MAANANTAI 10.12.12


MAANANTAI 10.12.12

1. HAMASIN ulkomaanasioitten toimiston johtaja, käytännössä sen ulkoministeri, jatkaa Israelin vastaista kiihotustaan ja kansalaisten itsetunnon kohottamista Gazassa levitellen valheita, joita pahasti rapistuneesta itsetunnosta kärsivät nuoret mielellään kuuntelevat ja uskovatkin, vaikka tosiasiat kertoisivatkin aivan muuta. Tämä osoittaa arabimielen oudon kaksijakoisuuden, toisaalta he ovat tiukasti kiinni reaalikäytännössä, mutta toisaalta he mielikuvissaan yhdistellen todellisia ja kuviteltuja asioita uskovat virtuaalitodellisuuteen, joka paremmin sopii heidän elämäntilanteeseensa. Tämä selittänee osaltaan Koraanissa olevat historialliset epäjohdonmukaisuudet, joissa sujuvasti yhdistellään eri vuosisatoina eläneiden Raamatun henkilöiden elämää ikään kuin he olisivat eläneet samaan aikaan. Toinen syy siihen voi olla se, että Muhammed ei tiettävästi itse osannut lukea, eikä varsinkaan juutalaisten pyhiä tekstejä, joita hän kadehti, vaan hänen tietonsa perustuivat kuulopuheisiin, jotka olivat pahasti vääristyneet kerrottaessa niitä suusta suuhun.

KHALED MASHAAL, joka jokin aika sitten sanoi eroavansa Hamasin ulkomaanasioitten johtajan paikaltaan, mutta jota on pyydetty jatkamaan, sanoi puhuessaan Gazan islamilaisen yliopiston opiskelijoille tähän tapaan: ”Te tuhositte Ehud Barakin asunnon – ja nyt voinette tuhota Benyamin Netanjahun kodin. Te, nuoret naiset ja miehet, yllätitte vihollisen. Tel Avivin pommittaminen ylitti kaikki odotukset,” hän uskotteli kuulijoilleen. Hänen olisi pitänyt muistaa, että nuoret ihmiset elävät uutta internet-aikaa, jonka kautta heillä on mahdollisuus seurata maailman tapahtumia useista lähteistä saadakseen niiden kautta oikean kuvan tapahtumista.
Raportti ei kerro kuulijoiden reaktioista, mutta jos Mashaalin vääristellyt kuvaukset IDF:n ”Puolustuspilarin” tapahtumista nostattivat ja hivelivät heidän heikkoa itsetuntoaan, he varmaan mielihyvin ja aplodien säestyksellä hyväksyivät hänen esityksensä.
Gazasta ammutut Fajr-5, tai Gazassa valmistetut M-75 raketit, yltivät Tel Avivin ulkolaidalle, yksi jopa asuinkerrostaloon, mutta eivät lähellekään Barakin asuntoa. Pari rakettia ammuttiin myös Jerusalemia kohti – niiden kohteina olivat Knesset ja Peresin asunto, kuten Gazan palestiinalaiset vakuuttivat – mutta ne putosivat kauaksi Jerusalemin kaupungista. Tel Aviviin ammutuista raketeista Iron Dome torjuntapatteristo eliminoi pari, Jerusalemissa ei vielä ole torjuntapatteristoja.

HAMAS voitti palestiinalaisten 2006 vaalit nousten PA:n hallitukseen, mutta Hamas aloitti Gazassa Fatahin jäsenten syrjäyttämisen alueen johdosta ja kaappasi vallan Gazassa lähes verettömässä vallankaappauksessa, jota tosin edelsi varsin suorasukaisia toimia Fatahin jäseniä vastaan. Heitä pidätettiin, vietiin syrjäisiin paikkoihin, joissa heitä pahoinpideltiin ja monet surmattiin. Omaisille ilmoitettiin puhelimella, mistä heidän omaisensa ruumis löytyisi. Joitain Fatahin kannattajia sysättiin tornitalojen katolta varmaan kuolemaan. PA:n aseistetut joukot Gazassa oli jätetty ilman johtajia ja toimintaohjeita, minkä johdosta hyvin aseistetut joukot vetäytyivät muutamiin tukikohtiin nimellistä vastarintaa tehden ennen antautumista.

