TORSTAI 20.09.12


TORSTAI 20.09.12

1. IDF järjesti uudenvuoden päivän jälkeen yllätysharjoitukset Golanilla, josta hyvin harvat IDF:n johdossakaan tiesivät etukäteen. Harjoitusten tarkoituksena oli testata armeijan raskaan aseistuksen kykyä vastata yllättäviin tilanteisiin. Harjoitukset käytiin kovilla ammuksilla, ja niistä ilmoitettiin Syyrialle etukäteen erehdysten välttämiseksi.
Harjoituksiin osallistuvia alettiin kutsua palvelukseen heti pyhäpäivien loputtua. Edes IDF:n pohjoisen lohkon komentaja ei ollut tietoinen harjoitusten alkamisesta, joihin osallistui kaksi divisioonaa. Niitä johti tykistön komentaja prikaatinkenraali Roi Riflin. IDF:n keskusjohdon komentaja sai tiedon harjoituksista 24 tuntia ennen niiden alkamista, sillä vaikka niitä oli suunniteltu viikkoja aiemmin, päivämäärää ei oltu kerrottu.

Harjoitukset saavuttivat kohokohtansa tykistön alkaessa moukaroida kohteitaan Golanilla kovilla ammuksilla iltapäivän kuluessa.
IDF:n komentaja Benny Gantz osallistui harjoituksiin tulittaen omalla kiväärillään. Hänen seuranaan oli reservin kenraalimajuri Nati Sharoni, joka toimi tykistöupseerina Jom Kippur-sodan aikana.
Viikkoa aiemmin IDF:n komentaja seurasi Golanin prikaatin harjoituksia Golanin kukkuloilla ennen juhlapyhiä, joita johti IDF:n pohjoisen lohkon komentaja kenraalimajuri Yair Golan. Myös pääministeri Benyamin Netanyahu pistäytyi harjoitusalueella.

2. IDF pystyi Shin Betin antamien tiedustelutietojen perusteella eliminoimaan kaksi terroristia, jotka valmistautuivat ampumaan rakettinsa Israelin siviilikohteisiin. IDF:n tiedotteessa vahvistettiin iskujen osuneen suoraan kohteisiinsa. Palestiinalaislähteet vahvistivat, että kaksi arabia oli saanut surmansa ja kolmas haavoittunut ohjusiskussa keskiviikkoiltana.
IDF vahvisti surmansa saaneiden terroristien nimet.

Ashraf Salef ja Anis Abu Elenein kuuluivat terroriryhmään nimeltään ”Al-Aksan Puolustajat”, jota Hamas tukee. IDF:n edustajan mukaan heidän suunnitelmansa iskeä Israeliin olivat lähes valmiit. Hän kertoi, että Eleinen oli osallistunut terrorismiin aiemminkin. Hän oli yrittänyt sala-kuljettaa räjähteitä Siinain kautta Israeliin, ja oli johtanut terroritoimia Länsirannalla.
Ashraf Saleh oli pidätetty aiemmin, ja kuulusteluissa hän oli paljastanut yrittäneensä muiluttaa kaksi terroristia Siinailta Israeliin, sekä osallistunut aseitten salakuljetukseen. Hän kuului aiemmin Popular Resistance Committees (PRC) järjestöön (Kansan vastarintakomiteat).

IDF:n antamassa lausunnossa todetaan, ettei se salli hyökkäyksiä Israelin siviilikohteisiin ja tulee vastaamaan kaikkiin yrityksiin niiden tuhoamiseksi voimalla. IDF on joutunut vastaamaan useisiin terrori-iskuihin Gazasta viimeisten viikkojen aikana. Hamas on osittain pyrkinyt estämään Gazan terrorijärjestöjen iskuja Israeliin peläten niiden voivan aiheuttaa IDF.n kärsivällisyyden loppumisen ja uuden operaation, joka voisi lopettaa Hamasin vallan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160102#.UFqwKOxHT-k

