SUNNUNTAI 30.12.12


sunnuntai 30.12.12

1. LONTOOSSA toimiva Arab Organisation for Human Rights (AOHR) julkisti perjantaina PA:n toimia koskevan raporttinsa, jossa se syyttää Palestiinan Auktoriteetin nimellä tunnettua palestiinalaisten itsehallintoa Juudeassa ja Samariassa törkeistä ihmisoikeuksien rikoksista. AOHR:n raportissa PA.ta syytetään epäinhimillisestä käytännöstä ja useista ihmisoikeuksien rikoksista palestiinalaisia siviilejä kohtaan.
RAPORTIN syytökset kohdistuvat ennen muita PA:n puheenjohtajaan Mahmoud Abbasiin, ja siinä vaaditaan, että YK, Arabiliitto ja Islamilainen yhteistoimintaorganisaatio (OIC) toimivat kiireisesti kyseisessä asiassa.

AOHR suoritti PA:n turvallisuusjoukkojen toimien tarkkailua tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana vuonna 2012 kooten informaatiota PA:n pidätysten uhreilta, heidän perheiltään, silminnäkijöiltä ja paikallisilta NGO-järjestöiltä. Niiden perusteella APHR syyttää PA:ta mielivaltaisista toimista palestiinalaisia siviilejä vastaan Juudeassa ja Samariassa.
Kesäkuusta 2007 lähtien vuoden 2011 loppuun mennessä PA oli pidättänyt 13 271 palestiinalaista siviiliä, joista se oli 96 % kiduttanut, minkä johdosta kuusi pidätettyä oli kuollut.
Vuonna 2012 tammikuun ja heinäkuun välisenä aikana PA pidätti 572 ihmistä ja lähetti kutsun kuulusteluihin 770:lle muulle. Kuulusteltavien joukossa oli naisia ja vanhuksia, jotka joutuivat odottamaan aamusta iltaan ennen kuin heidät otettiin kuulusteltaviksi.
Toisia kuulusteltiin päivittäin viikosta viikkoon, toiset olivat itse asiassa kotiarestissa.

TARKKAILUAIKANA todettiin PA:n tehneen ratsioita yliopistoihin, sairaaloihin ja epäiltyjen koteihin ”Israelin miehitystä” vastaan protestoivien pidättämiseksi. Turvallisuusvirkailijat takavarikoivat välineistöä ja rahaa, jotka hävisivät jonnekin etsintöjen jälkeen.
Raportissa PA:n syytetään syyllistyneen pidätettyjen kidutukseen ja mielivaltaiseen kohteluun. Kolmesta sadasta aiemmin pidätetyistä 18.7 % sanoi joutuneensa kovan kidutuksen kohteiksi, ja 99.7 % sanoi joutuneensa halventavan kohtelun alaisiksi.
Pidätettyjen elämästä pidätysajan jälkeen todettiin, että 60 % sanoi kärsivänsä kroonisista kivuista ja sairauksista kidutuksesta ja epäinhimillisistä olosta johtuen pidätysaikana. Edelleen 60 % heistä sanoi joutuneensa äkilliseen köyhyysloukkuun pidätysajasta johtuen.

AOHR totesi myös raportissaan, että epäiltyjä häirittiin työpaikoillaan tai heidät erotettiin. Ainakin 73 siviiliä erotettiin virastaan tarkkailuaikana ja arvioidaan, että 3 200 siviiliä kärsi vuodesta 2005 lähtien samasta kohtelusta.
Häirintä koski myös poliisin listalle joutuneita opiskelijoita, joiden oli vaikea saada työtä tai ajokorttia tai aloittaa liikeyritystä. Raportin mukaan PA:n toimet useimmiten koordinoidaan IDF:n kanssa, mutta PA:n toimet ylittävät moninkertaisesti IDF:n vastaavat, eivätkä PA:n turvallisuusjoukot tee mitään eroa sukupuolen tai iän perusteella. Pidätetyistä 11.3 % on yli 60-vuotiaita, 15.3 % naisia, 39.3 % opiskelijoita, joista 38 % sanoi opiskelujensa keskeytyneen pidätysten johdosta.

