TIISTAI 08.01.13


TIISTAI 08.01.13

1. IRAN on rakentanut ensimmäisen atomipomminsa ja rikastaa uraania rakentaakseen niitä lisää, kertoo WND Reza Kahlilin kirjoittamassa artikkelissa. Kahlilin mukaan Iran on rakentanut pomminsa Venäjän ja Pohjois-Korean avustuksella, ja sillä on tarpeeksi ydinase-kelpoista uraania ja plutoniumia uusien pommien rakentamiseksi.
Reza Kahlili, joka on salanimi, palveli CIA:n operatiivisessa johdossa, vakoilijana Iranin vallankumouskaartissa, vastavakoilun asiantuntijana ja toimii nyt kansallisen ja kotirintaman toimintayksikössä sekä kongressin valtuuttamassa neuvonantajahallituksessa.

KAHLILI sanoo paljastustensa perustuvan Iranin vallankumouskaartin tiedusteluyksiköstä saamiinsa tietoihin, jolla on yhteys Iranin ydinohjelmaan. Hän sanoo Iranin ydinteollisuuden työskentelevän seitsemässä laitoksessa, joista useimmista IAEA ei ole tietoinen, lisäten, että Iran on nyt selvittänyt kaikki ydinpommin rakentamiseen liittyvät ongelmat. Seuraava ongelma on muotoilla pommi ballistiseen ohjukseen sopivaksi, jonka parissa tiedemiehet nyt työskentelevät.
Kahlilin mukaan Iran sai tarvittavan plutoniumin pommiaan varten Pohjois-Koreasta.
WND:n artikkelin yhteydessä esitetään kartat seitsemästä salaisesta kohteesta, joissa uraanin rikastaminen ja pommin rakentaminen tapahtuu. Lähde, jolta Kahlili sai tiedot näistä salaisista ydinlaitoksista, paljasti WND:n aiemmin julkistamassa artikkelissa biologisten ja kemiallisten aseiden valmistamisesta Iranissa.

Ensimmäinen laitos sijaitsee Khondabin kaupungissa lähellä Aradia, jossa sijaitsee raskasvesilaitos. WND:n mukaan laitos toimii 80 mailin päässä sijaitsevan Fordon maanalaisen ydinlaitoksen kanssa. Laitos pystyy rikastamaan tarpeeksi uraania useita ydinpommeja varten ensimmäisen toimintavuotensa aikana, kertoo artikkeli.
WND lupaa antaa pian tietoja toisesta ydinlaitoksesta.
Khondabin ydinlaitos on louhittu vuoren sisään kolmeen kerrokseen. Ensimmäisessä on tiukka turvallisuusvalvonta, toisessa sentrifugit ja kolmannessa laboratoriot. Artikkelissa selvitetään laitoksen teknisiä yksityiskohtia. Sen rakentaminen aloitettiin presidentti Mohammad Khatamin aikana ja se valmistui Ahmadinejadin presidenttikauden aikana kaksi vuotta sitten. Kansallisen ja kotirintaman turvallisuusjärjestön johtaja tri Peter Vincent Pry, joka toimi aiemmin CIA:n analyytikkona, toteaa laitoksen erikoisrakennelmat ja ulkoiset turvallisuusjärjestelmät, jotka muistuttavat linnoitusta.

Pry kertoo, että uraanin rikastaminen  vaatii runsaasti sähkövoimaa. Hän hämmästelee USA:n johdon Iranin ydinohjelman vähättelyä, vaikka todisteet näyttävät sen korkean tason, jonka se on saavuttanut Venäjän ja Pohjois-Korean teknisen avun turvin. Laitoksessa työskentelee 60 henkilöä, heidän lisäkseen 4 venäläistä ja 3 pohjoiskorealaoista. Laitos muistuttaa Venäjällä ja Pohjois-Koreassa rakennettuja. Laitoksessa on pari tuhatta sentrifugia, mutta niiden lukua on tarkoitus lisätä.
Kaksi laitoksessa työskennellyttä tutkijaa teloitettiin tuntemattomien miesten toimesta, Massoud Ali Mohammadi 2010 ja Mostafa Ahmadi Roshan viime vuonna. http://www.wnd.com/2013/01/irans-nuclear-bomb-program-complete/

2. KORKEA iranilainen turvallisuusvirkailija kenraali Morteza Qorbani totesi iranilaiselle FARS-uutistoimistolle, että Iranilla on nyt 2000 iskukohdetta ballististen ohjustensa kantomatkan eli 2000:n kilometrin sisällä. Qorbani on Iranin asevoimien yleisesikunnan neuvonantaja.

