TORSTAI 16.08.12


TORSTAI 16.08.12

1. ISRAELIN ilmaiskut Iranin ydinlaitoksia vastaan ovat edelleen runsaasti ja jopa kasvavissa määrin lehtien ja web-sivuilla. Yleensä niissä keskitytään tarkastelemaan, miten toden-näköisiä hyökkäykset ovat ja koska IAF iskisi koneillaan muinaiseen Persian valtakuntaan. Amerikkalainen blogi-kirjoittaja Richard Silverstein astuu artikkelissaan askeleen tai pari eteenpäin blogissaan ”Tikun Olam”. Hän esittelee siinä ”IDF:n taistelusuunnitelman”, jonka hän sanoo saaneensa korkeantason vaikuttajalta, joka puolestaan sanoo saaneensa dokumentit IDF:n upseerilta. Kannattanee tässä yhteydessä mainita erään kirjoittajan arvio, että julkinen keskustelu ilmaiskuista Iranin ydinlaitoksia vastaan on tarkoitettu vain peitoksi, jonka suojassa käydään julistamatonta cyber-sotaa Iranin ydinsuunnitelmien tuhoamiseksi.

SILVERSTEININ blogissaan esittämän Israelin taistelusuunnitelman mukaan ”IDF:n hyökkäys alkaa koordinoidulla iskulla mukaan lukien ennen näkemätön cyber-hyökkäys, joka täysin lamauttaa Iranin hallituksen ja sen mahdollisuuden tiedostaa, mitä maassa tapahtuu, sillä Internet, puhelinyhteydet, radio, televisio, tietoliikennesatelliitit ja kriittisiin instituutioihin johtavat ja niistä tulevat kuituoptiset kaapelit poistetaan käytöstä”. Iranin sähköverkosto lamaannutetaan kaikkialla Iranissa, ja muuntaja-asemat kärsivät vakavia vaurioita hiilikuitu-ammuksista, jotka ovat hiusta ohuempia, aiheuttaen sähköisiä oikosulkuja, joiden korjaaminen edellyttää niiden korvaamista uusilla osilla, kertoo Silverstein.

SILVERSTEIN kertoo edelleen saamiinsa dokumentteihin perustuen, että ensimmäisiä iskuja  seuraavat kymmenien ballististen ohjusten iskut Israelista Iraniin. Samaan aikaan Israelin sukellusveneistä Persianlahdella ammutaan 300 km:n ballistisia ohjuksia. Ne on varustettu erikoiskärjin, jotka on suunniteltu tunkeutumaan vahvistetun rakenteen sisään. Osa ohjuksista räjäytetään maanpinnan yläpuolella kohteissa kuten Arakin ydinlaitos, joka valmistaa plutoniumia ja tritiumia, ja sen läheinen raskasvesilaitos, sekä Ishafanin ydinpolttoainetta tuottavia ja uraani hexaflouria rikastavia laitoksia vastaan.
Muut ballistiset ohjukset räjähtävät tunkeuduttuaan maanpinnan alle, kuten Fordon laitos.

SILVERSTEININ saaman dokumentin mukaan sadat risteilyohjukset eliminoivat sotilaalliset komento- ja valvontakeskukset, tutkimus- ja kehityslaitokset, sekä ydin- ja ohjus-teollisuudessa palvelevien korkeiden virkailijoiden asuinkorttelit - perustuen vuosien aikana kerättyihin tietoihin - Iranin ammatillisen ja komentoportaan täydelliseksi rampauttamiseksi.

TOISESSA hyökkäysvaiheessa Israelin lähettämä vakoilusatelliitti lentää Iranin alueen yli rekisteröiden tutkallaan ensimmäisessä hyökkäyksessä aiheutetut tuhot. Niistä saadut selväsanaisiksi muunnetut tiedot annetaan IAF:n lentäjille, jotka hyökkäävät Iraniin täydentämään keskeneräisiksi jääneet työt, kertoo Silverstein. Silverstein kertoo tietoihinsa perustuen, että IAF:n koneet on varustettu aiemmin jopa USA:lle täysin tuntemattomalla sähköisellä järjestelmällä, joka tekee ne ”näkymättömiksi”. Nämä IAF:n koneet täydentävät tärkeiden kohteiden lopullisen tuhoamisen, kertoo Silverstein blogi-artikkelissaan.

