SUNNUNTAI 03.07.11

1. FLOTILLA II:n seilaaminen Gazaan on viivästynyt monenlaisten ongelmien vuoksi. Sekä Kreikan että Kyproksen viranomaiset kielsivät laivojen lähdön satamistaan, jos niiden päämäärä on Gaza. Muutamilla aluksilla on ilmennyt ongelmia joko potkurien tai moottoriin johtavien putkistojen vahingoittumisen vuoksi, mistä flotillan järjestäjät syyttävät ilman perusteita Israelia. Turkin poliisi havaitsi tutkittuaan siellä satamassa odottavalle laivalle sattuneita vaurioita, etteivät ne johdu tahallisesta sabotaasista.

Kreikan poliisi pidätti amerikkalaisen laivan ”Audicity of Hope” kapteenin viranomaisten antamien määräysten rikkomisesta. Alus yritti päästä satamasta avomerelle vastoin kieltoa. Aluksen kapteeni joutuu tiistaina vastaamaan oikeudessa viranomaisten syytöksiin.
Nämä kaikki ilmaisevat koko seikkailun poliittisen luonteen ainoana tarkoituksenaan Israelin saattaminen huonoon valoon pakottamalla Israelin viranomaiset vastaamaan voimalla heidän yrityksiinsä murtaa Gazan kansainvälisen lain tunnustama kauppasaarto.

Turkki onneksi havaitsi ajoissa menettävänsä poliittisesti liikaa antautumalla arveluttavien järjestöjen tukijaksi ja sanoutui irti operaatiosta, mikä pakotti turkkilaisen IHH-järjestön myös perumaan osallistumisensa. Flotilla I:n tunnukseksi noussut Mavi Marmara alus päätettiin jättää kotisatamaan selityksellä, etteivät aluksessa tehdyt korjaustyöt olleet valmistuneet ajoissa, kuten satamaviranomaiset ilmoittivat.

KÄSKYN Gazaan menevien laivojen estämiseksi antoi Kreikan asukkaitten turvallisuus-ministeriö. Ministeri C Papoutis sanoi lausunnossaan: ”Hellenistisen rannikkovartion päämaja kaikille rannikkovartio-viranomaisille: Kaikki tarvittavat menetelmät on tehty annetun päätöksen toteuttamiseksi.” Lausunnossa todetaan edelleen, että itäisen Välimeren laajempaa merialuetta valvotaan jatkuvasti elektronisilla valvontalaitteilla - mahdollisuuksien mukaan - Gazan flotillaan osallistuvien alusten liikkeiden seuraamiseksi.
Kypros antoi vastaavan kiellon aiemmin, Kreikka seurasi sitä perjantaina.

KVARTETTI, USA, EU, YK ja Venäjä, antoi myös oman lausuntonsa, jossa se kehottaa kaikkia hallituksia tekemään voitavansa estääkseen protestilaivojen matkan Gazaan: ”Kvartetti kehottaa vakavasti kaikkia niitä, jotka haluavat viedä tavaroita Gazan kansalle, käyttämään hyväksyttyjä kanavia, että heidän viemänsä tavarat voidaan tarkastaa ja saattaa kohteisiinsa virallisten maa-asemien kautta,” sanotaan kvartetin lausunnossa, jossa todetaan Israelin lailliset oikeudet turvallisuutensa takaamiseen, jotka tulee turvata. Lausunnossa todetaan, että ”kvartetti on sitoutunut työskentelemään yhdessä Israelin, Egyptin ja kansainvälisen yhteisön kanssa estääkseen laittoman aseitten ja ammusten viemisen Gazaan” kuitenkin painottaen, että ”Gazan asukkaitten liikkumavapaus on myös turvattava”, jonka rajoittamista lausunnossa kuvataan ”kestämättömäksi”.
Kvartetin lausunnossa todetaan, että vaikka parannusta tilanteessa on tapahtunut, paljon on vielä tehtävissä. Siinä todetaan: ”Kvartetin jäsenet jatkavat Israelin painostamista, jotta se toteuttaisi kesäkuun 2010 toimintapäätökset jatkuvien merkittävien askeleitten ottamiseksi Gazan tilanteen kohentamiseksi YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1860 mukaan.” (vuodelta 2009). Flotilla II:n järjestäjät uskovat pääsevänsä merelle viikon aikana. http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=227600

