PERJANTAI 26.08.11

1. VIIKON kestäneen väkivalta-aallon jälkeen, joka surmasi kymmeniä ihmisiä sekä Israelissa että Gazassa mielettömässä kaksintaistelussa molemmat kädet sidottuina – ja usein silmätkin – Islamic Jihad ilmoittaa allekirjoittaneensa uuden tulitauon, jonka kätilöinä toimivat YK ja Egypti. Yllättävä ilmoitus annettiin aikaisin perjantaiaamuna. Siitä kertoi medialle Nafaz Azam, yksi Islamic Jihadin johtohenkilöistä.

Ilmoitusta edelsi muutamaa tuntia aiemmin kahden Jihadin kenttäoperaattorin kuolema IAF:n ohjuksesta heidän ajaessaan moottoripyörällä Gazassa. IDF:n ilmoituksen mukaan heidät havaittiin pian sen jälkeen, kun Islamic Jihadin ampuma raketti osui Erez-terminaaliin rajanylityspaikalla aiheuttaen suurta tuhoa. Tämän terminaalin kautta vietiin Gazaan välttämättömyystarvikkeita, kuten lääkkeitä ja sidontatarvikkeita. Gazan terroristit ovat toistuvasti laukoneet rakettejaan kohti terminaaleja, joiden kautta he saavat jokapäiväisessä elämässään tarvitsemiaan tarvikkeita ja ruokatarpeita.
Tämä osoittaa terroristien vähän välittävän heidän toimintansa omalle kansalleen aiheuttamistaan menetyksistä, tärkeintä heidän kannaltaan ovat raflaavat uutiset tuhon ja verentahrimin uutiskuvin.
Joka tapauksessa Israelin radio ilmoitti aamulla tulitauon jo alkaneen. Sopii vain katsoa, kuka sen ensimmäisenä rikkoo jollain tekosyyllä. Islamic Jihad uhosi ilmoituksessaan päivää aiemmin lisäävänsä rakettiensa kantomatkaa ja tehoa saadakseen niiden uhkaaman miljoonan israelilaisen määrän nostetuksi kolminkertaiseksi.
http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=235493

2. GAZAN terroristit ampuivat ainakin 15 rakettia eilen Israeliin, edellisen päivän saldo oli yli 20 rakettia. Eilisen raketit putoilivat enimmäkseen Ashkelonin ja Shaar HaNegevin alueille, useimmat aukeille pelloille aiheuttamatta välittömiä aineellisia tai henkilövahinkoja. Yksi raketeista putosi Erez-terminaaliin, jonka kautta gazalaiset tulevat Israelin puolelle saadakseen lääkintähoitoa, mitä Gazassa ei ole tarjolla. Näiden hoidettavien laskut maksaa usein Israelin valtio kyselemättä, koska useimmilla ei ole varaa korkeisiin sairaalamaksuihin.
Terminaaliin raketit laukaissut kahden miehen solu kuoli IAF:n ohjuksesta pian sen jälkeen.

PALESTIINALAISLÄHTEET kertovat, että 10 ihmistä kuoli keskiviikkona alkaneiden kiivaiden hyökkäysten aikana, ja että uhrien kokonaismäärä viime viikon torstaista lähtien on 22 palestiinalaista. IDF:n ilmoituksen mukaan suurin osa heistä on tunnettuja terroristeja.

PUOLUSTUSMINISTERI Ehud Barak paukuttaa itseään selkään innostuneena sanoen olevansa erittäin tyytyväinen surmattujen määrään, koska se kertoo palestiinalaisille, ettei ole viisasta yrittää vetää verta israelilaisten nenästä. ”Olen erittäin tyytyväinen saavutuksesta, sillä se viestittää, että me olemme tosissamme emmekä hyväksy kansalaistemme massamurhia teillämme”, Barak analysoi.
Kotirintaman johto antoi ohjeita rakettitulen alla asuvalle miljoonalle israelilaiselle peruuttaen kaikki julkiset tilaisuudet ja kehottaen heitä pysyttelemään suojatuissa tiloissa tai lähellä niitä nopeaa siirtymistä varten hälytysäänen varoittamina.

