PERJANTAI 21.10.11

1.KVARTETIN seuraava kokous pidetään Jerusalemissa keskiviikkona 26.10.11, ellei aikatauluun tule viime hetken muutoksia. Ne siirrettiin jo kolme päivää myöhemmäksi tuntemattomasta syystä. Kvartetin edustajana Lähi Idässä toimiva Tony Blair vaatii, että Israel ja PA valmistelevat esityksiä kahdesta tärkeimmästä kysymyksestä, rajoista ja turvallisuudesta, joista tulee sopia kolmen kuukauden sisällä. Koska Israelin ja PA:n neuvottelijat eivät enää sovi samaan huoneeseen, kvartetti tapaan heidät erikseen. Tämä tarkoittaa paluuta käytäntöön, joka sai alkunsa Hajj Amin al-Husseinin ollessa Jerusalemin päämuftina 1921 – 1937 Englannin mandaatin aikana. Hajj Hussein oli kiivas antisionisti ja kiihotti palestiinalaiset toistuviin verisiin hyökkäyksiin juutalaisia vastaan.

HAARETZ.COM kertoo artikkelissaan, että pääministeri Netanyahu lupasi maassa vierailevalle Colombian ulkoministerille, että hän on valmis jäädyttämään kaikki hallituksen toimesta ja hallituksen omistamalla maalla tapahtuvat rakennustoimet Juudeassa ja Samariassa saadakseen Abbasin neuvottelupöytään, mutta odottaa ensin Abbasin virallista kantaa ehdotukseen. Pääministerin kanslia kuitenkin kieltää tällaisen lupauksen todellisuuden.
Colombian ulkoministeri Angela Holguin saapui yllätysvierailulle maahan Abbasin Colombian vierailun seurauksena, jonka aikana Colombia lupautui toimimaan välittäjänä Israelin ja PA:n välillä, vaikka maa kieltäytyi tukemasta Fatahin tekemää hakemusta YK:lle omasta valtiosta. Netanyahu tapasi Colombian presidentti Santosin New Yorkissa YK:n yleiskokouksen aikana, jolloin presidentti mainitsi välitysmahdollisuudesta. Hän keskusteli ennen Abbasin käyntiä asiasta ulkoministeri Clintonin kanssa, joka tervehti Santosin esitystä tyydytyksellä.

ABBASIN neuvonantaja Nabil Abu Rudeinah kertoo, että Abbas tarjoaa Hamasille parlamenttivaaleja tammikuussa 2012. Tammikuu on aikaisin mahdollisuus, koska vaaleista tulee ilmoittaa virallisesti kolme kuukautta ennen vaalipäivää. Rudeinah sanoo suositelleensa vaaleja Abbasille, jotta hänen kansansuosionsa todettaisiin virallisesti. Abbasin suosio nousi selvästi hänen YK:n yleiskokouksessa pitämänsä puheen jälkeen, mutta sen kiilto on alkanut himmetä varsinkin ”Hamasin suostuttua vapauttamaan Gilad Shalitin 1027 palestiinalais-vankia vastaan, mihin Abbas ei olisi pystynyt miljoonassa vuodessa”, kuten Zahar toteaa.

HAARETZ.COM kertoo artikkelissaan laveasti Colombian ulkoministeri Holguinin ja Abbasin välisistä keskusteluista, joissa Holguin esitti useita etenemismahdollisuuksia, joihin kuuluvat salaiset keskustelut osapuolten välillä, tai salaiset kolmannen osapuolen välityksellä käytävät keskustelut. Artikkelissa todetaan Netanyahun lupaus rakentamisen osittaisesta jäädyttämisestä testatakseen Abbasin todellisen halukkuuden. Holguin kertoi Abbasin mielialan olevan aallonpohjassa, ja hänen alakuloisuuttaan lisää Hamasin saama riemuvoitto Israelista vankienvaihdon muodossa. Abbas uhkaa erota, ellei hänen valtio-esityksensä etene odotetusti tai elleivät keskustelut Israelin kanssa ala kolmen kuukauden sisällä. Holguinin mukaan Abbas sanoo Israelin toivovan hänen tuhoaan kostaakseen YK-hakemuksen.
Holguinin mukaan Abbas tarvitsee välttämättä raflaavaa edistystä jollain alueella mielialansa kohottamiseksi. Israelin viranomaiset katsovat Abbasin erouhkausten kuuluvan neuvottelu-taktiikkaan, jota palestiinalaisjohtajat Arafatista lähtien toistuvasti käyttävät. He uskovat, että Abbas haluaa mieluummin jatkaa esitystään YK:lle ilman keskusteluja Israelin kanssa.
http://www.haaretz.com/print-edition/news/netanyahu-agrees-to-freeze-west-bank-construction-in-bid-to-resume-talks-1.391159, http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=242596