Viime kuussa Iranin vallankumouskaartin joukkojen (IRGC) komentaja ilmavoimien prikaati-kenraali Amir Ali Hajizadeh totesi, että vaikka Iran pystyy rakentamaan vieläkin pitemmälle kantavia ohjuksia, niiden ei tarvitse kantaa pitemmälle kuin Israeliin.
”Emme tarvitse ohjuksia, joiden kantomatka ylittää 2000 km”, kenraali Hajizadeh sanoi median edustajille joulukuussa.
Hän antoi ymmärtää, että Israel on pisimmän kantomatkan päässä, jonne sen tarvitsee iskeä ohjuksillaan. http://www.timesofisrael.com/iran-defense-official-says-2000-enemy-bases-are-in-range/

3. ”ASSAD on paha, yli ymmärryksen käyvän brutaali”, oli USA:n ulkoministeriön edustajan
Victoria Nulandin arvio Syyrian presidentti Bashar Assadin äskeisestä puheesta kansalleen. ”Hän on paha, epäinhimillinen ja sopimaton johtamaan”, Nuland meditoi median edustajille. ”Hänen todella tulisi luopua vallasta. Hän on käsittämättömän julma. Se, mitä hän tekee kansalleen, on epäinhimillistä”.
Journalistin kysymykseen, onko Assadin toimissa mitään järkeä, Nuland vastasi, ettei ketään joka on siinä määrin syyllistynyt julmuuksiin omaa kansaansa kohtaan kuin Assad, voida inhimilliseltä näkökannalta pitää järkevästi ajattelevana.
Nuland totesi, että Assad kantaa yksin päävastuun siitä, mitä Syyriassa tapahtuu, mutta että sillä hetkellä, kun hän käskee aseittensa vaieta, tilanne maassa muuttuu täydellisesti.
Hän sanoi omasta puolestaan pitävänsä Assdia pahana ihmisenä.

Nulandin repliikeissä ilmenee USA:n ilmeinen valmistautuminen USA:n avoimeen puuttumiseen Syyrian tilanteeseen ja median valmisteleminen siihen. Hän ei sanallakaan viitannut siihen, mikä ryhmä tulisi ottamaan vallan siinä tapauksessa, että Assad antaisi käskyn  joukoilleen pidättää tulensa, ja millainen verenvuodatus tulisi mahdollisesti seuraamaan jonkun kapinallisryhmän miehittäessä Damaskoksen. Presidentti Assad voisi lähimpine joukkoineen vetäytyä alaviittien asumille alueille rannikolla, mutta raakalaismaiset kostotoimet, joille Libyan tapahtumat jäisivät varjoon, tulisivat kohdistumaan paitsi Assadin joukoissa taistelleisiin sotilasiin ja upseereihin, Syyrian vähemmistöryhmiin kuten kristityt, joita kapinalliset ovat jo vainonneet miehittämillään alueilla, shia-muslimit, druusit ja muut. Pakolaisleireissä asuvien palestiinalaisten synti on siinä, etteivät he liittyneet kapinallisiin. http://www.timesofisrael.com/assad-is-evil-beyond-brutal-not-rational-us-spokeswoman-says/

4. VIITISENTUHATTA Hizbullahin taistelijaa liittyi joulukuussa presidentti Bashar Assadin joukkoihin taistellakseen kapinallisjoukkoja vastaan Damaskoksen omistuksesta, kertoo saudi-päivälehti Al-Watan (ilmeisesti eilisessä artikkelissa oli virhe, koska siinä sanottiin
50 000:n Hizbullahin taistelijan liittyneen Assadin joukkoihin.)

