SUNNUNTAI 20.05.12


SUNNUNTAI 20.05.12

1. G-8 MAAT, USA, Englanti, Ranska, Saksa, Kanada, Italia, Japani ja Venäjä, sekä EU, jolla on 2 paikkaa, kokoontuivat viikonlopun aikana Camp Davidin konferenssitiloihin ennen 23. ja 24. 05.2012 pidettäviä P5+1 maitten neuvotteluja  Bagdadissa Irakissa. Camp Davidissa G-8 maat totesivat yksimielisesti, että IAEA;n tulee sopivin keinoin varmistaa öljyn saatavuus siinäkin tapauksessa, että öljytoimitukset häiriintyvät. EU-maitten uhkaamat kovennetut sanktiot tulevat voimaan heinäkuun alusta, ellei sopimusta Iranin kanssa saada aikaan ennen sitä. Iran on uhannut sulkea Persianlahden öljytoimitukset kokonaan, jos EU:n uhkaama boikotti tulee voimaan. USA puolestaan on luvannut pitää lahden auki voimatoimin, ja on sen varmistamiseksi koonnut Persianlehden alueelle voimakkaita sotilasyksiköitä miinan-raivaajista alkaen lentokoneitten tulialuksiin ja huipputehokkaisiin F-22 stealth hävittäjiin saakka, joita kuitenkaan ei ole testattu taistelutilanteissa.

Iran on puolestaan harjoitellut lentokoneista ja helikoptereista laskettavien laskuvarjo-joukkojen lähettämistä vihollisen rintamalinjojen taakse, ilmeisenä tarkoituksenaan miehittää Persianlahden rannalla sijaitsevat pienet öljyvaltiot sekä Saudi arabian öljyalueet sulkien näin tehokkaasti öljyn saatavuuden alueelta. Tämä voisi laajentaa konfliktin paljon laajemmalle, kuin haluttaisiin. Hizbullah on uhannut iskeä Israelin alueella arviolta 45 000 ohjuksensa ja rakettinsa voimalla, mikä aiheuttaisi IDF:n massiiviset vastaiskut. Maailma alkaisi olla valmis maailmanlaajuiseen sotaan, jossa kaikki osapuolet kärsisivät.

IRANIN talousministeri Shamseddin Hosseini vakuutti, että öljyn hinta tulee nousemaan kovennettujen sanktioitten vuoksi. Hän arvioi, että öljyn tynnyrihinta voisi nousta 160:en USD, jos EU:n uudet sanktiot astuvat voimaan 01.07., kuten hän selitti CNN:n ”Fareed Zakaria GPS” haastattelussa, joka kokonaisuudessaan julkaistaan sunnuntaina.
Hosseini kehotti tutkimaan tarkkaan, ketkä saavat öljykaupoissa voittoja ja ketkä boikotista  kärsivät. ”Todellakin, se on vaikeaa. Eikä vain Iranille. Ja voimme kaikki olla vakuuttuneita, että öljyn hinta tulee nousemaan boikotin johdosta. Onko tämä paras lähestymistapa?”
Hosseini sanoi Iranin kestäneen boikotteja 33 vuoden ajan, ja että maan talous on rakennettu siten, että se tulee kestämään tämänkin, mutta ”Iran ei ole ainoa, joka tulee kärsimään.”

Sodan uhka persianlahdella nosti helmikuussa öljyn tynnyrihinnan 110:en USD, josta se on laskenut nykyiselle tasolle 92.50 USD/ tynnyri. Hosseini ennustaa, että hinta voi nousta rajusti boikottien johdosta, jopa 160:en USD/ tynnyri. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=270661

2. DEBKAFILE kertoo artikkelissaan Presidentti Obaman ja Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein salaisten keskustelujen kautta laaditusta 8-kohtaisesta esityksestä, jolla konflikti Iranin ja länsimaitten välillä voitaisiin selvittää rauhanomaisesti. IAEA:n pääsihteeri Yukiya Yamani on tänään Teheranissa neuvottelemassa siitä Iranin korkeimman johdon kanssa. Artikkelissa todetaan, että sen artiklat ovat käytännössä vielä keskeneräiset ja kokeilemattomat, mutta Israelin kannalta hylättävät, koska ne antavat Iranille liian suuren vapauden ydinpomminsa kehittämiseksi ilman todellista estettä.