IDF pysyttelee korkeassa hälytystilassa Egyptin rajan tuntumassa saatuaan tiedustelutietoja uudesta suuren luokan terrori-iskusta rajan läheisyydessä.
Uutiset kertovat Shin Betin saaneen tiedon edellisestä terrori-iskusta ja antaneen IDF:n johdolle tietoja terrorisoluista, joiden se uskoi suunnittelevan iskua etelässä. IDF:n johto kuitenkin päätti jättää toimimatta iskemällä soluihin niiden ollessa vielä Gazan kaistalla peläten iskujen aiheuttavan Gazan terrorijärjestöjen vastaiskut Israeliin. Tätä voidaan pitää karkeana arviointivirheenä IDF:n johdon taholta, sillä kahdeksan israelilaista surmattiin ja 35 haavoittui terrori-iskuissa torstaina, ja sen jälkeen Gazasta on ammuttu pitkästi toistasataa kranaattia ja rakettia Israeliin surmaten useita ja haavoittaen kymmeniä sekä terrorisoiden siviiliväestöä laajalla alueella Gazan rajan tuntumassa. Shin Bet myöhemmin kielsi antaneensa ennakkotietoja terrori-iskuista Egyptistä, kuten Army Radio kertoi. Pääministerin kanslia kehotti israelilaisia lähtemään Siinailta välittömästi. http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=235472

3. ”Pelolla ei ole tuoksua eikä ääntä, mutta sillä on väri: punainen”, kertoo Sderotin mielenterveysklinikan johtaja hoitaessaan yhä laajenevaa joukkoa kansalaisia, jotka kärsivät PTSD-oireista (Traumaattisen Stressin jälkeisistä Häiriötiloista).
JP:n artikkelissa todetaan, että median keskittyessä laskemaan iskujen ja vastaiskujen määrää sekä niissä kuolleitten tai haavoittuneiden siviilien ja aktivistien menehtymiseen, yli miljoona Israelin kansalaista elää jatkuvan psykologisen tuhon alaisena, joiden vaikutukset voivat kestää loppuiän rakettien ja kranaattien putoillessa murhaavin aikomuksin ja seurauksin kirkkaalta taivaalta pystymättä millään tavoin vaikuttamaan asiaan tai arvaamatta, kenen vuoro on joutua niiden kohteeksi.

RAKETTITULEN keskus on ollut Sderotin kaupunki, jonka alueelle terroristit ovat laukoneet yli 8 000 rakettia vuoden 2000 jälkeen. Räjähtäneiden rakettien jäännöksiä on koottu korkeiksi pinoiksi täyttäen pari normaalikokoista huonetta, joita näytetään korkeille vieraille kuin arvostettuja muinaisjäännöksiä. Kuinka moni pinot nähnyt korkea kansanjohtaja on kuitenkaan millään tavoin pystynyt näkemään valheverhonsa takaa juutalaisen kansan kärsimykset, joita se ei ole ansainnut, ja sen oikeutta puolustautua?

Tri Adriana Katz kertoo väsyneen tuntuisesti, että klinikka on toiminut Sderotissa nyt 11 vuotta. IDF:n surmattua kaksi Islamic Jihadin terroristia keskiviikkona Katzin johtama mielenterveysklinikka täyttyi hätääntyneistä ihmisistä. He ovat ihmisiä, jotka odottavat aina Gazassa tapahtuneen iskun jälkeen jotain pahaa tapahtuvaksi heille. Ahdistus alkaa ennen raketti-iskua ja jatkuu loputtomiin sen jälkeen, Katz selittää JP:n toimittajalle.
Hän muutti rakettien vaikutusalueelle Ashkeloniin 2008 ja kertoo, että cast lead operaation jälkeisen ns. rauhallisen kauden jälkeen alueelle on ammuttu yli 900 rakettia ja kranaattia.
Hän kertoo, että kysymys on normaaleista ihmisistä, jotka käyvät töissä ja elävät normaalia perhe-elämää, mutta rakettiuhan alla he eivät uskalla mennä ulos kaduilla ja puistoihin kuten normaalisti. Katz toteaa kauhulla, että jatkuva stressi kehittää ihmisissä schizophreniaa, ja tätä tapahtuu kaikissa iskujen kohteiksi joutuneissa kaupungeissa, myös Beershebassa.

