitellään useita aiheita Israelissa tai Israelia koskevia toimia, joita Sorosin johtama Open Sociery Foundations (OSF) on rahoittanut.

Tällaisia järjestöjä on Human Rights Watch, jota on kritisoitu kohdistetusta kritiikistä ja Israelin luokittelusta väärin perustein. Toinen järjestö on USA:ssa toimiva JStreet, joka kutsuu itseään Israelille myötämieliseksi, mutta joka Israelin ja muiden arvion mukaan ei sitä ole. Se on kutsunut kokouksiinsa Israelin boikottia ajavia ja antaa kunnioitusta Israelin sotilaille, jotka kieltäytyvät tottelemasta heille annettuja komentoja.
Edelleen raportissa mainitaan OSF:n rahoittama Institute for Middle East Understanding (Lähi Idän Ymmärtämisen Instituutti), jota johtava henkilökunta syyttä Israelia sotarikoksista ja luokittelee Israelin apartheid-maaksi.

ADALAH on OSF:n rahoittama järjestö, joka vaatii paluuoikeutta myös palestiinalaisille, mikä tarkoittaisi, että Israel hukutettaisiin miljoonien pakolaisen nimikkeen alla kulkevilla arabeilla, heidän - ja heihin liittyneiden ulkopuolisten - jälkeläisillä jopa kolmannessa sukupolvessa.
OSF:n rahoittama järjestö Al Hag toimii PA:n alueella Ramallahissa. NGO-monitor kuvaa sen johtajaa Shawan Jabarinia ihmisoikeustaistelijaksi päivällä ja terroristiksi yöllä. Hän on johtavia henkilöitä PFLP:n (Kansanarmeija Palestiinan Vapauttamiseksi) riveissä.
Äärivasemmistolainen NGO-järjestö B´Tzelem saa OSF:n rahoitusta. Se julkistaa vääristeltyjä raportteja ja suurentelee arabien uhrilukuja. Sen raporteissa sadat Hamasin poliisit Gazassa eivät ole taistelijoita (combatant), kuten ei myöskään Hamasin perustaja ja johtaja sheikki Ahmed Yassin kuulunut taistelijoihin. IDF eliminoi hänet ohjuksen täsmäiskulla. B´Tzelm mainitsee OSF:n rahoittajakseen, mutta OSF:n julkistetuissa tileissä sitä ei ole, joten varojen toimittaja on ulkomailla.

NGO-monitorin listassa esitetään lukuisia muita Israelissa toimivia NGO-nimikkeen alla toimivia valtaosaltaan vasemmistolaisia järjestöjä kuten Rabbit ihmisoikeuksien puolesta;
Ir Amim (Kansankaupunki), Yesh Din (On Oikeus) ja New Israel Fund (Uusi Israelin rahasto).
NGO-monitor toteaa, että ”OSF:n rahoituksella pyritään tarkoituksellisesti vaikuttamaan erittäin monimutkaisiin Israelin ja palestiinalaisten välisiin kysymyksiin. Soros-perheen tai OSF:n toiminnassa ei ole havaittavissa pyrkimystä edistää demokratiaa tai taloudellista kehitystä palestiinalaisten yhteisössä, kuten ei myöskään ympäröivissä arabimaissa. Tämä voidaan ymmärtää Soros-verkoston pyrkimykseksi edistää äärivasemmistolaisen ja NWO:n ideologian ajaman Uuden Maailmanjärjestelmän toteuttamista Lähi Idässä.
NGO-monitor kehottaa OSF:n ja Sorosin ihmisystävällistä toimintaa omaksumaan avoimuuden ulkomaisissa projekteissaan, ja varmistamaan, että sen avustusten vastaanottajat toimivat tiukkojen kansainvälisten moraaliperiaatteiden mukaan välttäen tukemasta yksinvaltaisia hallituksia kuten Irania, sekä välttäen osallistumista Israelin demonisoimiseen ihmisoikeuksien terminologian suojassa.
NGO-monitor toteaa, ettei Soros tai hänen perheensä ole Israelille vihamielinen, kuten Israelin politiikassa yleisesti väitetään. Soros on Unkarin juutalaista perua.

Tähän voidaan lisätä, että George Soros ja hänen ”avoin yhteisö säätiönsä” on yksi WNO:n keskeisiä aktivisteja, joiden ideologian mukaan maailma tulee muotoilla yhdeksi suureksi keskusjohtoiseksi yhteisöksi ilman rajoja ja kansallisuustunnuksia. Sen kehittämä malli ”Velvollisuus Suojella” oli perusteena hyökkäykseen Libyaan ja sitä halutaan toistaa Syyriassa YK:n antaman moraalisen oikeutuksen suojaamana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170653#.UgHXnGJHT-k

3. EGYPTIN hallitus on päätynyt Reutersin julkistaman raportin ja valtion tukeman Al-Ahram lehden artikkelin mukaan tulokseen, että USA:n kahden republikaanisen senaatin jäsenen Lindsey Grahamin ja John McCainin välitysyritykset ovat epäonnistuneet. Reutersin raportissa todetaan, että hallitus antaa virallisen lausunnon asiassa piakkoin.
Senaattorit antoivat Egyptissä lausunnon, jossa he toteavat, että presidentti Mursin syrjäyttäminen 03.07. oli vallankaappaus, mikä aiheutti vastalauseiden myrskyn Egyptissä ja toimivan presidentin Adli Mansourin taholta.
Toiseksi Graham ja McCain vaativat, että Egyptin armeijan tulee vapauttaa poliittiset vangit ja palauttaa maa demokratian hallintaan, kuten Reuters raportoi.

