TORSTAI 13.12.12


TORSTAI 13.12.12

1. EU-MAAT osoittavat syyllisen mielensä aiheuttamaa ärtyisyyttä miettiessään rangaistuksia Israelille siitä, että sen ulkoministeri Avigdor Liberman uskalsi paljastaa niiden vastahakoisen tuomion Hamasin johtajien Khaled Mashaalin ja Ismail Haniyehin vertatihkuvista puheista Israelin tuhoamiseksi. Neljä EU-maata, Tanska Irlanti, Portugal ja Suomi, eivät halunneet EU:n ulkoministerineuvoston lausuntoon tuomitsevaa mainintaa Hamasin johtajien puheista, vaan ainoastaan syytöksiä Israelin rakentamisesta pääkaupungissaan sekä Juudeassa ja Samariassa. Onhan se tietenkin kauhea ja suuri häväistys tulla koko maailman silmissä osoitetuksi ”tekopyhäksi fariseukseksi”.
”Taas kerran Eurooppa on sulkenut silmänsä vaatimuksille Israelin tuhoamiseksi. Me olemme jo nähneet tämän 1930- ja 1940-luvulla, kun Eurooppa oli tietoinen keskitysleireistä ja päätti olla tekemättä mitään”, ulkoministeri Liberman totesi puheessaan puolueensa hanukka-juhlassa. Hän mainitsi puheessaan myös päätöksestä lyhentää Israelin kokoamilla vero- ym. saatavilla PA:n Israelin sähköyhtiölle kertyneitä yli miljardin NIS velkoja 4 kuukauden aikana.
Israelin TV-2:n raportin mukaan Libermanin puhe oli vastaus EU-maiden lausuntoon.

TV-kakkosen raportin mukaan EU-maiden ulkoministerit suunnittelevat rangaistuksia Israelille Libermanin puheen johdosta. Sen mukaan he suunnittelevat lisätulleja vihreän linjan itäpuolella valmistetuille juutalaistuotteille ja lisäksi vaatimusta, että siellä asuvien tulee anoa viisumia matkustaessaan EU-maihin, joissa heidän passinsa leimataan. Raportti ei kerro, mitä heidän passeihinsa lyödyissä leimoissa sanottaisiin, mutta tuskin hyvän matkan toivotuksia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163104#.UMloKmJHT-k

2. EGYPTIN armeija joutui peruuttamaan keskiviikoksi kutsumansa sovitteluneuvottelun armeijan harjoitustiloissa, koska ”osapuolten näkemykset eivät olleet saavuttaneet tasoa, jolla onnistuneita neuvotteluja voitaisiin käydä”. Armeijan neuvottelukutsussa ”kansallisen yhtenäisyyden kokoukseen” mainittiin, ettei tarkoitus ollut puhua politiikkaa, vaan löytää yhteistä perustaa, jonka pohjalla keskustella, jotta Egyptin luisuminen katastrofiin estettäisiin.
Armeijan virallisella Facebook-sivulla mainittiin, että tilaisuus on siirretty tulevaisuuteen.

PRESIDENTTI Mursi kieltäytyi suostumasta oppositiota edustavien mielenosoittajien vaatimukseen perustuslain kansanäänestyksen peruuttamisesta. Perustuslakiesitys laadittiin kovalla kiireellä Muslimiveljeskunnan hallitsemassa paneelissa vapaa-ajattelijoiden ja kristittyjen jättäytyessä pois havaitessaan, ettei heidän mielipiteitään noteerattu paneelissa. Presidentti Mursi joutui peruuttamaan itselleen antamansa diktaattorin valtuudet viikko sitten, mutta se ei tyydyttänyt opposition edustajia.
Kansanäänestys perustuslaista tulee siten alkamaan suunnitelman mukaan lauantaina kymmenessä hallintokunnassa. Äänestys jatkuu 22.12.12 Gizassa, Port Saidissa, Luxorissa ja 14:ssa muussa hallintokunnassa. Ulkomailla asuvat egyptiläiset aloittivat äänestyksen keskiviikkona maan lähetystöissä, kertoo uutistoimisto MENA.
Presidentti Mursi antoi armeijalle poliisin valtuudet vaalitoimitusten ajaksi siihen saakka, kunnes vaalien tulokset on saatu selville, mikä tarkoittaa sotatilaa.
Neljä viikkoa kestäneet mielenosoitukset, joissa kuoli 8 ihmistä ja satoja haavoittui, eivät saaneet presidentti Mursia muuttamaan mieltään ja peruuttamaan kansanäänestys.