MASHAAL uhosi voitontahtoa ja taistelumieltä luvaten, ettei tuumaakaan ”palestiinalaisista territorioista” anneta sionisteille, eikä aseellista taisteluja heitä vastaan sovi lopettaa missään vaiheessa, ei edes aseleponeuvottelujen aikana. Hänen toimintaohjeensa oli: ”Tänään meillä on Gaza; huomenna hoitelemme Ramallahin, ja ylihuomenna Jerusalemin.” Tämä noudattelee muslimien taisteluhuutoa syntyhetkistä lähtien: ”Lauantaina surmaamme juutalaiset ja sunnuntaina kristityt”; ja ”Käänny tai kuole.” 
Mashaal sanoi kokeneensa Gazassa kolmannen syntymänsä. Ensimmäinen tapahtui äidistä, toinen hänen toipumisensa Mossadin agentin Ammanissa 1997 antamasta myrkkypiikistä; kolmas syntymä tapahtui Gazassa. Mashaal olisi kuollut, ellei Israel toimittanut vastalääkettä kuningas Abdullah II:n vaatimuksesta agentin epäonnistuessa paeta vaan saatiin kiinni.

PÄÄMINISTERI Netanyahu selvitteli tilannetta hallituksen sunnuntain istunnossa todeten, että lauantain tapahtumat ja ”puheet Gazassa osoittivat taas kerran vihollistemme todelliset kasvot. He ovat keskittyneet meidän tuhoamiseemme, missä he tulevat epäonnistumaan, sillä juutalainen kansa on ennekin voittanut vastaavanlaiset haasteet”. Hän osoitti sanansa myös Abbasille, joka esiintyy maltillisena rauhanmiehenä, mutta ei sanallakaan tuominnut Mashaalin ja Haniyehin räikeitä Israelin ja rauhan vastaisia puheita, kuten ei tuominnut Gazasta Israeliin ammuttua rakettitultakaan. Kadiman puheenjohtaja Shaul Mofaz pahoitteli, ettei IDF surmannut Mashaalia Gazassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163008#.UMV0RWJHT-k

2. PA:N PUHEENJOHTAJ Mahmoud Abbas esitti kovanaamaa arabiliiton ulkoministerien kokouksessa Dohassa. Hän kehotti arabimaita pidättäytymään vuonna 2002 Saudi Arabian esittämään ja arabiliiton hyväksymään rauhansuunnitelmaan eikä hylätä sitä, kuten muutamat arabijohtajat ovat vaatineet. Tässä suunnitelmassa Israelia vaadittiin vetäytymään 1967 arabien Israelin tuhoamiseksi aloittamaa hyökkäyssotaa edeltäneille 1949 aselepolinjoille; palestiinalaispakolaisten paluuoikeutta entisille kotisijoilleen tai tuntuvaa korvausta; Jerusalemin itäosien palauttamista sekä muita vaatimuksia. Vastapainoksi luvattiin, että arabimaat voivat solmia diplomaatti- ja kauppasuhteet Israelin kanssa kuitenkin ehdollisesti siten, että kukin arabimaa päättää niistä itsenäisesti.

Toiseksi Abbas esitti valmiutensa suoriin rauhanneuvotteluihin Israelin kanssa ehdolla, että Israel julistaa 6 kuukauden rakennuskiellon Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosissa. Lisäksi hän esitti vaatimuksen, että neuvottelut tulee aloittaa siitä, mihin ne jäivät Ehud Olmertin ollessa pääministerinä ja Livnin ulkoministerinä.
Hän ei näytä muistavan ollenkaan, että Netanyahu julisti 10 kuukauden rakennuskiellon 2008  2009 Juudean ja Samarian alueilla, ja käytännössä myös Jerusalemin itäosissa tarjoten suoria neuvotteluja ilman ennakkoehtoja, mutta koko sinä aikana Abbas ei tehnyt elettäkään neuvottelujen aloittamiseksi esittäen kaiken aikaa silmän lumeeksi uusia vaatimuksia.
Netanyahun lähipiirien vastaus Abbasin tarjoukseen on epäluuloinen ja torjuva, sillä Israel ei halua sitoutua mihinkään epämääräisiin vaatimuksiin ennen neuvotteluja.
Netanyahun kannan mukaan Abbas esittää uusia vaatimuksia voidakseen välttää neuvottelut.

