TIISTAI 02.04.13


TIISTAI 02.04.13

1. JUUTALAINEN kansa on taas onnellisesti päässyt pessah-viikon ja sen aikana vaadittavien ruokarajoitusten ohi alkaakseen taas vähitellen palautua normaalirytmiin.
Mutta maailmalla ei ole jätetty käyttämättä tilaisuutta vetää esiin vuosisataiset syytteet ei-juutalaisten veren käyttämisestä happamattoman matza-leipänsä leipomiseen. Tämä on käsittämätön syytös, koska juutalaisilta on veren syöminen kielletty, olkoon ihmisen tai eläimen, juutalaisen verta tai ei, mutta se ei lannista asialleen antautuneita yrittäjiä.
Tällä kertaa asialla oli libanonilainen päivälehti Al Sharq, joka julkaisi Sana Kojokin laatiman artikkelin, jossa hän väittää juutalaisten leipovan pessah-leipänsä ei-juutalaisen vereen. Hän kehotti artikkelissaan palestiinalaisia ”kääntämään Israelin uskonnollisen ilonvieton valituksen ja surun ajaksi”.

SANA KOJOK aloitti artikkelinsa tarkastelemalla ensin juutalaisten yleisiä lomatraditioita, Sukkotia ja Hanukkaa, mutta päätyi ennen pitkää käsittelemään artikkelinsa varsinaista sanomaa, eli ”pessah juhlallisuuksiin kuuluvaa barbaarista traditiota”. Pääsiäisajan alkupäivänä julkaistussa artikkelissa hän sanoo näin: ”Pääsiäisen juutalaisten loma-ajan aikana, joka alkaa tänään, Talmudin ohjeiden mukaan suoritetaan outoja ja eriskummallisia rituaaleja. Asunnot puhdistetaan kaikesta happamesta, eli kaikki leivät ja leipätuotteet, mitkä sisältävät hiivaa, hepreaksi hametz, poistetaan asunnosta”, hän kirjoittaa jatkaen: ”Lisäksi sionistijuutalaiset syövät perinteisesti loma-ajan aattona happamatonta leipää, joka valmistuksensa aikana sekoitetaan vereen, ei-juutalaisten vereen. Tätä happamatonta leipää kutsutaan nimeltä matza”.

SYYTÖS juutalaisten veriuhrista sai alkunsa v. 1840 Syyriassa levitetystä tekaistusta syytöksestä, jonka mukaan pappi Isä-Toma meni juutalaisten asuttamaan lähiöön Damaskoksessa, missä hänet teurastettiin rabbin ja muiden juutalaisten toimesta. Tämän täysin perättömäksi todetun tarinan mukaan ”yhtään veripisaraa ei vuodatettu maahan, koska ne koottiin huolellisesti talteen matzan valmistamiseksi”.
KOJOK kauhistelee kirjoituksessaan: ”Miten kukaan voi syödä sellaista leipää? Matzaa veren kanssa? Mitä nuo barbaarit ajattelevat? Sellaista barbaarisuutta, syöden, jopa juoden verta!”.
Kojok väitti artikkelissaan, että ”israelilaiset kehottavat toisiaan tunkeutumaan Al-Aksa moskeijaan ja juhlimaan pääsiäisjuhlaansa siellä”. Yksi palestiinalaisten iskulauseista, joilla kansaa kiihotetaan hyökkäämään Israelia vastaan, on syytös ”Al-Aksa on vaarassa”.
”Kuinka kukaan voi neuvotella heidän kanssaan rauhasta, kun he janoavat ihmisverta - ei vain sodissaan vaan myös loma-aikojensa aikana?”, Kojok ihmettelee.

Arabimediassa samaa syytöstä julkistettiin 2003 ja uudelleen 2012 arabisaarnaajien kautta.
Vuonna 2000 PLA:n (Palestiinan vapautusarmeija) mufti, sheikki eversti Nader al-Tamini totesi Al-Jazeeran TV-keskustelun aikana, ”ettei juutalaisten kanssa voi solmia rauhaa, koska he imevät ja käyttävät arabien verta pääsiäis- ja purim-juhliensa aikana”. http://www.wnd.com/2013/04/jews-again-accused-of-using-blood-in-matzah/
INN käsittelee samaa teemaa artikkelissaan täydentäen Kojokia näin: ”Tänään heitä ei tyydytä vain verta valuvan matzan syöminen, vaan he kehottavat ”setlereitä” tunkeutumaan Al-Aksa moskeijaan juhliakseen pääsiäistä siellä. Jos he haluavat harjoittaa seremonioitaan ja taikuuttaan, tehkööt niin, mutta provosoimatta palestiinalaisia ja vahingoittamatta muslimien ja kristittyjen pyhinä pitämiä perusteita”.