PÄÄOPPOSITIOJÄRJESTÖ Kansallinen pelastusliitto antoi eilen lausunnon, jossa se kehottaa äänestämään esitystä vastaan, mutta esitti varoituksen, että se voi viime hetkellä antaa lausunnon äänestyksen boikotoinnista, ellei presidentti hyväksy sen kovia vaatimuksia, joiden mukaan äänestys on suoritettava yhtenä päivänä sekä tuomareitten ja ulkomaisten tarkkailijoiden tulee valvoa äänestyksen oikeellisuutta, mitä ei voitane enää toteuttaa.
Täten on mahdotonta ennustaa, mihin viikonvaihteen tapahtumat tulevat johtamaan.
Armeija varoittelee, että maa on joutumassa kaaoksen synkkään tunneliin, elleivät osapuolet löydä yhteistä pohjaa neuvotteluille järjestyksen palauttamiseksi. Armeijan synkät arviot viittaavat mahdollisuuteen sotilas-vallankaappaukseen tai ainakin armeijan toteuttamasta sotatilasta maassa. Armeija suojaa jo panssareillaan presidentin palatsia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163108#.UMlyg2JHT-k

3. USA:n ulkoministeriön edustaja Victoria Nyland kielsi ehdottomasti epäviralliset huhut, että USA kävisi salaisia keskusteluja Hamasin edustajien kanssa, puhuessaan lehdistö-tilaisuudessa Washingtonissa. ”Julkisuudessa on liikkunut outoja tietoja, että USA kävisi jonkinlaisia selän-takaisia keskusteluja Hamasin kanssa, tai että USA:n hallitus toimii yhdessä entisten virkailijoiden kanssa, joilla on jonkinlaisia yhteyksiä Hamasin kanssa,” Nuland totesi jatkaen: ”Haluan vakuuttaa, että nämä tiedot ovat täysin vääriä. Ei ole mitään salaisia kanavia. Meidän asenteemme Hamasiin on muuttumaton”.
Nuland vakuutti myös viitaten Khaled Mashaalin ja Ismail Haniyehin puheisiin Hamasin 25-vuotisjuhlassa, että ne vahvistavat käsityksiä, ettei Hamas ole rauhankumppani. ”Ellei Hamas hyväksy EU:n sille antamaa kolmea vaatimusta, se ei voi olla mukana minkäänlaisissa neuvotteluissa.”

ISRAELIN pääministeri Benyamin Netanyahu ja ulkoministeri Avigdor Liberman ovat viime päivinä puheissaan tuominneet EU-maiden täydellisen hiljaisuuden Hamasin johtajien Israelin tuhoa vaativista puheista tai PA:n yksipuolisesta Palestiinan valtion perustamisesta YK:n yleiskokouksen päätöksellä, mutta ovat kärkkäästi ja ärtyneinä tarttuneet Israelin ilmoitukseen jatkaa rakentamistaan kotimaassaan, myös Juudeassa ja Samariassa ja pääkaupungissaan.
”Mitä tulee Euroopan maiden kantaan, Israelin tuhoaminen on niiden mukaan selviö”, Liberman sanoi verraten Euroopan maiden penseää suhtautumista siihen, miten ne pidättyivät toimimasta estääkseen juutalaisten tuhoamista natsien keskitysleireillä holokaustin aikana.
Varsinkin Libermanin terävät lausunnot ärsyttivät EU:n ulkomaanasioitten johtajaa Catherine Ashtonia, jonka edustaja Maja Kocijancic sanoi: ”Libermanin tekemä vertaaminen haavoittaa kaikkia eurooppalaisia,” hän tuhisi jatkaen: ”Euroopan antama vakuutus Israelin turvallisuudelle ei ole kyseenalainen”. Hän sanoi Ashtonin joutuneen shokkitilaan kuullessaan Libermanin syytökset.

