MAANANTAI 29.07.13


MAANANTAI 29.07.13

1. ”PALESTIINALAISVANKIEN vapauttaminen on musta päivä terroriuhrien omaisille”, otsikoi JP Ariel Ben Salomon kirjoittaman artikkelin, tai kuten sama lehti otsikoi Herb Keinonin artikkelin samasta aiheesta: ”Here we go again” eli tässä sitä taas mennään.
ISRAELIN hallitus pui palestiinalaisterroristien vapauttamista kuusi tuntia kestäneessä, osin kiihtyneissäkin tunnelmissa, viikkoistunnossaan eilen sunnuntaina. Pääministeri Netanyahu oli käyttänyt kaikki puhujanlahjansa lupausten ja uhkausten saattelemina saadakseen Likud-ministerit kannattamaan hänen esitystään

Keskustelujen päätteeksi hallitus äänesti asiasta, jota kannatti 13 ministeriä ja vastusti 7, kaksi ministeriä jätti äänestämättä, koska he katsoivat ministerivelvollisuutensa kehottavan kannattamaan pääministeriä, mutta liian tuoreiden omakohtaisten muistojen vuoksi eivät voineet antaa ääntänsä päätökselle, jolla heidän läheistensä murhaajat vapautetaan.
Vapautettavien vankien nimilista julkistettiin eilen ja se esitetään lehdissä, eikä siihen sisälly Israelin arabeja, mitä palestiinalaisten sanovat pitävänsä ongelmallisena. Päätöksen mukaan Israel vapauttaa vaiheittain 104 palestiinalaisvankia. Koska ja missä järjestyksessä vapauttaminen tapahtuu on ministerityöryhmän velvollisuutena. Tämä on kuitenkin vasta alkua, PA tulee Kerryn tukemana vaatimaan lisää vankeja vapautettaviksi.

ULKOMINISTERI John Kerry soitti eilen illalla hallituksen myönteisen päätöksen jälkeen sekä Netanyahulle että Abbasille esittäen virallisen kutsun rauhanneuvotteluihin Washingtoniin. Israelin puolesta niihin osallistuvat Tzipi Livni ja Yitzhak Milcho, PA:n puolesta Saeb Erekat ja Mohammed Shtayyeh. USA:n ulkoministeriön tiedottajanainen Jen Psaki kertoi lausunnossa, että alustavat keskustelut pidetään maanantai-iltana 29.07 ja ensimmäinen varsinainen keskustelutilaisuus tiistaina 30.07.2013. Näissä kokouksissa sovitaan menettelytavoista ja työtapamenetelmistä, miten osapuolet toimivat keskustelujen edetessä.

MINISTERI Naftali Bennett (Bait Hayehudi) varoitti, että hallitus on luisunut uudelleen lipevälle pinnalle suostuessaan vapauttamaan oikeuden tuomitsemia terroristeja ja murhaajia. Hän dramatisoi asiaa todeten, että alussa Israel vapautti yhden terroristin yhtä siepattua sotilasta vastaan, sitten satoja yhtä elävää sotilasta vasaan, sitten useita terroristeja sotilaan ruumista vastaan. ”Nyt Israel vapauttaa heitä pelkkää rauhanprosessia vastaan”, toivoen, että sillä saataisiin katkenneet neuvottelut jatkumaan, mutta ilman vakuuksia, että niin tapahtuu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170358#.UfYBUmJHT-k, http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Palestinian-prisoner-release-a-black-day-for-victims-families-321351, http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Comment-Palestinian-prisoner-release-Here-we-go-again-321302

Kansanedustaja Orit Struck (Bait Hayehudi) esitti Knessetin puhemiehelle Yuli Edelsteinille, että Knessetin kunnian palauttamiseksi tulee tutkia, miksi apulaisministeri Ofir Akunis antoi väärän todistuksen vakuuttaen Netanyahun nimissä Knessetissä tehtyyn kysymykseen, ettei hallitus tule vapauttamaan palestiinalaisvankeja eikä se ole hallituksen politiikan mukaista. Akunis pyytää FB:n sivullaan anteeksi surevilta omaisilta sitä, että ”asiantuntevat rauhan-prosessiin osallistuvat johtivat hänet harhaan”. Struck vaatii nyt selvitettäväksi, miten ja miksi kansanedustajia johdettiin harhaan vakuutuksin, ettei hallituksen aikomuksena ole vapauttaa terroristeja myönnytykseksi PA:lle saadakseen keskustelut alkamaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170362#.UfYFw2JHT-k

