TIISTAI 11.12.12


TIISTAI 11.12.12

1. TÄSSÄ SITÄ mennään taas, täytyy todeta aamun uutisten kirjoituksesta, jonka mukaan EU:n ulkoministerit ”voimallisesti” totesivat, että EU:n ja Israelin väliset sopimukset koskevat vain 1967 puolustussotaa, eli ns. Jom Kippur sotaa, edeltäviin linjoihin. Tämän päätöksen uskotaan olevan valmistelua täydelliselle boikotille noiden linjojen itäpuolella juutalaisten yksityisten tai yhtiöiden valmistamille tuotteille. Uutinen jatkaa, että EU:n ulkoministerit ovat tuohtuneita uutisista, että Israel aikoo aloittaa ns. E-1 alueen rakentamisen suunnittelun voidakseen kaikkien byrokraattisten kiemuroiden jälkeen – jotka Israelissa ovat tunnetusti monimutkaisia ja hitaita – kolmen neljän vuoden päästä iskeä lapiot maahan ensimmäisten rakennustöitten aloittamiseksi. EU:n ulkoministereitten luutuneisiin käsityksiin ei näytä millään ilveellä uppoavan pääministeri Netanyahun selitykset, ettei tuon viiden km:n pituisen käytävän rakentaminen millään tavoin estä Palestiinan valtion perustamista, jos joku sitä niin kauheasti haluaakaan, ja vielä vähemmän on esteenä rauhanneuvotteluille, jos tahtoa niihin riittää.

Tässä itse asiassa piileekin tämän villakoiran ydin: Koko virkakautensa ajan pääministeri on houkutellut Abbasia neuvottelupöytään ilman ennakkoehtoja, julistaen jopa vastoin Israelin kansan tahtoa 10 kuukauden rakennuskiellon Juudeaan ja Samariaan ja käytännössä myös Jerusalemin itäosiin, eikä koko sinä aikana Abbas eväänsä liikauttanut.
Kaiken tämän taustalla ovat Abbasin ja arabien toiset suunnitelmat, joiden päämääränä ei suinkaan ole edistää juutalaisvaltion kehitystä, vaan alistaa se islamin oppien mukaan dimmi-asemaan, jossa se maksaa korkean hinnan oikeudestaan elää täysin arabien ehdoilla, ja lopulta kuristaa se voimattomaksi ja hengettömäksi, mitä saudisuunnitelma tarkoittaa.
Oman islamfobiansa pelossa länsimaat, etenkin EU-maat, ovat valmiit myymään oman esikoisoikeutensa Euroopan mantereella ”kannullisesta öljyä” lähes esteettä rynnistävälle islamin hyökyaallolle antautuen vähä vähältä sen sharia-lain alaisuuteen, kuten on jo tapahtunut monissa Euroopan kaupungeissa, joiden joihinkin lähiöihin ei-muslimit eivät uskalla mennä eikä heitä sinne päästetä. Tämäkö on Euroopan tulevaisuutta? Kirkkoja tyhjenee ja autioituu kuulijoiden ja varojen puutteen vuoksi, tai ne myydään muslimeille ja muutetaan moskeijoiksi; juutalais-kristillisen kulttuurin mainitseminenkin on kuin kirosana.
Tältä pohjalta EU-maiden ulkoministerit laativat Israelin vastaisia julkilauseitaan varoen tarkoin, ettei niihin vahingossakaan sisällytetä mitään, mikä voisi pahoittaa kotimuslimien tai öljyä tuottavien arabisheikkien mieltä.

PÄÄMINISTERI Netanyahu hämmästelee, eivätkö EU-maiden ulkoministerit seuraa uutisia, vai ovatko heidän korvansa lukkiutuneet siten, että ne kuulevat vain määrätynlaiset uutiset? Hän kyselee, missä ovat ulkoministerien tuomitsevat lausunnot Hamasin johtajien Mashaalin ja Haniyehin Israelin tuhoamista vaativista puheista ja lausunnoista? Tai Abbasin hiljaisuuden tuomitseminen heidän vihaa tihkuvista puheistaan? Eivätkö he ole tietoisia, että syvällä sydämessään Abbas ylistää heidän rohkeuttaan ja käytännössä yhtyy heidän esittämiinsä ideoihin, vaikka silmän lumeeksi esittääkin olevansa valmis rauhankeskusteluihin samaan aikaan esittäen ennakkovaatimuksia, joista hän tietää, ettei Israel niitä hyväksy.