DEBKAFILE kertoo USA:n hallituksen odottavan kärsimättömänä Khamenein hyväksymistä voidakseen aktivoida Obaman lupaaman linkin ”selän takana käytyjen keskustelujen ja P5+1 maitten neuvottelujen välille 23.24.05. käytävissä neuvotteluissa, mikä linkki antaisi USA:n ja Iranin väliselle sopimukselle YK:n maailmanvallan tuen”. Se tulisi vahvistamaan Obaman Iranin politiikkaa ja antaisi voimakkaan sysäyksen hänen vaalitaistelulleen.
DF arvioi, että se toteuttaisi Khamenein toisen päämäärän: Häiritä pahoin USA:n ja Israelin välisiä suhteita. Israel ei voisi iskeä Iraniin, koska sen hintana olisi kansainvälinen eristäminen ja halveksunta. Israel tulisi sopimuksen myötä joka tapauksessa merkittävästi heikkenemään, arvioi Debkafile, joka sanoo sopimusluonnoksen sisältävän seuraavat kohdat:
1.Osapuolten välille solmitaan tilapäinen sopimus, jota kumpikin voi tulkita omalla tavallaan. 2. Iran keskeyttää uraanin rikastamisen 20 %:n tasoon, mutta Fordon laitos saa jatkaa. 3. Iran toimittaa 20 %:n tasoon rikastamansa 110 kg:n uraanierän ulkomaille. 4. 3.5-5 %.n tasoon rikastetulle uraanille ei aseteta ylärajaa. 5. Iran allekirjoittaa NPA-sopimukseen lisäartiklan, joka takaa IAEA;n tarkastajien valvonnan. 6. Iranin salaiset ydinlaitokset, joita ei ole rekisteröity, voivat jatkaa toimintaansa. 7. Iranin vastaiset sanktiot puretaan asteittain.  Suurpankkeja ja swift rahanvaihtoa koskevia sanktioita ei poisteta heti, mutta samanlaisia järjestelmiä, joita käytetään Venäjän, Kiinan, Japanin, Intian ja Turkin ja Iranin välisessä kaupassa, voidaan käyttää pienten pankkien toimesta. 8. USA ja EU eivät toteuta heinäkuun alusta voimaan suunniteltuja uusia sanktioita.

Kuten DF arvioi artikkelissaan, tämä salainen sopimusluonnos toteuttaa Obaman omaa islamille myönteistä politiikkaa ja samalla tehokkaasti estää Israelia toteuttamasta uhkaustaan iskeä Iranin ydinlaitoksiin vaikka yksin, ellei muu maailma tule mukaan. Israel on asetettu tehokkaasti moukarin ja alasimen välille, eikä liene väärin arvioida, ettei pääministeri Netanyahu lopultakaan uskalla asettua koko maailmaa vastaan. Israelin kädet ovat sidotut ainakin lokakuun loppuun, jolloin USA:n presidentin vaalit on pidetty. http://www.debka.com/article/22014/

3. ISRAEL juhlii tänään sunnuntaina Jerusalem päivää, joka alkoi juutalaisen ajanlaskun mukaan lauantai-iltana auringon laskiessa. Sitä vietetään se kunniaksi, kun 19 vuotta kestänyt Jordanian miehitys loppui v. 1967 Jerusalemissa kuten Juudeassa ja Samariassakin, jonka aika Jordania tuhosi järjestelmällisesti 57 juutalaista synagogaa ja muuta palvonta-rakennusta toteuttaakseen etnisen puhdistuksen miehittämässään Jerusalemissa, jonka kaikki juutalaiset karkotettiin. Vanhan kaupungin 49:stä synagogasta vain yksi säästyi tuholta. Samanlainen etninen puhdistus tapahtui muillakin Jordanian 1948 miehittämillä alueilla Juudeassa ja Samariassa. Jordanian armeijoiden karkottaminen Jordanjoen taakse lopetti tämän etnisen puhdistuksen, josta maailma vaikeni täysin.