AOHR:n raportti kehottaa ”PA:ta kunnioittamaan kansainvälistä lakia sekä ihmisten oikeuteen elämästä ja vapaudesta”. Siinä todetaan, ”ettei PA:n johto ole oppinut mitään arabikeväästä, ettei sen tule toimia Israelin turvallisuuspalvelun ja miehityksen aliurakoitsijana murskaten kansansa jokaisen laillisen pyrkimyksen vapauteen ja itsemääräämisoikeuteen”.
”AOHR asettaa näiden inhimillisten oikeuksien rikkomukset kokonaan Palestiinan presidentin Abbasin harteille ja kehottaa YK:n pääsihteeriä, arabiliittoa ja Islamilaista yhteistoiminta-järjestöä (OIC) painostamaan Mahmoud Abbasia poliittisten pidätysten lopettamiseksi, koska se vahingoittaa koko Palestiinan kansaa.”
AOHR perustettiin 1993 ja se toimii Lontoon itäosassa. Se sanoo perustavansa toimintansa  ihmisoikeuksien ja erityisesti arabikansan oikeuksien puolustamiseen julkistaen löytönsä miten tuskalliselta sen julkistaminen tuntuukin, kuten se toteaa arabinkelisellä web-sivullaan.   http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=297746

2. ISRAELIN turvallisuusjoukot, jotka koostuivat suuresta määrästä poliiseja, Yassam-erikoispoliiseja ja sotilaita, menivät perjantaina ennen sapatin alkamista tuhotakseen Oz Zion nimellä kulkevassa etäyhteisössä muutaman nuoren perheen kyhäämät rakennelmat, mutta sinne oli kokoontunut pari sataa nuorta sapatin viettoon, jotka pelkällä massallaan estivät poliisin toimet juuri ennen sapatin alkamista
Israelin turvallisuusjoukot turvautuvat erilaisiin omituisiin toimiin saadakseen tuhotyönsä tehdyksi ilman suurta vastarintaa. Perjantaina tämä taktiikka epäonnistui, lieneekö sana kiertänyt vaiko vain sattumasta paikalle oli kokoontunut runsaasti nuorta kansaa. Poliisit nujakoivat aikansa nuorten kanssa, minkä johdosta viisi poliisia haavoittui lievästi – ehkä kysymys oli vain poliisin kunnian loukkaamisesta. Joka tapauksessa perjantain painiottelu päätettiin siirtää ratkaisemattomana sapatin jälkeen.
Sopimuksen mukaan, jota edelsivät kuumeiset keskustelut Binyamin neuvoston johtajan Avi Roenin, rabbi Liotin ja Knessetin ulko- ja puolustusneuvoston puheenjohtajan Zeen Elkinin välillä, nuoret alistuivat sopimukseen, ja he kantoivat sapatin jälkeen tavaransa  pois Oz Zionin alueelta, eikä väkivaltaa tarvinnut toistaa.

Perjantain tilaisuuden Oz Zion etäyhteisössä olivat järjestäneet Kiryat Arban rabbi Dov Lior, Safedin päärabbi Shmuel Eliyahu ja Kedumim alueneuvoston entinen johtaja Daniella Weiss.
Nuoret alistuivat välttämättömän edessä lähtien Beit Elin lähellä sijaitsevasta yhteisöstään suosiolla, mutta vakuuttaen tulevansa takaisin ja rakentavansa sen pysyvästi.
Perjantain painiottelussa puhkottiin myös poliisiautojen renkaita ja tehtiin muutakin laittomuutta, minkä johdosta poliisi pidätti yhden ”kuumakallen”.

HATNUAN johtaja Tzipi Livni käytti tilaisuutta hyväkseen purkaakseen vihaansa sekä Netanyahua että Bennettiä kohtaan: ”Bennett ja äärirabbit tarkoituksellisesti johtivat ihmiset tälle kukkulalle aiheuttaakseen kiistan IDF:n kanssa ja tilaisuuden kieltäytyä tottelemasta esimiestensä komentoja”, Livni purki vihaansa Kiryat Motzkinin tilaisuudessa lähellä Haifaa. ”He johtivat sinne ihmisiä sapatin aattona tietäen, että poikamme armeijassa tulisivat evakuoimaan heidät. Netanyahu, joka jatkaa vilkuilua äärioikeistoon, keskeytti evakuoinnin. Hänen näkökulmastaan kaikkea voidaan häväistä, paitsi sapattia.”

