JATKO TIISTAI 08.05.12


TIISTAI 08.05.12/JATKO-OSA

1. ARUTZ SHEVA arvioi artikkelissaan, että Netanyahun äkilliseen mielenmuutokseen vaikutti hänen sunnuntai-iltana Likudin konventissa kärsimänsä hämmentävä arvonmenetys, ettei hän saanut kokousväkeä taivutetuksi avoimeen äänestykseen, vaan joutui tyytymään lippu-äänestykseen. Tämän takia hän ei artikkelin mukaan voinut mennä kysymään äänestäjien mielipidettä, sillä konventiopaikalla hän aavisti pahimman kilpailijansa Moshe Feiglinin vahvan kannatuksen. Hän pelkäsi Feiglinin kannatuksen nousevan vaarallisesti Likudin vaali-ehdokkaitten vaaleissa, eikä uskaltanut antautua siihen.
Tämän takia hän suostui vielä tuntemattomiin myönnytyksiin Kadiman puheenjohtajan Shaul Mofazin kanssa. Esitys yhteishallinnosta tuli molemmista puolueista. Kulissien takana asioita ohjailivat Netanyahun entinen kansliapäällikkö Natan Eshel ja Mofazin neuvonantaja Lior Horev. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155583#.T6kXAjJHTFw

NETANYAHU ja Mofaz pitivät lehdistökonferenssin tiistaina, jossa he pyrkivät selittämään sopimustaan yhteishallituksesta. Varsinkin vasemmistopuolueet näyttävät eniten pahastuneen sopimuksesta, sillä niiden haaveet kannatuksensa nostamisesta valuivat hiekkaan. Meretzin kansanedustajan Horowitcin suulla tämä on häpeällisen toiminnan huippu, eikä Labourin puheenjohtaja jäänyt paljon jälkeen syyttäen Netanyahua petoksesta.
Mofaz totesi, että yhtenäishallitus on paras vaihtoehto monelta suunnalta tulevia hyökkäyksiä vastaan. Hän vihjaili hyökkäysmahdollisuuteen Irania vastaan. Netanyahu sanoi kutsuneensa Tzipi Livnin hallitukseen ainakin kolmesti, mutta tämä ynseästi kieltäytyi edes tutkimasta sitä.

2. KORKEA IDF:n upseeri varoitti the Telegraph britti-lehden artikkelin mukaan, että Hizbullahin reagointi Israelia vastaan mahdollisen Iranin iskun seurauksena tulee aloittamaan sodan Libanonia vastaan. Hän varoitti, että IDF:n iskut libanonilaisia kyliä vastaan vaatisivat vuosikymmenen työn niiden jälleen rakentamiseksi. Hän lähtee siitä, että Hizbullahin raketti-iskut Israeliin katsotaan Libanonin sotatoimeksi Israelia vastaan, joka tulee vastaamaan siihen koko voimallaan. Hän osoitti sanansa Libanonin kansalle, että tämä ymmärtäisi, ettei IDF katso sitä vihollisekseen eikä tunne vihaa sitä kohtaan. Vihollinen on ydinaseita havitteleva Iranin ääri-islamilainen vallankumoushallitus ja sen liittolaiset, joita vastaan IDF tulee taistelemaan, jos se katsotaan välttämättömäksi.
Hizbullah on osa Libanonin hallitusta, ja siksi sen toimet koskevat koko kansaa.
Tämäkin artikkeli antaa vinkkejä siitä, että Israel voi iskeä Iraniin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/155566#.T6kcTjJHTFw

ynetnews.com arvioi artikkelissaan, että Likudin ja Kadiman yhteishallitus nostaa Israelin pelotteluvoimaa vihollisten silmissä, ja varsinkin Iran tuntee sen painon. Kuten artikkelissa todetaan, Israelin hallituskuvioiden muotoutumista seurataan tarkoin USA:n presidentin kansliassa, jossa varmaan myös nähdään, mikä vaikutus sillä on Iranin asiain hoidossa. Presidentti Obama ei halua sotaleikkejä juuri nyt, kun hänen vaalitaistelunsa on kriittisessä vaiheessa, eikä selvää eroa kilpailijaan Republikaanien ehdokkaaseen Romneyn oli saatu. Hiipuvan maailmantalouden uskotaan saavan kohtalokkaan iskun, jos Irania vastaan hyökätään ja öljyntoimitukset Persianlahdella estyvät. Tämä ei voisi olla vaikuttamatta myös USA:n taloudelliseen kriisiin ja siten Obaman uudelleen valintaan.
Toisaalta yhteishallitus voi olla hyvä juutalaisille. Se antaa hallituspuolueille mahdollisuuden hoitaa korkeimman oikeuden sekaantumisen hallituksen toimiin, joista ensimmäinen ja ikävin arvovaltatappio tuli oikeuden kieltäydyttyä jatkamasta Ulpanan juutalaisyhteisön elämää.
Nyt Kadimalla vahvistettuna hallitus voi kevyesti laillistaa korkeimman oikeuden tuomitsemat juutalaiskylät ja -kaupungit Juudeassa ja Samariassa, tarkkailijat arvioivat. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4226316,00.html
Ynetin toisessa artikkelissa arvioidaan, että Kadima vältti viime hetkessä poliittisen tappionsa, mutta Labour-puolue - kuten Yair Lapidin perustama Atid-puolue - jäävät nyt kuivumaan.
Puolustusministeri Ehud Barakin poistumista kuvioista oli yksi jos toinenkin odottanut, mutta nyt hän tulee jatkamaan puolustusministerinä valtion hyväksi tai tappioksi, jonka vain tulevaisuus voi näyttää. Artikkelissa käydään läpi puolueiden tuntoja, mutta jääköön sen esittely tuonnemmaksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4226205,00.html


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019