JATKUVA stressi vaikuttaa paljolti samalla tavoin lapsiin, jotka helposti vaistoavat vanhempiensa jännityksen ja pelon, mikä aiheuttaa heissä turvattomuutta. Tämä ilmenee häiriöinä kouluedistymisessä, vuoteen kastelemisena ja käyttäytymishäiriöinä. Eivätkä samantapaiset oireet ja kehitysmuodot ole vieraita aikuisillakaan. Hän kertoo itsekin ensin pitäneensä raketteja vain isojen ihmisten leikkikaluina, ennen kuin alkoi havaita, miten ne syövät ihmisten mielenterveyttä, mitä ei ole Israelissa laajemmin tajuttu. http://www.jpost.com/Features/FrontLines/Article.aspx?id=235497

4. UUTISOTSIKOITA
- Barak karauttaa yli Camp Davidin rauhansopimuksen, otsikoi INN artikkelinsa, jossa kerrotaan IDF:n sallivan Egyptin armeijan joukkojen oleellisen vahvistamisen Gazan kaistalla. Barak puolustelee omaa kantaansa ”Economistille” todeten, että taktiset seikat ovat tässä tärkeämpiä kuin strategia. Artikkelin mukaan Barak on laillistanut Egyptin armeijan kanssa tehdyn rauhansopimuksen ylittävän järjestelyn, jonka rikkominen olisi normaalisti vaatinut ainakin julkisen keskustelun Knessetissä, koska se oleellisesti vaikuttaa Israelin puolustus-järjestelmiin tilanteessa, jossa Egyptin seuraava hallitus tämän hetken näyttöjen perusteella arvioiden tulee olemaan Israelille vihamielinen ääri-islamilainen Muslimiveljeskunta. Pääministeri Netanyahu on artikkelin mukaan hyväksynyt Barakin päätöksen. Tämä Barakin rauhan-kumppaniksi nostama Muslimiveljeskunta järjestää tänään perjantaina ”miljoonamarssin” Egyptissä, jonka tarkoituksena on kiihdyttää Egyptin kansaa Israelia vastaan. Vain pari päivää aiemmin veljeskunnan ”teologi” piti tulenkivenkatkuisen puheen, jossa hän kehottaa egyptiläisiä tuhoamaan sionistit, jos he nousevat heitä vastaan. Economist-lehti lisää artikkelissaan, etteivät uudet egyptiläiset joukot Siinailla ole tilapäisesti, vaan tulevat olemaan siellä pysyvästi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147229#.TldXRF0mKK8
- Euroopan maiden taloudellisten vaikeuksien riepotellessa useita vakiintuneiksi kuviteltuja maita EU-johtajien parissa on nostettu esiin kysymys, miten järkevää on lapioida 500 miljoonaa Euroa vuosittain PA:n pohjattomaan pussiin sen jatkuvien kassavajauksien vuoksi, mistä syytetään Israelia, vaikkei sillä ole mitään tekemistä asian kanssa. PA.n suurin harha on elää ulkomaisten tukiaisten varassa, 40-50 % menoista katetaan joko länsimaista tai arabimaista tulleilla lahjavaroilla, joiden käyttöä ei useista vaatimuksista huolimatta ole pystytty seuraamaan. Pahin puute on arabimaitten, Saudi Arabian ja Persianlahden öljymaitten, haluttomuus investoida PA:n erittäin epävarmaan kohteeseen, mikä voi romahtaa koska tahansa. Kuten sielläkin hyvin tiedetään, korruptio PA:n johdossa ulottuu korkeimpaan johtoon saakka. Mohammed Dahlan vaati äskettäin selvitettäväksi, minne Abbas on piilottanut Palestiinan investointi- ja kehitysrahaston varoja 1.3 miljardia USD. Tätä rahastoa valvoi Jasser Arafat, mutta hänen kaaduttuaan Aidsiin Abbas peri rahaston valvonnan. Tämä on kuitenkin vasta jäävuoren huippu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147221#.Tldac10mKK8
