TORSTAI 09.02.12

1. KESKIVIIKKONA alkanut yleislakko aloittelee toista päiväänsä epämääräisissä tunnelmissa, koska ei ole tietoa lakon jatkumisesta tai peruuttamisesta. Korkein oikeus ei halunnut käsitellä kauppakamarin tekemää valitusta ”lakon tarpeettomuudesta ja siitä, että se aloitettiin väärin perustein, mikä kuitenkin aiheuttaa suurta vahinkoa maan taloudelle”. Ammattiliiton Histadrutin pääsihteeri Ofer Eini sanoo, että lakolla pyritään osa sopimus-palkkaisista työntekijöistä - pääasiassa siivoojia - suoraan työsuhteeseen; siirtämään ne sopimustyöntekijät, joiden työ muistuttaa vakituista työtä, normaaliin työsuhteeseen; sekä antamaan niille, jotka jäävät sopimuspalkkalaisiksi, normaalit ansiotyöhön kuuluvat oikeudet.

TYÖTUOMIOISTUIMEN presidentti tuomari Nili Arad pyysi ensimmäistä kuulemista Histadrutin ja talousministeriön välillä yhdeltä viime yönä, mutta siirsi sitä useita kertoja, viimeisin yritys sovinnon löytämiseksi on 08.00 tänä aamuna.
Talousministeriö tarjosi satoja miljoonia sopimustyöntekijöitten olojen parantamiseksi, mutta Histadrutin pääsihteeri Eini ei siihen suostunut, vaan haluaa jatkaa tätä ”tarpeetonta lakkoa”, kuten talousministeri Yuval Steinitz sitä nimitti. Eini haluaa poliitikoksi ja tarvitsee kannuksia.
Lakko sulki useimmat pankit, hallituksen virastot, rautatieliikenteen ja Ben Gurionin lentokentän päivän ajaksi lentoliikenteen jatkuessa iltapäivällä.
Eini sanoo edelleen, että vain pääministerin puuttuminen lopettaa lakon välittömästi.
Ironista tässä lakossa on se, että sopimustyöläiset tekivät eilenkin normaalin työpäivän. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=257095

2. MEDIAVERKOSSA on alkanut esiintyä artikkeleita, joissa kysellään, kuka lopulta on Syyriassa verisinä jatkuvien mielenosoitusten ja niiden kukistamisyritysten taustalla?
Media syyttää yleisesti presidentti Bashar Assadin hallituksen joukkoja summittaisesta siviilien surmaamisesta ja asutusalueitten pommittamisesta. Ensimmäisiä viitteitä median kirjoitusten yksipuolisuudesta tuli arabiliiton tarkkailijoitten taholta, jotka kertoivat raportissaan havainneensa ”aktivistien” tulittavan armeijan sotilaita siviilien keskeltä, mikä veti sotilaitten tulen siviilijoukkoihin.
Toiseksi he ilmoittivat havainneensa aktivistien asentavan pommeja ja miina –ansoja katujen varsille, joitten laukeaminen surmasi ja haavoitti myös siviilejä.

WND:n Jerusalemin toimiston johtaja Aaron Klein tarkastelee asiaa artikkelissaan.
Hän aloittaa artikkelinsa todeten Assadin armeijan surmanneen 67 siviiliä Homsin kaupungissa, kuten media kertoo. Klein toteaa, että raportit perustuvat yksityisten, nimettömien aktivistien raportteihin, joiden oikeellisuutta ei voida tarkistaa. Niissä ei mainita ollenkaan Syyrian viranomaisten esittämiä tietoja, joissa kerrotaan aseellisten terroristien, myös islamistien, provosoivan Assadin armeijaa houkutellen sen tulittamaan väkijoukkoja.
Median raporteissa yleensä sivuutetaan Assadin armeijan tappiot, sekä turvallisuusjoukkojen menetykset kaatuneina ja haavoittuneina. Klein esittää kysymyksen, onko kysymys sittenkin Assadin armeijan todellisista taisteluista hyvin aseistettuja joukkoja vastaan, eikä – kuten median raportoinnista yleensä voi havaita – Assadin armeijan verenhimoisesta hyökkäyksestä aseettomia siviilejä ja asutusalueita vastaan?

