KESKIVIIKKO 25.01.12

1. HIZBULLAH terrorisolu, jota tukivat Iranin ulkomailla toimivat terrorisolut Turkissa, Bulgariassa, Georgiassa ja Armeniassa, pidätettiin tammikuun 19.päivänä Bakussa Azerbaijanin kansallisen turvallisuusministeriön (MSN) virkailijoitten toimesta sen valmistuessa iskemään useisiin kohteisiin maassa, joihin kuuluivat Israelin lähetystö-talo, päärabbi Shneor Segal ja rabbi Mati Lewis Habad-keskuksessa sekä maassa vierailevat amerikkalaiset ja israelilaiset. Asiasta kertova Debkafilen artikkeli toteaa, että kaksi solun jäsentä asui pysyvästi Bakussa. Kolmannen, jonka Iran oli rekrytoinut Teheranista Hizbullahin operaation johtajaksi, hallusta löydettiin runsaasti raskauttavia todisteita. DF toteaa, että tämä oli ensimmäinen paljastunut Iranin ja Hizbullahin yhteinen terrorioperaatio.

OPERAATION kohteena oli maan pääkaupungissa vieraileva Israelin armeijan edellinen komentaja Gaby Ashkenazi, sekä useita paikallisvirkailijoita, jotka työskentelevät USA:n ja Israelin kanssa. Iran epäili heidän valmistelevan hyökkäystä Azerbaijanista Iraniin.
Kaksi terrori-iskun kohteena ollutta rabbia ovat Israelissa syntyneitä Azerbaijanin juutalaisyhteisön johtajia Bakussa sekä Ohr Avner Chabad juutalaisessa päiväkoulussa.
DF:n artikkelissa todetaan, että terrorisolun pidättäminen tapahtui viikko sen jälkeen, kun THAIMAASSA paljastuneen ja pidätetyn terrorisolun varastoista löydettiin runsaasti pommintekomateriaalia. Thaimaassa Hizbullahin iskun kohteena oli Bangkokin Chabad-keskus, joka on suurempi kuin Mumbaissa al-Qaidan terroristien v. 2009 tuhoama keskus.
Bakussa suunnitellun iskun päämääränä oli miehittää Chabad-keskus, ottaa sen virkailijoita ja vierailijoita panttivangeiksi ja tuhota keskuksen rakennukset.

IDF:n komentaja Benny Gantz antoi pahaenteisen lausunnon tiistaina 24.01.2012 todeten, että Israel pyrkii turvaamaan kansallista turvallisuuttaan lähellä ja kaukana. ”Rajamme näyttävät nyt rauhallisilta. Mutta juuri samaan aikaan, kun vihollisemme pohjoisessa välttävät iskuja meihin tuskallisten rangaistusten pelossa, Hizbullah ja muut vihamieliset elementit tekevät kaikkensa suorittaakseen julmia terrori-iskuja israelilaisia ja juutalaisia vastaan kaukaisissa paikoissa. Kehotan heitä olemaan testaamatta päättäväisyyttämme.”
DF:n artikkelissa muistutetaan, että Hizbullahin tehtäväluettelossa on vielä kostamatta Hizbullahin sotilasjohtajan Imaad Mughniyehin teloitus Damaskoksessa 12.02.2008 sekä Iranin ydintiedemiehen professori Mostafa Ahamdo Roshanin salamurha Teheranissa tammikuun 11. päivänä 2012. Molemmista syytetään Mossadia ilman todisteita.

