TORSTAI 30.08.12


TORSTAI 30.08.12
1. PÄÄMINISTERI Benyamin Netanyahu kertoi Saksan Ala-Saksenin pääministerille David McAllister tavatessaan tämän Israelin vierailun aikana, että 70 vuotta sitten 6 miljoonaa juutalaista teurastettiin kansanmurhassa. Maailma vakuutti silloin: ”Ei koskaan enää”, allekirjoitti useita kansanmurhan vastaisia sopimuksia ja muodosti Yhdistyneet Kansakunnat, YK, jonka tehtävänä tuli olla, ettei tämä tule enää koskaan toistumaan”, pääministeri sanoi vieraalleen. Hän jatkoi todeten, että tänä päivänä 120 maan edustajat ovat kokoontuneet Teheraniin, tervehtien hallitusta, joka ei vain kiellä holokaustia vaan vakuutta tuhoavansa juutalaisen valtion. Netanyahu päätyi toteamukseen, että useat noista 120:stä valtiosta eivät näytä oppineen mitään. ”Mielestäni tämä on häpeä ja tahra ihmiskunnan historiassa.” Hän sanoi olevansa mielissään, ettei Saksa ottanut osaa tuohon näytelmään.

NAM-maitten konferenssiin Teheranissa matkusti myös YK :n pääsihteeri Ban ki-Moon USA:n ja Israelin vastalauseista huolimatta. Sinne lensi myös PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas lähimpine avustajineen Hamasin pääministerin Ismail Haniyehin peruttua osanottonsa ”palestiinalaisten yhteyden nimissä”, vaikka on epäselvää, saiko hän kutsun konferenssiin. Abbasin ja Iranin johdon väliset suhteet ovat olleet viileät sen Hamasille antaman tuen vuoksi. Iranin johdon parissa Abbasia pidetään petturina hyväksyessään kahden valtion periaatteen, eli ”käytännössä hyväksyessään Israelin olemassaolon”, minkä Iran kieltää.
Israelin viranomaisten lausunnoissa tuomitaan Abbasin osallistuminen NAM-maitten konferenssiin ja todetaan tämän osoittavan PA:n johdon todellisen pyrkimyksen: ”Tämä nostaa esiin kysymyksen, onko PA todella ylittänyt Rubiconin ja liittynyt niihin maihin, jotka kieltävät Israelin laillisuuden?”

PÄÄMINISTERI Netanyahu  kertoi pääministeri McAllisterille, joka syntyi Länsi- Berlinissä skottilaiselle isälle hänen saksalaisesta vaimostaan, ”Maailma ei näytä ymmärtävän, miten vaarallinen Iranin tilanne on”. Pääministeri McAllister on poliittisesti lähellä Saksan liitto-kansleri Merkeliä. Netanyahu jatkoi todeten, ettei Iran muodosta uhkaa vain Israelille, vaan Iran voi käyttää ydinaseitaan sekä Euroopan maita että Yhdysvaltoja vastaan. Hän moitti myös Euroopan eliitin passiivisuutta, mitä hän kutsui ”absurdiksi, ellei se olisi niin traaginen”.

YK:n pääsihteeri Ban ki-Moonin edustaja Martin Nesircy kertoi pääsihteerin tavanneen sekä Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejadin että suurajatollah Ali Khamenein, joita hän pyysi todistamaan ydinsuunnitelmansa rauhanomaisuuden, ja ilmoitti tyytymättömyytensä heidän Israelin tuhoamista koskeviin lausuntoihin pitäen niitä kiihottavina ja hylättävinä.

BETLEHEMISSÄ sijaitseva MAAN-uutistoimisto raportoi usean PA:n virkailijan kehottaneen Abbasia peruuttamaan Teheranin matkansa, mutta tämä katsoi sen oivaksi tilaisuudeksi tavata maailman johtajia levittääkseen heille Israelin vastaista propagandaansa.
Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh pyysi anteeksi ”joutuessaan peruuttamaan osanottonsa” Teheranin peruttua hänen kutsunsa NAM-maitten konferenssiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159427#.UD720OxHT-k

2. KORKEIN oikeus antoi lopulta päätöksen, jonka mukaan kaikki Migronin juutalaisen etäyhteisön asukkaat on karkotettava syyskuun neljänteen päivään mennessä, ja kaikki paitsi kuusi siirrettävää asuinparakkia on poistettava syyskuun 11. päivään mennessä. Näiden kuuden maapohja on dokumentein todistettu kuuluvan juutalaisille ostajille. Oikeus moitti rakennusten pystyttämistä ennen ostoa, ja antoi alueoikeudelle tehtäväksi kolmen kuukauden kuluessa tutkia dokumenttien oikeellisuuden ja kenelle maapohja kuuluu. Kohtuuden nimissä sen olisi myös tutkittava palestiinalaisten esittämien dokumenttien oikeellisuus, koska omistusoikeus Juudean ja Samarian alueilla perustuu osin Ottomaanihallituksen ja osin Jordanin miehityksen alaisiin sopimuksiin ja dokumentteihin, joita on muunneltu ja väärennetty usein NGO-järjestöjen ohjauksessa ja kiihottamina.