2. LIBYAN itsevaltainen ja omaperäinen diktaattori Muammar Gaddafi sai surmansa eilen olosuhteissa, joista media esittää useita versioita. Ensimmäisen uutisen mukaan hän sai surmansa liittoutuneitten ilmaiskussa. Toisen ja yleistyneen version mukaan hän yritti pienen autokolonnan kanssa murtautua ulos Sirten kaupungista, mutta haavoittui ranskalaiskoneitten iskettyä autosaattuetta vastaan. Kapinalliset kaivoivat viemäriputkeen piiloutuneen Gaddafin haavoittuneena ja verissään, ja retuuttivat häntä pitkin katuja käsipuolesta tukien, lopulta ruhjoen hänet tohjoksi verenhimoiseksi kiihottuneen kansanjoukon käsissä. Hänen verisestä ja runnellusta ruumiistaan otettuja kuvia levitettiin maailmalle median kautta. Kapinallisten muodostama kansallinen siirtymäkauden neuvosto (NTC) vakuuttaa, ettei se ollut antanut käskyä surmata Gaddafia, jos hänet löydetään elävänä.
Lähi Idässä yleinen kiintymys vereen ja sen näkemisen kiihottava vaikutus raivoon, joka kohdistuu vielä surmattujen ruumiiseen, tuli toistuvasti esiin juutalaisten ja muslimiarabien välisissä taisteluissa, joissa arabi häpäisivät monin tavoin surmaamiensa juutalaisten ruumiita katkoen jäseniä ja varsinkin sukuelimiä, joita tungettiin ruumiiden suuhun, tai ruumiin vatsa viillettiin auki ja sinne työnnettiin kiviä ja soraa.
Onkohan tässä toteutunut Hesekielin sanoma Edomille: ”Niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra, Herra, Minä teen sinut verivirraksi (Edom), ja veri on sinua vainoava, totisesti, vereen saakka sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava.” (Hes.35:6)
Kapinallisten antamien tietojen mukaan Muammar Gaddafin poika Seif-al-Islam Gaddafi haavoittui ranskalaiskoneitten iskussa. Hänet vietiin sairaalaan ja on nyt NTC:n vankina. Myös Muammar Gaddafin poika Motassim sai surmansa samassa yhteydessä.
Presidentti Muammar Gaddafi haudattaneen salaiseen paikkaan Misratassa perjantaina ilman ulkopuolisia tai omaisia. http://www.jpost.com/VideoArticles/Video/Article.aspx?id=242583