Saudi Arabian hallituksen valvoma Al-Watan päivälehti kertoi, että Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah lähetti Syyriaan neljä tukipataljoonaa, kussakin 1300 miestä, että kukin pataljoona oli surmannut 300 kapinallistaistelijaa viimeisten viikkojen aikana taisteluissa Damaskoksen omistuksesta kaupungin laidoilla. Taistelijat tulivat Syyriaan Mdhyan kaupungista, jonka sanotaan sijaitsevan Damaskoksesta koilliseen.
(Times of Israel artikkeli, jota seuraan, on epäjohdonmukainen.)
Hizbullah on tukenut uskollisesti Assadin hallitusta kapinaliikettä vastaan, joka alkoi maaliskuussa 2011, ja Libanonissa kerrotaan useista hautajaisista Syyriassa kaatuneille. Lokakuussa 2012 Hizbullah-johtaja Ali Hussein Nassef sai surmansa tienvarsipommista ajaessaan lähellä syyrialaista Homsin kaupunkia.

5. RUNSAAT paikoin myrskytuulten tuomat vesisateet ovat aiheuttaneet liikenneruuhkia ja teitten sulkemisia tulvavesien katkaistessa yhteydet. Poliisi kehotti autoilijoita pysyttelemään poissa Tel Avivin yhdeltä pääliikenneväylältä Aylalon moottoritieltä, koska Ayalonjoen vesi nousi yli äyräittensä ja tulvi kadulle peittäen sen lähes kokonaan.

Poliisin arvion mukaan Ayalon valtatie eli tie no 20 Glilot risteyksestä Galyot risteykseen jouduttaneen sulkemaan ainakin 48 tunnin ajaksi. Myös rautatieliikenne jouduttiin katkaisemaan tulvavesien tunkeuduttua asemarakennuksiin.
Myös valtatie Suolameren rannalla on suljettu vuorilta vyöryvien tulvavesien katkaistua tien ja tehden ajamisen siellä vaaralliseksi. Työmatkat ovat monille tänään lähes mahdottomat.
Kinneretin vedenpinta nousi yhtenä päivänä 22 sm.
Lämpötila on Jerusalemissa 1/6 C-astetta, Eilatissa 8/18 Ja Tiberiaassa 2/7 C-astetta. Sateita luvataan koko maan alueella. Keskiviikkona lämpötila laskee, pääkaupungissa yöllä –1 C-astetta. http://www.timesofisrael.com/as-waters-rise-major-tel-aviv-highway-shut-down/