3. EGYPTIN turvallisuusjoukot ilmoittivat saattaneensa yksikkönsä korkeimpaan hälytysvalmiuteen saatuaan luotettavia tietoja iskuista viranomaisia vastaan Siinailla.
Egyptin tiedustelun mukaan toimivat äärijärjestöt olivat suunnitelleet ennen näkemättömiä hyökkäyksiä Egyptin turvallisuusjärjestön päämajoja vastaan Siinain pohjoisosassa, kuten Betlehemissä toimiva palestiinalainen uutistoimisto MAAN kertoi raportissaan.
Egyptin turvallisuuslähteet kertoivat saaneensa tiedot kuulustellessaan pidättämiään islamin äärijärjestöjen jäseniä ja sheikki Zuweidia sekä tutkiessaan saamiaan ATK-tiedostoja. Hyökkäysten arvioitiin tapahtuvan seuraavan 48 tunnin sisällä.
Egypti lähetti keskiviikkona kahdeksan panssaroitua ajoneuvoa Suezilta Siinain pohjoisosaan.

TURVALLISUUSJOUKOT kertoivat MAAN-uutistoimiston toimittajalle, että beduiinit olivat surmanneet tiistaina samaan klaaniin kuuluneen Suleiman Ihmeidanin kostoksi siitä, että tämä oli surmannut sheikki Khalaf al-Manbain ramadanin aikana. Manbai kuului niihin beduiineihin, jotka haluavat sovitella beduiinien ja Egyptin välisissä kiistoissa.
Sunnuntaina Egyptin armeijan sotilas sai surmansa taisteluissa ääri-islamilaisten ryhmien kanssa, jotka ovat hyvin aseistettuja ja saaneet sotilaskoulutusta. Hän sai surmansa armeijan tukikohtaa vastaan tehdyn hyökkäyksen jälkeisissä taisteluissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160105#.UFq1p-xHT-k

4. ISRAELIN atomienergiakomitean johtaja Shaul Chorev sanoi puheessaan IAEA:n 155:n jäsenmaan kokouksessa Wienissä keskiviikkona, että Israel pystyy puolustamaan itseään. Hän jatkoi todeten Iranin ydinsuunnitelmien toteuttamisesta, että useat merkit viittaavat Iranin valmistelevan ydinaseiden rakentamista.
Hän otti esille seuraavat todisteet: Iran on rikastanut uraania suuria määriä, rakentanut raskasvesireaktorin plutoniumin tuottamiseksi armeija tarpeisiin sekä sen suunnittelu- ja testaustoiminnot ydinpommin osien valmistamiseksi ja muotoilemiseksi Shahab-3 ohjuksen kärkiosaan sopivaksi. Tämä todistaa Chorevin mukaan ilman epäilystä Iranin todellisen päämäärän eli ydinpommin rakentamisen.

CHOREV totesi puheessaan, että kaiken tämän Iranin hallitus on tehnyt rikkoen sumeilematta YK:n turvallisuusneuvoston ja IAEA:n johtajiston päätöslauselmia estäen sen tarkastajien pääsyn tutkimaan epäiltyjä kohteita Iranissa.
Hän sanoi edelleen, että Iranin sormenjäljet ovat nähtävissä kaikkialla Syyriassa, jossa kymmeniä tuhansia siviilejä on surmattu armeijan ja kapinallisten välisissä taisteluissa.
Chorev puhui myös arabimaitten vaatimasta ydinaseettomasta Lähi Idästä, joka hänen mukaansa on mahdollinen vasta, kun kolme vaatimusta on täytetty: Maitten välinen jännitys on poistunut ja rauhantila jatkunut pitkän ajanjakson; vaatimus siitä tulee alueen maiden taholta ja kolmanneksi, että se tapahtuu ilman ulkoista painostusta.
Nämä edellytykset eivät hänen mukaansa ole todettavissa tällä hetkellä.
Hän totesi Jordanian ydinvoimahankkeista, ettei Israel vastusta siviilitarkoituksiin tarkoitetun ydinvoimaloiden rakentamista eikä ole asettanut esteitä Jordanian suunnitelmille.