KLEIN kertoo viitaten hallituksen tukemaan SANA:n uutistoimiston raporttiin englannin-kielisellä web-sivullaan, miten aseistetut terrorijengit räjäyttivät eilen miinoittamansa auton al-Bayyada lähiössä Homsissa surmaten ja haavoittaen useita siviilejä ja poliiseja. SANA syytti näitten jengien tulittaneen siviilejä ja sytyttäneen tuleen kaksi öljytankkia. Uutistoimisto kertoi, että turvallisuusjoukot olivat purkaneet useita miinoitettuja auto-ansoja väestön käyttämien teitten ja katujen varsilta, ja jihadistit olivat siepanneet useita siviilejä al-Tzeil lähiössä Homsissa. Turvallisuusjoukot vapauttivat heidät myöhemmin. SANA:n mukaan he olivat murtautuneet useisiin taloihin al-Khalidayyah, al-Bayyada ja al-Nazihin lähiöissä Homsissa.
Näistä ei kerrota kansainvälisen median raporteissa, kuten ei myöskään Syyrian armeijan menetyksistä. Maanantaina kerrottiin, että armeija oli menettänyt sunnuntaina 13 sotilasta kaatuneina. SANA raportoi, että maanantaina pidettiin 30:n kaatuneen sotilaan hautajaiset.

Viime lauantaina Syyrian armeijan ilmoitettiin surmanneen lähes 200 siviiliä. Syyrian hallitus esitti vastalauseen uutisen johdosta todeten, että aseelliset joukot aloittivat hyökkäämällä sotilaita vastaan Palmyran kylän lähellä Homsin ulkopuolella. SANA kertoo arabiliiton tarkkailijoitten vahvistaneen useita Syyrian hallituksen tietoja, kuten miinoitettujen autojen asettamisesta katujen varsiin ja katujen ja maanteitten miinoittamisesta. Nimeämättömän ryhmän lähettämän salaisen raportin mukaan arabiliiton tarkkailijat havaitsivat aseellisia joukkoja, joista joittenkin nähtiin hyökkäävän armeijan sotilaita ja siviilejä vastaan saaden sotilaat vastaamaan tuleen, mikä haavoitti siviilejä.
Sota Syyriassa on muuttumassa Libyan ”vapauttamisen” tapaan entistä likaisemmaksi.
http://www.wnd.com/2012/02/whos-really-behind-atrocities-in-syria/

3. DEBKAFILE kertoo omiin tietoihinsa perustuen, että Englannin ja Qatarin lähettämät erikoisjoukkojen kommandoyksiköt taistelevat Homsin kaupungin sisällä FSA:n ja aktivistien joukkojen rinnalla Assadin armeijaa vastaan. DF kertoo, etteivät he osallistu suoriin kontakteihin armeijan kanssa, vaan toimivat neuvonantajina ja huoltotoimissa taistelujen taustalla Syyrian kolmanneksi suurimmassa 1.2 miljoonan asukkaan kaupungissa.
He huolehtivat tiedonvälittäjinä lähettäen FSA:n (Vapaan Syyrian Armeija) pyyntöjä aseista ja ammuksista ja muista huoltotarvikkeista, jotka tulevat useimmiten Turkista.