SUURI poliisiosasto tunkeutui aikaisin tiistaiaamuna Esh Kodesh juutalaiseen etäyhteisöön pidättäen viisi asukasta, heistä yksi IDF:n sotilas, raportoi Tatzpit-agency. Yhteisö sijaitsee Jerusalemin pohjoispuolella Binyamin alueella Kusran arabikylän lähellä. Kusran arabi-asukkaat ovat toistuvasti häirinneet Esh Kodeshin asukkaita, joiden väitettiin kostoksi polttaneen autoja Kusran kylässä, mikä osoittautui arabien tekemäksi peitoksi, jossa muualla palaneita autoja koottiin yhteen ja esiteltiin medialle Esh Kopdeshin asukkaitten polttamiksi. ESH KODESH perustettiin vuoden 2000 paikkeilla toisen intifadan aikaan Jerusalemin itäosassa murhatun vartijan Esh Kodesh Gilmoren mukaan. Syytä ratsiaan ai tiedetä.

2. SYYRIAN taisteluja seuraava ihmisoikeusjärjestö sanoo, että maaliskuu oli kaikkein verisin
kuukausi Syyrian sisällissodan aikana. Taistelut alkoivat mielenosoituksina yli kaksi vuotta sitten, mutta ovat sittemmin kehittyneet yhä raaemmaksi sisällissodaksi, jossa presidentti Bashar Assadin armeijaa vastaan taistelee useita erillisiä ryhmittymiä, joita on pyritty kokomaan yhteisen johdon alaiseksi, mistä Free Syrian Army on yksi pyrkimys.

Ihmisoikeusjärjestön tilaston mukaan maaliskuun aikana sai surmansa yli 6 000 ihmistä, joista ainakin kolmannes oli siviilejä. Assadin armeijan joutuessa yhä ahtaammalle sitä vastaan taistelevien ryhmittymien saadessa entistä tehokkaampia aseita ja ulkomailla koulutettuja taistelijoita riveihinsä. Tykistöä ja kranaatinheittimiä käytetään molemmin puolin kaupunkien lähiöihin sekaantuneita vastustajia vastaan, ja armeijan syytetään käyttäneen scud- ja muita ohjuksiaan kapinallisjoukkojen karkottamiseen. Järjestön rekisterin mukaan taisteluissa surmattujen määrä on 62 554 mielenosoitusten ja niiden taltuttamiseksi suoritettujen sotilaallisten toimien alkamisesta lähtien.

USA, Ranska ja Englanti ovat kouluttaneet Free Syrian Army sotilaita Jordaniassa ja antaneet heille sotilaallista apua, mutta pyrkien välttämään aseitten toimituksia. Käytännössä aseita kuljetetaan Syyriaan ja niitä myydään eri ryhmille sekä Turkin että Jordanian ja Irakin kautta. Israelin kannalta vaarallisin lienee al-Qaidan kanssa yhteistyössä toimiva Al.Nusra, joka saa aseita ja taistelijoita Irakin kautta, ja jonka väitetään kaksinkertaistaneen vahvuutensa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/166679#.UVp_MmJHT-k

3. AMOS GILAD, Israelin puolustusministeriön diplomaattisen ja turvallisuusosaton johtaja, sanoo Israelin seuraavan huolestuneena al-Qaidan nousua Syyriassa, mutta vakuuttaa, että vielä suurempi huoli Israelille oli Iranin, Syyrian ja Hizbullahion muodostama akseli ennen Syyrian sisällissotaa.
Walla-websivun haastattelussa, joka julkistettiin maanantaina, Gilad toteaa al-Qaidan elementtien Syyriassa julkisesti väittävän, että he vain odottavat sopivaa tilaisuutta vallan kaappaamiseksi maassa. Hän sanoi niiden toimivan järjestelmällisesti suurien operaatioiden kautta organisaationsa vahvistamiseksi Syyrian sisällä.

