PERJANTAI 02.11.12


PERJANTAI 02.11.12

1. IRANIN atomienergia järjestön johtaja Fereidoun Abbasi totesi hallituksen kokouksen jälkeen keskiviikkona, että Iran viimeistelee ydinsuunnitelmiensa toteuttamista ohjelman mukaisesti median ulkomaille levittämistä spekuloinneista ja raporteista huolimatta. ”Teemme työtämme ennalta laaditun aikataulun mukaan  ja viimeistelemme sitä. Meidän vastauksemme sellaisiin raportteihin on työskennellä lujemmin”, hän sanoi.
Artikkelissa viitataan länsimaissa levinneisiin tietoihin, joiden mukaan Iran näyttää olevan viimeistelemässä Fordon maanalaisiin tiloihin asennettavia sentrifugeja. Diplomaattien mukaan Iran ei jostain syystä ole käynnistänyt niiden moottoreita. Heidän tietojensa mukaan Iran on asentanut 640 sentrifugia 2800:sta, joita Fordon laitokseen on tarkoitus asentaa.

Heidän tietonsa ovat kuitenkin vain vahvistamattomia olettamuksia, vaikka ne näyttävät vahvistavan IAEA:n aiemmin julkistaman raportin, jonka mukaan Iran on asentanut Fordon laitokseen 350 uutta sentrifugia toukokuun jälkeen aikaisemmin ilmoitetun tuhannen lisäksi. Kokonaismäärän arvioidaan nousevan kolmeen tuhanteen.
Wall Street Journal raportoi jo useita viikkoja sitten, että Iran pystyy rikastamaan tarpeeksi uraania ydinpommia varten 2 –4 kuukauden sisällä.

FORDON maanalainen ydinlaitos paljastui diplomaateille syyskuussa 2009. Se on vahvasti linnoitettu kestämään myös raskaimmat ilmapommitukset, ja sitä vartioi vahvasti aseistetut vallankumouskaartin erikoisjoukot.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161629#.UJNXG2JHT-k

2. IRANIN PRESS-TV julkaisi raportin, jonka mukaan USA:n armeijan sisällä on paljastunut republikaanien ja Israelin salaliitto USA:n hallituksen kaatamiseksi, jos Obama valitaan uudelleen maan johtoon. Valtionjohtoinen TV-yhtiö kertoi raportissaan, että USA:n meri-voimien vara-amiraali Charles Gaouette, joka johtaa USS Stennis emälaiva-saattuetta, ja joka on vapautettu tehtävistään johtajistolle sopimattoman käyttäytymisen johdosta, kuuluu sala-liittolaisiin, joiden tarkoituksena oli suorittaa USA:ssa sotilaskaappaus, mikäli Obama valitaan.

KOLUMNISTI Gordon Duff kirjoittaa, että päätös amiraali Gaouetten vapauttamisesta tehtiin puolustusministeri Leon Panettan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, joka keskusteluissa sanoi uskovansa amiraalin olevan mukana armeijan upseerien juonessa, joiden on epäilty suunnittelevan ”Seven Days of May”-mukaista operaatiota kaappauksen suorittamiseksi.
”Tämä ei perustus arveluihin”, kirjoittaa Duff, joka väittää, että ”kymmenittäin korkeita upseereita on vapautettu tehtävistään ja satoja muita on tutkimusten alaisina, kaikilla suora yhteys Republikaanisen puolueen ääriaineksiin ja israelilaisiin painostusryhmiin”.
DUFF väittää raporttinsa perustuvan Pentagonista saatuihin korkeimpiin lähteisiin, jotka vihjaavat, että Pentagon on ollut tietoinen asiasta kuukausien ajan.