DEBKAFILE kertoo artikkelissaan, että pidätetyn Hizbullah-solun johtaja Bakussa oli Iranissa asuva azeri nimeltään Balagardash Dadashov, sekä kaksi paikallista agenttia Rasiv Aliyev ja Ali Huseynov. Heillä oli hallussaan aseita ja räjähteitä, joita he olivat saaneet Iranista tai Armeniasta. Operaation johtajalla Dadashovilla oli hallussaan runsaasti kuvia iskun kohteeksi tarkoitetuista henkilöistä, rakennusten pohjapiirroksia, karttoja sekä rahaa 9 300 USD. Kullekin solun jäsenelle luvattiin 150 000 USD palkkio. http://www.debka.com/article/21677/
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152077#.Tx-mr4H3vO0
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152060#.Tx-nQYH3vO0, http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4180428,00.html

2. ISRAELIN sotilaat ja poliisi pidättivät viimeisten päivien aikana viisi palestiinalais-parlamentin (PLC) Hamas-jäsentä ilmeisenä päämääränään sekoittaa Hamasin vaalivalmisteluja ja -taistelua parlamenttipaikoista Fatahin kanssa. Palestiinalaiset ovat raivoissaan sanoen, että ”Israel on aloittanut Hamasin vastaisen sodan Länsirannalla”.
Kahden maissa tiistaiaamuna IDF:n sotilaat tunkeutuivat Abdel Jabbar Fukahan kotiin Ramallahissa tehden asunnossa perusteellisen tarkastuksen. He pidättivät perheen pään ja kehottivat hänen poikaansa Mujahedia tulemaan kuulusteluihin ensi sunnuntaina.
Sotilaat takavarikoivat dokumentteja, sylimikron sekä kännykän ennen poistumistaan pidättämänsä Abdelin kanssa, jota he kehottivat varaamaan vaatteita mukaansa, sillä ”PLC:n puhemies Aziz Dwaik odottaa häntä”, kuten he sanoivat.

Fukaha oli pidätettynä aiemmin, mutta hänet vapautettiin vankilasta helmikuussa 2011 kärsittyään hänelle langetetun neljän kuukauden tuomion.
PLC:n puhemies Aziz Dwaik pidätettiin viime torstaina hänen ollessaan matkalla Ramallahista kotiinsa Hebronissa. Hänelle annettiin kuuden kuukauden hallinnollinen pidätysmääräys.
Pian Dwaikin pidätyksen jälkeen sotilaat pidättivät PLC:n jäsenen Khaled Tafeshin Betlehemistä.
SUNNUNTAINA Jerusalemin poliisi teki ratsian Punaisen Ristin Kansainvälisen komitean Jerusalemin toimitiloihin Sheikh Jarran lähiössä pidättäen siellä 18 kuukautta pidätystä pakoilleet Hamasin virkailijat Khaled Abu Arafeh ja Muhammad Totah. Sisäministeriö oli aiemmin peruuttanut heidän saamansa Israelin siniset ID-kortit, joilla he nauttivat Israelin terveys- ja muista palveluista sekä vapaan liikkumisoikeuden Israelin alueella.
Totah on PLC:n jäsen, Abu Arafeh toimi Hamasin hallituksen Jerusalemin asiain ministerinä. Muutamaa kuukautta aiemmin Jerusalemin poliisi pidätti kolmannen Punaisen Ristin tiloissa piileskelleen PLC:n Hamas-jäsenen Mahmoud Atoun.

HAMASIN Tulkarmissa toimistoaan pitävät PLC:n Hamas-jäsenet Fathi Qarawi ja Riad Raddad kertoivat saaneensa puhelinviestin Israelin turvallisuusjoukoilta, jotka kehottivat heitä sulkemaan toimistonsa välittömästi. He kertoivat, että käsky oli toinen kuukauden sisällä.
He selittivät median edustajille, että operaation päämääränä on Hamasin toiminnan lopettaminen Juudeassa ja Samariassa, mutta että he tulevat jatkamaan toimintaansa kansansa palvelemiseksi.
Hamasin edustaja Gazassa arvioi, että IDF:n ja poliisin tarkoituksena on estää Hamasin ja Fatahin välisten sovintokeskustelujen onnistuminen. Hän ennakoi samalla, että jos yhtenä motiivina on estää Hamasin vaalivoitto, operaation vaikutus on päinvastainen, sillä se tulee nostamaan Hamasin kansansuosiota.
Hamasin edustaja Mushir al-Masri tuomitsi Israelin toimet PLC:n lainlaatijoita vastaan kutsuen sitä ”kiihkeäksi sodaksi” Hamasia vastaan. Hän vaati ihmisoikeusjärjestöjä painostamaan Israelia, että se vapauttaisi vaaleilla valitut PLC:n Hamas-jäsenet. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=255053