ISRAELIN ulkoministeriö esitti vakavaa kritiikkiä EU:n ulkoministerineuvoston lausunnosta: ”Tämä EU:n ottama yksipuolinen asenne edistää vain kieltäytyjiä eikä edistä pysyvän rauhansopimuksen kannattajia,” sanotaan ulkoministeriön varovaisesti muotoillussa lausunnossa, vaikka aihetta olisi ollut paljon suorasukaisempaan esitykseen.
EU:n sommitellessa entistäkin uhkaavampia lausuntoja, pääministeri Netanyahu puhui ulkomaisten lehtimiesten kanssa hallituksen lehdistötoimistossa hanukka-tilaisuudessa tuomiten EU-neuvoston lausunnon todeten: ” Maale Adumin ja Jerusalemin yhdistäminen toisiinsa kapean käytävän kautta ei mitenkään vahingoita kahden valtion periaatetta. Sellaiset väitteet eivät ole totta. Valitettavasti, jos toistat samaa valhetta loputtomasti, kansa alkaa lopulta uskoa sen todeksi”. Hän valitti sitä, että ulkomaat ovat keskittyneet seuraamaan Israelin toimia sen sijaan, että vaatisivat palestiinalaisia palaamaan neuvotteluihin.

”PALESTIINALAISILLA on varaa välttää neuvotteluja, koska kansainvälinen yhteisö ei ole asettanut mitään korvausvaatimusta palestiinalaisten kieltäytymisestä neuvotella hyvässä hengessä,” Netanyahu selitti jatkaen, että viikonvaihteen aikana Hamasin johtajat Gazassa avoimesti vaativat Israelin tuhoamista. Hän kyselee, missä olivat EU-lausunnot? Missä Abbas? Miksei palestiinalaisten edustajia kutsuttu selittämään EU-maiden ja muiden maiden pääkaupunkeihin, miksei PA tuominnut heidän puheitaan vaan sen sijaan esitti yhdistymis-neuvotteluja? Netanyahun kuulosteleminen tuotti vain kuolettavan hiljaisuuden.
Netanyahu vakuutti, ettei Israel voi hyväksyä sitä, että EU löytää äänensä välittömästi, kun Israel aikoo rakentaa pääkaupungissaan, mutta pysyy ääneti kuin se tietty neste sukassa, kun palestiinalaisjohtajat vaativat maailman ainoan juutalaisvaltion tuhoa, maailma on vaiti. Hän vakuutti, että Israel tulee puolustamaan muinaisen kotimaansa oikeuksia niitä vastaan, jotka haluavat tuhota sen.
NETANYHAU selitti, että hänellä oli vaikeuksia laatiessaan v. 2009 Herzliassa pitämäänsä puhetta, jossa hän ensimmäisen kerran julkisesti kannatti kahden valtion periaatetta. Mutta jos hän kuvitteli sillä voivansa vaikuttaa entisen aktiiviterroristin Abu Mazenin aka Mahmoud Abbasin ideologiaan, hän erehtyi pahan kerran. Palestiinalaisten tapana on panna muistiin kaikki heille luvatut etuisuudet, joihin he toistuvasti viittaavat, vaikka kielsivät ne aikanaan. Täten he edelleen viittaavat YK:n yleiskokouksen 1947 tekemään päätökseen Palestiinan jakamisesta juutalaiseen ja palestiinalaiseen valtioon, vaikka he arabimaitten tapaan hylkäsivät sen ehdottomasti ilman neuvotteluja.
Muutama tunti Netanyahun puheen jälkeen EU-neuvosto anoi lausunnon, jossa se tuomitsi Hamasin johtajien Israelin tuhoa vaativat lausunnot.

2. SYYRIAN sisällissodan merkittävimmät ryhmittymät Assadin armeijan vastaisessa taistelussa ovat olleet Jihadin ja Al-Nusra Front järjestön pyssymiehet. Al-Nusra on ilmeisesti vastuussa viime viikkoina Syyrian kaupungeissa tapahtuneista pommi-iskuista. USA:n ulkoministeriö harkitsee sen asettamisesta listaan, jossa ovat ulkomaiset terrorijärjestöt, se on kuin esiasteena järjestön määrittelemiseksi virallisesti terrorijärjestöksi. Ministeriö perustelee kantaansa sillä, että Al-Nusra pitää läheisiä yhteyksiä Al-Qaidan kanssa.
FSA:n edustaja tunnusti, että nuo jihad-järjestöt olivat toimineet oma-aloitteisesti koordinoimatta toimiaan sen kanssa miehittäessään armeijan Sheikh Suleiman tukikohdan Alepposta länteen aiheuttaen merkittävän iskun Assadin armeijalle. Jihadistien edustaja totesi journalisteille, ettei tukikohdasta löydetty ilmatorjunta- eikä massatuhoaseita.