GRAHAM ja McCain toimivat presidentti Obaman antamalla valtakirjalla, joten heidän lausuntonsa edustavat myös Obaman näkemystä, mikä osoittaa täyttä muutosta hänen aiempiin lausuntoihinsa, joissa hän kutsui Mursin syrjäyttämistä vallansiirroksi. Viimeksi ulkoministeri John Kerry tuki Obaman lausuntoa. Nyt senaattorit analysoivat vallansiirtoa todeten, että vallankaappaus voidaan tehdä monella tavalla, mutta vallankaappaus on kuitenkin vallankaappaus, jos armeija syrjäyttää laillisesti valitun johtajan. 
Egyptin väliaikainen presidentti Adli Mansour sanoi senaattorien lausuntoja hylättävinä ja puuttumisena Egyptin sisäisiin asioihin.
Reutersin mukaan monet yksityiset TV-asemat tuomitsivat samoin kiihkein sanoin senaattorien lausunnot. CBC-TV:n Lamis al-Hadid kutsui niitä suureksi loukkaukseksi Egyptiä ja sen kanssa kohtaan.

USA:n, EU:n, Qatar ja UAE ovat yrittäneet saada armeijan ja uuden hallituksen sovittelemaan syntyneen kriisin ilman jatkuvaa verenvuodatusta. Armeija on antanut niiden lähettiläille luvan käydä tapaamassa pidätettyjä Muslimiveljeskunnan johtajia kriisin ratkaisemiseksi, mutta Al-Ahram lehden mukaan mitään läpimurtoa ei ole syntynyt.
Väliaikaisen hallituksen ilmoitus välitysyritysten epäonnistumisesta voi laukaista uudet väkivaltaisuudet armeijan ja Mursin kannattajien välillä, jotka ovat leiriytyneet Kairon Al-Rabaa ja Al- Nahda alueille. Armeija lupaa Mursin kannattajille vapaan poistumisen, mutta antaa ymmärtää, että jos he eivät poistu rauhanomaisesti, armeija poistaa heidät väkivalloin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170664#.UgHvZWJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          PLO:n ja Fatahin eiliseksi päiväksi tarkoitettu kokous, jossa oli tarkoitus keskustella 14. päivä elokuuta jatkuvan toisen neuvottelutilaisuuden kysymyksiä, peruuntui jostain syystä, ja Mahmoud Abbas, jonka oli määrä toimia sen puheenjohtajana, lensi yllättäen Saudi Arabiaan. Fatahin taholta kerrotaan, että kokous voidaan järjestää Id al-Fitr ramadanin päätös-tilaisuuden yhteydessä torstain ja sunnuntain välisenä aikana. Abbasin äkilliseen ryntäämiseen Saudi Arabiaan on voinut vaikuttaa PLO:n ja joittenkin Fatahin jäsenten avoin kritiikki Abbasia kohtaan suostua neuvotteluihin ja luopua vaatimasta kaikkia aiemmin ehdottomina pitämiään ennakkoehtoja, joista Netanyahun suostumus 1949 aselepolinjoihin Palestiinan valtion rajoiksi ja täydellinen rakennuskielto Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöissä sekä Jerusalemin itäosissa olivat tärkeimmät paluuoikeuden ohella. PA:n johto katsoo Israelin hallituksen myöntämien rakennuslupien loukkaavan  palestiinalaisia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170664#.UgHvZWJHT-k
-          Huomattava rabbi Moti Elonin todettiin oikeudessa syyllistyneen alaikäiseen kohdistuneen sopimattoman käytöksen vuoksi. Hän voi saada 7 vuoden linnatuomion. Vuosia kestäneiden tutkimusten ja syytösten jälkeen Jerusalemin alueoikeus päätyi ratkaisuun asiassa. Kaksi todistajaa, joiden henkilöllisyyttä ei haluta paljastaa, kertovat rabbin kosketellen, pussailleen ja hyväilleen heitä tavalla, joka jätti heihin pahoja henkisiä haavoja. Rabbin tukijat ja hänet hyvin tuntevat sanovat, että rabbi Elon on hyvin lämminsydäminen ja usein halaa ihmisiä ilman mitään sivutarkoituksia, mutta ilmeisesti hän meni alaikäisten kanssa liian pitkälle. http://www.jpost.com/National-News/Rabbi-Elon-convicted-of-indecent-assault-by-force-against-minors-322318