HALLITUS pitää erityisen tilaisuuden Ammunition kukkulalla, jossa taisteltiin verisesti 1967 sodassa. Paikan kunnostamiseksi hallitus antoi 20 miljoonaa NIS. Kiivaiden taistelujen aikana 36 laskuvarjojääkäriä sai surmansa. Israelin johtajilla oli kiire vapauttaa Jerusalemin vanhakaupunki ja sen lähettyvillä olevat alueet, koska oli pelättävissä, että YK julistaa tulitauon, joka olisi pahoin keskeyttänyt keskeisten alueitten vapauttamisen.
Tänään klo 15.00 on perinteinen Jerusalem marssi tansseineen ja lippuineen (Rikudglaim), jota johtavat uskonnollisten sionistikoulujen oppilaat ja nuorisojärjestöt vanhankaupungin sisällä ja sen ympäri.
Myöhemmin pääjuhla pidetään uskonnollisen sionistiliikkeen tärkeimmässä yeshivassa Mercaz Harav Kook, johon myös pääministeri osallistuu, kuten myös rabbeja, hallituksen ministereitä ja muita arvostettuja henkilöitä. Mercaz Harav yeshivan opiskelijat ovat menneet tanssien yeshivastaan Länsimuurille aikaisin aamulla 45 vuoden perinteen mukaan.

28. päivä iyar-kuuta 1967 IDF:n joukkojen legendaarinen komentaja Mota Gur saattoi ilmoittaa viimeisen vastarintapesäkkeen kukistuttua: ”Temppelivuori on käsissämme”.
Moshe Dayan, joka oli ylin IDF:n auktoriteetti siihen aikaan, jänisti ja ilmoitti ehdottoman voiton jälkeen, että Kalliomoskeijan huipulle pystytetty Israelin lippu tulee poistaa välittömästi ja Temppelivuori tulee antaa edelleen muslimien käsiin. Sopimuksen mukaan Temppeli-vuoren päivärutiinista vastaa wagf, muslimisäätiö, mutta täysi hallintaoikeus on Israelilla. Jordan nimitti sinne päämuftin, mutta Arafat nimitti sinne omansa sopimuksen vastaisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155973#.T7iS8TJHTFw

4. ISRAELILAISIA pelotellaan jatkuvasti demografialla, tarkoittaen sillä, että parissa vuosikymmenessä Israelissa ja Jerusalemissa on arabienemmistö. Varsinkin vasemmistolaiset poliitikot ja kommentoijat ovat tähän vedoten vaatineet kaikkien arabienemmistöisten kaupunkien ja alueitten luovuttamista PA:lle juutalaisen karaktäärin säilyttämiseksi. PA:n johto julkistaa vääristeltyjä lukuja arabien lukumääristä, joita vasemmisto analyytikot ja kommentoijat käyttävät. Jerusalemin väestötilanne on muuttumassa viimeisen rekisterin mukaan, mikä osoittaa tuomiopäivän ennustajien virheellisyyden.
Juutalaisten syntyvyys on 4.2 lasta äitiä kohti, kun arabeilla se on 3.9 lasta/arabiäiti, kuten ”Israel Studies” (JIIS) ilmoittaa.
Trendi osoittaa syntyvyyden selvän nousun juutalaisperheissä ja laskun arabeilla. Vuonna 1999 syntyvyys oli 3.8 lasta/juutalaisäitiä kohti, arabeilla 4.4 lasta/arabiäiti.
Arabiväestön osuus kaupungin asukasluvusta on 36 %.
Jerusalemin väestömäärä oli viime vuoden lopussa 801 000 asukasta. Suurimmat lähiöt ovat Ramot ja Pigar Zeev, kussakin 40 000 asukasta; Gilossa oli 29 600 asukasta, kaikki kolme ovat 1967 vapautetulla alueella. Har Homan km. asukas-ikä on 22 vuotta, Kiryat Wolfson 66 vuotta. Kaupungista muutti 18 000 ihmistä ja sinne muutti 10.500 uutta asukasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155980#.T7ifdjJHTFw