2. DEBKAFILE toteaa artikkelissaan, että yksi flotilla II:n matkustajista on Hamasin ”ulkoministeriön johtajan” Khaled Mashaalin vävy Hamoud Tareq, joka ei varmaan koskaan edes painajaisissaan kuvitellut mahdolliseksi, että Turkki ja Kreikka voisivat estää heidän matkansa. DF arvioi lisäksi, että järjestäjien yksi tavoite oli Israelin ja Kreikan suhteitten häiritseminen, mikä uusien käänteiden valossa näyttää entisestään vahvistuneen.

ISRAELIN liikenneministeri Yisrael Katz kertoo, että Hamasin jäseniä ja ulkomaisia tukijoita on tarkoitus lennättää Ben Gurionin lentokentän kautta Israeliin perjantaina 08.07.2011, jotta he voisivat osallistua Gazan rajalla suunniteltuun massamielenosoitukseen Gazan saartoa vastaan. Tämä lienee myös päivä, jolloin flotilla II:n oli määrä pyrkiä murtamaan Gazan merisaarto. Israeliin lentoteitse pyrkivät käyttänevät eri reittejä matkallaan Gazan rajalle.
Viranomaiset toteavat, että jos matkustajien todetaan tulevan maahan tällaista tarkoitusta varten, heitä kohdellaan sen mukaisesti. http://www.debka.com/article/21080/
3. ISRAELIN poliisi jatkaa tunnettujen rabbien kuulusteluja heidän antamiansa Yitzharin rabbi Yitzhak Shapiran kirjoittaman kirjan ”Torat Hamelech” tukemiseksi antamien lausuntojen vuoksi. Tänä aamuna Shasin hengellisen johtaja entisen ylirabbin Ovadia Yosefin poika rabbi Yaacov Yosef joutui poliisin pidättämäksi kuulusteluja varten, mutta hänet vapautettiin vähän ajan kuluttua. Ennen sapattia levinneen huhun hänen mahdollisesta pidättämisestään tullessa julkiseksi sadoittain yeshiva-opiskelijoita kokoontui hänen asuntonsa lähelle vastalauseeksi.
Tämä pidätys näyttää sujuneen ilman julkista protestointia.

ENTINEN korkeimman oikeuden tuomari Yaacov Turkel sanoi, etteivät rabbien yksityisesti antamat lausunnot ole kovin merkittäviä, koska ne ovat heidän tutkimustensa tuloksia, eikä heitä niiden perusteella voida syyttää yleisestä kiihotuksesta. Turkel syyttää poliisia - tai kuka pidätysmääräykset antoikin - tahdittomasta menettelystä, koska sekä Kiryat Aban päärabbi Dov Lior että rabbi Yaacov Yosef ovat kirjoittaneet mielipiteensä selkeästi ja yksiselitteisesti, minkä johdosta jos poliisi halusi lisätietoja, pelkkä puhelinsoitto olisi riittänyt.
”Arvostetun hengellisen johtajan julkinen pidättäminen tunnetun rikollisen tavoin on paljon vakavampi kansan kiihottaminen kuin rabbin kirjoittama lausunto toisen rabbin kirjasta”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145362

HALLITUSPUOLUEITTEN yhteistoiminnan puheenjohtaja Zeev Elkin (Likud) vieraili rabbi Dov Liorin kotona Kiryat Arbassa perjantaina vahvistaakseen rabbia pidätyksen johdosta.
Elkin sanoi pidätyksen olleen tarpeettoman ja lapsellisen eikä siihen ollut mitään syytä. Hän sanoi tulleensa vahvistamaan rabbi Lioria, mutta totesi itse tulleensa vahvistetuksi rabbi Liorin sanoista. Hän sanoi rabbi puhuneen kauniisti Israelista, sen instituutioista ja kehottaneen palvelemaan Israelin puolustusvoimissa. Pääministeri sekaantui juttuun aiheettomasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145344