Oikeistolaiset kansanedustajat osoittavat vastustuksensa terroristien vapauttamiseksi vielä hallituksen myönteisen päätöksen jälkeenkin, osa heistä liittyen pääministerin kanslian edessä mieltään osoittavien joukkoon. Vasemmisto-oppositioon kuuluvat kansanedustajista monet ilmaisevat hyväksymisensä sanoen sitä vaikeaksi mutta välttämättömäksi.
”Hallituksen päätös terroristien vapauttamisesta on ennenkuulumattoman häpeällistä”, toteaa Knessetin talousvaliokunnan puheenjohtaja Nissan Shlomiansky (Bait Hayehudi). ”Terroristien vapauttaminen vain saadakseen keskustelut alkamaan on myönnytys PA:n diktatorisille ennakkovaatimuksille”, hän selittää jatkaen, että hän oli odottanut, ettei USA, joka käy terrorin vastaista sotaa, olisi painostanut Israelia vapauttamaan terroristeja, kun se itse kieltäytyy vapauttamasta Jonathan Pollardia USA:n vankilasta 28 vuoden jälkeen, vaikka hän ei ole tappanut ketään eikä uhkaa Yhdysvaltojen turvallisuutta.
Bait Hayehudin kansanedustajien kuten muittenkin keskusta- ja oikeistopuolueisiin kuuluvien kansanedustajien lausunnoissa kuvastuu määrätty pettymys ja jopa katkeruus, sillä he edustavat nuorta sukupolvea, joka mieluummin aktiivisesti vastustaa ulkoa tulevia hyökkäyksiä, kuin myöntyy niiden edessä, kuten he katsovat hallituksen nyt tehneen.
Apulaisulkoministeri Zeev Elkin ei voinut pidätettä pettymystään Netanyahuun, mutta sanoi olevansa vielä pettyneempi USA:n ja lännen asenteeseen, jotka ovat omaksuneet kieroutuneen asenteen ja katsovat, että murhaajien vapauttaminen edistää rauhaa, ja että lastentarhan rakentaminen tuhoaa sen. ”Emme voi hyväksyä emmekä ymmärtää tätä”.

Apulaispuolustusministeri Danny Danon sanoo, että vankien vapauttaminen on maksu terrorille, mikä vähentää Israelin puolustuskykyä. ”Hyljeksittäviä terroristeja ylistetään kansan sankareina palestiinalaislasten edessä, ja heitä kuljetetaan näyttämöltä näyttämölle”. Hän maalaili, miten ”heidän kuviaan ja iskulauseita heistä esitellään kaduilla, ja PA:n johto juhlii heidän vapauttamistaan pitkin yötä aloittaen keskustelut kanssamme aamulla”.
Vasemmisto-oppositio uskottelee edelleen, ettei tämä heikennä Israelin voimaa ja antaa mahdollisuuden neuvottelujen alkamiseksi. Arabikansojen silmissä tämä nähdään heikkoutena, jonka osoittaa Israelin taantumisen alkaneen. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Bayit-Yehudi-Releasing-terrorists-is-unparalleled-disgrace-321300

Netanyahu sanoi vain viisi vuotta sitten ollessaan oppositiojohtaja ja Kadiman johtaman hallituksen vapauttaessa 200 terroristia myönnytykseksi Abbasille: ”Hallitus päätti vapauttaa terroristeja, ja kysyn vain: Miksi? Mihin tarkoitukseen? Mitä olemme saaneet? Tämä linjan ylittäminen, terroristien vapauttaminen, on vaarallista taistelussa terroria vastaan”. Hän selitti silloin, ettei se vahvista Abbasin asemaa vaan terroristeja ja heikentää Israelia. ”Suurin osa kansasta ymmärtää tämän, ettei se ole hyväksyttävää antaen kuvan heikkoudesta ja suunnan menettämisestä. Hallitus on menettänyt suuntavaistonsa, jos sillä koskaan sitä olikaan”. 
Nyt Netanyahu on itse altavastaajana nieleskellen silloisia sanojaan.