SILVERSTEIN arvioi Tikun Olam blokissaan, ettei IDF:n taistelusuunnitelma ole IDF:n sisällä laadittu ja ettei sellaista normaalioloissa päästettäisi julkisuuteen, mutta ”elämme epätavallisia aikoja”. Hän arvioi, että dokumentti on voitu laatia puolustusministeriössä, ehkä jopa puolustusministerin toimesta tai ohjauksessa. – Tai sitten koko dokumentti on tarkoitettu sotilaallisen propagandan käyttöön vihollisen harhauttamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158952#.UCyDUXVHT-k

2. ISRAELIN kansallisen turvallisuuden entinen neuvonantaja Uzi Dayan kertoo The New York Timesin keskiviikkona julkistetussa haastattelussa, etteivät pääministeri Netanyahu ja puolustusministeri Ehud Barak ole vielä tehneet kohtalokasta päätöstä sotilaallisista iskuista Iranin ydinlaitoksia vastaan.
Dayanin käsityksen mukaan Netanyahu ja Barak voidaan saada luopumaan hyökkäys-aikeistaan, jos presidentti Obama koventaisi Iranin vastaisia sanktioitaan, tai jos hän antaisi selkeän lausunnon sotilaallisen mahdollisuuden käyttämisestä viimeisenä keinona.
Hän selvitteli tilannetta todeten, että ”ikkuna on vielä raollaan, ja jos USA:n hallitus kertoisi selvemmin, mikä sen asema on Iranin ydinsuunnitelmien estämiseksi – kovennetut sanktiot yhtäällä ja sen vaihtoehtona sotilaalliset iskut Iranin u-käännöksen saamiseksi – sillä vaikka
aikaa ei ole paljon käytettävissä, kuitenkin tarpeeksi muutoksen aikaansaamiseksi”.

UZI DAYAN kertoi lehdelle viettäneensä tunnin erikseen molempien päättäjien luona, jotka yrittivät taivuttaa häntä suostumaan kotirintaman ministeriön johtoon, minkä hän torjui.
Dayan sanoi noissa istunnoissa keskustelleensa perusteellisesti turvallisuustilanteesta maassa ja myös mahdollisista ilmaiskuista Iranin ydinlaitoksiin.
Dayan sanoi, että Barak odottaa USA:n johtavan mitä tahansa hyökkäystä Iraniin, mutta ettei hyökkäys tulisi tapahtumaan ennen marraskuun presidentin vaaleja USA:ssa. ”Mutta sitä ennen USA:n tulee antaa selkeä ilmoitus ennen vaaleja, mikä on sen asenne sotilaalliseen iskuun. Tämä tiedotus USA:n tulee tehdä kahden seuraavan viikon, ensi kuun aikana”.

Dayan sanoi tunteneensa molemmat johtajat pitkän aikaa, eikä usko heidän haluavan sotaa Iranin kanssa, ellei heitä siihen pakoteta.
Julkisuudessa spekuloidaan, että Israelin ilmaiskut voisivat tapahtua joko syyskuussa tai lokakuussa ennen USA:n presidentin vaaleja. Kirjoituksissa on myös arvioitu, mitä vaikutuksia Israelin yksipuolisilla iskuilla olisi Obaman mahdollisuuksiin uudelleen valintaan, ja liittyisikö USA mukaan sotaan. Sekä Obama että republikaanien ehdokas Mitt Romney ovat luvanneet USA:n liittyvän mukaan, vaikka toisten tietojen mukaan USA ei pidä sitä automaattisena. Spekulaatiossa on myös arvioitu, että siinä tapauksessa Obaman mahdollisuudet päästä toiselle kaudelle vahvistuisivat, sillä ”USA ei vaihda presidenttiä sodan aikana”.
USA:n puolustusministeri Leon Panetta ja armeijan aselajien komentajien puheenjohtaja Martin Dempsey pyrkivät vähättelemään sodan mahdollisuutta todistellen, ettei se pystyisi eliminoimaan Iranin ydinsuunnitelman toteuttamista, vain viivyttämään sitä 2-4 vuodella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158962#.UCyXtHVHT-k