NAFTALI Bennett vastasi Livnin ryöpytykseen web-sivullaan sapatin jälkeen todeten viettäneensä rauhallisen sapatinlevon kotonaan ja saaneensa tiedon Oz Zionista vasta luettuaan havdala-rukouksen ja avattuaan uutiset. Hän totesi häntä vastaan tehtävien hyökkäysten tulleen tavaksi sapattina, jolloin hän ei voi tarttua niihin. ”Mille kukkulalle? Mitä rabbeja minä johdin? Mitä kummaa se nainen taas puhuu?” Bennett totesi, että sapatin aikana hänen suuhunsa pannaan sanoja, hänen sanotaan tehneen jotain, mitä hän ei tehnyt ja hänet luokitellaan äärimmäiseksi - kaikki sapattina tietäen, ettei hän voisi vastata niihin sapattina, jota hän pitää pyhänä.
Myös Labour-puolueen pj. Shelly Yachimovich tarttui asiaan kehottaen noudattamaan maan lakia ja rankaisemaan syyllisiä. - Nuoret joutuivat nukkumaan yönsä viereisen Ashrafin etäyhteisössä, joka joutunee saman kohtelun alaiseksi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=297755
Missähän lienevät Israelin ihmisoikeuksien puolustajat? Vai eivätkö ”setlerit” olekaan ihmisiä? Mutta onhan eläintenkin oikeuksilla puolustajansa, miksei ”setlerinuoria” puolusta kukaan?