Presidentti Muammar Gaddafi oli tyypillinen beduiinipäällikkö, jäänne menneiltä vuosisadoilta, omapäinen ja itsevarma, jolle ihmishengellä oli merkitystä vain klaaninsa jäsenenä.
Hänet olisi pitänyt säilyttää hengissä ja pitää kuin häkkieläintä, jota näytetään vierailijoille.
Tapa, jolla länsivallat YK:n sinilipun suojassa päättivät Libyan ilmatilan saarrosta ja armottomien ilmaiskujen aloittamisesta suojatonta valtiota vastaan – Libyalla oli runsaasti aseita, myös ilmatorjuntaohjuksia, mutta ehkä Gaddafi unohti opettaa niiden käytön – aiheuttaen miljardien USD kansallisten rakennusten ja omaisuuden tuhoamisen sekä lukemattomien siviilien kuoleman jahdatessaan Gaddafia ja hänen sotilaitaan YK:lta saamansa mandaatin mukaan, nostattaa lukuisia kysymyksiä.
Mitä takeita niillä oli, että kapinalliset, joita ne ilmaiskuillaan tukivat, tulevat perustamaan demokraattisen ja länsimaisesti hallitun valtion? Sikäli kuin sieltä tuleviin uutisiin on uskomista, kapinallisten joukko on mitä kirjavin ja sekavin joukko onnenonkijoita ja seikkailijoita, joita salaisesti ohjaavat islamin ääriainekset al-Gaidasta ja Muslimiveljes-kunnasta lähtien, jolla on koulutusleirejä lähivaltioissa, joista käsin ne suunnittelevat iskuja lähialueen hallituksia vastaan.
Länsimaitten tekopyhä sota Libyaa vastaan iskulauseella: ”Vastuu suojella”, herättää sekin kysymyksiä, sillä se on George Sorosin taloudellisesti tukeman kansainvälisen marxistisen liikkeen tunnuksena. Olisi ollut aidompaa kertoa, että kysymys on Libyan öljystä, josta kilpailee myös Kiina, sen sijaan, että ne pommittivat takapajuisen valtion sata vuotta taaksepäin voidakseen nyt ilmoittaa presidentti Bushin tapaan murskattuaan Irakin armeijan: ”Tehtävä suoritettu”, ja pyyhkiä veren tahraamat kätensä YK:n peruskirjaan.

DEBKAFILE (DF), jolla on omia tietolähteitään, kertoo, että Gaddafin löysi NATO:n salainen joukko-osasto, joskaan osaston kansalaisuutta ei tiedetä. Ne ampuivat Gaddafia jalkoihin ja luovuttivat hänet kapinallisille. Tämä oikeuttaa kysymyksen, ilmoittivatko nämä joukot Gaddafin autosaattueen lähdön ja olinpaikan Ranskan ilmavoimille, jotka iskivät siihen ohjuksillaan? Täten luovuttamalla Gaddafin kapinallisille NATO:n osuus taisteluissa ei paljastunut, sillä YK:n antamassa mandaatissa NATO:n maajoukkojen käyttö kiellettiin.
DF arvioi, että Muammar Gaddafin omat beduiiniklaanit Warfalla, Al-Awaqir ja Magariha Libyan eteläosissa eivät jätä kostamatta päällikkönsä surmaamista maan itäosan heimojen toimesta. Verikosto elää edelleen voimallisena Lähi Idässä ja Afrikassa. http://www.debka.com/article/21400/

3. GILAD SHALITIN vapauttamiseksi vapautetut 1027 palestiinalaisvankia on aiheuttanut muiden seurausten lisäksi Hamasin nousun Israelin arabien keskuudessa, kertoo INN. Tusinoittain Israelin arabeja vaati torstaina Sharon vankilan ulkopuolella pitämässään mielenosoituksessa, että arabimuslimien tulee siepata lisää IDF:n sotilaita ja siviilejä vielä vankiloissa olevien palestiinalaisvankien vapauttamiseksi. He heiluttivat palestiinalaisten nelivärisiä lippuja, ja 12 pidätettiin heidän kieltäytyessä poistumaan paikalta.
Vapautettujen palestiinalaisvankien joukossa oli ainakin yksi Israelin arabi, joka oli osallistunut IDF:n sotilaan sieppaamiseen. Netanyahun henkistä voimaa ja johtajuutta on kiitelty hänen pystyessä vakuuttamaan vaihtoa vastustavat, että se oli tarpeellinen ja se oli tehtävä nyt. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148942#.TqEwHnL3vO0