IRANIN ylin kaitsija suurajatollah ali Khamenei sanoi puheessaan maan pohjoisosassa, ”ettei Iran anna minkään suurvallan sanella, minkälaisia suunnitelmia sillä on energiantarpeensa tyydyttämiseksi, sillä maan hallitus tekee päätöksenä kansan tarpeita varten, vaikka ne ärsyttäisivätkin joitain ulkomaita”. Hän syytti länsilehdistöä, että se maalaa mustan ja valkean kuvan Iranin taloustilanteesta ilman todisteita, ja kehotti kansaa vieroksumaan tällaisia uutisia ja raportteja, joiden tarkoituksena on painostaa hallitusta. http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=285579

5. ISRAELIN YK:n lähettiläs Ron Prosor, joka valittiin yksimielisesti YK:n varapresidentiksi edustaen länsimaita, joihin kuuluvat Länsi Eurooppa, USA, Kanada, Australia ja Uusi Seelanti, sanoi puhuessaan eilen, että YK tekee tarpeettomasti yksipuolisia päätöksiä koskien Palestiinan Auktoriteettia. Hän kertoi TV-10:n raportin mukaan, että Israel vastustaa tällaisia päätöksiä, sillä: ”Tällaiset turhat päätökset ja keskustelut eivät johda minnekään, ne kiihdyttävät tilannetta alueella ja vetävät tarpeettomasti YK:n varoja.”
Hän sanoi, että Israel toimii YK:n kanssa yhteistoiminnassa kehitysohjelmissa, naisasiain edistämiseksi ja taistelussa nälänhätää ja köyhyyttä vastaan.

YK aloittaa talvikauden toimintansa yleiskokouksella juutalaisten Jom Kippurin aattopäivänä 25. syyskuuta, jolloin myös pääministeri Benyamin Netanyahu puhuu.
Jom Kippur-päivänä 26. syyskuuta on Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin puhe. Seuraavana päivänä 27. syyskuuta on vuorossa PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka esittänee Palestiinan valtion hyväksymistä YK:n ei-valtio jäseneksi. Hän pyrkii tällä ohittamaan vaatimukset rauhanneuvotteluista Israelin kanssa ja voidakseen vedota sen jälkeen siihen, että Palestiina on Israelin miehityksen alainen eikä pysty kehittymään kuten normaalit valtiot miehittäjän asettamien rajoitusten vuoksi. Hän on myös uhannut romuttaa Oslon sopimukset Israelin kanssa ja kaikki sen mukaan tehdyt järjestelyt yhteistoiminnasta, mukaan lukien turvallisuusyhteistoiminta IDF:n ja PA:n poliisin välillä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160109#.UFrKBexHT-k