USA:n merivoimat kiistivät aiemmin julkisuudessa kierrelleet huhut, joiden mukaan amiraali olisi vapautettu tehtävistään siksi, että hän olisi halunnut lähettää apujoukkoja USA:n diplomaateille Benghazin konsulaatin jouduttua kansanjoukkojen piirittämäksi syyskuun 11. päivänä. Merivoimien raportissa todetaan, että USS Stennis saatueineen oli silloin Tyynellä Merellä ja höyrysi kohti Intian valtamerta. Aluksella järjestettiin 11.09.2001 terrori-iskun amiraalin johtama muistotilaisuus, kuten raportissa todetaan. Näyttää siltä, että amiraali Gaouette kritisoi Obaman käskyä olla puuttumatta Benghazin tilanteeseen.

PENTAGONIN merivoimien edustaja vara-amiraali John  Kirby totesi keskiviikkona: ”Tämän kaltaisilla huhuilla ei ole mitään tekemistä Libyan ja Benghazin hyökkäyksen kanssa ja ne ovat yksinkertaisesti vääriä ja naurettavia.” - Jotakin kähinää USA:n armeijan parissa kuitenkin on, mikä voi liittyä Obaman harjoittamaan sotaveteraanien syrjimiseen ja USA.n armeijan iskukyvyn vähentämiseen, mikä suuresti huolettaa korkeita upseereita. .

3. MUSLIMISAARNAAJAT ovat todenneet, että USA:n itä- ja koillisrannikkoa kohdannut hurrikaani ja sen aiheuttamat tuhot ovat seurausta siitä, että USA halvensi islamin profeetta Muhammedia julkistamalla filmin ”The Innocence of Muslim”.
Egyptin radikaali muslimisaarnaaja Wagdi Ghoneim totesi, että hurrikaani Sandy oli Allahin kosto Mohammedia pilkkaavan filmin tekemisen johdosta, mikä herätti laajoja mielenosoituksia monissa muslimimaissa syyskuussa.
”Jotkut ihmettelevät hurrikaani Sandya ja sen aiheuttamista tuhoista Amerikassa”, hän kirjoitti Twitterissään. ”Käsitykseni mukaan se oli Allahin kosto rakastetun Mustafan (yksi Muhammedin nimistä) vahingoittamisesta.” Kirjoituksen käänsi MEMRI.
Ghoneimin kirjoitukseen joku vastasi, että Sandy oli jumalallinen tuuli, joka oli lähetetty tuhoamaan syntinen kansa ja YK:n rakennukset, sillä YK edustaa epäoikeudenmukaisuutta, korruptiota ja tyranniaa.

Tunnettu muslimisaarnaaja Saudi Arabiasta Salman al-Audah sanoi hurrikaani Sandyn tarkoituksena olleen antaa USA:lle vakava kehotus kääntyä islamin uskoon. Hän viittaa Koraanin säkeeseen, jossa Muhammed puhuu vääräuskoisista: ”Toivon että Allah kehittää heidän jälkeläisistään niitä, jotka palvovat häntä,” MEMRI:n vapaan käännöksen mukaan. 
Toinen muslimisaarnaaja Saudi Arabiasta julkisti fatwan, jossa hän kehottaa muslimeja iloitsemaan Sandyn aiheuttamista tuhoista ja kiittämään niistä Allahia.
Saudi Arabian suurmufti sheikki Abdel Aziz bin Abdullah Al-Sheikh kuitenkin kieltää iloitsemasta tuhon omiksi joutuneista, mitä hän pitää hylättävänä todeten, että sellainen käytös on laitonta ja siitä tulee luopua.
Al-Qaidan solu Somaliassa julkisti myös lausunnon, jossa se toteaa Allahin rankaisevan ihmisiä epäuskosta ja rikoksista islamia vastaan, sekä kääntymään islamin uskoon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161633#.UJNpCWJHT-k

