SUNNUNTAI 28.10.12


SUNNUNTAI 28.10.12

1. BEERSHEBAN koulut jouduttiin sulkemaan täksi päiväksi sen jälkeen, kun Gazasta ammuttiin kaksi Grad-rakettia kohti kaupunkia. Ne putosivat onneksi tyhjälle alueelle kaupungin ulkopuolella, mutta viranomaiset eivät voi riskeerata lapsia päästämällä heitä koulutiloihin, sillä raketti-iskun voivat uusiutua koska tahansa. 

GAZASTA ammuttiin kaksi Kassam-rakettia kohti Eshkolin aluehallituksen rakennuksia kahdelta aamuyöstä, jotka nekään eivät aiheuttaneet ihmis- tai aineellisia vahinkoja.
IAF:n koneet vastasivat rakettituleen aamuvarhaisella iskemällä Gazassa ennalta valittuun kohteeseen. Iskussa kuoli Hamasin sotilassiiven Izza din a-Qassam jäsen ja toinen haavoittui. Beershebaa kohti ammutut Grad-raketit ammuttiin ilmeisesti kostoksi siitä.

Beersheban pormestari Ruvik Danilovitch totesi, ettei kaupunki halua riskeerata opiskelijoitten terveyttä päästämällä heitä kouluihin sen jälkeen, kun sitä pommitettiin neljällä raketilla.
Beershebaa pidetään Negevin alueen pääkaupunkina, siellä asuu 250 000 ihmistä

2. SATELLIITTIKUVIEN perusteella asiantuntijat ovat arvioineet, että Khartoumin lähellä sijaitsevaa Yarmouk asetehdasta vastaan tehtiin ilmahyökkäys, joka sytytti tehtaan osittain tuleen ja aiheutti useita jälkiräjähdyksiä. Iskun kohteena on voinut olla nelisenkymmentä konttia tehtaan takana. Satelliittikuvissa nähdään kuusi suurta kraatteria kohdissa, joihin ohjusten tai pommien uskotaan osuneen. Kukin kraatteri on läpimitaltaan n. 16 metriä.
Tiistaina tapahtuneessa räjähdyksessä ja tulipalossa kuoli kaksi ihmistä ja ne aiheuttivat valtavaa tuhoa tehtaalle.

Sentinel Projektin satelliittikuvissa, jotka otettiin 12. lokakuuta, havaitaan 60:n metrin mittainen katos, jossa kontteja säilytettiin, eikä sitä havaita enää lokakuun 26. otetuissa satelliittikuvissa. Pelkästään kuvien perusteelle ei voida arvioida, että tulipalo oli seurausta ilmaiskusta, tai että kuka iskut mahdollisesti teki.
YARMOUK asetehtaalla raivonnut tulipalo saatiin hallintaan pari tuntia kestäneen sammutus-ponnistelujen jälkeen. Sudanin johto syyttää Israelia ilmaiskusta, ja Sudanin tiedotusministeri Ahmed Belal Osman sanoi, räjähdykset ja tulipalo tehtaalla aiheutuivat Israelin ilmaiskusta, että tämän johdosta Israelin kohteet maailmalla ovat laillisia iskukohteita.
Israelin johto ei ole kieltänyt eikä myöntänyt osallisuuttaan.
Sudan on köyhä maa, vaikka sieltä pumpataan raakaöljyä vientiin. Sudan riitelee öljylähteiden omistuksesta Sudanista äskettäin irrottautuneen Etelä-Sudanin kanssa, jonka kaupunkeja se toistuvasti pommittaa niin halutessaan.

Israelin kannalta Sudanin läheiset suhteet Iranin kanssa ja epäilyt, että asetehtaassa valmistettiin Shahab ohjusten osia, ovat Sudanin kautta Gazan kaistalle virtaavien asetoimitusten ohella ovat antaneet aiheen pitää Sudania terrorimaana.
Kuten Debkafile on aiemmin raportoinut, Yarmoukin tehtaalla valmistettiin varaosia Iranin Shahab ballistiseen ohjukseen. IDF on aiemmin pommittanut aserekkoja Sudanin autiomaassa matkalla Egyptin kautta Gazaan.