MIGRONIN juutalainen etäyhteisö sijaitsee Jerusalemista pohjoiseen tien no 60 varrella, kukkulalla, jonne Israelin kuningas Shaul kokosi armeijansa puolustaessaan Jerusalemia. Kukkula osoittautui strategisesti elintärkeäksi toisen intifadan aikana.
Yksi yhteisön perustajista Shuki Sat kertoi Times of Israel lehdelle, että maapohja lunastettiin muutaman kuukauden aikana ja sanoi olevansa vakuuttunut, että kuusi perhettä saavat asua parakeissaan ilman häiriöitä hallituksen taholta.
NETANYAHUN hallitus kehotti lausunnossaan oikeutta määräämään Migronin kaikki talot tuhottaviksi ja niiden asukkaat karkotettaviksi, vaikka korvaavat asunnot eivät ole valmiit, mihin oikeuskansleri lisäsi oman piikkinsä kehottaen ”asukkaita toimimaan vastuullisesti”. Pääministeri ja hänen hallituksensa vaativat kaikkien talojen tuhoamista, minkä johdosta niiden olisi syytä tarkastella Migronin ja vastaavien juutalaisyhteisöjen tilannetta Netanyahun toistaman iskulauseen ”Ei enää koskaan” valossa. http://www.timesofisrael.com/court-evicts-settlers-from-migron-leaves-a-few-houses-in-place/

3. TIMES OF ISRAEL kertoo pitkähkössä mutta tärkeässä artikkelissaan Saudi Arabian öljyteollisuuden haavoittuvuuden, mikä on osoitettu sekä sen jalostuslaitoksia vastaan tehtyjen terrori-iskujen tai –yritysten että Herzliassa asiantuntijoitten laatiman simulaation kautta lähtien pahimmasta laitoksia vastaan tehdystä vaihtoehdosta.
ARTIKKELI lähtee uutisesta, jonka mukaan 15. elokuuta 2012 Saudi-Aramcon laitoksiin tehty cyber-hyökkäys tuhosi yhtiön 30 000 tietokonetta. Hyökkäyksen tehneiden asiantuntijoitten websivulla kerrottiin, että hyökkäyksen suunnitteli ja toteutti tuntematon ryhmä nimeltä ”Oikeuden Terävä Miekka” (Cutting Sword of Justice), ja että hyökkäys oli tehty Saudi Arabian Lähi Idässä harjoittamien sortotoimien korvaukseksi. Ryhmän tiedotteessa mainittiin kaksi maata, Bahrain ja Syyria, joita Saudi Arabia on tukenut - Bahrainissa sunnimuslimeja shia-muslimien enemmistöä ja Syyriassa sunni-enemmistöä alaviitti-hallitusta vastaan.

SAUDI Aramcon taholta vakuutetaan, etteivät yhtiön tutkimus-, tuotanto- ja toimitus-järjestelmät kärsineet hyökkäyksessä, vaan ne jatkavat yhtä luotettavasti kuin ennenkin, kuten Reuters raportoi. Yhtiön taholta sanotaan, että hyökkäys tuli ”ulkomaisista lähteistä” ja että tutkimukset niiden löytämiseksi on aloitettu. Tämä ei ollut ensimmäinen isku laitoksiin.
Helmikuun 14. päivänä 2006 räjähteillä lastattu kuorma-auto räjäytettiin Abqaiq öljynjalostus-laitoksen sisäänkäynnin edessä. Toinen auto, jossa oli 2000 paunaa ammoniumnitraattia ja tuntematon määrä suuritehoisia räjähteitä, murtautui ensimmäisen auton tekemästä muurinaukosta sisään jalostuslaitoksen keskelle shia-muslimien asuttamalla autiolla alueella Saudi Arabian itäisessä provinssissa.
Saudien kansallisvartijat ja eliittijoukkojen ryhmä pysäyttivät auton sen päästyä puolitoista kilometriä laitoksen sisäosiin. Syntyneessä räjähdyksessä useita vartijoita sai surmansa, mutta saudiviranomaisten mukaan tuhot olivat pienet, vain tulipaloja, jotka pian sammutettiin. Isku oli Saudi Arabian al-Qaidan tekemä. Saudien tyynnyttely-yrityksistä huolimatta raakaöljyn hinta maailmalla nousi kaksi dollaria tynnyriltä.
Abutting on yksi laajimmista saudien öljykentistä, jonka öljyvarat arvioidaan 17 miljardiksi tynnyriksi. Abqaiq jalostuslaitokset jalostavat kaksi kolmasosan Saudien raakaöljystä, kuusi miljardia tynnyriä päivässä. Laitoksen tuotannon eliminoiminen aiheuttaisi katastrofin maailmassa, valtioitten toiminnan häiriöitä ja sisäisiä mellakoita.