GILAD kuitenkin toteaa, että kaikesta al-Qaidan vaarasta huolimatta paljon suurempi vaara uhkasi Israelia Iranin, Syyrian ja Hizbullah-akselin muotoutumisen myötä. Hän selittää, että vaikka tämän akselin horjuminen on tavallaan myönteinen kehitys, Bashar Assadin hallituksen kaatuminen aiheuttaa Syyriassa kokonaan uudenlaisia haasteita Al-Qaidan etenemiselle: valtava taloudellinen taantuma, tasapainottomuus, yhteisen johdon puuttuminen, suuri pakolaismäärä, nämä kaikki yhdessä aiheuttavat kokonaan uudenlaisia ongelmia, jotka eivät ole sotilaallisia haasteita, jollaisen Iranin Syyrian Hizbullahin akseli muodosti Israelille ennen sisällissotaa.
Hän sanoo akselin tunnustavan tämän, ja että Iran tekee kaikkensa Assadin vallan pysyttämiseksi Syyriassa. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Gilad-Syria-poses-new-difficult-challenges-to-Israel-308383

4. ZWI MAZEL kertoo JP:n artikkelissaan, miten Muslimiveljeskunta odotti kärsivällisesti 80 vuotta saadakseen vallan Egyptissä, mutta nyt kahmittuaan viimeisissä vaaleissa enemmistön parlamentissa ja voitettuaan presidentin vaalit, maan hallitseminen on kääntynyt painajaisuneksi. Maan kansa ja etenkin sen aktiivinen nuoriso on kääntynyt sitä vastaan ja vaatii uutta vallankumousta; maan talous on luhistumisen partaalla; siviilitottelemattomuus on yleistä; poliisit osoittavat mieltään kaduilla palkkojensa nostamiseksi ja maan taloudellinen ja poliittinen yhtenäisyys on sekasorrossa monien pelätessä sisällissotaa.

Presidentti Mohammed Mursi ei kuitenkaan halua tunnustaa ongelmia erotakseen ja antaakseen tilaisuuden uusille presidentin vaaleille. Hänen määräämänsä parlamentinvaalit jouduttaneen siirtämään opposition vaatimuksesta ja oikeuden päätöksellä.
Perustuslakioikeuden kumottua parlamentin alahuoneen vaalit se ei pysty toimimaan eikä säätämään uusia lakeja. Parlamentin ylähuone, senaatti, pyrkii vastoin perustuslakia toimimaan parlamentin nimissä, mikä lisää sekaannusta maassa. Mursi joutui oikeuden päätöksellä peruuttamaan itselleen ottamansa diktaattorin valtuudet.
Egyptin mahtava armeija on ainoa tukipylväs, joka voisi tasapainottaa sekavaa tilannetta, mutta sen johto epäröi sekaantua politiikkaan, josta sillä on huonot kokemukset.
Maan sisäisen epävarmuuden vuoksi ulkomaista taloustukea tai lainaa on vaikea saada.
Talouden heikentymisen ja tuotannon luhistumisen vanavedessä uhkaavat nälkämellakat ihmisten valuessa kaduille vaatimaan elatusta ja parempia oloja perheilleen.
Muslimiveljeskunta on tehnyt vakavia virheitä, mutta juopunut saavuttamastaan vallasta.