YARMOUKIN asetehdas perustettiin 1996. Sudanin johto ilmoitti silloin pystyvänsä valmistamaan omia aseitaan ja ammuksiaan YK:n julistamasta sanktiosta huolimatta. http://www.timesofisrael.com/satellite-photos-show-airstrike-destroyed-sudanese-arms-plant-us-group-says/

Sudanin tiedotusministeri Othman kertoi median edustajille 24.10., että ”sotilasasiantuntijat olivat tutkineet tehdastaan jäännöksiä ja todenneet, että ilmaiskut oli tehnyt Israel”. Hän perusteli kantaansa Israelin osallisuudesta sillä, että ”asiantuntijat” olivat selittäneet, että vain Israelilla on Lähi Idässä tarvittava välineistö ja tietotaito pommituksen suorittamiseksi. Tuhoisa isku laitoksia vastaan tapahtui 23.10. 2012. Debkafile kertoo, että Iranin korkeat sotilasjohtajat lennätettiin kiireesti Sudaniin arvioimaan tuhoja ja sitä, miten Khartoumin kansainvälisen lentoaseman tutkavalvonta oli poistettu käytöstä iskun ajaksi. DF:n mukaan Sudaniin lensivät ilmavoimien komentaja Hassan Shah-Safi, vallankumouskaartin ilmavoimien komentaja Amir Ali Hajizadeh, hänen varamiehensä Aziz Nasirzadeh sekä ilmapuolustustukikohdan Khatam al-Ambiya komentaja Farzad Esmaili. Heidän tehtävänään oli tutkia asiaa paikan päällä antaakseen perusteellinen ja asiantunteva raportti, minkä maan ilmavoimilla on kapasiteetti suorittaa Khartoumin kaltainen operaatio. Irania kiinnostaa suuresti tutkia, onko Israelin ilmavoimilla tällainen mahdollisuus. Myös heidän tuli tutkia, miten Sudanin tutkajärjestelmä jumiutettiin. http://www.debka.com/article/22479/Khartoum-threatens-Israel-after-Iranian-generals-examine-missile-factory-rubble

3. AL-QAIDAN johtaja Ayman Zawahiri kehotti 58 minuuttia kestävässä videonauhassa muslimeja aloittamaan uudelleen panttivankien sieppaamisen. Nauhan käänsi arabiasta SITE-niminen järjestö (kansainvälisten terrorijärjestöjen etsintä).
Zawahiri kutsui videossa presidentti Obamaa ammattimaiseksi valehtelijaksi.
Hän arvosteli presidentti Mursia, että tämä pitää normaaleja suhteita Israelin kanssa. Hän vaati Egyptin kansalaisia mielenosoituksiin vaatiakseen rauhansopimuksen mitätöimistä, palestiinalaisten miehittämisen lopettamista ja Gazan saarron poistamista.

Syntyperäisen egyptiläisenä hän tuntee olot Egyptissä; koulutukseltaan hän on lääkäri.
Hän kehotti kansaa vaatimaan, että presidentti Mursi saattaa sharia-lain voimaan Egyptissä kaikilla aloilla.
Hänen mielestään Mursilla ei ole presidenttinä mitään auktoriteettia, ja muslimien tulee aloittaa uudelleen arvokkaiden panttivankien sieppaaminen länsimaista.
Hän esitti vaatimuksen, että USA:n presidentti Obaman tulee tunnustaa tappionsa Afganistanissa ja Pohjois-Afrikassa, jossa islamin äärisuuntaa edustavat ryhmittymät hyökkäilevät maitten hallituksia vastaan pyrkien kaatamaan ne ja asettamaan niiden tilalle islamin radikaalisuuntaa edustavat hallitukset. http://www.timesofisrael.com/in-new-video-al-qaeda-leader-calls-on-muslims-to-kidnap-westerners/

4. Lauantai-iltana pidettiin pääministeri Yitzhak Rabinin teloituksen vuosijuhla. Järjestäjillä oli vaikeuksia saada tarvittava yhteisymmärrys mielipiteitten eroavuuden vuoksi, ja välillä ilmoitettiin koko tämän vuoden tilaisuuden peruuttamiseksi. Ilmeisesti lopulta jonkinlainen sopu löydettiin, ja tilaisuuteen saatiin väkeä 25 000 ihmistä, mikä on paljon vähemmän kuin tavallisesti. Oslon-sopimusten kannattajat pelkäävät rauhanaatteen katoamista.

RAAKELIN hautakammiolle sen sijaan oli tungosta. Hänen muistopäivänsä sattui myös lauantaiksi, jolloin ortodoksijuutalaiset eivät matkusta, ja siksi he saapuvat kammiolle joko edellisenä tai muistopäivän jälkeisenä päivänä. Torstaina ihmisiä matkusti Raakelin hauta-paikalle, mutta tänään arvioidaan, että 75 000 ihmistä osallistuu tilaisuuteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161398#.UIz9VWJHT-k