-          Poliisi on saanut selvitettyä Tel Avivissa silvotun ja matkalaukkuun sullotun, ilman jalkoja ja päätä, olleen naisruumiin arvoituksen. Naisen surmaajaksi on todettu Turkin kansalainen 50-vuotias Aydan Demiran, joka surmasi ja silpoi Romaniasta tulleen siirtotyöntekijän 45-vuotiaan Ilona Denisen rahoista tulleen erimielisyyden vuoksi. Demiran oli työskennellyt maassa ainakin 18 kuukautta rakennuksilla. Demiran pidätettiin tiistaina hänen ollessaan matkalla Turkkiin. Hän on tunnustanut rikoksensa ja myös esittänyt havainnollisesti, miten kaikki tapahtui. Poliisi ei vielä tiedä, toimiko Demiran yksin, mutta romanialaisen tiedon mukaan vain yksi pidätys on tehty. Denisen toimi kotiavustajana ensin Haifassa ja sitten Tel Avivissa. Poliisin työtä avusti DNA-näytteet, joiden perusteella he voivat ottaa yhteyden Romaniaan, jossa hänen tyttärensä asuu, ja saivat häneltä surmatun puhelinnumeron ja sitä kautta löysivät Demiran. Matkalaukku löydettiin lauantaina iltapäivällä Hagana rautatieaseman jalankulkusillan alta ohikulkijan kiinnitettyä huomionsa siihen. Denisen pää on edelleen kadoksissa, mutta löytynee Demiran vihjeiden mukaan. http://www.jpost.com/National-News/Police-arrest-Turkish-man-in-connection-with-murder-of-woman-found-beheaded-in-south-Tel-Aviv-322316
-          Lapsiin ja alaikäisiin kohdistettu seksuaalinen väkivalta on kaksinkertaistunut Beit Shemeksessä kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, kertovat poliisin tilastot. Paikallisen lasten suojelujärjestön Magen mukaan se on saanut 150 uutta ilmoitusta lapsiin kohdistetusta väkivaltaisesta seksuaalisesta käytöksestä 2013 aikana. http://www.jpost.com/National-News/Reporting-of-sexual-child-abuse-in-Bet-Shemesh-doubles-in-2013-322301
-          Tunisiassa kymmenet tuhannet mielenosoittajat vaativat islamilaisen hallituksen eroa ja ei-uskonnollisen hallituksen muodostamista. Puoli vuotta sitten Tunisiassa surmattiin vasemmistojohtaja Chokri Belaid ja hänen kumppaninsa Mohammed Brahmi 25. heinäkuuta. Poliittinen kuohunta on jatkunut Tunisiassa siiten lähtien, kun maata hallinnut yksinvaltias Zine al-Abidine Ben Ali pelästyi mielen-osoituksia ja pakeni kiireen vilkkaa maasta ehkä pelastaen nahkansa. http://www.jpost.com/Middle-East/Tens-of-thousands-rally-to-oust-Tunisian-government-322290
-          Neljä IDF:n sotilasta haavoittui pohjoisrajan tuntumassa keskiviikkoaamuna räjähdyksessä, jonka aiheuttajaa uutislähde ei kerro. Sotilaat vietiin sairaalaan, mutta hengenvaaraa heillä ei liene. Artikkeli vihjaa, että räjähdys voi olla kosto tai varoitus IDF:lle sen suorittamista ilma- ja merihyökkäyksistä Syyrian alueelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170670#.UgIMFWJHT-k
-          Ristiretkeläisten rakentaman valtavan sairaala rauniot löydettiin Jerusalemin kristitystä kaupunginosasta Vanhankaupungin alueella. Sairaalassa on ollut useita siipiä ja siellä on hoidettu pyhiinvaeltajia, mutta myös paikallisia asukkaita. Juutalaisille potilaille jopa valmistettiin kosher-ruokaa. Rakennusryhmä on käsittänyt 15 dunamin alueen (3.7 eekkeriä) hoitaen jopa 2000 potilasta. Sen rakensi Knights Hospitaller, kristittyjen armeijanosasto, tunnettiin myös nimellä Knights of Saint John, Johannes Kastajan mukaan, joka perustettiin 1023 hoitamaan Jerusalemin köyhiä sekä kristittyjä pyhiinvaeltajia. Paavi velvoitti heidät myös tarvittaessa puolustamaan Jerusalemia armeijan tukena. Sairaalan rakennusten valtaosa romahti 1457 maanjäristyksessä, mutta osa toimi ottomaani-hallituksen aikana hevosten ja kamelien tallina. Rakennus peittyi raunioitten ja kaikenlaisten rojujen ja jätteiden alle, minkä johdosta sen paikkaa oli vaikea määrittää. Sitä esiteltiin kansalle sunnuntaina.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021