4. Egyptin ja Israelin turvallisuusvirkailijat ovat entistäkin huolestuneempia, että Iranin toimittamat aseet ja ohjukset voivat joutua salafistien käsiin. Iran kuljettaa aseet Sudaniin, josta ne kuljetetaan edelleen Gazaan useimmiten salakuljetustunnelien kautta. Raportti kertoo myös, että Iran ja Sudan sopivat useita vuosia sitten, että Iranin vallankumouskaarti saa rakentaa asetehtaan Khartoumiin. Tehdas toimisi koordinoijana ja valvojana aselähetysten vastaanottamiseksi ja edelleen toimittamiseksi Hamasille ja muille järjestöille Lähi Idässä ja Afrikassa . Asiasta kertoi sudanilainen lehti Rai al-Shaab vuosia sitten, totesi New Yorkissa toimiva tiedustelu-analyysi yhtiö The Soufan Group torstaina jatkaen, ettei lehden raporttia koskaan vahvistettu, mutta sen apulaispäätoimittaja vangittiin syytettynä vakoilusta ja petturuudesta.
Genevessä toimiva järjestö ”Small Arms Survey” raportoi riippumattomassa tiedotteessaan, että Project 2009 mukaan Sudanissa on miehittämätön kone, maamiinoja ja aseita, joita Iran on toimittanut Sudaniin, ja että Iran on Sudanin pääasiallinen asetoimittaja.
Tukholmassa toimiva kansainvälisen rauhantutkimus instituutin (SIPRI) mukaan Iran on toimittanut Sudaniin myös kranaattien massalaukaisualustoja, joita lienee viety Gazaan.

SIINAIN niemimaalla jatkuva ja voimistuva laittomuus ja väkivalta ovat pakottaneet sekä Egyptin että Israelin turvallisuusvirkailijat etsimään tapoja, joilla vastata salafistien ja sen kanssa liittoutuneen al-Qaidan Egyptin haaran aiheuttamaan uhkaan. Al-Qaida on pyrkinyt sopeuttamaan oman ideologiansa ja toimintapetiaatteensa salafistien kanssa Lähi Idässä, ja ne ovat löytäneet Siinailta sopivan alueen ja sen beduiiniasukkaista yhteistyöhaluisen kansan. Egyptin Mubarakin hallitus syrji beduiineja sekä heidän elinolojensa parantamisessa että työtilaisuuksien järjestämisessä, minkä johdosta he ovat hedelmällinen maaperä aktivistien rekrytoimiseksi, ja ovat sopivaa maksua vastaan valmiita yhteistyöhön.

Egyptin viranomaiset saivat katkeran herätyksen paljastettuaan al-Qaidaan liittyvän terrorisolun Nasr-kaupungissa. Tämä osoittaa terrorin levinneen Siinailta Egyptin puolelle.
Al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahiri kehotti Egyptin kansaa nousemaan nykyistä korruptoitunutta hallitusta vastaan palauttaakseen Egyptin kunnian ja arvon.
Samaan aikaan aktiivisimmat salafi-järjestöt Gazassa Ansar Bauyit al.Magris ja Mujahideen Sura neuvostot Jerusalemin ympäristössä ovat tehostaneet hyökkäyksiään israelilaisia kohteita vastaan uhaten koko maata.
Vastatakseen tähän uhkaan IDF on tehostanut terrorismin vastaisia toimiaan iskemällä niiden johtajiin ja suunnittelijoihin, mikä edellyttää ajanmukaista ja tarkkaa tiedustelua. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=290187