DF:n mukaan ulkomaiset erikoisjoukot ovat rakentaneet päämajansa Homsin alueille Khaldiya ja Bab Amro idässä sekä Bab Derib ja Rastan pohjoisessa, kunkin alueen väkiluku on neljännesmiljoona. Tarkempia tietoja on DF:n perjantain raportissa.
DF kertoo, että Assad määräsi keskiviikkona iltapäivällä mekanisoidun 40. prikaatin raskaine T-72 tankkeineen Homsin kaupunkiin vastarinnan kukistamiseksi sekä antaakseen tukea sukulaisensa kenraali Zuhai al-Assadin johtamalle 90. jalkaväkiprikaatille.
DF arvioi, että Turkin pääministeri Erdoganin rauhansuunnitelman mukaan arabijoukot tunkeutuvat Syyriaan ulkomaisten erikoisjoukkojen suojaamina ensin Homsiin ja levittäytyen sieltä muihin taistelukohteisiin. DF ei osaa arvioida suunnitelman onnistumista.
Pääministeri Erdogan lähetti ulkoministerinsä Ahmet Davutoglun Washingtoniin etsimään Obaman hallituksen tukea Turkin suunnitelmalle. Erdogan on ollut yhteydessä Saudi Arabian ja Qatarin sekä muitten GCC-maitten johtajien kanssa ”vapautusarmeijan” perustamiseksi.
Venäjän ulkoministerin ja tiedustelujohtajan Damaskoksen keskustelut presidentti Assadin kanssa olivat DF:n tietojen mukaan jännittyneet. Ulkomainen paine alkaa tuntua sekä Syyrian että sitä tukevien maitten Venäjän ja Kiinan johtajien harteilla. http://www.debka.com/article/21718/
Israelin TV-10:n uutisen mukaan USA valmistelee hyökkäystä Syyriaan, elleivät keskustelut veren vuodatuksen lopettamisesta tuo toivottua tulosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152573#.TzN6pYH3vO0

4. VENÄJÄN ulkoministeriön korkea virkailija Mikhail Ulyanov esitti varoituksen Israelille, että sen jäykkä näkemys Iranin ydinsuunnitelmasta voi aiheuttaa katastrofaalisia seurauksia. Ulyanov antoi haastattelun Venäjän INTERFAX uutistoimistolle, joka julkistettiin torstaina.
Hän selitti, että Israel inventoi katteettomia kertomuksia Iranin ydinkapasiteetista tavalla, joilla voi olla kauhistuttavat seuraukset. Hän varoitti levittelemästä ja kehittelemästä näitä huutoja Iranin ydinaseesta, jotka voivat nostattaa hyökkäyshaluja ja johdattaa Israelin tilanteeseen, joka ei ole pitkällä tähtäyksellä sen intressien mukainen.
Ulynov esitti varoituksensa varsinkin sotilaallisen mahdollisuuden käyttämisestä.

IDF:n sotilastiedustelun johtaja Aviv Kochavi totesi Herzlian konferenssissa viime viikolla, että Israel on jo menettänyt pelin Iranin ydinaseen valmistumisen suhteen. Hän totesi silloin, että Iran on jo rikastanut uraania 100 kg 20 %:n tasoon, josta se edelleen rikastettuna 90 %:n tasoon pystyy rakentamaan 4 atomipommia. Presidentti Mahmoud Ahmadinejad - jota Iranin parlamentti vaati kuultavaksi ulkopolitiikkansa vuoksi – on todennut toistamiseen, että Israelin tuhoamiseksi riittää yksi hyvin kohdistettu atomipommi. Karkean atomipommin rakentaminen voidaan suorittaa alle vuodessa, mutta sen muotoileminen ohjuksen kärkiosaan sopivaksi vaatinee toisen vuoden. Iran on kuitenkin tehnyt valmisteluja pommin rakentamiseksi usean vuoden ajan Pakistanin ja Pohjois-Korean avustuksella, joten aikataulu voi olla liian ”optimistinen” ja Iran voi yllättää taas kerran, kuten se on tehnyt useasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152582#.TzN7I4H3vO0