4. UUTISOTSIKOITA
- Terrorin uhrien omaisten liitto ALMAGOR aloitti kampanjan, jolla he vaativat kuoleman-rangaistuksen ottamista käyttöön raskaita rikoksia tehneille terroristeille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148938#.TqEyWXL3vO0
- Tiistaina vapautetusta 477:stä terroristista 131 vapautettiin Gazan kaistalle, jossa heidät otettiin vastaan kansallissankareina. Hamas lupasi lisäksi jokaiselle vapautetulle 2000 USD palkkion hyvin tehdystä työstä. Uutiset kertovat, että palestiinalaistytöt kilpailevat näistä ”sankareista”. 15 terroristia kuljetettiin Qatariin ja 16 Syyriaan, Jordania sai yhden. Heidät lennätettiin Kairon lentokentältä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148933#.TqEyxnL3vO0
- Mahmoud Abbas kertoi TIME lehdelle, että Olmert lupasi hänelle useassa tilanteessa vapauttaa enemmän ja tärkeämpiä vankeja kuin mitä Hamas sai. Abbas, joka uhkui voitonvarmuutta ja itsetuntoa YK:n puheensa aikana, vaikuttaa nyt sulhaselta, jonka morsian on lähtenyt toisen matkaan jättäen hänet soittelemaan lehdellä. Abbas kertoi näitä TIME lehden haastattelussa lisäten, että Olmert pyysi häntä vaikenemaan asiasta. Hän kertoi myös Netanyahun luvanneen kaikenlaisia myönnytyksiä, ja että amerikkalaiset lupasivat samoin taivuttaa Netanyahu myönnytyksiin, mutta että hän kieltäytyi, koska Israel olisi vedonnut niihin rauhankeskusteluissa, mitä hän ei halunnut. Hän vaati, että tullakseen vakuuttuneeksi Olmertin lupauksista, hänen tulee pyytää Olmertin avustajien kirjoituksia, koska he rekisteröivät kaikki keskustelut. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4137223,00.html
- YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee PA:n tekemää hakemusta kokouksessaan 11.11.2011. PA:n lupaaman tarvittavan yhdeksän maan tukeminen ei ole ollenkaan varmaa, mikä pelastaisi Obaman veto-oikeuden käyttämisestä. Abbas tiettävästi jatkaa vielä epävarmojen maitten vikittelyä esityksensä taakse. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4137096,00.html
- Hizbullahin kolmen hengen delegaatio otettiin vastaan Moskovassa keskiviikkona Hizbullahin kansanedustajan Mohammad Raadin johdolla. Tämä on Hizbullahin ensimmäinen virallinen vierailu Kremlissä, kertoo Hizbullahin As-Star lehti. Vierailun aikana keskustellaan alueen kehityksestä ja varsinkin Syyrian protesteista, joita Hizbullah aluksi kannatti ja sen jäseniä palveli Syyrian turvallisuusjoukoissa mielen-osoitusten alkuvaiheissa, mutta joista se on nyt vetäytynyt Assadin joutuessa yhä enemmän kansainväliseen saartoon. Venäjä tuskin kuitenkaan poistaa tukeaan Assadin hallitukselta, sillä Venäjän laivastolla on laivastoasemat Latakiassa ja Tartussa, joita se laajentaa ja varustaa, ja yhteistyösopimukset Syyrian kanssa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/148925#.TqE39HL3vO0
- Ariel Sharonin poika Gilad kertoo New York Times lehden haastattelussa tiistaina, että Gazan vetäytymisoperaatio oli hänen ideansa. Hän kertoi myös, että hänen isänsä, joka on ollut koomassa lähes kuusi vuotta, näyttää paremmalta, hänellä on punaa poskissaan ja hän liikuttaa sormiaan pyydettäessä. Hän kertoi isänsä pettyneen pahan kerran, kun Netanyahu pääministerinä lupasi hänelle talousministeriön, mutta perui sen, jolloin Ariel Sharon meni Netanyahun toimiston ovelle ja sanoi: ”Valehtelija olit ja valehtelijana pysyt.” Gilad Sharon sanoo myös, että Netanyahu osoittautui paitsi petturiksi myös pelkuriksi Gazan operaation aikana. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4137243,00.html
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4137243,00.html

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019