LÄÄKÄRIT ihmisoikeuksien puolesta järjestö lähetti pääministerille ja puolustusministerille kirjeen vedoten heihin, etteivät he aloittaisi sotaa Irania vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158953#.UCynM3VHT-k

3. IRANIN ylin kaitsija Ali Khamenei vaati lausunnossaan, joka julkaistiin iranilaisen MEHR uutistoimiston toimesta keskiviikkona, että ”Israel tulee poistaa maailman kartalta”. Toiseksi hän sanoi olevansa varma, että ”palestiinalaiset tulevat lopulta ottamaan valvontaansa kotimaansa”. ”Toivon valo tulee valaisemaan palestiinalaiskysymyksen, ja tämä muslimimaa tullaan varmasti palauttamaan Palestiinan kansalle, ja keinotekoinen sionistinen hallitus tulee katoamaan maan kamaralta,” Khamenei vuodatteli puhuessaan 1980 - 1988 Iranin Irakin sodan veteraaneille, jotka joutuivat vangeiksi sodan aikana.

KHAMENEIN lausunnot julkistettiin sopivasti huomenna perjantaina pidättävää Al-Quds (Jerusalem) päivää, joka edeltää ramadanin paastokuukauden lopettamisjuhlia.
Al-Quds päivän asetti Iranin ylin kaitsija suurajatollah Khomeini osoitukseksi hänen tuestaan palestiinalaisille ja Jerusalemin vapauttamiseksi. Alkuperäisessä julkilausumassa Khomeini kutsui Israelia ”ihmiskunnan viholliseksi, inhimillisyyden viholliseksi, joka kehittää rauhattomuutta jokaisena päivänä ja hyökkää veljiämme vastaan”.

IRANIN presidentti Mahmoud Ahmadinejad tunnetaan räikeistä Israelin vastaisista lausunnoistaan jopa puhuessaan YK:n yleiskokouksessa, mutta ajatollah Khamenei on yhä enemmän ominut hänen roolinsa. Ahmadinejad kutsui sionistista hallitusta – hän ei vahingossakaan käytä sanaa Israel – maailman valtavoimien yhdistyneeksi akseliksi. ”Viimeisen 400 vuoden ajan tämä kauhistuttava sionistinen klaani on hallinnut maailman tärkeimpiä tapahtumia, ja tärkeimpien valtaryhmittymien, poliittisilla, media-, raha- ja valuutta-järjestöissä maailmassa he ovat olleet päätöksentekijöitä”, presidentti Ahmadinejad väittää. Hän väittää edelleen, että tämä sionistinen blokki tähtää maailmanvaltaan saatuaan ensin hallintovallan alueella. Iranin varapresidentti Reza Rahimi sanoi puhuessaan YK:n sponsoroimassa konferenssissa, että ”sionistit kiihottavat huumekauppaa ja niiden käyttöä voidakseen niiden kautta tuhota ei-juutalaisia yhteisöjä”. Lisäksi hän esitti väitteen, että huumeiden yleisyys ja käyttö maailmassa perustuu Talmudin kirjoituksiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158955#.UCyoA3VHT-k