Abbas kehotti PLO:n kokouksessa etsimään hänen tilalleen uuden johtajan, sillä hän aikoo erota, mikä uhkaus lienee 15. muutaman vuoden sisällä. Hän sanoi, että uusi mies tulee olla tiedossa, kun hän palaa New Yorkista ensi viikolla. Abbasin asema alkaa olla kestämätön, kansa osoittaa mieltään häntä vastaan ja PA:n talous on vararikkotilassa. http://www.timesofisrael.com/abbas-threatens-to-step-down-says-pa-official/
6. UUTISOTSIKOITA
-          Libyan muslimijohtaja imaami kehotti perjantain saarnassaan Benghazissa muslimeja sytyttämään vihansa länsimaita ja Israelia vastaan, koska ne tullaan tuhoamaan. Hän kehotti muslimeja puukottamaan heitä arimpaan paikkaan kostaakseen Muhammedin häväistykset, eli iskemällä heidän talouteensa, jonka varassa heidän valtansa lepää. Hän saarnansa julkaistiin Libyan Al-Hurra TV:ssä, ja MEMRI käänsi sen englanniksi. Nimeämätön saarnaaja totesi, että muslimit olivat hiljaa, kun vanhuksia surmattiin, hiljaa kun naisia surmattiin, ja edelleen hiljaa kun lapsia surmattiin, mutta viimeinen pisara koski Muhammedin kunniaa. Hän sanoi, ettei islam voi enää vaieta.
             west-for-anti-islam-film/
-          Syyrian presidentti Bashar Assad sanoo, että sisällissota maassa koskee koko vastarinta-akselia, eli Syyrian ohella Irania ja Hizbullahia. Hän kertoi tämän AFP:n toimittajalle, joka oli tullut seuraamaan Iranin ulkoministeri Ali Akbar Salehin virallista vierailua Damaskoksessa. Bashar Assadille uskollisten ja luotettujen piiri supistuu kaiken aikaa tärkeiden johtajien karatessa ulkomaille, Viimeiseksi hän sisarensa lensi Dubaihin, mikä voi olla järjestetty matka presidentin tieten ja hyväksymänä.  http://www.timesofisrael.com/assad-syria-war-is-against-entire-axis-of-resistance/
-          USA:n hallitus varoitti äskettäin Israelin johtajia, että sen iskut Irania vastaan voivat aiheuttaa rauhansopimusten mitätöimisen Jordanian ja Egyptin kanssa sekä mielen-osoitukset, joita ei voida edes verrata niihin, mitä niitä seuraisi. Obama kieltäytyi tapaamasta Netanyahya tämän USA:n matkan aikana ensi viikolla, eikä Ehud Barak saanut myöskään audienssia tämän USA:n ensimmäisen gay- ja muslimi-presidentin kanssa, kuten häntä kutsutaan. Talousministeri Steinitz varoittelee Netanyahua, että Barak suunnittelee salaista iskua hänen selkäänsä liittoutumalla Obaman kanssa. http://www.timesofisrael.com/us-warned-israel-that-strike-on-iran-will-cause-egypt-jordan-to-sever-ties-report-says/
-          PA:n poliisit ja puolisotilaallinen miliisi ovat pidättäneet tusinoittain Hamasin kannattajia Juudeassa ja Samariassa väittäen heidän olevan rikollisia. Tämän tarkoituksena lienee vähentää Hamasin mahdollisuuksia kaapata valta Länsirannalla, kuten se teki Gazassa 2007. Abbasin ja Fatahin suosio on selvässä alamäessä ja Hamasin suosio vastaavasti nousee yksityisten talousongelmien kasautuessa. Hamas on taitavasti käyttänyt hyväkseen viimeisten päivien aikana järjestettyjä mielenosoituksia, joissa on yhä selvemmin syytetty Abbasia. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=285557
-          Israel antoi luvan YK:n ruoka-apurekkojen kuljettaa 1.2 miljoonaa energia taateli levyä Gazalaisesta tehtaasta Länsirannalle. Anna Trolle-.Lingrenin mukaan ne auttavat 75 000 koululaista saamaan aamupalan, jota kotona ei pystytä antamaan taloustilanteen katastrofin vuoksi. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=285587
-          Joka 514. maapallon asukas on juutalainen. Heitä on yhteensä 13.75 miljoonaa. Alla olevassa linkissä on Times of Israel laatima graafinen havaintoesitys Israelin asukkaista, määristä ja muista tärkeistä tiedoista. Israelin väkiluvun arvioidaan ylittävän 8 miljoonan rajan loppuvuoden aikana. http://www.timesofisrael.com/jewish-by-the-numbers-the-times-of-israels-rosh-hashanah-infographic/
-          Ranskassa äskettäin julkistetut pilapiirrokset, joissa Muhammedia käsitellään todella räävittömästi, jopa alastonkuvissa, tullee nostattamaan oikeaoppisten muslimien raivon entistäkin korkeampiin asteisiin, josta nähtäneen ensioireet huomenna aamurukousten jälkeen. Varsinkin Temppelivuoren alue on räjähdysaltis. Israelin arabit ovat vaatineet Muhammedia pilkkaavan filmin kieltämistä Israelissa. Jos joku haluaa välttämättä itse nähdä kuvia, alla oleva linkki voi olla hyödyllinen. http://islamversuseurope.blogspot.co.il/2012/09/charlie-hebdo-to-publish-new-mohammed.html

   

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019