5. UUTISOTSIKOITA
-          Viiden europarlamentaarikon oli määrä vierailla Iranissa, ja kaikki oli valmista ja osallistujat valmistautuivat matkaan. Matka peruuntui kuitenkin Iranin ilmoitettua, että vierailijat ovat esittäneet ennakkovaatimuksia, joita se ei voi hyväksyä. EU oli vähää aiemmin myöntänyt arvostetun Sakharov-palkinnon kahdelle iranilaiselle, toinen heistä 47-tuotias asianajaja Nasrin Sotouneh, joka on avustanut useita toisinajattelijoita oikeustapauksissa ja tuomittiin 11:ksi vuodeksi vankeuteen syytettynä maan turvallisuuden vaarantamisesta, ja toinen 52-vuotias filmintekijä Jafar Panahi, jonka kriittisen sosiaalisia filmejä on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla. Hänet tuomittiin koti-arestiin ja kiellettiin valmistamasta filmejä 20:n vuoden aikana. Iranin EU:n lähettilään mukaan Iran peruutti vierailun siihen osallistuvien esitettyä vaatimuksia tavata vankeja, mitä Iran ei voi hyväksyä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161391#.UIz_XGJHT-k
-          Egyptin viranomaiset palauttivat Israelin viranomaisille miehen ruumiin sanoen, että hän oli hukkunut lomaillessaan Sheikh Zuwaiedin lähellä. Mies oli täysissä pukeissa ja tutkimuksissa hänestä löydettiin luodinreikä. Viranomaiset selvittävät, millaisissa olosuhteissa mies ammuttiin ja heitettiin mereen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161399#.UI0CJ2JHT-k
-          IDF:n ja USA:n armeijan edustajat järjestivät lehdistötilaisuuden kunnioittaakseen armeijoitten yhteisiä ilmapuolustusharjoituksia, joihin osallistuu 1000 sotilasta ja teknisen henkilökunnan jäsentä kummastakin maasta. Israelin edustaja maalailee, että harjoitukset voivat antaa erilaisia viestejä eri maille, kuten Iran. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161379#.UI0C-WJHT-k
-          Egyptiläiset lainoppineet ja journalistit järjestivät yhteisen lehdistökonferenssin, jossa he antoivat julkilausuman vaatien siinä rauhansopimuksen mitätöimistä, Al-Aksa moskeijan vapauttamista ja Palestiinan miehityksen lopettamista. He vakuuttivat lausunnossaan, että Jerusalem tullaan vapauttamaan tämän sukupolven aikana, koska se aiheutti muutosten tuulet arabimaailmassa. Mitä hyvänsä nykyisin Egyptistä lausutaan Israelia koskien, siinä vaaditaan Israelin suhteiden katkaisemista ja viime kädessä juutalaisen maan tuhoamista. (INN)
-          Jerusalemin poliisi on omaksunut tinkimättömän periaatteen, että välttääkseen muslimien tunteitten haavoittamisen kaikkien muiden kuin muslimien rukoukset ovat kiellettyjä Temppelivuorella. Jopa huulten liikkuminen äänettömässä rukouksessa  tai vain itsekseen höpiseminen katsotaan periaatteen rikkomiseksi, ja sekä wagfin että poliisin tarkkailijat iskevät välittömästi ”rikolliseen” vieden hänet tuntien kuulusteluihin. Hiostamisen jälkeen syylliselle annetaan useiden päivien tai viikkojen porttikielto. Poliisin tulkinta, joka ei perustu mihinkään lakiin, on saanut yhä useammat vastustamaan päätöntä päätöstä ja rukoilemaan kiellosta välittämättä. http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-jerusalem-prayers-20121028,0,954464.story
-          Gazalaisten valmistautuessa Eid al-Adha juhlallisuuksiin, joihin kuuluu eläinten lahtaaminen juhlijoiden pöytään valmistettavaksi, lahtaustilaisuudessa yksi sarvipäinen lehmä pillastui ja aloitti hillittömän mekastuksen puskien joka suuntaan ja runnelleen lahtaajansa hengiltä. Kaikkiaan 150 ihmistä sai eriasteisia vammoja juhlien aikana syntyneissä kahakoissa veitsenviilloista alkaen. Varsin nolo loppu odotetuille juhlallisuuksille. http://www.timesofisrael.com/crazed-cow-kills-gaza-man-trying-to-slaughter-it-for-muslim-holiday/
-          Syyrian mainostettu tulitauko keskeytyi armeijan syyttäessä kapinallisia pommi-iskusta ja aloittaessa omat iskunsa kapinallisten miehittämiin kaupunkeihin ja kyliin. Tavallinen  tappotahti on ollut parisataa ihmistä päivässä, ja tarkkailijat toteavat, että tahti jatkuu samana tulitauosta huolimatta, jos sitä koskaan olikaan. http://www.timesofisrael.com/ceasefire-in-tatters-as-syrian-army-bombs-shells-rebels/

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019