3. PLO:n hallituksen jäsen Hanna Amirah totesi Betlehemissä toimivan MAAN uutistoimiston mukaan, että Ammanissa 25.01. kokoontuva ”rauhankeskustelu” on viimeinen huolimatta EU:n lisätystä painostuksesta niiden jatkamiseksi. EU:n ulkoasiain toimiston johtaja Catherine Ashton saapui eilen Israeliin taivuttaakseen vastahakoiset riitapukarit pitämään nyrkkiin puristetut kätensä taskuissaan, mutta PA:n/PLOn johto on menettänyt mielenkiintonsa. Hamasin johto on kehottanut Fatahia lopettamaan tarpeettomat keskustelut Israelin kanssa. Hamasin toimintaohjelman mukaan vain aseellinen taistelu voi vapauttaa miehitetyt alueet, joihin Hamas laskee kuuluvaksi koko Jordanjoen ja Välimeren välisen alueen.
Hanna Amirah totesi raportin mukaan, ettei Netanyahun hallitus ole tällä kertaa kiinnostunut rauhasta palestiinalaisten kanssa.

ISRAELIN viranomaiset uskovat, ettei PA:n johto uskalla kuitenkaan lopettaa keskusteluja Israelin kanssa, koska sekä Euroopan että maailman mahtivaltiot eivät sitä hyväksy. PA on laskenut strategiansa YK:n turvallisuusneuvostolle jättämänsä Palestiinan valtion perustamis-esityksen varaan, mutta sitä varoitetaan, ettei jäseniään vaihtanut YK:n yleiskokous ja turvallisuusneuvosto ole muuttanut kantaansa myönteisemmäksi.
EU:n virkailija Ashton tapasi eilen Israelin johtavia virkailijoita Peresiä ja Barakia myöten sekä PA:n hallituksen pääministeri Salaam Fayadin vakuuttaen tekevänsä kaikkensa, jotta rohkaisevasti alkaneet suorat keskustelut voivat jatkua kvartetin määräpäivän 20.01. jälkeen.
Kuten tavallista, EU ja kvartetti vaatii, että Netanyahun tulee tehdä luottamusta kasvattia eleitä – vapauttaa pidättämiään ja tuomitsemiaan Fatahin virkailijoita, poistaa tiesulkuja ja antaa PA:n poliiseille enemmän valtaa B- ja C-alueilla - PA:n valvonnan laajentamiseksi.
Ashton vierailee tänään Gazassa, mutta kvartetin politiikan mukaan hän ei tapaa Hamasin hallituksen jäseniä, vaan vierailee UNRWA:n ylläpitämissä laitoksissa Gazassa.
http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=255071