4. SYYRIAN mielenosoitukset jatkuivat viikonvaihteen aikana, jopa suuremmin joukoin kuin aiemmin. Panssarien ja helikopterien tukemat Assadin joukot jatkoivat sotilasoperaatiotaan Idlibin provinssissa maan luoteisosassa. Ihmisoikeustarkkailija, tunnettu juristi Omar Idibi, sanoi, että sotilaat surmasivat 14 kyläläistä.
Homsin kaupungissa, Damaskoksen lähiöissä sekä Välimeren rannikkokaupungissa Latakiassa, turvallisuusjoukot ampuivat 10 ihmistä, Idibi kertoi.

PAHIMMAT mielenosoitusten taltuttamiseksi tarkoitetut siviilien surmaamiset ovat tapahtuneet Haman kaupungissa. Kuukausi sitten aktivistien mukaan turvallisuusjoukot surmasivat 60 kaupunkilaista mielenosoituksen aikana. Perjantain rukousten jälkeen suurin kansanjoukko sitten protestien alettua valui kaduille Hamasissa. Tätä kaupunkia kohtasi Bashar Assadin isän Hafez Assadin viha sen noustua hänen valtaansa vastaan 1982. Hafez Assad lähetti paikalle sotilaansa, jotka surmasivat 20 000 – 30 000 siviiliä, miehiä, naisia ja lapsia, jotka kuuluivat Muslimiveljes-kuntaan, tuhoten heidän kaupunginosansa kokonaan ja tasoittaen jäljet. Viikonvaihteen kuolinuhreista Hamassa ei ole tietoa, mutta Bashar Assad erotti Haman provinssin kuvernöörin Ahmad Khaled Abdulazizin siksi, ettei hän pystynyt estämään mielenosoituksia. Pari muuta kuvernööriä erotettiin jo aiemmin.

TOSRTAINA the Guardian lehti julkaisi 3000 sanaa käsittävän dokumentin, jonka sanotaan olevan USA:n tukeman ”tiekartta rauhaan” Syyriassa. Siinä ehdotetaan, että Syyria siirtyy presidentti Assadin johdolla vähitellen yleiseen demokratiaan samaan aikaan vähentäen turvallisuusjoukkojen ja puolisotilaallisten ”shahiba” jengien valtaa sekä lisäten lehdistön ja kokoontumisvapautta. USA:n hallitus kieltää tukevansa dokumenttia.
Dokumentissa vaaditaan suurempaa poliittista vapautta Syyriassa, selvää ja avointa anteeksipyyntöä sekä yleisestä verenvuodatuksesta että uhreille ja heidän omaisilleen.
Dokumenttia käsiteltiin opposition viime viikon kokouksessa, kertoo Guardian, mutta useimmat vastustivat sitä. He eivät halua, että Bashar Assad johtaa siirtymäaikaa.
Oppositio aikoo pitää kansallisen pelastus-konferenssin 16. heinäkuuta.
Kuolonuhrien lukumäärä lienee 1300, hallituksen pidättämiä on 12 000. Viranomaisten mukaan 500 poliisia ja turvallisuusmiestä on saanut surmansa, mistä syytetään siviilejä.
Ulkoministeri Clinton varoitti perjantaina, että aika loppuu Assadilta. (JP, O Kessler, Reuters)
http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/07/2011729129878700.html