JIHADIN  edustaja sanoo, että sen tarkoituksena on Assadin armeijan kukistamisen jälkeen muodostaa Syyriasta islamilainen tasavalta, johon kuuluisi myös Golanin ylänkö, jonka Israel vapautti 1967 Jom Kippur puolustussodassa.
AFP:n journalisti, joka seurasi taisteluja Aleppon lähellä sijaitsevasta Sheikh Suleimanin tukikohdasta sanoi, että Jihadin taistelijoiden riveissä oli miehiä muista arabimaista ja Keski-Aasiasta. Kapinallisjohtaja Abu Jalal sanoi, että he valvovat nyt koko tukikohtaa.
Syyrian ystävät, jotka tukevat kapinallisia, aloittivat viikon alussa kokouksensa Marrakeshissä pyrkien koordinoimaan toimintansa kapinan avustamiseksi.

THE LONDON Independent kertoi tiistain artikkelissaan, että Englannin asevoimien komentaja kenraali David Richards neuvotteli Ranskan, Turkin, Qatarin, UAE:n ja USA:n asevoimien edustajien kanssa pääministeri David Cameronin suojeluksessa luodakseen yksityiskohtaisia suunnitelmia kapinallisten avustamiseksi. Ase- ja diplomaattisen avun lisäksi he suunnittelevat kapinallisjoukkojen kouluttamista, mikä ilmeisesti tapahtuisi Turkin maaperällä, koska USA ei halua liata saappaitaan Syyrian loskassa.
Presidentti Bashar Assadin asema alkaa näyttää toivottomalta, uutiset kertovatkin, että neuvotteluja on käyty Etelä Amerikan maiden kanssa turvapaikasta hänelle ja perheelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163043#.UMbkkmJHT-k