5. uutisotsikoita
-          Etelä Afrikan kauppa- ja teollisuusministeri Rob Davies varoitti israelilaisia tuottajia, että Juudeassa ja Samariassa valmistettuihin tuotteisiin ei saa asettaa merkintää ”made in Israel”. Arviolta 15 000 arabia työskentelee juutalaisten tuottajien ja välittäjien palveluksessa Juudean ja Samarian alueilla. ”He eivät voi löytää parempaa työpaikkaa Sikemistä tai Ramallahista – jos ollenkaan”, totesi eräs vientiyrityksen edustaja. Hän sanoi, että jos hän joutuu siirtämään kaiken toimintansa Juudeasta ja Samariasta, kaikki arabityöntekijät joutuvat työttömiksi. Työllisyys on jatkuva ongelma ei vain PA:n alueilla, vaan kaikissa arabimaissa. Israeliin pyrkii Afrikan maista jatkuvasti n. 1000 laitonta työnhakijaa päivässä. Tällainen lyhytnäköinen ja rasistiseksi leimattu tendenssi on taas nousussa monessa Euroopan maassa. Israelin boikottia hakevat sanovat tukevansa sillä arabeja, mutta tosiasiassa se on juutalaisvihaa ja antisemitismiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155982#.T7ijOzJHTFw
-          Israelissa asuvat linnut ovat taas joutuneet Israelia häpäisevien ja boikotoivien hampaisiin. Saudi Arabiassa syytettiin, että Israelissa merkitty korppikotka oli Israelin lähettämä vakooja. Turkissa löydettiin pieni pitkänokkainen lintu samoin Israelissa merkityksi, ja lintua tarkastanut ”asiantuntija” lähetti linnun Turkin tiedustelun tarkastettavaksi epäillen, että siihen oli asennettu vakoilulaitteita, ”kun sen sieraimet olivat niin suuret.” Englannissa Morning Star joutui muslimikannattajien hampaisiin, koska se oli tietovisassaan liittänyt mukaan yhden israelilaisen linnun. Manchesterin Palestiinan solidaarisuusjärjestön kampanjan puheenjohtaja George Abendstern  lähetti kiukkuisen kirjeen lehden toimitukseen todeten, että ”vaikka se normaalisti suhtautuu vihamielisesti sionisteihin, se kuitenkin löysi tilaa israelilaiselle linnulle päivittäisessä visailussa. Eikö lehti ole tietoinen, että maassa on Israelin vastainen kulttuuriboikotti?” Israelin kansallislintu on nimeltään ”hoopoe”, liekö hoopo saatu siitä suomen kieleen? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155982#.T7ijOzJHTFw
-          Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad taitaa olla urheiluhullu – muun ohella -, vai miten on selitettävissä se, että vaikka siellä kilpailee sekä ”suuren että pienen saatanan” urheilijoita, Ahmadinejad haluaa osallistua 2012 Lontoon kisoihin, vielä sittenkin, vaikka kilpailujen logon sanotaan muistuttavan heprealaisia kirjaimia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155981#.T7ip2TJHTFw
-          Al-Jazeera raportoi, että kapinallisten erikoisjoukkojen hyökkäyksessä  kuoli Syyrian puolustusministeri Dawoud Rajiha ja sotilastiedustelun johtaja Assef Shawkat, joka on naimisissa Assadin sisaren kanssa. Syyrian hallitus kumoaa tiedot. Raportin mukaan erikoisjoukot surmasivat myös entisen puolustusministerin Hasan Turkmanin yön aikana tekemässään hyökkäyksessä. Lauantaina tehty pommi-isku Deor al-Zorin kaupungissa armeijan laitoksia vastaan surmasi 9 ja haavoitti satakunta. Syyrian hallitus sanoo, että tämäkin todistaa vieraiden terroristien osallistumisen kapinallisten rinnalla taisteluihin hallitusta vastaan. Yleisesti uskotaan, että al-Qaida tekee verisimmät pommi-iskut, mutta amerikkalaisten ja Persianlahden maitten osallisuus on myös ilmeinen, mitä todistavat 17 maan yhteiset sotaharjoitukset Jordaniassa. YK:n lähettämän 300:n valvojan johtaja totesi, ettei heillä ole mitään mahdollisuuksia vaikuttaa tilanteen ja jännityksen laukeamiseen. http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-syria-rebels-kill-assad-s-defense-minister-brother-in-law-near-damascus-1.431450
-          Muslimit aiemmin boikotoivat Al-Aksa moskeijaa, mitä arabimaat ovat vaatineet, huolimatta siitä, että perinteisesti muslimit vierailivat siellä matkalla Mekkaan ja Medinaan tekemiensä pyhiinvaellusmatkojen yhteydessä.  Tilasto viime vuodelta osoittaa, että muslimit ovat kasvavassa määrin alkaneet vierailla Al-Aksassa. Viime vuonna rekisteröitiin 2000:n Israelin ulkopuolella asuvan muslimin käynti pyhätössä, jota arabit sanovat kolmanneksi pyhimmäksi Mekkan ja Medinan jälkeen. Abbasin kehotus muslimeille vierailla al-Aksassa sai arabien vihat, jotka ”kieltävät sen niin kauan kuin Israel miehittää Jerusalemia”.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019