5. UUTISOTSIKOITA
- Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah arvioi, että Israel on Rafik Haririn murhan takana ja johtaa hyökkäyksiä Hizbullahia vastaan. Hän kutsui neljää LST:n syytettyä ”veljiksi” . Hän puhui tuntemattomasta maanalaisesta bunkkerista, jonka vain harvat luotetut tietävät siirtyen paikasta toiseen, sillä hän uskoo olevansa korkealla Mossadin listalla. Hän vakuutti jokin aika sitten, että yksikään Hizbullahin ”veljistä” joudu oikeuteen. Hizbullah on myös poliittinen puolue, sillä on kansanedustajia ja 18 ministeriä Najib Mukatin johtamassa hallituksessa, mutta sen ohella sillä on oma tiedotus-verkostonsa ja armeijansa, joka toimii salakähmäisesti, minkä vuoksi epäiltyjen saattaminen oikeuteen ilman Nasrallahin suostumusta on lähes mahdoton. http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=227589
- PA:n turvallisuusjoukot käyttivät kovia luoteja hajottaessaan rauhallisia mielen-osoituksia Hebronissa ja Kalkiliyassa sekä Ramallahissa. Mielenosoittajat osoittivat mieltään kansainvälisen järjestön Hizb ut-Tahrir puolesta, joka haluaa maailman-laajuista kalifaattia. Turvallisuusjoukot haavoittivat seitsemää mielenosoittajaa. Hitz at-Tahrir on kansainvälinen muslimijärjestö, joka ei osallistu terrorismiin, mutta haluaa islam-johtoista poliittista liikettä, joka yhdistää kaikki muslimivaltiot yhteisen sharia lain ja johdon alaisuuteen, ja jolle valitaan yhteinen johtaja, kalifi. PA vastustaa liikettä uskoen sen kaivavan maata sen kansansuosion alta. Lauantaina oli viimeisen kalifaatin 90-vuotispäivä. Ryhmän jäsenet sanovat saaneensa virallisen luvan kokoontumiselleen, minkä PA kieltää. Turvallisuusjoukot ampuivat ilmaan varoittaakseen mielenosoituksiin meneviä, mutta tulittaen myös paikalle tulleita. Järjestön edustajan mukaan turvallisuusjoukot pidättivät kymmeniä sen jäseniä Hebronissa, Kalkiliyassa, Tulkarmissa ja Sikemissä (Nablusissa). http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/145365
- Naama ja Serge Kogen joutuivat ultra-ortodoksien hyökkäyksen kohteiksi siksi, että he pyrkivät auttamaan 16-vuotiasta tyttöä Donna Lubofskia, jolla oli ongelmia koulussa ja kotona. Kogenin perhe on messiaanisia juutalaisia Mevasseret Zionissa. Donnan isä ilmoitti poliisille, että Naama ja Serge pyrkivät käännyttämään Donnan kristinuskoon. Poliisi tutki asiaa, eikä havainnut syytöksille mitään perusteita. Asia tuli Yad LeAchim-järjestön tietoon, joka nosti syytteen Kogenin pariskuntaa vastaan. Oikeusistuin totesi myös syytökset perusteettomiksi, mutta järjestö epäili vilppiä ja kutsui mielen-osoituksen 26.kesäkuuta Kogenin kodin edustalle. Tunnin ajan he syyttivät heitä megafonien välityksellä, lopettaen sitten, mutta suullinen terrorisointi kuitenkin on jatkunut sekä Donnaa, joka kieltää koskaan joutuneensa käännytyksen kohteeksi, että Kogenin perhettä kohtaan. Donna vakuuttaa löytäneensä Kogenien kotoa rakkauden, jota hän ei ollut koskaan kokenut. Israelin lain mukaan käännyttäminen sinänsä ei ole kiellettyä, mutta se on kielletty alle 18-vuotiaille. Ortodoksien päämääränä on muuttaa lakia siten, että kaikenlainen käännytystyö olisi kiellettyä. http://www.compassdirect.org/english/country/israel/article_114414.html

Comments

Anonymous said…
Mosab Hassan Yousef "vihreä prinssi" on yhden Hamasin perustajajäsenen poika. Mosab on ollut myös mukana Hamasin toiminnassa. Tämän takia hänen todistuksensa ja lausuntonsa Hamasin toiminnasta ja Islamista on todella merkittävä.

Mosabin mukaan Hamas tappaa ja surmaa palestiinalaisia saavuttaakseen omia etujansa sekä saadakseen Israelin näyttämään syylliseltä tekoihin, joita Israel ei ole tehnyt.