ABBAS selvitteli Dohassa sunnuntaina arabiliiton edustajille, että neuvotteluissa Olmertin kanssa sovittiin useista kysymyksistä, kuten rajat, pakolaiset ja Jerusalem, ja siksi hän haluaa jatkaa siitä, mihin silloin jäätiin. Hän esitti arabiliiton edustajille: ”Me haluamme keskustella kanssanne mekanismista, joka johtaa Israelin vetäytymiseen palestiinalaisten ja arabien alueilta mukaan lukien Jerusalemin itäosista, vankien vapauttamiseen Israelin vankiloista sekä setlementtien rakentamisen lopettamiseen.”
Abbas lupasi, että jos nämä vaatimukset toteutetaan, PA on valmis aitoihin neuvotteluihin.
”Netanyahu haluaa meitä eliminoimaan pakolaiskysymyksen. Me emme hyväksy sitä. Me emme myöskään hyväksy israelilaisia sotilaita Jordanjoen laaksoon.” http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=295224

3. Lyhyt kertaus Israelin oikeudesta Jordanjoen ja Välimeren väliseen alueeseen.
  1. Balfourin julistus, joka annettiin Englannin kuninkaallisen hallituksen toimesta juutalaisten kansallisen kodin perustamiseksi Palestiinaan, joka silloin oli vielä Turkin hallinnassa. Alue, johon juutalaisten kotimaa perustettiin, käsitti myös Jordanjoen itäpuolisen alueen, n. 45 000 neliömailia. Englanti erotti 1922 siitä Jordanjoen itäosat Transjordanian suojeluvaltioksi, eli 78.5 % kokonaisalueesta. Loput alueesta, n. 8 840 neliömailia, tarkoitettiin juutalaisten kansalliskodiksi, Transjordania oli selvästi tarkoitettu Palestiinassa asuville arabeille, vaikka sitä ei erikseen mainittu.
  2. Maailman silloiset johtavat maat Lähi Idässä, Englanti, Ranska, Italia ja Japani, päättivät San Remon ylineuvoston neuvotteluissa 1922 Balfourin julistukseen tukeutuen perustaa juutalaisten kansallinen koti, samalla piirtäen uudelleen koko Lähi Idän valtioiden rajat. San Remon julistuksessa kehotetaan huomioimaan alueiden asukkaiden siviili- ja uskonnolliset oikeudet ilman mainintaa poliittisista oikeuksista.
  3. Vuoden 1922 Kansainliiton julistuksella vahvistettiin Palestiinan mandaatti juutalaisten kotimaaksi. Siinä mainitaan juutalaisten ja juutalaisen kansan historialliset siteet maahan, mutta ei mainittu mitään silloin maassa asuvien arabien siteistä.
  4. USA ratifioi v. 1924 Englannin hallituksen kanssa solmitun ”Anglo-American Treaty” nimellä kulkevan julkilausuman, joka Balfourin julistukseen 02.11.1917 ja tärkeimpien liittolaisvalioitten hyväksymiseen, ja jolla vahvistettiin juutalaisen kotimaan perustaminen Palestiinaan. USA on tämän julkilausuman perusteella sitoutunut tukemaan sitä sekä Balfourin julistuksen että Kansainliiton päätöksen mukaisesti.
Ted Belmanin kirjoittamassa artikkelissa todetaan edelleen, että Englannille annettu mandaattioikeus ei ollut itsenäinen eikä sillä siten olisi ollut oikeutta erottaa Transjordaniaa eikä Golanin kukkuloita juutalaisesta kotimaasta, johon ne edellisten julistusten mukaan  kuuluivat. Artikkelissa todistetaan, etteivät edellä mainitut julistukset ja päätökset millään tavoin edellyttäneet Israelin kotimaaksi todetun maan jakamista ja luovuttamista edelleen.
Täten esim. USA:n ulkoministeri Hillary Clintonin määrittely, että juutalaiset yhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia, rikkoo kansainvälistä lakia ja on altis oikeustoimille.
Seuraamassani Belmanin artikkelissa kerrotaan muistakin asiaan liittyvistä seikoista ja sen käsittelystä eri instanseissa, mutta niiden esittely vie liikaa tilaa. Linkki on alla.
Sekä emiiri Faisal, joka sai Irakin kuninkuuden, että Abdullah, jolle Englanti antoi Transjordanian kuninkuuden, hyväksyivät Kansainliiton ja San Remon päätökset.
Kansainliiton ja Anglo-American päätökset periytyivät sellaisinaan YK:lle , jolla ei ole oikeutta muuttaa niiden päätöksiä eikä siten Israelin rajoja. YK:n päätös Palestiinan jakamisesta 1947 on luonteeltaan ohjeellinen eikä sitova. Arabimaat ja palestiinalaiset hylkäsivät sen.
Pääministeri Netanyahu muodosti tammikuun lopulla 2011 korkeimman oikeuden entisen tuomarin Edmond Levyn johtaman kolmen tuomarin muodostaman paneelin, jonka tarkoituksena oli tutkia juutalaisen rakentamisen ja asuttamisen oikeuksia Juudeassa ja Samariassa. Paneelin tutkimus julkistettiin 09.07. 2011. Paneeli havaitsi, ettei tutkimus-aineistoon perustuen Israelin asutustoimia Juudeassa ja Samariassa voida kansainvälisen lain mukaan pitää laittomina, vaan juutalaisilla on oikeus asuttaa alueita tahtonsa mukaan. Siten kaikki ne juutalaisyhteisöt, jotka on perustettu maan lakien mukaisesti, ovat laillisia.
PUHEET Juudean ja Samarian miehityksestä ovat siten virheellisiä.
Epäselvyys kohdistuu lähinnä niihin etäyhteisöihin, joita  kansallismieliset innokkaat nuoret ovat perustaneet autioille kukkuloille ilman asianmukaisia rakennuslupia. Asiaa koskevissa artikkeleissa esitetään kärkevääkin kritiikkiä raportin havainnoista, mikä on ymmärrettävää, koska se pudottaa pohjan Israelin vasemmiston ja siihen sitoutuneiden NGO-järjestöjen ideologialta, joka perustuu siihen haavekuvaan, että sopivilla myönnytyksillä saavutetaan arabien hyväksyminen ja myötätunto ja ehkäpä diplomaattiset suhteetkin. Gazan esimerkki, jonka Israel yksipuolisesti luovutti palestiinalaisille poistaen kaikki juutalaisasukkaat ja sotilaansa sieltä 2005 lopulla, osoittaa karmivalla tavalla tämän ideologian vääristymän. http://en.wikipedia.org/wiki/Levy_Report, http://www.jta.org/news/article/2012/07/09/3100196/committee-determines-west-bank-settlements-outposts-legal-under-international-law