5. UUTISOTSIKOITA
-          Iranin asevoimien varakomentaja prikaatin kenraali Masoud Jazayeri vakuuttaa, että iranilaiset ohjukset pystyvät läpäisemään Israelin ohjuspuolustusverkon. Hän vakuutti Fars-uutistoimiston mukaan, ettei mikään ohjuspuolustusjärjestelmä pysty estämään ohjusten tunkeutumista sen läpi. Hän väitti, että Iron Dome on lähinnä psykologinen suoja ja propagandaväline. Hän väitti samoin, että Israelin uhkaukset ilmaiskuista Iraniin ovat nekin psykologista sodankäyntiä, sillä Israelilla ei ole edellytyksiä iskeä Iraniin. Hän viittasi Israelin haavoittuvuuteen todeten, että Israelin hyökkäys Iraniin voi johtaa sen tuhoutumiseen. Hän otti esimerkiksi äskettäin Libanonista Israelin ilmatilaan tunkeutuneen miehittämättömän UAV-koneen, joka lensi puolisen tuntia sen ilmatilassa, ennen kuin se havaittiin ja tuhottiin. Iran väittää koneen lähettäneen ilmakuvia haavoittuvista kohteista, minkä IDF kiistää, koska koneen jäännöksistä ei löydetty kameraa. - Iron Dome on kehitetty rakettien havaitsemiseksi ja niiden tuhoamiseksi, mutta sen tutkavalvonnan luulisi toimivan, jos se on aktivoitu. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=290198
-          Haagin ei-sitovan tribunaalin julkistaman raportin mukaan Iranin mullah-hallitukset ovat harjoittaneet massiivista ihmisoikeuksien rikkomista 1980-luvulta alkaen. Raportin mukaan totuuskomissio ja tribunaali määrittelee kuusi erilaista ihmis-oikeusrikkomustyyppiä, joihin Iranin hallitus on kiistatta syyllistynyt: Murha, kidutus, aiheeton pidätys, seksuaalinen väkivalta, vaino ja väkivaltainen eliminoiminen. Saba Farzan, Berliinissä asuva ihmisoikeustapausten asiantuntija toteaa, että ensimmäisen kerran maailman historiassa meillä on mahdollisuus vetää yhteisö vastuuseen menneisyydestään totalitäärisen diktatuurin vielä hallitessa. ”Näitä barbaarisia rikoksia tehneet ovat vielä elossa, ja siten tämä lähettää voimallisen viestin, että tuomiopäivä on tulossa heille ja kaikille niille, jotka edelleen kiduttavat ja murhaavat oman kansansa viattomia poikia ja tyttäriä.” http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=290204
-          Sudanin ulkoministeri Ali Karti vihjaili eilen, että Sudan voi harkita suhteiden viilentämistä Iranin kanssa Khartoumissa äsken tapahtuneiden asetehtaan räjähdysten ja tuhoisan tulipalon jälkeen. Sudanin satamassa vierailleet kaksi iranilaista sota-alusta irrottautuivat kolmen päivän jälkeen satamasta ja höyrysivät merelle. Raportin mukaan Sudan haluaa Iranin sijaan suunnata yhteistoimintansa Persianlahden öljyvaltioihin. Tämän harkinnan taustalla näyttää olevan kylmät taloudelliset laskelmat, sillä Iran on vaikeuksissa kovenevien sanktioitten vuoksi ja Gulf-maiden sheikeillä näyttää olevan vaikeuksia löytää sopivia investointikohteita kasvaville dollariylijäämilleen. Heikosti kehittyneessä Sudanissa kohteita riittää. http://www.timesofisrael.com/in-wake-of-bombing-sudan-may-be-looking-to-chill-ties-with-iran/
-          Englanti harkitsee Typhoons hävittäjäkoneitten lähettämistä Persianlahden alueelle tilanteen  edelleen kiristyessä alueella, jonka reunavaltioissa USA:lla on useita tukikohtia. Saudi Arabia näyttää tukevan Englannin entistä suurempaa roolia alueen ongelmien ratkaisemiseen. The Intependent lehti kertoo, että vaikka Englanti vakuuttaa, ettei koneet ole tarkoitettu ketään vastaan, Iran voi tuntea vapautensa kiristyvän entisestään ja voi harkita jonkinlaisia vastatoimia. Israelin hyökkäyshalut ovat toistaiseksi jäissä odoteltaessa USA:n presidentinvaalien tuloksia ensi viikon tiistain jälkeen ja toiseksi Iran lienee siirtänyt pomminsa rakentamista. http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/exclusive-pm-on-standby-to-send-warplanes-to-gulf-as-iranian-tensions-rise-8274748.html
-          USA antaa 26 miljoonaa USD Jordanialle sen hävittäjäkaluston ajanmukaistamiseksi. Sekä USA että Englanti ovat pyrkineet nostamaan Jordanian armeijan tasoa pelätessään, että Syyrian sekasorto voi levitä rajan yli Jordaniaan. http://www.timesofisrael.com/us-awards-26-million-contract-to-modernize-jordanian-air-force/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019