5. UUTISOTSIKOITA
-          Pohjois-Korean johto ilmoittaa, että se aktivoi kaikki toimintamuodot Yonbiong ydinlaitoksessa ja grafiittireaktorissa, joka on ollut pysähdyksissä vuodesta 2007 lähtien. Pyongyangin ilmoituksen mukaan sen rikastamaa uraania voidaan käyttää sekä sähkön tuotantoon että ydinpommin rakentamiseksi. Tarkoituksena on lisätä maan uraanirikasteen varastoja. Pyongyangin  oman arvion mukaan Pohjois-Korealla on tarpeeksi rikastettua uraania kahdeksaa ydinpommia varten, joskin muitakin arvioita on. Jos se aktivoi kaikki rikastus-laitoksensa, sillä on vuoteen 2016 mennessä uraania 21-32 ydinpommia varten. Uutisen mukaan toimet laitosten aktivoimiseksi alkoivat välittömästi. Pohjois-Korean marxistinen johto vakuuttaa, ettei maan ydinteollisuutta koskaan tulla myymään dollareita vastaan, kuten Kim vakuutti 31.03.2013 työväen puolueen keskuskomitean kokouksessa. http://www.jpost.com/International/North-Korea-to-reopen-shuttered-nuclear-facility-308390
-          USA:n Valkoisen Talon entinen neuvonantaja Gary Samore arvioi maanantaina, ettei hän näe mahdollisuuksia Teheranin ja P5+1 maiden välisten neuvottelujen tuottavan sopimusta, jolla Iranin ydinteollisuutta valvottaisiin IAEA:n taholta. Samore toimi Valkoisen Talon aserajoituksen ja massatuhoaseiden leviämisen estämisen koordinoijana. Hän arvioi, että Iranin ja länsimaiden välinen souda ja huopaa taktikointi Iranin taholta tullee jatkumaan ennalta aavistamattoman ajan. Samaan aikaan hän sanoi havainneensa Iranin hidastaneen uraanin rikastamistaan ja ydin-ohjelmansa toteuttamista. Hänen arvionsa mukaan Iranin ylin kaitsija Ali Khameney varoo tarkoin ylittämästä Netanyahun asettamaa punaista varoitusviivaa, vaikka hän toisaalta julkisuudessa vähätteleekin IDF:n aiheuttamaa uhkaa. http://www.jpost.com/International/Little-chance-of-breakthrough-in-nuclear-talks-with-Tehran-308357, http://www.timesofisrael.com/for-now-iran-cooling-nuclear-drive-officials-say/
-          Asiantuntijat ennustavat, että Israelia odottaa massiivinen DDos hyökkäys maan laajimpia internet yhtiöitä vastaan koordinoidussa Anonymuksen johtamassa yrityksessä. Tarkoituksena on saada maailman johtavien hakkereiden yhteishyökkäys Israelin internetyhteyksien katkomiseksi. Kohteena on yli sata suurinta websivua maassa, etenkin pankkien, kredityhtiöiden ja tiedonsiirtotoiminnoissa. Hyökkäys on tarkoitus aloittaa sunnuntaina, 07.04.2013. Saman päivän iltana alkaa holokaustin muistopäivä. Mauritanian hyökkäysryhmän AnonGhost mukaan tarkoituksena on yhteisellä rynnäköllä Israelin irrottaminen täydellisesti internetistä. Viimeinen suuri hyökkäys Israelin websivuja vastaan tapahtui ”Pilvenpatsas” operaation aikana, jolloin hakkerit hyökkäsivät yli seitsemää sataa web-sivua vastaan. Israelin hallituksen web-sivua vastaan torjuttiin 44 miljoonaa cyber-hyökkäystä. http://www.timesofisrael.com/israel-braces-for-massive-cyber-offensive/
-          Israelin uunituore talousministeri Yair Lapid vakuuttaa, ettei hän anna Israelin vajota samaan taloussotkuun missä Kypros ja Kreikka rämpivät. Toiseksi hän sanoo pelastavansa Israelin keskitason palkansaajat, joiden perheiden yhteinen kuukausi-ansio on 20 000 NIS luokkaa. Hänen lausuntonsa sai varsin kärkeviä vastalauseita, joissa todetaan ettei todellinen keskitason palkansaaja voi edes uneksia tuollaisista kuukausiansioista perhettä kohti. Hallituksen budjetti on ylittynyt 30 miljardilla NIS, mikä tullee aiheuttamaan päänvaivaa, mutta ei mahdoton korjattavaksi. http://www.timesofisrael.com/finance-minister-vows-to-look-out-for-middle-class/
-          Israelin talvi on ollut suhteellisen siedettävä, sateita on saatu kiitettävästi, joskin lämpötilat heittelevät oudosti: Yhtenä päivänä on 28-30 C-astetta lämpöä hiekkamyrskyineen, toisena lähellä 15 astetta. Lämpötilat tänään Jerusalemissa: 12-21 C-astetta, osittain pilvistä; keskiviikkona 18- 25 C-astetta hellettä; torstaina 10-18 C-astetta, osittain pilvistä; perjantaina 10-18 C-astetta, sadekuuroja. http://www.timesofisrael.com/
-          Kinneretin vedenkorkeus on nyt 210.36 metriä Välimeren pinnan alapuolella; 2.65 m alemman varoituslinjan yläpuolella ja 1.56 m ylemmän varoitusviivan alapuolella. Sen oletetaan jatkavan nousuaan toukokuun puoliväliin km. metrin verran, viimeisen nousun aiheuttaa Hebronin lumien sulaminen. http://www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=1000822745&fid=1725



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019