2. ISRAELIN ”rauhanneuvottelijoiden” valmistautuessa istumaan saman pöydän ympärille PA:n vastaavan elimen kanssa ja Israelin hallituksen osoittaessa hellyttävän luottamuksellista suhdetta Palestiinan Auktoriteetin hyvään tahtoon, kentältä tulevat uutiset kertovat aivan päinvastaista, mikä osoittaa, ettei mikään ole muuttunut 1920-luvulta lähtien, korkeintaan kehittynyt entistä hienovaraisemmaksi ja vaarallisemmaksi teknisen kehityksen ansiosta.

RAMADANIN aikana, jolloin muslimit töistä palattuaan koteihinsa pitkän paastopäivän jälkeen aloittaakseen ylensyönnin ja -juonnin seuraten samalla TV-ohjelmien antia, PA:n johto on katsonut ajan sopivaksi syöttää kansalle valmistamiaan propagandanäytelmiä ja -sarjoja.
Musiikkivideossa, joka ensiksi esitettiin PA:n virallisessa TV:ssä 2011 ja on usean viimeisen päivän aikana esitetty yhä uudestaan, Israel esitetään siinä käärmeen päänä, jonka arabi-kiväärien tulee murskata. Vain muutamia päiviä sitten PA julkisesti ylisti ja kunnioitti Marwan Barghoutia, entistä Tanzim-Fatah johtajaa toisen intifadan ajalta, jonka Israelin turvallisuus-virkailijat pidättivät ja joka tuomittiin Israelin oikeudessa viiteen elinkautiseen + 40 vuotta osallisuudestaan usean israelilaisen murhaan, ja toista murhaajaa Abdullah Barghoutia, joka tuomittiin osallisuudestaan 61 israelilaisen murhaan. He kärsivät rikoksiaan vankilassa, mutta PA:n johto Israelin vasemmistolaisten tukemana vaatii heitä vapautettaviksi. He voivat olla osa niitä tuhansia, joita ”rauhankeskustelujen” edistyessä tultaneen vapauttamaan.
Musiikkivideon nimellä kulkevan esityksen käänsi PMW (Palestinian Media Watch).

”OI palestiinalaiset, vallankumous on varma, kiväärillä me tulemme määrittämään uuden elämämme juutalaisille. He ampuvat meitä kivääreillään ja tappavat pyhät kyyhkymme”, sanotaan teoksessa. ”Oi palestiinalainen, haluan mennä kanssasi ja olla mukanasi. Tuli on käsissäni ja yhdessä hyökkäämme käärmeen päähän (Israeliin)”.
Teosta esitettiin ulkoministeri John Kerryn ollessa Israelissa neuvotellen Abbasin ja Bibin kanssa rauhanprosessin edistämisestä. Nyt esitettävä versio tehtiin musiikkiryhmän esittäessä sitä PA:n johdon edessä, mukaan lukien Abbas. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170351#.UfYcD2JHT-k