3. UUTISOTSIKOITA
-          INN esittelee artikkelissaan Muslimiveljeskunnan pystyttämiä kidutuskammioita, joihin sen epäviralliset aktivistit kokoavat kaduilta mielenosoituksista tai muuten vain sieppaamiaan kansalaisia, jotka he luovuttavat veljeskunnan koulutetuille ja harjaantuneille kiduttajille, joilla inhimilliset tunteet on työnnetty jonnekin alitajunnan salaisiin kammioihin, joissa Jeesus Nasaretilaisen todistuksen mukaan muhii kaikki paha, joka päästettynä vapaaksi turmelee ihmisen. Kiduttajat ovat artikkelin mukaan ammattilaisia, joiden tehtävänä on menetelmiä asteittain koventaen saada kidutettu tunnustamaan tehty tai kuviteltu rikoksensa, jotta hänet voidaan esittää pikaoikeuden eteen, joka määrää jatkotoimista. Tämä kaikki tapahtuu uskonnon varjolla, ihmisten toimesta, jotka kuvittelevat tekevänsä uhripalvelusta Jumalalle, kuten Jeesus totesi. Monet ovat kristittyjä, monet vapaamielisiä, jotkut homoja tai muuten poikkeavia, joita islam ei salli yhteisössään tahrimassa sen puhdasta nuorisoa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163015
-          Ruotsin lähettiläs Iraniin Peter Tejler olisi pitänyt panna jatkokoulutukseen, ennen kuin hänet lähetettiin Lähi Itään, jossa perinteisillä symboleilla on usein ratkaisevan tärkeä merkitys. Tämä svenssonien lähettiläs istui rennosti tuolissaan, mutta käsitellessään jotain dokumenttia nosti oikean jalkansa sen tueksi, mutta ei huomannut, että hän kengänpohjallaan osoitti Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadia. Kengällä heittäminen on suuri loukkaus, ja kengänpohjan näyttäminen toiselle, kuten Obama teki puhuessaan puhelimessa Netanyahun kanssa, on karkea häväistys ja osoitus moukkamaisuudesta. Presidentti nosti sitten oman oikean jalkansa toisen päälle, mitä hän ei liene koskaan ennen tehnyt, ei ainakaan kuvissa, kuin osoittaakseen oman kunnioituksensa puutteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/163004#.UMWrL2JHT-k
-          Haaretz.com esittelee teettämänsä gallupin, joka osoittaa vasemmiston repivän itsensä palasiksi. Netanyahun Likutenu saanee 39, Jewish Home+NU 11; Shas+UTJ 18; Labour 17; Livnin Hatnua 9; Yesh Atid 6; Meretz 3, arabit entiset edustajansa.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021