HERZLIAN konferenssin asiantuntijoitten laatimassa simulaatiossa oletettiin Iranin suunnittelemissa ja sisäisesti toteutetuissa Abqaiqan laitoksia vastaan tehdyissä iskuissa sarjan pommi-iskuja ja samanaikaisen cyberhyökkäyksen raunioittavan laitoksen toiminnan.
Hyökkäyksen tulokset olivat hämmentäviä. Raakaöljyn hinta nousisi kahteensataan USD tynnyriltä. Saudi Arabian yhtenäisyys ja tulevaisuus vaarantuisi, sen naapurit ja liittolaismaat  Jordania, UAE, Irak, Kuwait, Bahrain, Oman ja Jemen kokisivat sisäisen hajaantumisen. Kehitysmaat, jotka tarvitsevat öljyä sähkön tuottamiseen, joutuisivat sisäisiin levottomuuksiin, jotka voisivat johtaa sekä sisäisiin että ulkoisiin sotiin.
Artikkelissa esitetään simulaatio ja siitä saadut johtopäätökset lähes kokonaisuudessaan.

Simulaation laatijat tulevat johtopäätökseen, että maailman öljyvarojen keskittyminen muutamien harvojen käsiin – 78 % öljyvaroista on OPEC:in valvonnassa - vaarantaa maailman kehityksen ja turvallisuuden, ja siksi esittävät uudenlaisen valvontajärjestelmän perustamista, johon kuuluisivat 1974 perustetun Arabiöljyä vievien maitten organisaatio lisättynä uusilla, kuten Kiina ja Intia ja muilla siihen kuulumattomilla öljyä tarvitsevilla mailla, jotka perustaisivat strategisen öljyvarannon, jonka puitteissa siihen osallistuvat maat lupaavat varastoida 75-90 vrk:n öljyntarpeen, josta öljyä jaetaan sitä tarvitseville maille.
Artikkelissa todetaan, ettei Syyrian menetys kaataisi Iranin hallitusta, mutta että sen seurauksena Iranin vastareaktio tulisi koskemaan sekä Irakia että Saudi Arabiaa. http://www.timesofisrael.com/israeli-hosted-simulation-shows-how-iran-could-ruthlessly-exploit-the-worlds-over-reliance-on-saudi-oil-and-stability/
4. UUTISOTSIKOITA
-        Ulkomaille pyrkivä haredi-nainen käännytettiin takaisin ja häntä kehotettiin ottamaan yhteys armeijan virastoon, jossa hänelle selitettiin, että hänet oli ensintäkuulutettu asepalveluksesta kieltäytymisen takia. Hänet pidätettiin vaikka hän selitti olevansa naimisissa oleva haredinainen, eikä kukaan kuunnellut hänen selityksiään. Monet aktivistit ottivat yhteyttä puolustusministeriöön vaatien asian korjaamista vaimon siveyden säilyttämiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159432#.UD8tAOxHT-k
-            IDF suunnittelee armeijan radion mukaan julistavansa 300 metrin levyisen alueen Siinain rajalta Israelin puolelle kielletyksi sotilasalueeksi terroristien ja laittomasti maahan pyrkivien estämiseksi sekä mahdollisten välikohtausten välttämiseksi Egyptin armeijan Siinain operaation sotilaitten taholta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159443#.UD8u9uxHT-k
-            Kolme päivää kestäneitten ramadanin paastokuukauden loppujuhlallisuuksien jälkeen koko Temppelivuoren alue on yhtä kaatopaikkaa muslimien heitettyä piknik-juhliensa jätteet alueelle ilman aikomustakaan siistiä jälkensä. Tämä on yksi osoitus muslimien kunnioituksen puutteesta juutalaisten pyhimmällä vuorella, mistä toisena todisteena on nuorten jalkapallopelit, kuten monet ovat todistaneet.  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159435#.UD8vyexHT-k
-            Syyrian presidentti Bashar Assad syytti Turkkia, että se on suoraan vastuussa 18 kuukautta kestäneisiin verisiin taisteluihin Syyriassa, jotka ovat vaatineet yli 20 000 siviilin hengen. Hän esiintyi Ad-Doudia TV-aseman ohjelmassa. Asiasta kertoi myös Al-Arabiya lehti. Hän kielsi puskurivyöhykkeiden perustamisen rajoille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159438#.UD8w3exHT-k
-            Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor syytti pääsihteerille ja turvallisuusneuvostolle lähettämässään kirjeessä järjestöä kuuroksi ja sokeaksi: ”Kuinka monta rakettia ja kranaattia Gazasta täytyy ampua ennen kuin YK:n virkailijat huomaavat ne?” hän kyseli kirjeessään, joka oli vastauksena YK:n julkistamaan raporttiin Gazan tilanteesta, jonka sanottiin muodostuvan kestämättömäksi Israelin saarron vuoksi. Siksi Gazassa ei voida toteuttaa energian, terveys-, vesi- ja viemäröintiongelmien uusimista vuoteen 2020 mennessä, raportissa sanotaan, mutta siinä ei mainita mitään siitä, että Egypti saartaa Gazaa tehokkaammin kuin Israel, ja että lähes kaikkia tavaroita kuljetetaan Israelista Gazaan satoja rekka-autollisia joka päivä sieltä Israeliin ammutuista kranaateista ja raketeista huolimatta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/159430#.UD8yG-xHT-k







Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019