Mosab sanoo, että Hamas ei pysty tekemään rauhaa Israelin kanssa. Mosabin mukaan se on vastoin sitä heidän jumalansa sanoo heille. Mosab sanoo, että Hamasin mielestä vääräuskoisen kanssa voi tehdä tulitauon, mutta ei rauhaa. Mosab sanoo, että Hamas ei arkaile surmata palestiinalaisia, kuten he tekivät Gazan vallankaappauksen yhteydessä. Mosab sanoo, että israelilaiset eivät koskaan tekisi sellaista omille kansalaisilleen. Mosab sanoo Israelin välittävän palestiinalaisista enemmän kuin Hamasin tai Fatahin johtajat.

Mosabilta usein kysytään, että onko Israelin armeijan hyökkääminen arabien kimppuun oikein. Mosab entisenä palestiinalaisena rakastaa arabeja ja Israelia ja hän vastaa kysymykseen näin: Israelin valtiolla on oikeus elää rauhassa ja puolustaa maatansa ihmisiltä, jotka koittivat tuhota Israelin valtion. Mosab ei hyväksy kaikkea mitä Israel tekee, mutta hän uskoo Israelilla olevan oikeus puolustaa itseään Iranin ja Islamin uhkaa vastaan Lähi-idän alueella.

Mosab sanoo syntyneensä muslimina ja olevansa nykyään Herran Jeesuksen seuraaja, uudestisyntynyt Herran Jeesuksen opetuslapsi. Mosab on sanonut opiskelleensa todella tarkasti islaminuskoa. Hän sanoi ymmärtävänsä koraanin kielen ja opetuksen sekä profeetan (Muhammed) luonteen ja käytöksen. Mosabin mukaan Islam on valhe, joka aiheuttaa valtavasti ongelmia ympäri maailmaa. Mosabin mukaan ongelma ei ole itse muslimeissa, vaan islamilaisessa ideologiassa ja ajattelutavassa. Mosab sanoi, että hän nykyään haluaa paljastaa islaminuskon valheet ja siten auttaa arabeja näkemään Herra Jeesuksen rakkauden.

Mosabille sanotaan usein, että onko se Jeesuksen rakkautta, että sanot Islamin olevan valhe. Mosab vastaa sanomalla, että jos sinä rakastat ihmisiä, niin silloin kerrot heille totuuden. Mosabin mukaan Islam on valhe, koska se lähettää ihmisiä kuolemaan ja aiheuttaa paljon väkivaltaa ja ongelmia maailmassa. Mosabin mukaan muslimi taustan omaavat ihmiset suorittavat kaikkein eniten terroristi-iskuja maailmassa. Mosabin mukaan ihmiset eivät ymmärrä islaminuskon todellista luonnetta ja Mosabin tehtävä on kertoa ja paljastaa Islamin todellinen luonne, koska muslimit tarvitsevat vapautuksen heidän jumalastaan (Allah).

Mosab sanoo useimpien muslimien olevan tavallisia muslimia, jotka ovat syntyneet muslimeiksi ja heidän identiteettinsä on islaminusko, mutta he eivät ymmärrä islaminuskon todellista luonnetta. Mosab sanoo monien muslimien olevan hyviä ihmisiä, ei terroristeja, sillä suurin osa muslimeista ei seuraa islaminuskon oppeja. Mosab sanoi että kun muslimi todella ymmärtää islaminuskon, Koraanin sekä Muhammedin opetukset, niin heistä tulee terroristeja. Mosabin mukaan Al-Qaida, Hamas, Hizbollah ja muut terroristiryhmät seuraavat tarkasti islaminuskon profeetan Muhammedin opetuksia.

Mosabin mukaan islaminuskon pyhät kirjat Koraani jne. sanovat Muhammedin tappaneen ihmisiä, jotka eivät uskoneet häneen; Muhammed aloitti sotia ja valloitti kansakuntia; Muhammedin tavoitteena oli perustaa maailmanlaajuinen islamilainen valtio. Mosab sanoo, että Muhammedin käyttäytymisestä voimme oppia islaminuskon todellisen luonteen.

Sivuntekstilähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/hamasinpoika.html

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019