3. UUTISOTSIKOITA
-          PA:n johtajien lausunnot alkavat näyttää uhkavaatimuksilta, mitä Hamasin reklamoima voitto Pillar of Defence operaatiossa ja Hamasin perustamisen 25-vuotisjuhlat maailman mediassa saavuttaman runsaan huomion vuoksi saama ansioton etu ovat siivittäneet jyrkän väkivaltaisuuden kasvun ohella Juudean ja Samarian arabialueilla. PA:n pääneuvottelija Saeb Erekat totesi PA:n radion lähetyksessä, että ”rauhanprosessi on kultainen periaate, mutta lisäsi siihen, kuten INN:n artikkelissa todetaan ”virheellisesti”, että aiemmin tehtyjen sopimusten ja kansainvälisen lain mukaan Israel vetäytyy kesäkuun 4. päivää 1967 olleille rajalinjoille, myös Jerusalemista. Toinen ehto hänellä oli, että neuvottelut tulee aloittaa siitä, mihin ne jäivät neljä vuotta sitten Ehud Omertin ollessa pääministerinä, sillä ”emme halua aloittaa tyhjästä”. Kolmanneksi Erekat esitti vaatimuksen, että kaikki pääkohdat tulee sopia 6 kuukauden sisällä. Erekat ei maininnut, mitä tapahtuu, jos aikataulu rikkoutuu, mutta tarkkailijat uskovat PA:n nyt saavuttaneen diplomaattisesti kaiken haluamansa, ja sen tarvitsee vain odottaa ulkomaisen painostuksen kasvamista Israelia vastaan, mikä lopulta taivuttaa Israelin myönnytyksiin. Tämä näyttää olevan USA:n presidentin taktiikkana: antaa EU-maiden tehdä likainen työ hänen puolestaan ja odottaa, miten Israelin johto siihen reagoi. Pääministeri Netanyahun toimia häiritsevät pahoin sekä presidentti Shimon Peresin (vastoin oikeuksiaan) että entisten vaikuttajahenkilöitten ja ennen kaikkea Olmertin pahoin häiritsevät lausunnot. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163042#.UMbtemJHT-k
-          USA:n kongressi harkitsee suostumista Israelin vaatimukseen ostaa Pentagonilta 6 900 GPS-pommia viimeisessä Gazan operaatiossa käyttämiensä pommien aiheuttaman vajauksen täyttämiseksi. IAF teki lähes 1500 pommi-iskua operaation aikana. Pentagon puolustaa myyntiä, sillä USA on sitoutunut Israelin puolustamiseen,  ja lähi Idän sekasortoinen tilanne vaatii jatkuvaa varuillaan oloa. Tämän ohella Israel haluaa ostaa 3 450 pienempää pommia. Pommit varustetaan USA:n kehittämillä JDAM-siivekkeillä (joint direct attack munitions), mikä lisää pommien ohjattavuutta ja kantomatkaa kohteisiinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163045#.UMbzFWJHT-k
-          Palestiinalaiset julkistivat ainakin pari videoitua tilannetta, jossa IDF:n sotilaat joutuivat ylivoimaisen väkijoukon kivityksen ja massavoiman vuoksi pakenemaan paikalta. Sotilaat sanoivat, että heidän mukanaan kulkevat journalistit kuvaavat kaiken, minkä vuoksi upseerit eivät halua joutua syytettäviksi kohtuuttomasta väkivallasta; ja toiseksi siksi, että oikeus avata tuli on ilmoitettu epäselvästi. IDF sanoo paneutuvansa kysymykseen, mikä on pahasti romauttanut IDF:n nauttimaa pelotteluvoimaa. Gazan viimeinen operaatio vaurioitti IDF:n uskottavuutta ja vaikutti heikentävästi sotilaitten taisteluintoon. Netanyahu ilmeisesti menetti kultaisen tilaisuuden hoitaa Hamasin asia loppuun asti maailman median ollessa myönteinen, mutta vaikuttimista johtuen, joita ei liene julkistettu, hän peräytyi viime hetkellä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163017#.UMb1aWJHT-k
-          IDF:n johto ilmoittaa, että julkisuuteen päästettyjen videoiden vuoksi armeija tulee huomattavasti parantamaan mielenosoitusten hallitsemistaktiikkaansa. Yksi videoitu tilanne tapahtui Sikemissä (Nablusissa), jossa kolme sotilasta haavoittui, kaksi käteen ja kolmas päähän. Yksi sotilas haavoittui hänen savukranaattinsa lauettua hänen kädessään. Videoitten julkistaminen on aiheuttanut sekä hämmennystä  ellei peräti shokeerannut katsojia, sillä armeijan sotilaitten häpeälliseltä näyttävä juoksu täyttä vauhtia karkuun ei osoita hyvää taistelutahtoa eikä –moraalia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162989#.UMb3hmJHT-k
-          Ulkoministeri Avigdor Liberman, joka on ollut oudon hiljaa jo jonkin aikaa, tuli eilen julkisuuteen todeten, että EU-ulkoministerineuvoston päätös ja julkilausumat osoittavat holokaust-henkeä, joka halutaan virittää uudelleen juutalaisen kansan tuhoamiseksi. Hän puhui Voive of Israel radiolähetyksessä. Hänen varamiehensä Danny Ayalonin outo pudottaminen vaalilistalta on voinut johtua siitä, että Turkin suhteitten kohentamisen vuoksi hänen oli mentävä, sillä hän häpäisi aiheettomasti Turkin lähettilästä Mavi Marmaran onnettoman välikohtauksen seurauksena. Hän kutsui lähettilään ulkoministeriöön, jossa hän asetti lähettilään istumaan tuolille, joka oli paljon alempana kuin hänen omansa, kaiken TV-kameroitten edessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163046
-          Assadin armeijan entinen kenraalimajuri Adanan Sillou vakuuttaa, että hänen käsittääkseen Assad tulee ilman muuta käyttämään kemiallisia aseitaan. Hän puhui ABC:n haastattelussa Antaliyan kaupungissa Turkin eteläosassa. Hän arvioi, että Assadin armeija on hajoamassa ja että ilkeä loppunäytös voi alkaa pian. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163037#.UMb7VGJHT-k
-          Ecuador harkitsee turvapaikan myöntämistä Bashar Assadille ja hänen perheelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163039#.UMb8tGJHT-k
-          Egypti varautuu tänään jatkuviin mielenosoituksiin, jotka näyttävät repivän presidentti Mursin ja hänen hallintonsa riekaleiksi. Hän antoi armeijalle oikeuden pidättää ihmisiä ja muutenkin armeijan rooli on vahvistunut tilanteen selvittämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163034#.UMb812JHT-k




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021