5. UUTISOTSIKOITA
- USA ja Israel eivät ole missään asemassa hyökätäkseen Irania vastaan, sanoo Iranin armeijan apulaiskomentaja kulttuuriasioitten ja puolustuksen julkistamisen johtaja Massoud Yazayeri ja että sellaisella päätöksellä voi olla vakavat seuraukset. Hän vakuutti, ettei USA:n ja Israelin esittämiä uhkauksia oteta todesta lisäten: ”USA:n viestit sodasta ja rauhasta ovat joko aiheettomia tai niillä ei ole tarpeeksi katetta, jotta niiden varaan voisi rakentaa”. Hän jatkoi todeten, että ”amerikkalainen järjestelmä on siinä määrin menettänyt kannatuksensa, että amerikkalaiset virtaavat kaduille protestoimaan kapitalistista järjestelmää vastaan ja antavat tunnustusta Iranin islamilaiselle tasavallalle”. Hän kutsui Obaman Iranin politiikkaa ”keppi ja porkkana” taktiikaksi, mikä osoittaa sen heikkouden. Hän viittasi seurauksiin, minkä hyökkäys Irania vastaan aiheuttaisi öljyn hintaan, minkä vuoksi ainoa ratkaisu on diplomatia. USA:n sisällä Obaman ulkopolitiikka ja siinä varsinkin sen Lähi Itää koskeva on kasvavan kritiikin alaisena. Viimeksi New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani totesi, ettei Obamalla ole aavistustakaan, miten Lähi Idän politiikka toimii ja että hän elää lapsellisessa harhassa. Obama totesi äskettäin, ettei ole todisteita Iranin ydinpommista tai sen kyvystä iskeä Yhdysvaltoihin, mutta ei siitäkään, etteikö Iran sitä voisi ja haluaisi. FARS uutistoimisto raportoi äskettäin Iranin uhanneen, että jos sitä vastaan hyökätään, se iskee kaikkiin alueella oleviin USA:n 32:en tukikohtaan ja sulkee Hormuzansalmen estäen kaiken liikenteen sen kautta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152553#.TzOA-YH3vO0
- PA:n puheenjohtaja, PLO:n puheenjohtaja, PLO:n hallituksen puheenjohtaja, PA:n väliaikaisen hallituksen pääministeri Mahmoud Abbas alias Abu Mazen selitti Ramallahissa vierailevalle Obaman erikoislähettiläälle Lähi Idässä David Halelle, ettei yhteishallitus Fatahin ja Hamasin välillä millään tavoin ole vastoin rauhanprosessia, vaikka Hamas on terrorijärjestö ja kvartetti vaatii, että tullakseen hyväksytyksi Hamasin tulee tunnustaa Israel, hyväksyä PLO:n Israelin kanssa tekemät sopimukset sekä luopua terrorismista. Abbas ei myöskään näe ongelmaa siinä, että hän johtaa sekä PA:n väliaikaista hallitusta että järjestöjä, joille hänen hallituksensa on vastuussa. Abbas selitti, että PLO on tunnustanut Israelin ja hyväksynyt kvartetin asettamat kriteerit. PLO asetti Palestiinan Auktoriteetin (PA) vastaamaan Juudean ja Samarian sekä Gazan alueitten palestiinalaisten hallinnosta vuoden 1993 Oslon sopimusten puitteissa. PLO:n puheenjohtaja Jasser Arafat ja Israelin pääministeri Yitzhak Rabin vaihtoivat molemminpuolista tunnustamista koskevat dokumentit 1993. Abbas vaatii ehtona keskusteluille Israelin kanssa, että Israel tunnustaa 1949 aselepolinjat Palestiinan valtion rajoiksi, lopettaa kaiken ”setlementtitoiminnan” Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemissa ja vapauttaa kaikki eri pituisiin vankeusrangaistuksiin tuomitut terroristit, ja varsinkin ennen 1993 rikoksista tuomitut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152574#.TzOGsoH3vO0
- Netanyahu on luvannut Obamalle, ettei Israel hyökkää Irania vastaan toistaiseksi, vaan odottaa sanktioitten vaikutuksia.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4187373,00.html
- Egypti aikoo jatkaa oikeustoimia maassa toimineita 19:ä NGO työntekijää, niiden joukossa amerikkalaisia, vaikka USA uhkaa lopettaa miljardiavustuksensa Egyptille, jos se jatkaa uhkauksiaan NGO-työntekijöitä vastaan. .
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4187344,00.html
- PA:n hallituksen vyönkiristysohjelma on aiheuttanut mielenosoituksia, joitten pelätään kehittyvän Israelin vastaisiksi ja muuttuvan väkivaltaisiksi. Fayyad peruutti hallituksen päätöksen kiristystoimista.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4187303,00.html
- Yleislakko jatkuu Israelissa, mutta työoikeus valmistautuu puuttumaan asiaan. Ben Gurionin kenttä sai luvan jatkaa normaalisti.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4187386,00.html

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019