USA:n ulkoministeriön edustaja Victoria Nuland kosketteli lehdistötilaisuudessa myös PA:n taloutta vakuuttaen, että USA tekee voitavansa sen vaikeuksien voittamiseksi, ja ministeriö aikoo pyytää kongressia myöntämään lisävaroja PA:n budjetin tasapainottamiseksi. Hän ei suoraan moittinut Israelin päätöstä pidättää seuraavan neljän kuukauden aikana keräämänsä vero- ja muut saatavat lyhentääkseen niillä PA:n velkoja Israelin sähköyhtiölle, mutta puheen sävy ole se, että Israelin tulee jatkaa yksipuolista myönnytyspolitiikkaansa PA,lle.  http://www.timesofisrael.com/us-denies-holding-backchannel-talks-with-hamas/

4. USA:n virnaomaisen mukaan, joka ei halua paljastaa nimeään, Syyrian presidentti Assadia tukevan armeijan joukot ampuivat yli puoli tusinaa raketteja Damaskoksesta maan pohjoisosaan kapinallisten miehittämille alueille. USA:n ulkoministeriön edustajan Victoria Nuland ei lehdistötilaisuudessa maininnut, minkä tyyppisistä ohjuksista tai raketeista oli kysymys. Ne ammuttiin samana päivänä, kun sata Syyrian ystäviksi mainittua valtiota päätti tunnustaa Syyrian Kansallisen Koaliittion (SNC) Syyrian viralliseksi edustajaksi. Mukana oli myös USA:n edustaja, joka siten antaa täyden tukensa kapinallisille.

Tämä herättää välttämättä sekaisia tuntemuksia, sillä kapinalliset itse tunnustavat, että heidän joukoissaan on runsaasti ääri-islamilaisia pyssymiehiä, jotka edustavat al-Qaidaa ja Islamic Jihadia, jotka molemmat ovat leppymättömiä USA:n ja Israelin vihollisia. USA päätti asettaa islamilaisen äärijärjestön al-Nusran terrorilistalle, mutta SNC vaatii päätöksen peruuttamista.
USA:n Valkoisen Talon, eli Obaman hallituksen, edustaja Jay Carney sanoi, ettei hän pysty vahvistamaan tietoa ohjuksista, mutta sanoi sen ilmaisevan Assadin joukkojen epätoivoa. Asiantuntijoiden mukaan ohjusten lentorataa tutkittaessa oletetaan, että ne ovat Scud-ohjuksia, mutta mikään ei viittaa siihen, että niissä olisi massatuhokärjet.
Carney valitti Assadin turvautumista ohjuksiin omia kansalaisiaan vastaan omassa maassaan, mutta se on täysin Assadin lupausten mukainen käyttää kaikkia aseitaan. http://www.timesofisrael.com/assad-fires-scuds-at-rebel-fighters/