3. UUTISOTSIKOITA
-          Yksi terroristeista, joka tullaan vapauttamaan ”hyvän tahdon eleenä” Abbasille, kertoi TV-2:n ohjelmassa, jossa käsiteltiin erinomaisia elinoloja, joissa he elävät Israelin vankiloissa, että tulee väistämättä olemaan uusia väkivalta-aaltoja, intifadoja. Hän ei sanonut tuntevansa mitään omantunnontuskia rikoksista, joista hänet tuomittiin vankilaan, vaan totesi: ”Minä ole palestiinalainen sotilas, ja mitä sotilas tekee: taistelee”. Näin käsitteli omia tuntojaan Nasser Abu Sroar TV-2:n project-ohjelmassa. Sroar tuomittiin Shin Betin agentin Chaim Nachmanin murhasta vuonna 1993. Hän kehotti ohjelmassa PA:n johtoa jatkamaan taistelua, kunnes koko Palestiinan maa on vapautettu. ”Mikään muu ei auta. Tämä on poliittinen kysymys, ei taloudellinen, kuten voisi luulla. Niin kauan kuin poliittista ratkaisua kahdelle kansalle kahdessa valtiossa ei ole olemassa, taistelu vapauttamisesta tulee jatkumaan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170361#.UfYl-WJHT-k
-          Hamas pyrkii paikkaamaan Syyrian porisevan padan höyryissä pahoin kärsineitä välejään Hizbullahin ja Iranin kanssa. Hamasin pyssymiehiä tavattiin Assadin armeijaa vastaan taistelevien kapinallisten joukoissa, ja se aiheutti suhteitten jäätymisen. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah  katsoi viisaammaksi liittoutua Assadin kanssa, koska sitä kautta hän sai uudenaikaisia aseita ilman välikäsiä ja tarpeettomia toimituksia, joita IDF:n koneet tähtäilevät. Arabilehti Asharq Al-Awsat kertoi, että viime kuussa kaksi Hamasin johtajaa Moussa Abu Marzoukin johdolla tapasi Beirutissa Hizbullahin edustajia. Keskusteluissa käsiteltiin monia kysymyksiä, mutta Hamasia kiinnosti eniten se, miten Iran suhtautuu Hamasiin. Hizbullahin edustaja vakuutti Hamasin edustajan Ahmed Usufin mukaan, että Iran katsoo Hamasin edelleen olevan strateginen kumppani. Iranin ja Hizbullahin tuen jatkuminen on elintärkeä Hamasille ja sitä vahvistaa Egyptin rajan sulkeutuminen Muslimiveljes-kunnan menetettyä valta-asemansa Egyptissä. Iranin avustus Hamasille oli the Daily Telegraphin mukaan 15 miljoonaa Australian puntaa kuukaudessa, eikä sen menetys ollut mitätön Hamasin budjetissa. Tietojen mukaan Hamasin kouluttajat olivat osallistuneet Free Syrian Army sotilaitten harjoittamiseen, minkä järjestö kiisti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170365#.UfYpK2JHT-k
-          Egyptin Kansallinen Puolustusneuvosto varoitti Muslimiveljeskuntaa vetämään mielenosoittajansa pois kaduilta, tai armeija tulee tekemään sen. Neuvosto varoitti järjestöä ylittämästä rauhanomaisten mielenosoitusten rajoja antautumalla väkivaltaan. USA:n ulkoministeri on Israelin ja PA:n asioitten ohessa ehtinyt toisella silmällä vilkuilla tapahtumia myös Egyptissä, ja kehotti uusia vallanpitäjiä sallimaan rauhanomaiset mielenosoitukset. Neuvoston kehotus ei mennyt perille, sillä Muslimi-veljeskunta sanoo jatkavansa mielenosoituksiaan kaduilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170363#.UfYtQ2JHT-k
-          Persianlahden arabimaat eivät olleet tyytyväisiä EU:n ilmoitukseen asettaa Hizbullahin aseellinen siipi terroristien listalle, vaan vaativat koko järjestön boikotointia peläten Iranin vaikutusta ja Hizbullahin osuutta siinä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170364#.UfYuwGJHT-k
-          Apulaisulkoministeri Zeev Elkin yritti Tisha B´Av päivän jälkeen nousta seurueineen Temppelivuorelle, mutta vuorella olleet arabit alkoivat käyttäytyä uhkaavasti huudellen ilkeyksiä, minkä johdosta poliisi katsoi viisaammaksi lopettaa ministerin vierailun lyhyeen. Temppelivuoren päivärutiinista vastaava muslimisäätiö wagf on järjestelmällisesti poistanut kaiken juutalaisuuteen viittaavan kylteistä ja muinais-muistoista lähtien yrityksissään muodostaa kuvaa, ettei juutalaisilla ole mitään historiallisia eikä uskonnollisia yhteyksiä vuorelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/170359#.UfYvcWJHT-k


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019