3. FATAH, aloitus, vapautus tai voitto, täydelliseltä nimeltään Palestiinan Kansallinen Vapautus-järjestö, perustettiin Kuwaitissa työskentelevien palestiinalaisten toimesta 1948.
Yasser Arafat oli yksi sen perustajajäsenistä.
Alun perin Al-Fatah perustettiin salaa nuorten arabien toimesta Pariisissa v. 1911 nuorten turkkilaisten tapaan. Se ohjelmaan kuului syvä viha brittejä ja sionisteja kohtaan. 
Moderni versio Fatahista valmistautuu viettämään perustamisensa 48. vuosijuhlia ja on sitä varten uusinut logonsa, jota PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas mahtipontisesti ilmaa puhallellen esitteli äskettäin ja joka esitettiin palestiinalaisessa päivälehdessä, kuten PMW raportoi. Fatahin perustamisvuodessa näyttää olevan sekaannusta. Wikipedian mukaan Fatah perustettiin 1959, mutta PA:n mukaan 1964.
Uudessa logossa Palestiinan kartta kattaa myös koko Israelin alueen, siinä on kivääri, Arafatin musta-valkoinen rätti ja avain symbolisoiden oikeutta Israelin koteihin.
Iskulauseessa  todetaan ”valtio ja voitto”.
Fatahin korkea virkailija Gazassa Yahiya Rabah toteaa, että Fatahin tämänkertaiset 48. vuosijuhlat järjestetään Gazassa suurena kansanjuhlana Palestiinan vallankumouksen alkamispäivänä iskulauseella Valtio ja Voitto esitellen järjestön uuden logon, jonka juhlien järjestelytoimikunta on hyväksynyt.
Amerikan sionistijärjestö ZOA esitti kirpeää kritiikkiä logosta kehottaen Obamaa, YK:ta ja EU:ta tuomitsemaan tämän loukkauksen joka osoittaa, ettei PA halua rauhaa vaan tuhoa. ZOA:n  kansallinen presidentti Morton A Klein sanoo näin: ”Fatahin uusi logo osoittaa graafisesti ruman totuuden tästä remontoimattomasta terrorijärjestöstä, jonka perustamis-dokumentin artikkeli 13 vaatii Israelin tuhoa ja artikkeli 19 kehottaa aseelliseen taisteluun sen saavuttamiseksi, ettei maltilliseksi luonnehdittu Abbas halua rauhaa Israelin kanssa, joka lopettaisi palestiinalaisten Israelin vastaisen terrorismin. Päinvastoin hän kunnioittaa Yasser Arafatin periaatteita ja ylistää niitä.”
ZOA kehottaa presidentti Obamaa lopettamaan satojen miljoonien USD tuhlailevan tukemisen reformoimattomalle Fatahille, lopettamaan anteeksipyyntöjen esittämisen Abbasille ja lopettamaan Israelin painostamisen uhreista vaarallisten myönnytysten alttarille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163683#.UN_51mJHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          PA:n arabit marssivat mielenosoituksellisesti Hebronin pääkatuja pitkin laukoen kivääreitään ilmaan – joista välistä joku harhaluoti osuu ihmisiin parvekkeilla tai kaduilla – parhaaseen Hamasin tyyliin, jota se harrastaa Gazassa. Mielenosoitus-marssi oli Fatahin 48. vuosijuhlan viettämiseksi tyyliin sopivalla tavalla. Myös Jerusalemin itäosissa arabit marssivat samoissa merkeissä, mutta siellä ilman kivääreitä – ne on piilotettuina vaatekaapissa tai jääkaapissa. Heidän iskulauseinaan olivat vaatimukset, että Jerusalem kuuluu arabeille ylistäen marttyyreita ja kansallisia johtajia, jotka ovat kaatuneet palestiinalaisten asian puolesta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163681#.UOABB2JHT-k
-          PA:n terroriarabit heittivät palopommin IDF:n Nahal-prikaatin partiota kohti lauantai-iltana Sikemistä etelään, kertoo TV-kakkonen. Iskussa ei kukaan loukkaantunut. Sotilaat pidättivät myöhemmin kaksi arabia, joilla oli kotitekoinen pistooli, veitsi, pommi sekä ohjekirjanen sen valmistamiseksi ja heittämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163675#.UOAC1mJHT-k
-          Binyamimin asukasneuvoston puheenjohtaja Itzik Zadmi vakuuttaa, ettei ole mitään todisteita kolmannen intifadan alkamisesta. Hän kehottaa armeijaa kuitenkin valmistautumaan sen varalle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163640#.UOAD62JHT-k
-          Egyptin Libanonin lähettiläs Ashraf Hamdy sanoi puhuessaan Beirutissa, että Muslimiveljeskunta etsii läheisempiä suhteita Hizbullahin kanssa, jota hän ylistää todellisena poliittisena ja sotilaallisena voimana Libanonissa todeten, ettei sen asioita voi käsitellä kiinnittämättä huomiota Hizbullahiin. Hän kielsi tiedot, että Hizbullahin delegaatio olisi vieraillut Egyptissä, mutta myönsi tavanneensa Hizbullahin polit-byroon jäseniä Libanonissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163679#.UOAElGJHT-k
-          Korkein oikeus teki päätöksen, jolla se antaa Israelin arabi-kansanedustajalle Hanin Zoabille oikeuden asettua ehdokkaaksi tammikuun 22. päivän vaaleissa. Päätös aiheutti pettymyksen tunteen varsinkin oikeistolaisissa puolueissa, mutta myös vasemmistolaisissa, joiden mielestä Zoabiin toimet - mm osallistuminen Mavi Marmaran yritykseen murtautua väkivalloin Gazaan – viittaavat maan petturuuteen, mitä korkein oikeus ei huomioinut. http://www.timesofisrael.com/supreme-court-overturns-decision-barring-arab-mk-zoabi-from-running-for-knesset/
-          Oikeuskansleri Yehuda Weinsteinin uudet syytteen Avigdor Libermania vastaan, joihin sisältyy syytökset petoksesta ja yleisen luottamuksen rikkomisesta, voivat antaa tuomareille aiheen pidättää hänet 7 vuotta poliittisesta toiminnasta. Päätodistajana häntä vastaan toimii hänen entinen apulaisulkoministerinsä Danny Ayalon. http://www.timesofisrael.com/liberman-indicted-on-fraud-and-breach-of-trust-charges/
-          Raporttien mukaan Livni luopuu politiikasta – toivottavasti lopullisesti – ellei hänen kannatuksensa vaaleissa anna hänelle kaksinumeroista lukua. Hän yritti vikitellä pääministeriä lupaamaan hänelle ulkoministerin paikan, minkä Bibi kielsi. Livni on pyrkinyt luomaan yhteistä rintamaa Labour- ja Yesh Atid-puoluietten kanssa, mutta henkilökohtainen vallanhimo on estänyt tavoitteen toteutumisen. http://www.timesofisrael.com/livni-reportedly-mulls-stepping-down-if-election-results-prove-disappointing/
-          PA:n virkailija sanoo, että USA kehottaa arabimaiden edustajia välttämään  vierailua PA:n alueilla. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=297712
-          Egypti sallii rakennusmateriaalien viennin Gazaan, kuten Israelkin. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=297714


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019