5. UUTISOTSIKOITA
                     -      Syyrian sisäministeriön edustalla eilen räjäytetyt kolme pommia surmasivat ainakin 5 ja haavoittivat 23 ihmistä, raportoi Syyrian uutistoimisto. Pommitus tapahtui pian sen jälkeen, kun Syyrian 100 ystävämaata tunnustivat SNC:n Syyrian edustajaksi. Pommit vaurioittivat ministeriön tiloja, mutta kukaan mistereistä tai henkilökunnasta ei saanut surmaansa.
                            Lontoossa toimivan Ihmisoikeusjärjestön mukaan ainakin 130 ihmistä kuoli Syyriassa keskiviikkona käydyissä taisteluissa. Syyrian ystävämaat lupasivat ”kaikkea inhimillistä tukea” kapinallisille, mutta eivät uskaltaneet sanoa suoraan, että pääosan avusta muodostanevat nykyaikaiset ilmatorjunta- ja pst-ohjukset, helikopterit ja ohjukset. Tämä kaikki sopii Obaman ideologiseen suunnitelmaan marxistisen sosiaali-järjestelmän levittäminen paitsi Yhdysvaltoihin myös Lähi Idän maihin pystymättä näkemään, että hänen aloittamansa ja tukemansa toiminta hyödyntää islamin äärijärjestöjen valtasuunnitelmia. Aktiivisimpia ja näkyvimpiä ovat al-Qaidaa ja Islamic Jihadia kannattavat järjestöt, mutta sekasortoisen, vallitsevan hallinnon tuhoamisen jälkeen hedelmät korjaa Muslimiveljeskunta, jolla on selkeät pitkän tähtäyksen suunnitelmat yhtenäisen islamilaisen yhteisön muodostamiseksi Irakista Syyrian, Libanonin ja Gazan kautta Egyptiin ja Pohjois-Afrikkaan.
-          Englannissa vieraileva Jordanian kuningas Abdullah II syytti Egyptiä, että se vahingoittaa Jordaniaa taloudellisesti ja väheksyy sitä diplomaattisesti. Hän sanoi myös, että Jordania toimii isäntänä helmikuussa Israelin ja PA:n välisissä neuvotteluissa EU:n ja USA:n tukemana, kuten Lontoossa ilmestyvä Al-Hayat päivälehti kertoi eilen. Abdullah tapasi eilen Englannin pääministeri David Cameronin sekä ulkoministeri William Haguen. Jordania on kärsinyt 7 miljardin USD menetykset terroristien räjäytettyä Egyptistä Jordaniaan ja Israeliin kaasua johtavat kaasuputken. Abdullah II arvioi, että Syyrian  presidentti Assadilla on tarpeeksi sotakalustoa kahden vuoden taisteluja varten, mutta taloudellisesti vain neljäksi kuukaudeksi. He keskustelivat myös Englannissa vapautetun terroristin Abu Qatadan luovuttamiseksi Jordaniaan, jossa hänet tuomittiin 1999 elinkautiseen vankeuteen terroritoimien järjestämiseksi Jordaniassa. http://www.timesofisrael.com/israelis-and-palestinians-to-meet-in-jordan-in-february-king-abdullah-says/
-          Jordanian viranomaiset varoittavat israelilaisia matkailijoita, ettei heidän tule pitää yllään juutalaisille ominaisia vaatekappaleita kuten kipa. Tämä siksi, että Jordaniassa toimii aktiivisia terrorijärjestöjä, jotka vain etsivät sopivia juutalaiskohteita iskuilleen. Ohjeita ovat levittäneet jordanialaiset matkatoimistot ja hallituksen turismivirastot. http://www.timesofisrael.com/jordan-warns-israelis-not-to-visit-wearing-jew-clothes/
-          IDF:n sotilaitten  häpeällinen pakeneminen arabimassojen puristuksessa ja kivisateessa on herättänyt ansaittua närkästystä ja suuttumusta lehtien yleisen-osaston kirjoitusten mukaan arvioiden. IDF:n komentaja Benny Gantz sanoi häpeillen, että IDF kunnioittaa siviilejä eikä halua vahingoittaa heitä, mutta että sotilailla on oikeus käyttää aseitaan, jos heidän henkensä on vaarassa, mutta vain silloin. Eilen Hebronissa naissotilas ampui 17-vuotiaan arabin, joka käsiaseella uhkasi sotilaita tarkastuspisteessä. Ase todettiin metallista valmistetuksi leluksi, joka erehdyttävästi muistutti aitoa asetta. Sotilaan tarkoituksena oli haavoittaa nuorukaista, mutta hänen luotinsa haavoittivat häntä kuolettavasti.
-          Debkafile kertoo, että Assadin sotilaat ampuivat Scud-ohjuksia Al-Safiran valtausta yrittäviä kapinallisia vastaan. Al Safirassa sijaitsevat Syyrian tärkeimmät massa-tuhoaseiden varastot, jotka olivat joutumassa kapinallisten käsiin. http://www.debka.com/article/22608/Assad-fires-Scuds-to-stop-Al-Qaeda-arm-seizing-chemical-arms-at-Al-Safira



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021