6. UUTISOTSIKOITA
-          Netanyahu vakuuttaa TV-2:n haastattelussa, ettei hän tule koskaan jakamaan Jerusalemia. Hän muistutti haastattelijaa, miltä tuntuisi, jos muuri vedettäisiin kaupungin halki ja Hamasin pyssymiehet osoittelisivat sieltä aseitaan kuten ennen 1967 puolustussotaa, jossa IDF:n sotilaat karkottivat jordanialaiset miehittäjät kaupungin itäosista. Yacov Elonin kysyessä, miten tämä sopii yhteen sen kanssa, että kaksi kolmasosaa kansasta kannattaa osan Jerusalemista luovutettavaksi rauhansopimuksen yhteydessä, Netanyahu vastasi, ettei hän usko tuohon. Hän sanoo pitäytyvänsä isänsä Benzionin ideologiaan, jossa hän painotti sitä, että on etuoikeus asua Pyhässä Maassa. Pääministeri asetti palestiinalaisille kolme ehtoa, jotka heidän tulee täyttää ennen kuin Israel suostuu tunnustamaan Palestiinan valtion: Palestiinalaisten tulee tunnustaa Israel juutalaisena valtiona; toiseksi sen tulee tunnustaa, että konflikti on päättynyt, ja kolmanneksi, Palestiinan valtion tulee olla aseeton Israelin hyväksymin turvallisuusjärjestelyin. Pääministeri ei hyväksynyt entisten turvallisuusjohtajien havaintoa, ettei hän ole vakavissaan Iranin ydinase-uhasta. Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta, että keskusta-vasemmisto puolueista jotkut voisivat liittyä hallitukseen, mutta niiden tulee alistua hänen johtonsa alle. Hän piti hupijuttuna Labour-johtajan nimittämistä puolustusministeriksi, kuten Livnin osallistumista rauhankeskusteluihin PA:n kanssa. Hän olettaa budjetin kasvavan. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-would-never-divide-jerusalem-but-would-accept-a-centrist-coalition/
-          Tzipi Livni tapasi eilen Shelly Yechimovichin Labourista tunnustellen yhteisen rintaman muodostamisen mahdollisuutta Netanyahun hallituksen kaatamiseksi. Yair Lapidin Yesh Atid puolue ilmoitti aiemmin, ettei se mene mukaan keskustan vasemmiston liittoon. Sekä Labourin että Atidin taholta Livnin toimia liiton muodostamiseksi pidetään epätoivoisina, sillä vaaleihin on aikaa 13 päivää ja puolueen kannatus pienenee kaiken aika, enää 7 kansanedustajaa lupaa gallup. http://www.timesofisrael.com/hopes-for-a-center-left-bloc-stall-as-party-leaders-row/
-          Obama päätti nimittää senaattori Chuck Hagelin ehdokkaaksi seuraavaksi puolustus-ministeriksi, vaikka monelta taholta nimitystä vastustetaan, eikä vähiten Amerikan juutalaisjärjestöjen taholta. Nimityksen täytyy saada kongressin hyväksyminen, mitä monet pitävät vaikeana. Hagel kieltää, että hän olisi Israel-vastainen ja vakuuttaa aina seisovansa Israelin tukena. Hänet tunnetaan tiukkana, mutta tasapuolisena ja helppokäytöksellisenä, joka sanoo asiat suoraan kuten ajattelee. http://www.timesofisrael.com/israel-not-necessarily-worried-about-hagel-nomination-top-israeli-source-indicates/
-          Palestiinalainen Hamasin kansanedustajan vaimo sanoo, että naisen kunnia-asia on tarjota lapsiaan marttyyreiksi. ”Kehottaen lapsiaan kuolemaan Allahin asian puolesta pyhässä sodassa (jihad) on naisen suurin ja ylistettävin teko”. Umm Osama, Hamasin kansanedustajan Kahlil al-Hayyan vaimo, sanoi miehensä ja lastensa rukoilevan Allahia saadakseen kuolla sodassa Allahin puolesta. http://www.timesofisrael.com/encouraging-our-children-to-kill-themselves-for-palestine-is-a-mothers-most-glorious-duty-says-wife-of-hamas-mp/
-          Israelin tiedustelu havaitsi Assadin valmistautuvan kemialliseen hyökkäykseen Israelia vastaan ja hälytti Israelin päättäjät, jotka hälyttivät USA:n presidentti Obaman. Obama puhui asiasta Venäjän johdolle, joka sai Assadin taipumaan ja luopumaan iskusta. Näin kertoi New York Times tiistain artikkelissaan. Israelin tiedustelu sai vihiä 500 paunan pommin valmistelemisesta iskukuntoon. Pommi oli tiedustelun mukaan täytetty sarinilla, tappavalla kemikaalilla. Artikkelin mukaan uhka vältettiin tällä kertaa, mutta vaara ei ole ohi, jos Assad katsoo marttyyrikuoleman olevan parempi kuin antautuminen kapinallisille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163979#.UOvqq2JHT-k
-          Israelissa vieraileva R-senaattori Kentackysta Rand Paul on herättänyt epämääräisiä tuntemuksia Lähi Idässä vaaitessaan USA:n antaman avun leikkaamista. Israel on mukana yli 3 miljardin USD vuotuisella tuella, mutta senaattori rauhoitteli, ettei Israel ole ensimmäisten joukossa, joiden tukea leikataan, mutta antoi ymmärtää, ettei tilanne voi jatkua, vaan myös Israelin tulee aikuistua. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163971#.UOvsqmJHT-k
-          PA jatkaa itsepäisesti yksipuolisia Israelin vastaisia toimiaan, joita sen lakimiehet kuumeisesti valmistelevat. Lähinnä se yrittää nostaa syytteitä Israelin ja IDF:n johtajia vastaan sotarikoksista Haagin kv. rikosoikeudessa, vaikka ei ole selvää, onko sillä oikeus siihen. Abbas ilmoitti äskettäin, että kaikki kirjoitusarkit ja kirjekuoret ja viralliset dokumentit varustetaan Palestiinan valtion tunnuksella. Hän kuitenkin ilmoitti, että passien muutos saa odottaa Israelin vastatoimien pelossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163968#.UOvt32JHT-k




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021