PERJANTAI 3.8.2012


PERJANTAI 3.8.2012


Israelin lehdistö on alkanut suuren kampanjan saadakseen ihmiset uskomaan, että Israelin ainoa mahdollisuus saada Iranin atomipommin valmistus pysäytettyä on odottaa USA:n asioihin puuttumista ja että Israel voisi omin voimin vain viivyttää Iranin projektia pari vuotta. Israelin sisällä on toinenkin mielipide, jonka mukaan Israel ei voi luottaa muihin valtioihin, vaan joutuu itse pitämään huolta turvallisuudestaan. Mielenkiintoista on, että poliitikot luottavat vähemmän muiden poliitikoihin ja enemmän omiin puolustusvoimiin ja puolustusvoimien edustajat ainakin julkisesti ajattelevat päinvastoin. USA:n puolustusministeri Panetta yritti juuri päättyneellä vierailullaan vakuuttaa Israelin päättäjät, että amerikkalaiset eivät anna Iranin päästä atomipommin tuotantoon asti, vaan pysäyttävät sen, kun iranilaiset pääsevät tiettyyn pisteeseen valmisteluissaan. Tiedotusvälineissä arvellaan, että Panetta onnistui ainakin osaksi. Debkafile kirjoittaa, että Iran on pääsemässä lähjtulevaisuudessa 60 prosentin uraanin  rikastus asteeseen (pommiin tarvitaan 80-90 prosenttista) – lisäksi Iran on ruvennut vahvistamaan bunkkereitansa lisäämällä betonia ja kiviä, jotta edes uudet bunkkeripommit eivät voisi niitä tuhota. 

Syyriassa kovat taistelut jatkuvat Aleppossa ja  Damaskoksen eteläosissa. Aleppossa kapinalliset onnistuivat kaappaamaan tankin hallituksen joukoilta, ja käytti tätä hallituksen tukikohtaa vastaan hyökkäykseen. Joidenkin väitteiden mukaan Jarmukin pakolaisleiriä.
Aleppon taistelu on erityisen tärkeä Assadille, koska se on Syyrian talouden keskus ja se sijaitsee lähellä Turkin rajaa, joten sen kautta kapinalliset voisivat kuljettaa aseita ilman vaikeuksia. Syyrian armeija on siirtänyt ilmatorjuntaohjuksia Libanonin rajalle.
Kofi Annan on eronnut YK:n Syyrian lähettilään paikalta ilmeisesti, koska ei saanut mitään aikaan.

Israelissa kehitetty panssarien suoja ohjuksia vastaan nimeltään sadetakki onnistui pysäyttämään panssaria vastaan ammutun ohjuksen. Toivottavasti ehtivät asentamaan näitä kaikkiin panssareihin ennen kuin tulee tositarve.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019