- Egyptin turvallisuusjoukot ovat saaneet varoituksia, että al-Qaidaan tukeutuvat järjestöt suunnittelevat iskuja Suezin kanavalla. Tämä on pannut monet hälytyskellot soimaan paitsi Egyptissä muuallakin maailmalla, sillä paitsi että kanava on Egyptille tärkeä tulolähde, sen kautta kulkee suuri osan maailman kaupan ja öljyn kuljetuksia, joiden häiriöt voisivat pahoin järkyttää maailmantalouden tasapainoa. Terrorijärjestöjen toiminta Siinailla on selvästi aktivoitunut Mubarakin hallinnon jälkeen, mikä järkyttää sekä Egyptin että Israelin turvallisuutta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147227#.TlddDF0mKK8
- Asiantuntijat hämmästelevät, missä ovat Muammar Gaddafin huippuhienot aseet ja ohjukset, ja ennen kaikkea, missä ovat hänen suuret biologiset ja kemialliset aseensa? IAEA:n entinen viranomainen jopa epäili, että joku laboratorio Libyassa voi koota ydinmateriaalia ns. likaisen ydinpommin rakentamiseksi. Pelkona on, että nurkkaan ahdettu diktaattori, jolla on vielä laaja kannatus Libyassa ainakin oman heimonsa keskuudessa, voi vaikka ihan kokeilumielessä tai kostoksi avata muutaman kielletyn purkin, jonka kannessa on pääkallon ja sääriluiden kuvat. Gaddafi kuvaa kapinallisia rotiksi ja heidän länsimaisia avustajiaan ristiretkeläisiksi, ja kehottaa Libyan kansaa marssimaan Tripoliin, ja puhdistaa se noista vääräuskoisista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147220#.TldgP10mKK8
- Israelin pankin arvio vuoden inflaatiosta laskettiin 2.5%:in. Tähän vaikuttaa etenkin maailmankaupan hiljeneminen, mitä ei kuitenkaan vielä pidetä pahana. Peruskorko laskettaneen 3.5 %:sta kolmeen. Outoa talouden kannalta on se, että teollisuus kärsii työvoiman puutteesta. Työttömyysaste on 5.7 %:n luokkaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147214#.TldgqV0mKK8
- Miljoonien ihmisten pappi Nigeriasta Enoch Abejare Adeboye on vierailulla Israelissa. Hänen Redeemed Christ Church of God (RCCG) järjestöllä on seurakuntia sadassa maassa ja häntä pidetään yhtenä maailman viidestäkymmenestä vaikutus-valtaisimmista henkilöistä. Häntä kutsutaan Afrikan paaviksi. Israelissa hän tapaa pääministeri ja presidentin, hänen isäntänään toimii Samarian neuvoston johtaja Gershon Mesika. Adeboye totesi, että heti kun joku ihminen saa erityisaseman Jumalan silmissä, ihmiset alkavat vihata häntä. Hän esitti Israelin tukensa näin: ”En pysty näkemään, miten joku voi ajatella, etteivät juutalaiset saisi asua kotimaassaan? Uskoakseni miten hartaasti he yrittävätkin, he eivät onnistu karkottamaan Israelin kansaa paikasta, jonka Jumala antoi heidän esi-isilleen.” http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/147219#.Tldht10mKK8
- Iran aloitti uuden vaarallisen leikin Persianlahdella. Ketaeb Hizbullah in Irak, jota pidetään Iranin peitejärjestönä, ampui raketteja Irakista Kuwaitiin. Raketit räjähtivät aukealla alueella, mutta niiden tarkoituksena oli varoittaa, jotta Kuwait lopettaisi suuren Mubarakin satamalaitoksen rakentamisen Boubiyan saarella vastapäätä Irania. Sataman lasketaan valmistuvan 2016, mutta Iran väittää sen häiritsevän vapaata merenkulkua alueella. http://www.debka.com/article/21244/


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019