4. UUTISOTSIKOITA
-          Tuntematon ”Salafi Sinai Front” järjestö ilmoitti ampuneensa kaksi rakettia Eilatiin eilen illalla. Ne putosivat kaupungin ulkopuolelle aiheuttamatta vahinkoa, mutta kaupunkilaiset heräsivät – jos siellä koskaan nukutaan - kahteen voimakkaaseen räjähdykseen, jotka vavahduttivat taloja. Järjestö ilmoitti olleensa myös Egyptistä Israelin johtajan kaasuputken räjäytyksistä 15 kertaa, mikä lopetti kaasutoimitukset Israeliin ja Jordaniaan. Virkailijat olettivat rakettien olleen Grad-tyyppisiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158964#.UCyvkXVHT-k
-          Uuden lain mukaan lentoyhtiöt joutuvat maksamaan korvauksia matkustajille, jotka joutuvat odottamaan useita tunteja tai päiviä odottaessaan yhtiön lupaamaa konetta, jonka lähtö viivästyy eri syistä johtuen. Uusi laki tulee voimaan torstaista alkaen, sen nimi on Airline Passenger Rights Law. Koneen lähdön viivästyttämät matkustajat voivat saada virvokkeita ja välipalaa ja puhelinyhteyden lentoyhtiön kustannuksella, vaatia korvauksia tai lentonsa peruuttamista ja hinnan korvaamista riippuen heidän odotusaikansa pituudesta ilmoitetusta lähtöajasta laskien. Pahimmassa tapauksessa lentoyhtiö voi menettää oikeutensa Ben Gurionilla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158968#.UCyw3HVHT-k
-          Salafistien terrorijärjestö ”Army of Islam” uhkaa terrori-iskuilla Kairon keskustassa vastauksena Egyptin armeijan operaatioihin Siinailla. Slafisti-ryhmän taholta varoitettiin, että se tulee järjestämään massoittain itsemurhaiskuja Kairon keskustassa, ellei hallitus vedä joukkojaan pois Siinailta. Lausunnossa sanotaan, ettei kukaan syytä salafisteja Siinailla, jos se räjäyttää autopommin Kairon keskustassa, sillä se hallitsee Siinailla islamin lain mukaan. ”Muslimiveljeskunta on aloittanut sortotoimensa, joita johtaa sen agentti (presidentti Mohammed) Mursi. Tilanne kehittyy nopeasti. Washington sanoo Mursille auttavansa Siinain puolustamisessa. Amerikkalaiset pääsevät Siinaille Muslimiveljeskunnan selässä.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/158959#.UCyzfnVHT-k
-          USA:n presidentti Obama on valmistelemassa pääministeri Netanyahun tapaamista YK:n syyskauden avajaistilaisuuden yhteydessä 18. syyskuuta. Netanyahu pyrkii tiettävästi saamaan yhteisrintaman Iranin erottamiseksi YK:sta, koska sen johtajien käyttämä retoriikka Israelista ei juuri poikkea natsien vastaavasta.  http://www.debka.com/article/22278/Obama-initiates-September-meeting-with-Netanyahu-to-renew-Iran-dialogue
-          Jerusalemin kaatopaikan Abu Dishissa alkaessa täyttyä kaupunki etsii uusia keinoja päästä jäteongelmistaan. Yksi keino on myydä jätteet yhtiöille, jotka pystyvät käyttämään niitä uudelleen tai toiseen tarkoitukseen. Jätteiden jälleenkäsittely on Israelissa vielä alkuvaiheissaan, eikä jätteiden erottelua ole vielä järjestetty. Kaupungin kääntyminen yksityisfirmojen puoleen voi vauhdittaa asiaa, koska molemmat osapuolet hyötyvät siitä.
-          Arkeologit löysivät Beit Shemeksen kaivausten yhteydessä pienen sinetin, joka näyttää kuvaavan Raamatussa mainittua henkilöä Simson ja leijona. Sinetin hahmot ovat kovin epämääräisiä pikkuruisessa pennin rahan kokoisessa sinetissä, mutta tutkijat ovat innoissaan siitä. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=281332
-          The New York Times kertoo artikkelissaan, miten Euroopan valtiot antavat Hizbullahin tuhansien agenttien liikkua ja toimia maissaan lähes rajoituksitta, vaikka sekä USA että Israel ovat julkistaneet toistuvia varoituksia sen aikeista ja uhkauksista ei vain Israelia vaan koko Eurooppaa vastaan, koska sen ohjukset yltävät lähes kaikkiin Euroopan maihin. Lisäksi uutisten mukaan Hizbullah on saanut joukkotuho-aseita, joita se pystyy asettamaan ohjustensa kärkiin. http://www.nytimes.com/2012/08/16/world/europe/hezbollah-banned-in-us-operates-in-europes-public-eye.html?_r=1
-          Syyrian armeijan koneet iskivät Turkin rajan lähellä sijaitsevaan Azazain kaupunkiin, koska kapinalliset olivat pureutuneet sinne. Ainakin 25 ihmistä on menehtynyt ilma-iskuissa ja 200 haavoittunut. Ihmiset kaivavat raunioita uusien uhrien löytämiseksi. http://www.timesofisrael.com/syrian-air-force-bombs-northern-town-80-reportedly-killed/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019