4. UUTISOTSIKOITA
- Turkin parlamentin puhemies Cemil Cicek vastasi Knessetin puhemiehen Reuven Rivlinin vierailukutsuun kieltävästi maan omaksuman rajun Israel-vastaisuuden vuoksi, kertoo turkkilainen päivälehti HURRIYET artikkelissaan. Turkin parlamentin puhemies vastasi, että kutsua harkitaan uudelleen, kun kahdenkeskiset suhteet ovat parantuneet. Turkin pääministeri Erdogan on lähestynyt Hamasia, jonka pääministeri Haniyehille hän levitti punaisen maton ja antoi hänelle valtionpäämiehen vastaanoton hänen käydessään Turkissa. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=255066
- USA:n presidentti Barack Obama vakuutti estävänsä Irania saamasta ydinasetta ja kuulutti maailmalle USA:n ja Israelin välistä yhteistoimintaa ja ystävyyttä, mitä mikään ei voi häiritä. Obama taistelee virkansa puolesta marraskuussa tapahtuvaa vaalia varten. Hänen kansansuosionsa on laskenut ennätysmäisen alas, ja hänen laillisuuttaan yleensä pitää virkaa hallussaan ovat yhä useammat alkaneet kysellä. Häntä vaaditaan tuomarin päätöksellä saapumaan Georgiaan esittääkseen lailliset dokumentit pätevyydestään, joiden julkistamisen hän jäädytti ensimmäiseksi saatuaan Valkoisen Talon avaimet käsiinsä. http://www.jpost.com/VideoArticles/Video/Article.aspx?id=255052
- Juutalaisen halachan mukaan teurastetun lihan saaminen Hollanissa voi joutua kielletyksi, jos sitä koskeva lakiesitys hyväksytään. Israelin tutkijat ovat havainneet, että tainnutettu eläin kärsii enemmän kuin juutalaisen teurastustavan mukainen surmattu eläin. Hollannin lakiesitys jää odottamaan tutkimusten virallisia tuloksia. On omituista, että rituaaliteurastuksen kielto koskee vain juutalaisten suorittamaa, mutta ei esim. muslimien suorittamaa, jota julkisuudessa esitettyjen videoesitysten mukaan voi sanoa julmaksi ja rääkkääväksi. http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=255038
- Juutalainen Joseph Cadarin ohjaama filmi ”Footnote” on arvioitu parhaimmaksi ulkomaiseksi filmiksi, arvostettu Motion Picture Arts and Sciences ilmoitti lauantaina Los Angelesissa. Filmi on ehdokassijalla OSCAR palkinnon saajaksi. http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=254970
- 25 Kiryat Arban ja Hebronin juutalaisjohtajaa laativat yhteisen kirjelmän, jossa he tuomitsevat kovin sanoin 2 viikkoa sitten suoritetun Mitzpe Avichai juutalaisyhteisön raakalaismaisen tuhoamisen. Kirjelmässä kuvataan, miten rajapoliisi ja poliisi tunkeutuivät etäyhteisöön aamuyöstä ilman ollessa 2 astetta ja sateinen. He raastoivat ihmiset vuoteistaan, lapset sängyistään ja äitinsä sylistä ja karkottivat heidät kylmän yön selkään ilman paikkaa, missä nukkua ja toipua järkytyksestään. Poliisit tuhosivat rakennukset ja hajottivat asukkaitten tavarat pitkin maastoa asettaen ne alttiiksi arabien ja ulkomaisten työntekijöitten varastamiselle. Nämä puolustus-ministeriön suunnittelemat ja rajapoliisien ja poliisien usein arabien avustamina suorittamat etäyhteisöjen tuhoamiset ovat lisääntyneet siinä määrin, että niiden taustalla uskotaan olevan Netanyahun hallituksen julkistamaton suunnitelma valmistaa Juudean ja Samarian juutalaisasukkaita väistämätöntä pakkosiirtoa varten 1949 aselepolinjan länsipuolelle, vaikka pääministeri ei sitä julkisesti tunnusta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152081#.Tx_HEoH3vO0
- Israelin lähettiläs YK:ssa Ron Prosor kertoi puheessaan YK:n yleiskokoukselle, että hälytyskellot soivat kimeästi varoittaen Iranin ydinaseen valmistumisesta koska tahansa, minkä jälkeen mitään ei ole enää tehtävissä. Hän sanoi, että YK :n hiljaisuus tulee aiheuttamaan raskaan maksun ihmiskunnalle siksi, ettei se ole puuttunut kysymykseen tarvittavalla ponnella ja päättäväisyydellä. YK:n toimettomuus saa aikaan sen, että Israel on pakotettu valmistautumaan maailmalle kuuluvan velvollisuuden hoitamiseksi asettaen oman kansansa vakavalle vaaralle alttiiksi massiivisen vastahyökkäyksen muodossa Iranilta ja sen alaisilta järjestöiltä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152089#.Tx_Jk4H3vO0

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019